30.08.2013 23:00

FC Dordrecht blijft koploper na eenvoudige zege op Jong PSV

BR> Ook na vijf speelronden is FC Dordrecht nog koploper in de Jupiler League. In eigen huis werd Jong PSV gemakkelijk aan de kant gezet met 2-0. De Eindhovenaren mochten niet klagen dat ze uiteindelijk ‘slechts’ twee doelpunten om de oren kregen. De ploeg van trainer Darije Kalezic speelde ongeïnspireerd en was aanvallend machteloos.

Na een slordige openingsfase van beide kanten viel het openingsdoelpunt vrij onverwacht. Een lage schuiver van Andreas Luckermans werd licht aangeraakt waardoor Jong PSV- keeper Benjamin van Leer de bal niet meer kon stoppen. Na het doelpunt nam de thuisploeg het heft in handen. Het zocht geduldig de aanval maar creëerde slechts één grote mogelijkheid. De kopbal van uitblinker Erixon Danso werd knap gekeerd door Van Leer. Jong PSV stelde daar nauwelijks iets tegenover. Enkel Mohammed Rayhi kreeg twee mogelijkheden.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten, maar de tweede helft bood meer spektakel. De bezoekers leken met aanvallender intenties uit de kleedkamer te zijn gekomen, maar toch was het Dordrecht dat de wedstrijd al weer snel in de tweede helft domineerde. Nadat enkele kleine mogelijkheden door de Dordtenaren werden gemist, kreeg de ploeg na een uur voetballen een penalty. Thomas Horsten nam een pass van keeper Van Leer verkeerd aan en zag Yoëll Van Nieff er met de bal vandoor gaan. De verdediger van PSV zag nog maar een mogelijkheid om zijn fout te herstellen en trok Van Nieff naar de grond: rood en een penalty. Echter, de penalty van Paul Gladon werd knap gekeerd door de keeper van de Eindhovenaren. Na de rode kaart werd de wedstrijd nog eenzijdiger waardoor van spanning geen sprake meer was. Het was dan ook wachten op de tweede goal van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd viel dit tweede doelpunt. Een lange bal van achteruit van Jeffrey Fortes kwam via de kluts terecht bij Danso. Die zette zijn voet tegen de bal en zag het leer in het net verdwijnen.

Al met al mocht Jong PSV niet klagen dat het slechts met 2-0 verloor. Het legde een onthutsend zwakke pot voetbal op de mat en heeft het FC Dordrecht nauwelijks lastig kunnen maken. Het elftal van Kalezic is door de nederlaag blijven staan op vijf punten, nu uit vijf duels. FC Dordrecht is ook na speelronde vijf nog de trotste lijstaanvoerder al moest de ploeg vrijdagavond niet al te diep gaan om dit te bewerkstelligen.