SBV Excelsior
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 57. / Schot met links

90'
Almere City heeft verrassend met 1-0 gewonnen van Excelsior. De Rotterdammers kregen genoeg kansen om minimaal gelijk te spelen, maar niemand was in staat het net te vinden. Almere scoorde daarentegen wel, via een doelpunt van Vincent Janssen. De aanvaller schoot beheerst raak en mag zich de matchwinner noemen.
90'
90'
Gele kaart voor Adil Auassar (SBV Excelsior)
Auassar kan zijn woede niet beheersen en krijgt vlak voor tijd de gele kaart toegewezen.
90'
Er komen nog vier minuten bij. Kan Excelsior nog scoren?
86'
Doelpuntenmaker Vincent Janssen krijgt een publiekswissel. Hij wordt vervangen door Rashid Browne, die de laatste paar minuten moet verdedigen.
85'
Wissel in bij Almere City FC -> Rashid Browne
85'
Wissel uit bij Almere City FC -> Vincent Janssen
84'
En nu ontsnapt Almere City! Dit keer is het doelman Van Duin die prima redt op inzetten van Veldwijk en invaller Janga. Janga kon vrij inkoppen, maar verzuimt hier te scoren.
81'
Wederom voorkomt Deckers de 2-0! De goalie is wederom attent en keert de inzet van Dissels, die net als Aktaou oog in oog met Deckers kwam.
79'
Excelsior ontsnapt! Fahd Aktaou komt één op één met doelman Deckers, maar de sluitpost houdt zijn ploeg in leven. Hier had Almere de wedstrijd kunnen beslissen.
77'
Weer niet! Jordan Botaka haalt de trekker over na een lange aanval, maar de aanvaller schiet maar net over.
76'
Marinus Dijkhuizen heeft ook zijn derde wissel verbruikt. Aanvaller Rangelo Janga vervangt verdediger Kevin van Diermen.
76'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Rangelo Janga
76'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin van Diermen
75'
Nog een kwartier te gaan in Almere. Kan de ploeg van Fred Grim de voorsprong vasthouden?
70'
Wissel in bij Almere City FC -> Lars Nieuwpoort
70'
Wissel uit bij Almere City FC -> Jason Oost
66'
Excelsior wisselt voor de tweede keer. Waar zonet Lars Hutten het veld in kwam voor Jeff Stans, is het nu Kevin Vermeulen die Excelsior van een nederlaag moet voorkomen. Hij neemt de plek in van Daan Blij.
66'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
66'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daan Blij
65'
Dissels! De vleugelspits krijgt een prima lange bal van Sander Keller, maar Dissels schiet de bal in het zijnet. Nog altijd blijft het 1-0 voor Almere City.
63'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
De middenvelder krijgt de gele kaart toegewezen van Van den Kerkhof wegens een harde tackle.
61'
Wat een kans op de gelijkmaker! Blij komt oog in oog met Van Duin, maar de aanvaller heeft het vizier niet op scherp staan en schiet over. Dit had de gelijkmaker moeten zijn!
60'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Lars Hutten
60'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
57'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:0 door Vincent Janssen
Ietwat tegen de verhouding in scoort Almere de 1-0! Een prima steekpass van Hoefdraad komt voor de voeten van Vincent Janssen, die de bal beheerst met zijn linker binnen schiet.
53'
De eerste kans na rust is een feit. Daan Blij kapt zijn directe tegenstander uit, maar schiet vlak buiten de zestien meter ruim over.
47'
Almere heeft afgetrapt voor de tweede helft. Bij de thuisploeg is Hicham Faik in de kleedkamer achtergebleven. Zijn plek wordt ingenomen door Khalid Tadmine.
46'
Wissel in bij Almere City FC -> Khalid Tadmine
46'
Wissel uit bij Almere City FC -> Hicham Faik
46'
45'
Almere City en Excelsior zoeken bij een 0-0 ruststand de kleedkamers op. De Rotterdammers kregen de betere kansen, maar wisten nog niet toe te slaan. Ook Almere City was een enkele keer gevaarlijk, maar moet het balbezit aan de Kralingers laten.
45'
45'
Daar was bijna nog de goal! Hoefdraad krult namens de thuisploeg maar rakelings over.
45'
Martin van den Kerkhof voegt nog één minuut blessuretijd toe aan de eerste helft.
43'
Dat het nog altijd 0-0 staat, mag zeker verrassend genoemd worden. Vooral Excelsior kreeg een paar goede kansen om de voorsprong op het scorebord te zetten.
36'
Hier had meer ingezeten voor Excelsior. De ploeg krijgt een vrije trap op een prima afstand, maar Adil Auassar schiet de bal over het doel van Van Duin.
30'
Het spelbeeld golft op en neer het eerste half uur. Beide teams azen op een doelpunt, maar het zijn de doelmannen die dat voorkomen.
28'
Nu dringt Almere City weer wat aan, maar verder dan een schotje van Fahd Aktaou komt de ploeg niet.
24'
Excelsior wordt sterker en sterker, maar voorlopig staat Van Duin nog in de weg. Hoe lang houdt Almere City nog stand?
19'
Bijna 0-1! Jeff Stans ziet zijn afstandsschot maar net gekeerd worden door Van Duin. De doelman redt wederom prima.
17'
Excelsior zet aan! Nu is het Jordan Botaka die een kans krijgt. De inzet van de aanvaller gaat enkele meters naast.
16'
Beide ploegen zoeken de aanval wat de wedstrijd ten goede komt. Tot goals heeft dat echter nog niet geleid.
14'
Gevaarlijk schot Kruys! Een goede knal van Rick Kruys gaat net voorlangs het doel van Marco van Duin. De pass kwam van Lars Veldwijk.
8'
Goede redding Deckers! Hoefdraad schiet van zo'n 20 meter hard op doel, maar Jordy Deckers is alert en redt goed.
4'
Almere City heeft aanvallende intenties. De ploeg zet aan en dat levert al een kans op. Charles Dissels komt net tekort om een voorzet van Jergé Hoefdraad in te tikken.
2'
Excelsior krijgt de steun van zo'n 50 supporters. Zij zullen de ploeg aanmoedigen op jacht naar de derde plaats in de Jupiler League.
1'
Goedenavond en welkom bij de inhaalwedstrijd tussen Almere City FC en SBV Excelsior. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze Jupiler League-wedstrijd. Aftrap van de confrontatie is om acht uur in Almere. Als u benieuwd bent naar de opstellingen kunt u op de volgende link klikken: Opstellingen

Almere City, de nummer achttien van de Jupiler League, kan bij een overwinning de derde zege op rij boeken. Vorige week won de ploeg van trainer Fred Grim met 1-0 van MVV Maastricht en de week daarvoor won de club bij het geplaagde Sparta Rotterdam (0-1). Almere City staat momenteel op 34 punten, negen punten meer dan hekkensluiter Achilles ’29. Een overwinning vandaag betekent dus zo goed als zeker handhaving.

Excelsior bevindt zich momenteel op de vierde plaats. De Rotterdammers begonnen het seizoen moeizaam onder toenmalig trainer Jon Dahl Tomasson, maar de club heeft zich onder de huidige trainer Marinus Dijkhuizen aardig herpakt. De Kralingers wonnen namelijk vijf van de laatste zeven wedstrijden. Vorige week won Excelsior met 2-1 van FC Volendam dankzij een doelpunt van Rick Kruys in de laatste minuut.

Bij een overwinning doet Excelsior ook nog mee in de strijd om de vierde periode. De Rotterdammers komen dan op dertien punten te staan en dat is goed voor de tweede plaats. Die zou aan het eind van de periode recht geven op de periodetitel, omdat Jong Ajax (dat eerste staat) niet mag promoveren.