31.03.2014 21:59

Almere City verrast met zege op Excelsior

Almere City heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Excelsior te verslaan. De ploeg uit Flevoland versloeg de nummer vier van de Jupiler League met 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Vincent Janssen.

De thuisploeg startte fel. De ploeg uit Almere zocht in de beginfase direct de aanval, maar op een schot van Jergé Hoefdraad na werd het niet echt gevaarlijk. Excelsior kwam na tien minuten pas op stoom. Schoten van Rick Kruys en Jeff Stans werden echter teniet gedaan door de doelman van Almere, Marco van Duin. De bezoekers uit Rotterdam hadden veelal de bal, maar kon voor rust niet toeslaan.

Ook na rust kwamen de Rotterdammers aanvallend uit de startblokken. Toch was het de thuisploeg dat ietwat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Een prima steekpassje van Hoefdraad kwam voor de voeten van Vincent Janssen. De jonge aanvaller bedacht zich niet en schoot de bal beheerst in het doel van Jordy Deckers.

Excelsior moest hierna vol op de aanval gaan en dat leidde tot grote kansen voor beide ploegen. Zo kregen Daan Blij en invaller Rangelo Janga dé kans op de gelijkmaker. Blij kwam oog in oog te staan met doelman Van Duin, maar hij faalde. Janga kon even later vrij inkoppen, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Almere City kreeg daarentegen genoeg kansen om de 2-0 op het scorebord te zetten, maar bij de thuisploeg konden Charles Dissels en Fahd Aktaou niet profiteren van de vele ruimte die het kreeg.

Zo hield Almere City stand en is het zo goed als zeker gehandhaafd. De ploeg van trainer Fred Grim staat nu twaalf punten voor op hekkensluiter Achilles’29.  Excelsior blijft door de nederlaag op de vierde plek staan.

Door: Rijcko Treep