1 : 0 Torinfos in de Ticker Andreas Luckermans 20. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Erixon Danso 69.  (Jeffry Fortes)

90'
Samenvatting:
In eigen huis heeft FC Dordrecht de koppositie in de Jupiler League weten te behouden. Jong PSV werd met weinig moeite aan de kant gezet door de Dordtenaren. De thuisploeg was de gehele wedstrijd de betere partij en het duurde lang voordat het duel beslist was. Pas twintig minuten voor tijd viel de 2-0 nadat eerdere kansen niet aan de spelers van Dordrecht waren besteed. Jong PSV was machteloos en had vandaag geen enkel moment aanspraak op de overwinning.
90'
90'
Bijna nog een doelpunt voor Jong PSV na geklungel achterin van FC Dordrecht, maar Hahn is attent en raapt de bal op. Het is gelijk het einde van de wedstrijd.
90'
Een fraaie vrije trap van Van Nieff vliegt maar rakelings naast het doel van Jong PSV. Opnieuw een gevaarlijke vrije trap van de speler van Dordrecht.
90'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Javier Vet
90'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Ilias Haddad
89'
Niets ten nadele van de prestatie van FC Dordrecht, maar wat dit elftal van PSV vandaag heeft laten zien, is onthutsend zwak.
86'
Gelukkig proberen met name de invallers nog wat van het duel te maken waardoor de wedstrijd niet als een nachtkaars uit gaat.
83'
Smaakmaker en doelpuntenmaker Danso heeft het veld met een op het oog lichte blessure moeten verlaten.
83'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Giovanno Godeken
83'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Erixon Danso
80'
Gele kaart voor Yoëll van Nieff (FC Dordrecht)
Van Nieff krijgt een gele kaart voor een schwalbe. Scheidsrechter Van den Kerkhof fluit vandaag een uitstekende wedstrijd.
77'
Dordrecht lijkt het wel best te vinden en speelt de bal nu achterin rond. Het zou een saai laatste kwartier betekenen als ze dit volhouden.
74'
"Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan", scandeert het thuispubliek. En het heeft gelijk want het lijkt er erg op dat FC Dordrecht ook na vijf speelronden nog bovenaan zal staan.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Alexander Jakobsen
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Mohammed Rayhi
69'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 2:0 door Erixon Danso
Daar is dan eindelijk de verdiende 2-0 van FC Dordrecht. Een lange bal van achteruit van Fortes wordt door enkele spelers gemist en komt terecht bij Danso. Uit de kluts en via de voet van Danso verdwijnt de bal achter Van Leer. De wedstrijd lijkt nu definitief gespeeld.
68'
Een lage voorzet van Korte kan net niet worden binnengegleden door Danso. Daar komt de aanvaller een teenlengte te kort!
67'
Uit een corner belandt de bal bij Fortes. Die bedenkt zich geen moment en heeft een mooie omhaal in huis. Een doelpunt levert het niet op want de bal komt op het dak van het doel terecht.
64'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Elvio van Overbeek
64'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Peter van Ooijen
63'
Gigantische mogelijkheid voor Korte die na een mooie pass van achteruit alleen op Van Leer afgaat. De verdedigers van Jong PSV kunnen hem niet bijhouden maar Van Leer brengt redding voor de bezoekers. Hij gooit zijn lichaam voor de bal van Korte en houdt Dordrecht opnieuw van scoren af.
59'
Gladon mist de penalty! Van Leer pakt de bal knap uit de linkerhoek. De strafschop van Gladon was hard en laag, goed gepakt dus door die keeper van PSV.
59'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Giovanni Korte
59'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Carlos Carrasco
57'
Penalty voor FC Dordrecht!
57'
Rode kaart voor Thomas Horsten (PSV Eindhoven (J))
Een korte uittrap van Van Leer bereikt Horsten op de rand van het strafschopgebied. De verdediger neemt de bal echter niet goed aan en moet zijn fout herstellen ten koste van een rode kaart: hij trekt Van Nieff, die de bal van dichtbij in het doel wil werken, naar de grond.
56'
Betancourt heeft een mooie schwalbe in huis. Gelukkig trapt scheidsrechter Van den Kerkhof er niet in. Het is de eerste keer dat de spits van Jong PSV zich nadrukkelijk laat zien.
54'
Harde pegel van Van Nieff op het doel van Jong PSV. Zijn vrije trap vliegt niet al te hoog over. Goede poging vanaf een meter of dertig.
52'
Leuke variant van Dordrecht bij een vrije trap. Van Nieff staat op de rand van de zestien en wordt aangespeeld. Hij schiet in een keer, maar helaas voor hem gaat zijn inzet een metertje over.
49'
De bezoekers zijn duidelijk met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer gekomen. Of dit ook kansen op gaat leveren, moet nog blijken.
46'
De bal rolt weer. Jong PSV heeft in de rust gewisseld. Kardes, die het moeilijk had, heeft het veld verlaten. Voor hem is Dengering in de plaats gekomen.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Dennis Dengering
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Burak Kardes
46'
45'
Na een helft voetballen staat het 1-0 voor FC Dordrecht. Bijna de gehele eerste helft waren de Dordtenaren de bovenliggende partij en de voorsprong is dan ook meer dan terecht. Vooral Danso zorgt aan de linkerflank voor veel gevaar. Jong PSV zit niet in de wedstrijd en is nauwelijks aan voetballen toegekomen. Wil het in Dordrecht niet kansloos ten onder gaan, dan zal er na rust wat moeten veranderen bij de bezoekers.
45'
45'
Van Ooijen speelt enkele spelers van FC Dordrecht voorbij en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij produceert een afzwaaier waarna het fluitje voor de rust klinkt.
42'
Na een foutje van de PSV-verdediging kan Gladon schieten vanaf iets minder dan twintig meter. De bal draait echter richting de voor Gladon verkeerde kant en verdwijnt naast het doel.
41'
Carlos Carrasco krijgt aan de rechterflank de bal, speelt zijn man uit en lost een indraaiend schot op het PSV-doel. Van Leer heeft niet al te veel moeite met het schot van ver en kan de inzet vrij gemakkelijk pakken.
40'
Op de rand van het strafschopgebied haalt Rayhi uit. Zijn schot is laag en hard maar keeper Hahn is attent en pakt de bal.
36'
Gele kaart voor Burak Kardes (PSV Eindhoven (J))
Danso maakt het de verdediging van de bezoekers lastig. Na hard doorgaan op Danso krijgt Kardes nu de gele kaart.
34'
Opvallende beslissing van scheidsrechter Van den Kerkhof: omdat Kardes teveel meters smokkelt bij een ingooi, besluit de scheidsrechter de ingooi aan FC Dordrecht te geven.
31'
Middels een spandoek uiten de Dordrecht-supporters hun ongenoegen over het meespelen van Jong PSV in de Jupiler League.
29'
Schitterende redding van Van Leer na een kopbal in de linkerhoek van Danso. Fortes leverde daar een mooie voorzet af op de aanvaller van Dordrecht die overigens ook goed kopt. Van Leer zorgt er hier voor dat zijn ploeg niet op een 2-0 achterstand komt.
28'
De jongelingen van PSV komen er na het doelpunt niet meer aan te pas. Ze zijn duidelijk geschrokken van de achterstand.
25'
Fortes kapt zijn man uit en schiet opportunistisch vanaf een meter of 18 op doel. Zijn poging vliegt hoog over.
24'
De verdediging van de Eindhovenaren oogt angstig en onzeker na dat tegendoelpunt. Als ze niet snel herstellen van die tegenslag, moet het niet verassend worden genoemd als het zo 2-0 staat.
20'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:0 door Andreas Luckermans
Uit het niets een doelpunt voor de thuisploeg! Luckermans wordt na een snelle uitbraak bereikt op de linkerrand van het strafschopgebied. Als hij van de Jong PSV-verdediging alle ruimte krijgt besluit hij naar binnen te trekken en uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied. Halverwege zijn schot staan nog twee spelers, een van Dordrecht en een van Jong PSV, waardoor de bal van richting wordt veranderd. Keeper Van Leer is vervolgens niet meer in staat de inzet van Luckermans te keren.
19'
FC Dordrecht moet vandaag het spel maken en heeft daar zichtbaar moeite mee. Het elftal hanteert te veel de lange bal en kan daarmee niet voor gevaar zorgen.
16'
Veel foutjes aan beide kanten. Dit kan leiden tot een aantrekkelijk duel maar helaas is dat tot dusver nog niet het geval.
12'
Weinig sfeer overigens in het GN Bouw Stadion dat bij lange na niet is uitverkocht.
9'
Knappe individuele actie van Danso. Hij omspeelt drie man van Jong PSV en wordt daarbij enigszins gehinderd. Toch komt de aanvaller van Dordrecht tot op korte afstand van de PSV-doelman waarna hij de bal probeert voor te geven. Dit mislukt echter. De corner die volgt levert voor de thuisploeg niets op.
8'
Jong PSV begint gedreven aan dit duel. Zij domineren tot nu toe de wedstrijd dan ook.
5'
Een mooie voorzet vanaf rechts van Schouw komt bij de tweede paal aan bij Rayhi. Met een mooie halve volley schiet deze vervolgens vanaf een meter of acht op de goal. In de korte hoek redt Hahn. Goede kans voor de bezoekers.
3'
Kardes blijft even groggy op het veld liggen nadat hij omver is gelopen door zijn ploeggenoot Koch. Gelukkig voor trainer Darije Kalezic kan Kardes verder na een korte blessurebehandeling.
2'
FC Dordrecht mist enkele geblesseerde spelers, vooral verdedigers, en speelt daarom met een min of meer geïmproviseerde verdediging.
1'
FC Dordrecht heeft afgetrapt, we zijn begonnen!
1'
Goedenavond en welkom bij deze Jupiler League- wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong PSV. Dit duel zal starten om acht uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Plaats van spelen is het GN Bouw Stadion in Dordrecht. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanavond voor u verslag van deze pot.

Dordrecht betreedt om acht uur het eigen veld als trotse koploper in de Jupiler League. De ploeg van trainer Harry van den Ham liet vorig weekend pas de eerste punten van dit seizoen liggen. De eerste drie duels wist Dordrecht winnend af te sluiten maar op bezoek bij Excelsior werd het afgelopen vrijdag 1-1. Ondanks het puntenverlies staan de Dordtenaren alleen aan kop. Jong PSV staat er een stuk minder florissant voor. Het jeugdteam uit Eindhoven speelde in zijn eerste drie wedstrijden twee keer gelijk en won eenmaal. Zaterdag ging Jong PSV hard onderuit in Doetinchem: tegen De Graafschap werd met 3-0 verloren. Met vijf punten uit vier duels zijn de Eindhovenaren terug te vinden op plek elf in de ranglijst.

FC Dordrecht moet het in de toekomst stellen zonder Ismo Vorstermans. De 24-jarige verdediger scoorde vrijdag nog de 1-0 tegen Excelsior maar moest kort daarna het veld geblesseerd verlaten. Het bleken de laatste minuten voor Vorstermans als profvoetballer. Hij verkiest zijn maatschappelijke carrière namelijk boven zijn loopbaan als profvoetballer. Vorstermans had dit besluit overigens al eerder dit seizoen genomen. Tegenover het stoppen van Vorstermans staat de komst van Jeffrey Ket. De verdediger, 20 jaar oud, werd gisteren transfervrij overgenomen van SC Telstar waar hij op amateurbasis speelde. Vanavond speelt de nieuweling echter nog niet.

Zoals gezegd verloor Jong PSV afgelopen speelronde met ruime cijfers van De Graafschap. De ploeg uit Eindhoven kreeg echter niet alleen drie treffers om de oren, het eindigde de wedstrijd ook nog eens met negen man. Zowel Geraldo Alberto Antonio als Mohamed Rayhi incasseerde in de slotfase van dat duel een directe rode kaart. Als gevolg hiervan ontbreekt Antonio vanavond in de wedstrijdselectie; hij kreeg een schorsing van twee wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. Rayhi is er tegen FC Dordrecht wel gewoon bij; zijn rode kaart werd door de tuchtcommissie van de KNVB geseponeerd. De volledige opstellingen van Jong PSV en FC Dordrecht zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.