Wit-Rusland
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 15. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 31. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Aleksey Rios 47. / Schot met links  (Sergey Kornilenko)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 55. / Schot met rechts
4 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 64. / Schot met links

90'

Het Nederlands elftal kende een slechte start van de tweede helft en incasseerde een doelpunt, maar stelde snel orde op zaken. Davy Klaassen tekende voor de 3-1 en niet veel later maakte Vincent Janssen ook de 4-1. In de slotfase drong Oranje niet echt meer aan.
90'
90'
We naderen het einde van de wedstrijd. De scheidsrechter heeft besloten om twee minuten blessuretijd aan het duel toe te voegen.
86'
De wedstrijd in De Kuip is langzaam aan het doodbloeden. Het Nederlands elftal probeert nog wel een vijfde doelpunt te maken, maar het is duidelijk dat de druk eraf is.
84'
Vincent Janssen heeft aangetoond waarom hij de eerste keuze van bondscoach Danny Blind is. De spits speelde een sterke wedstrijd en beloonde zijn goede optreden met een doelpunt.
83'
Wissel in bij Nederland -> Bas Dost
83'
Wissel uit bij Nederland -> Vincent Janssen
79'
Wissel in bij Nederland -> Jordy Clasie
79'
Wissel uit bij Nederland -> Kevin Strootman
77'
Net naast! Het is mooi om te zien hoe Oranje doordrukt. Een afgeslagen hoekschop komt terecht bij Kevin Strootman, die de bal op de wreef neemt en een metertje naast schiet.
77'
Quincy Promes gaat voor zijn derde doelpunt. De aanvaller kapt een aantal Wit-Russen aan en schiet de bal uiteindelijk via een verdediger over de achterlijn.
75'
Bal op de paal! Georginio Wijnaldum maakt bijna het vijfde Nederlandse doelpunt, maar de middenvelder knalt op aangeven van Quincy Promes de bal op de paal. Wijnaldum komt daarna snel in balbezit, maar in de rebound schiet hij tegen Andrey Gorbunov op.
75'
De Wit-Russen zijn inmiddels door hun wissels heen. Het Nederlands elftal kan nog twee verse krachten binnen de lijnen brengen.
74'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Maksim Volodko
74'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Mikhail Gordeychuk
70'
Het Nederlands elftal kan nu aan het doelsaldo werken tegen de Wit-Russen, die de hoop op een goed resultaat hebben opgegeven. Daarnaast kan bondscoach Danny Blind een aantal spelers rust geven met het oog op de wedstrijd tegen Frankrijk.
67'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Sergey Kislyak
67'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Sergey Krivets
67'
Een opgelegde kans op de 5-1! De Wit-Russen weten een voorzet uit het strafschopgebied te werken, maar op zestien meter van het doel staat Davy Pröpper klaar om uit te halen. Met de buitenkant van de rechtervoet schiet de PSV'er echter naast.
64'
Doelpunt voor Nederland, 4:1 door Vincent Janssen
Vincent Janssen heeft zijn doelpunt te pakken! De spits verovert zelf de bal, versnelt en schiet vervolgens raak in de kruising. Een mooi doelpunt en waarschijnlijk ook de beslissing in de wedstrijd.
64'
Zweden is inmiddels op voorsprong gekomen in en tegen Luxemburg. Frankrijk leidt ook nog steeds tegen Bulgarije, waardoor het erop lijkt dat Oranje niet gaat uitlopen op de concurrenten.
62'
Vincent Janssen is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De aanvaller, die bij Tottenham Hotspur weinig scoort, schiet vanuit bijna elke hoek of stand. Andrey Gorbunov en de paal zitten Janssen tot nu toe in de weg.
60'
Het Nederlands elftal lijkt zich te hebben te hersteld van de 2-1. Oranje speelt niet eens geweldig, maar de Wit-Russen hebben niet veel meer in de melk te brokkelen.
57'
Gele kaart voor Aleksey Rios (Wit-Rusland)
De maker van het Wit-Russische doelpunt is te laat met zijn sliding en haalt Vincent Janssen onderuit. Dat kost Aleksey Rios een gele kaart.
55'
Doelpunt voor Nederland, 3:1 door Davy Klaassen
Een belangrijk doelpunt voor Oranje, dat via Davy Klaassen op 2-1 komt. Mikhail Sivakov prutst in de Wit-Russische verdediging en daar kan het Nederlands elftal van profiteren. Vincent Janssen schiet de bal nog tegen de paal, maar in de rebound scoort Davy Klaassen wel.
53'
Naast! Davy Pröpper laat een voorzet van Quincy Promes slim lopen, waardoor Daley Blind een scoringskans krijgt. De zoon van de bondscoach schiet met zijn wat zwakkere rechterbeen en mikt de bal naast de korte hoek.
52'
Een ietwat vreemde vrije trap van Quincy Promes komt op het hoofd van Davy Klaassen terecht, die de bal bij de tweede paal wil leggen. De Ajacied slaagt er echter niet in om een medespeler te vinden.
50'
Wesley Sneijder is in de kleedkamer achtergebleven. Hij schijnt uit voorzorg te zijn gewisseld. Tegen Frankrijk zal Sneijder ongetwijfeld weer van de partij zijn.
47'
Doelpunt voor Wit-Rusland, 2:1 door Aleksey Rios
Een slecht begin van het Nederlands elftal na rust. Sergey Kornilenko is sterk aan de bal, ontkomt aan Jeffrey Bruma en zet de bal hard voor. Aleksey Rios is attent en weet van dichtbij de 2-1 te maken.
46'
Wissel in bij Nederland -> Davy Pröpper
46'
Wissel uit bij Nederland -> Wesley Sneijder
46'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Aliaksandr Hleb
46'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Ivan Maevski
46'
45'

Een halfuur lang speelde het Nederlands elftal erg sterk en kwam het door doelpunten van Quincy Promes op een terechte 2-0 voorsprong. Oranje zal echter blij zijn met het rustsignaal, want het einde van de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Het Nederlands elftal mag blij zijn dat de Wit-Russen geen van hun kansen wisten te benutten.
45'
44'
Daar is weer twee keer Wit-Rusland! Via Mikhail Gordeychuk en Sergey Kornilenko komt de bal voor het doel, maar Daley Blind let goed op en werkt de bal weg. Niet veel later haalt Sergey Politevich van ver uit en zijn inzet gaat rakelings over.
42'
Zo lijkt het Nederlands elftal in slaap gesust te zijn na de 2-0. Bondscoach Danny Blind heeft veel om tevreden over te zijn, maar zal niet blij zijn met de slotfase van de eerste helft.
40'
Opnieuw bijna de 2-1! Daar komt het Nederlands elftal heel goed weg. Mikhail Gordeychuk ontsnapt aan de aandacht van Jeffrey Bruma en komt plots oog in oog met Maarten Stekelenburg. De keeper maakt zijn doel klein en ziet Gordeychuk de bal naast de verre hoek werken.
39'
Een hachelijk momentje in het strafschopgebied van Oranje. Kevin Strootman probeert een voorzet weg te werken, maar raakt de bal niet goed. Tot zijn opluchting ziet de AS Roma-middenvelder dat Maarten Stekelenburg de bal uit de lucht kan plukken.
36'
Gezien het spelbeeld moet het raar lopen wil het Nederlands elftal vanavond punten verspelen. Oranje domineert, dicteert en blijft op zoek gaan naar meer doelpunten.
34'
Bijna de aansluitingstreffer! Terwijl het publiek in De Kuip nog geniet van de 2-0, komt Wit-Rusland bijna terug in de wedstrijd. Ivan Maevski bereikt de achterlijn en legt de bal terug op Sergey Kornilenko, die door goed verdedigingswerk van Virgil van Dijk de bal niet in, maar naast het doel werkt.
31'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Quincy Promes
Wat een lekker doelpunt van Quincy Promes! De aanvaller van Spartak Moskou reageert attent op het moment dat de Wit-Russen een hoekschop uit het strafschopgebied werken. Door de bal meteen op de pantoffel te nemen verrast Promes doelman Andrey Gorbunov, die geen antwoord heeft op de volley van de Nederlander.
31'
De Wit-Russen hebben veel (lichte) overtredingen nodig om de Nederlandse aanvallen tegen te houden. De Schotse scheidsrechter heeft nog geen gele kaart hoeven trekken.
30'
Frankrijk heeft inmiddels de 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Zweden staat na een halfuur spelen nog altijd op 0-0 tegen Luxemburg.
28'
Ruim over! Een voorzet van Quincy Promes gaat aan alles en iedereen voorbij, behalve Daley Blind. De mee opgekomen linksback legt de bal terug op Davy Klaassen die ineens uithaalt. Het schot van de Ajacied is hard, maar vliegt ver over het doel.
26'
Rick Karsdorp maakt vooralsnog een uitstekende indruk als rechtsback van Oranje. De Feyenoorder komt veelvuldig op en wordt bij veel aanvallen betrokken. Verdedigend hoeft hij vanavond uiteraard wat minder te doen.
24'
Doelpunt onterecht afgekeurd! Het Nederlands elftal lijkt op 2-0 te komen, maar de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd. Onterecht zo blijkt, want Virgil van Dijk, die uit een vrije trap van Wesley Sneijder de bal tegen de touwen werkte, stond geen buitenspel.
22'
Bijna alle aanvallen van Oranje verlopen via de rechterkant. Rick Karsdorp is ditmaal degene die aan de basis ligt van een kans. Hij speelt Quincy Promes aan, die op zijn beurt de bal terug legt op Vincent Janssen. De spits kan echter vrij weinig doen en prikt de bal via een Wit-Rus naast.
21'
Het Nederlands elftal gaat na de 1-0 op dezelfde voet verder. Wit-Rusland kan niets anders dan achterover leunen en gokken op de tegenaanval.
19'
Quincy Promes heeft lang moeten wachten op zijn eerste interlanddoelpunt. Hij speelt tegen Wit-Rusland zijn vijftiende wedstrijd in het shirt van Oranje.
17'
Opnieuw een kansje voor de Wit-Russen uit een vrije trap. Sergey Kornilenko probeert de vrije trap te verlengen, maar schiet vanuit een moeilijke hoek ruim over.
15'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Quincy Promes
Daar is de meer dan terechte voorsprong voor het Nederlands elftal. Vincent Janssen probeert Quincy Promes te bereiken, maar dat lijkt te mislukken. Via twee spelers van Wit-Rusland komt de bal alsnog bij Promes terecht, die in de korte hoek raak schiet.
14'
Een verrassende tussenstand in Parijs. Daar staat Frankrijk op een 0-1 achterstand tegen Bulgarije. Frankrijk speelde in het vorige WK-kwalificatieduel met 0-0 gelijk tegen Wit-Rusland.
12'
Goede kans Wit-Rusland! Uit een vrije trap wordt Ivan Maevski, die aan de aandacht van Daley Blind is ontsnapt. De middenvelder krijgt de bal op zijn hoofd, maar kopt ruim naast.
11'
Zo kan bondscoach Danny Blind meer dan tevreden zijn over de start van het Nederlands elftal, dat al een aantal goede kansen heeft gekregen om de score te openen.
9'
De kansen stapelen zich op in de openingsfase. Weer is het Vincent Janssen die een enorme mogelijkheid krijgt. Quincy Promes ontvangt de bal na geklungel in het strafschopgebied van de Wit-Russen en hij speelt Janssen aan. De Tottenham Hotspur-spits moet snel handelen en schiet op doel, maar Andrey Gorbunov brengt opnieuw redding.
7'
Weer bijna Janssen! De spits van Tottenham Hotspur is dicht bij de 1-0. In het strafschopgebied ontvangt hij de bal, draait hij zich open en probeert in de korte hoek doelman Andrey Gorbunov te verschalken. Met een uiterste krachtinspanning tikt Gorbunov de bal uit de hoek.
6'
De rechterkant, waar de debuterende Rick Karsdorp ook staat, wordt veelvuldig gezocht in de openingsfase van het duel.
4'
Tweemaal Oranje! Het is een aardig begin van het Nederlands elftal, dat via Vincent Janssen en Kevin Strootman de eerste kansen krijgt. Janssen weet zijn voet niet goed tegen een voorzet van rechts te zetten, Strootman schiet even later van een meter of twintig ruim naast.
3'
Wit-Rusland zet de verdediging van het Nederlands elftal flink onder druk, maar de Oranje-spelers combineren goed en behouden het balbezit.
1'
Daar gaan we! Scheidsrechter Craig Thomson blaast op zijn fluitje en Vincent Janssen brengt de wedstrijd in gang.
1'

Het Nederlands elftal begint met Maarten Stekelenburg op doel aan het WK-kwalificatieduel met de Wit-Russen. De keeper staat voor het eerst sinds 2012 weer onder de lat bij Oranje. Op de rechtsback debuteert Rick Karsdorp, die de voorkeur krijgt boven Joël Veltman. Bondscoach Danny Blind verandert zijn team voor de rest niet ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Zweden.

Wit-Rusland is een wat onbekend voetballand voor de voetballiefhebber. De grootste naam in de Wit-Russische selectie is de ervaren Aliaksandr Hleb, die plaatsneemt op de bank. De Wit-Russen treden aan in een 4-5-1 formatie, waarbij Sergey Kornilenko als diepste spits fungeert.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Zweden speelt het Nederlands elftal vanavond in De Kuip de volgende WK-kwalificatiewedstrijd. Tegenstander in Rotterdam is Wit-Rusland, dat een maand geleden Frankrijk op een gelijkspel hield. Welke elf spelers bondscoach Danny Blind het veld in stuurt, is een uur voor aanvang van het duel hier te vinden.

Foutloos blijven

Omdat slechts één land per kwalificatiegroep zich direct plaatst voor het WK in Rusland, moet het Nederlands elftal op zijn tellen passen. Oranje's concurrenten in Groep A zijn Frankrijk en Zweden, waarbij de Fransen als de grote favorieten gelden. Tegen kleinere landen als Wit-Rusland, Bulgarije en Luxemburg kan het Nederlands elftal het zich dus niet veroorloven om een misstap te begaan.

Dat het Nederlands elftal in De Kuip de grote favoriet is om de wedstrijd te winnen, is duidelijk. Bondscoach Blind heeft veel goede spelers tot zijn beschikking, maar kan geen beroep doen op de grote vedette van het Nederlands elftal: Arjen Robben. De buitenspeler van Bayern München is niet helemaal hersteld van zijn ribblessure en zal ook het duel met Frankrik missen.

Spel biedt hoop

Ook zonder Robben zal het Nederlands elftal een goed resultaat moeten behalen tegen Wit-Rusland. Oranje liet in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden af en toe goed voetbal zien en gezien het spelbeeld was de 1-1 uitslag teleurstellend. Dat het spel beter wordt biedt echter hoop aan Blind, die voor het eerst assistent Fred Grim naast zich heeft zitten tegen Wit-Rusland.

Verrassend resultaat

Dat Oranje's grote concurrent Frankrijk in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd al punten zou verspelen, hadden weinigen verwacht. Wit-Rusland wist de Fransen echter op 0-0 te houden. Met het gelijkspel hebben de Wit-Russen laten zien dat zij niet eenvoudig te verslaan zijn. Dat blijkt ook uit andere recente resultaten. Het team van bondscoach Aleksandr Khatskevich versloeg de afgelopen maanden Ierland (2-1) en Noorwegen (1-0) in vriendschappelijke wedstrijden.