13.05.2017 18:31

Landskampioen Bayern München heeft zaterdag op sensationele wijze gewonnen van runner-up RB Leipzig. De ploeg van coach Carlo Ancelotti keek in Leipzig tien minuten voor tijd nog tegen een achterstand van 4-2 aan.

Dankzij drie treffers in de turbulente slotfase stapte Bayern alsnog als winnaar van het veld: 4-5. Arjen Robben maakte in de vijfde minuut van de extra speeltijd de winnende goal. Het was zijn twaalfde competitietreffer. Namens Bayern kwam Robert Lewandowski twee keer tot scoren (1-1 en 4-3). De Poolse aanvaller bracht daarmee zijn competitietotaal op dertig, waardoor hij eerste staat op de topscorerslijst.

Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund staat op 29 doelpunten. De Gabonese spits bracht de treffer van zijn ploeg zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg (1-1) op zijn naam. In de laatste speelronde volgend weekeinde valt de beslissing wie zich dit seizoen topscorer van de Bundesliga mag noemen.