0:0
geen

90'
Samenvatting wedstrijd
In een weinig onderhoudend duel hebben FC Eindhoven en VVV-Venlo met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee mogen de Venlonaren de handen dichtknijpen want de gevaarlijkste kansen waren verspreid over de wedstrijd voor de gastheren. Met name Anthony van den Hurk was in de eerste helft dichtbij, maar schoot niet met scherp. VVV-Venlo kwam niet verder dan halfbakken pogingen van Otsu en Wolters. Voor beide ploeg een teleurstellend begin van het Jupiler League-seizoen.
90'
90'
Otsu wordt gelanceerd maar vindt geen aansluiting. Hij moet inhouden waarna Maguire op de flank Wolters bereikt. Zijn voorzet vindt geen medespeler en FC Eindhoven kan opruimen. In de tegenstoot is de lange bal een makkelijke prooi voor Niki Mäenpää.
90'
Er komen drie minuten blessuretijd bij waarvan een halve minuut inmiddels verstreken is.
90'
De laatste minuut van de wedstrijd loopt en VVV-Venlo krijgt een corner te nemen. Pim Balkestein kopt naast het doel.
86'
Randy Wolters laat een doelpoging noteren namens VVV-Venlo. In grote vrijheid kan hij vanaf de linkerflank doorstomen naar het doel van Tom Muyters. Zijn schot met links gaat voorlangs.
85'
Gele kaart voor Quin Kruijsen (VVV-Venlo)
85'
Gele kaart voor Jens van Son (FC Eindhoven)
In het opstootje dat volgt na de gele kaart van Gijzen laat Van Son zich iets te nadrukkelijk gelden en gaat ook op de bon.
84'
Gele kaart voor Dyon Gijzen (VVV-Venlo)
De frustratie bij VVV-Venlo wordt merkbaar. Gijzen haalt Nayib Lagouireh neer en krijgt terecht geel.
83'
Ook na 83 minuten zijn de aanwezige fans nog niet verwend. FC Eindhoven zet nu toch aan voor een slotoffensief. VVV-Venlo moet achterin alle zeilen bijzetten.
81'
Weer een mogelijkheid voor FC Eindhoven. Jeffrey Altheer liet net al zien goed te kunnen kopen en bewees bijna Deschilder een grote dienst door de bal panklaar voor zijn voeten te koppen. Het schot verdwijnt over het doel van Mäenpää.
77'
FC Eindhoven meldt zich nadrukkelijker op de helft van VVV-Venlo. Na een vlotte combinatie wordt de vrijstaande Adreano van den Driest gevonden, wiens schot geblokt wordt.
74'
Bijna uit het niets komt VVV-Venlo op 0-1. Maguire snijdt een vrije trap vanaf links prima indraaiend aan en vindt het hoofd van Jeffrey Altheer. Zijn kopbal gaat keurig richting de hoek maar Muyters krijgt er de hand nog tegen.
73'
Nayib Lagouireh zoekt op de rechterflank Niels Fleuren maar weer eens op en krijgt de bal met links voor. De bal gaat recht op Niki Mäenpää af die simpel vangt.
70'
De bal rolt weer. Lukt het een van de teams om het net te vinden?
69'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Vinnie Vermeer
69'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
69'
Lindhout fluit voor weer een korte drinkpauze. Tijd voor de coaches om nog wat laatste puntjes op de i te zetten met de spelers op het veld. Kijken of het in het laatste kwart van deze doelpuntloze wedstrijd nog wat oplevert.
68'
VVV-Venlo is door zijn wissels heen. Centrale verdediger Promes gaat naar de kant voor aanvallende middenvelder Maguire. De bezoekers gaan dus voor de winst, maar dan moet er bijkans een wonder gebeuren, want gevaarlijk zijn de Venlonaren ook de tweede helft amper geweest.
67'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Barry Maguire
67'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jerold Promes
64'
Meteen na de doeltrap geeft invaller Adreano van den Driest een moeilijk te missen kans aan Fries Deschilder. Het lukt de middenvelder toch om vanaf een meter of tien in veel vrijheid met links over de schieten.
64'
VVV-Venlo zoekt de weg naar voren en krijgt een corner als beloning. FC Eindhoven werkt weg en Dyon Gijzen krijgt de bal op randje zestien voor de voeten. Zijn schot gaat hoog over.
61'
Gele kaart voor Paul Beekmans (FC Eindhoven)
Na de vermeende strafschop die niet gegeven werd, protesteert Beekmans te heftig in de ogen van Lindhout en krijgt geel.
60'
Een voorzet van FC Eindhoven vanaf rechts gaat aan iedereen voorbij en Wolters zet eerst Jens van Son weg en maait vervolgens de voeten onder Paul Beekmans vandaan. Lindhout wuift het weg waar een penalty op zijn plaats was geweest.
59'
Zowaar een moment van opwinding. Arbiter Lindhout laat een aantal overtredingen van beide kanten gaan en het publiek roert zich.
55'
Na tien minuten in de tweede helft gebeurt er nog altijd weinig voor de beide goals. Het warme weer en de niet al te sfeervolle entourage (de tribunes zijn matig gevuld en geluid maken de supporters al helemaal niet) dragen hier ongetwijfeld aan bij.
53'
Een slippertje nu in de opbouw bij FC Eindhoven. Dyon Gijzen weet een uittrap van Muyters te onderscheppen maar Wolters liep nog in buitenspelpositie zodat het met een sisser afloopt.
51'
VVV-Venlo zoekt het wat lager bij de grond. De ploeg probeert de bal wat meer van aan de voet te houden in plaats van lang naar voren te gooien. De Venlonaren slagen er nog niet echt in waardoor aan het spelbeeld van voor rust nog weinig veranderd is.
47'
VVV-trainer Trost gooit het over een andere boeg. De aanvallers Rajcomar en Reimerink zijn in de kleedkamer achtergebleven. Hopelijk doet dit verse bloed de Venlose aanval goed.
46'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Dyon Gijzen
46'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Prince Rajcomar
46'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Danny Post
46'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jules Reimerink
46'
45'
45'
Samenvatting rust
FC Eindhoven en VVV-Venlo hebben nog niet voor vuurwerk kunnen zoeken op deze warme avond in Eindhoven. De gastheren zoeken veelvuldig de aanval maar hebben pech in de afronding. Met name Anthony van den Hurk heeft al de nodige kansen om zeep geholpen.

VVV-Venlo heeft nog weinig tot niets laten zien. De bezoekers hanteren te vaak de lange bal en is niet verder gekomen dan ongevaarlijke schoten van Otsu en Wolters.
45'
FC Eindhoven en VVV-Venlo worstelen zich naar de rust. Laten we hopen dat de ploegen in de tweede helft tot scoren komen, want een doelpunt heeft de wedstrijd hard nodig.
43'
Waalkens gaat naar de kant met een blessure aan zijn schouder. Het ziet er niet goed uit.
42'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Adreano van den Driest
42'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jasper Waalkens
41'
Wolters laat namens VVV een schot op doel noteren. De vleugelspeler trekt vanaf rechts naar binnen en schiet met links. Het schot gaat recht op doel af en levert geen problemen op voor Tom Muyters.
36'
VVV-Venlo zal zich als degradant uit de Eredivisie niet kunnen onttrekken aan het feit dat de ploeg een kandidaat voor de titel is. Het spel van de bezoekers uit Venlo is er vooralsnog in geen velden of wegen naar. FC Eindhoven heeft de bal, zoekt veelvuldig de aanval, maar beloont zichzelf nog niet. Waalkens stoomt op richting de punt van de zestien en plaatst de bal met rechts richting lange hoek. Niki Mäenpää heeft een prima redding in huis.
32'
Het is Van den Hurk en Eindhoven nog altijd niet gegund. Waalkens biedt de aanvaller een goede kans op de rand van de zestien. Van den Hurk probeert het met buitenkant rechts maar veegt de bal in plaats van hem vol te raken. Een doeltrap voor VVV resteert.
31'
Na een half uur spelen is er nog altijd niet gescoord en daarmee mag met name VVV de handen dichtknijpen. De bezoekers hebben verdedigend nog geen antwoord op de aanvallen van FC Eindhoven. De gastheren hebben het aan zichzelf te wijten dat ze zo weinig met de kansen en geboden ruimte doen.
27'
VVV-Venlo ontsnapt weer. Waalkens zet scherp voor vanaf links maar de bal gaat aan alles en iedereen voorbij.
25'
Otsu krijgt een preek van Lindhout. Of 'ie het begrijpt is een tweede maar zijn tackle leek nergens naar. Hij komt wild in met de voet op kniehoogte van Maxime Gunst. Dat Lindhout geen kaart trekt is onbegrijpelijk.
24'
En meteen dient zich een goede mogelijkheid aan voor FC Eindhoven. Van den Hurk draait weg bij zijn directe tegenstander en kan alleen op Mäenpää af. De goalie is attent en rost de bal op tijd weg voor de voeten van de aanvaller.
24'
De pauze is voorbij, de tijd loopt weer!
23'
De balbezitcijfers spreken boekdelen. Zeventig procent van het balbezit is voor de thuisploeg. Het weet er alleen nog geen gebruik van te maken, maar was met de vrije trap zojuist van Waalkens nog het dichtst bij.
23'
Een kwart van de wedstrijd is gespeeld en de spelers gaan naar de kant voor een drinkpauze. Geen overbodige luxe in deze omstandigheden.
21'
FC Eindhoven krijgt op zijn beurt een vrije trap te nemen, op een stuk interessante plek. Waalkens krult de bal fraai met rechts over de muur maar Niki Mäenpää brengt redding. Wel geeft de doelman een rebound weg waar Anthony van den Hurk het meest attent op reageert. De hoek is lastig en de bal gaat ruim naast.
20'
Otsu mist een goede kans voor VVV! In de middencirkel wordt een vrije trap snel genomen waaruit Otsu wordt weggestuurd. De rappe Aziaat wijkt iets te ver uit naar links en schiet met links voorlangs.
17'
Het spel wordt er niet beter op. VVV-Venlo hanteert de lange bal, maar is daarin verre van zuiver. FC Eindhoven weet vooralsnog niet tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Het is met name getik rond het middenveld.
14'
Weer een poging van afstand van FC Eindhoven. Het schot van Fries Deschilder gaat via een been van een VVV-verdediger naast voor een corner. Daaruit komt geen gevaar.
13'
Een grote kans voor Prince Rajcomar. Quin Kruijsen zet een stevige tackle in op het middenveld, maar het mag door van arbiter Lindhout die er bovenop staat. Reimerink zet voor met rechts maar Rajcomar schampt de bal zodat Muyters de bal over kan kijken.
11'
Het eerste werk voor Tom Muyters is een feit. Wolters zet de bal voor na een diepe bal van achteruit. De goalie van FC Eindhoven schrikt er niet van want de voorzet mist richting en belandt veilig in de handen van de doelman.
10'
Weer gevaar voor het doel van VVV-Venlo. Nayib Lagouireh zet de bal vanaf rechts voor, maar vind net geen medespeler voor het doel. De bal gaat uit voor een doeltrap.
7'
Jens van Son mag zomaar het middenveld oversteken nadat VVV-Venlo de bal niet goed verwerkt in de verdediging. Zijn poging van afstand verdwijnt ruim naast het doel.
5'
Anthony van den Hurk tekent voor het eerste schot van de wedstrijd. Hij ontdoet zich van Jerold Promes en haalt vanaf twintig meter uit met rechts. Het schot gaat echter recht op Mäenpää af die niet onder de indruk is.
4'
In de eerste minuten speelt het spel zich rond het middenveld af. FC Eindhoven mag de bal hebben, de bezoekers uit Venlo wachten hun tegenstander op eigen helft op. Maxime Gunst probeert met een steekpass Anthony van den Hurk te bereiken, maar de pass is te scherp. Niki Mäenpää raapt op.
1'
De bal rolt in een heet Eindhoven. De eerste lange bal VVV-Venlo is een eenvoudige prooi voor de defensie van FC Eindhoven.
1'
Voorbeschouwing FC Eindhoven - VVV-Venlo

In de eerste speelronde van de Jupiler League gaat degradant VVV-Venlo op bezoek bij FC Eindhoven.

De Eindhovenaren eindigden vorig seizoen op de zestiende en laatste plaats. Dat was vooral te wijten aan de 67 tegengoals in dertig wedstrijden. Alleen Almere City FC deed het met eveneens 67 doelpunten tegen even slecht. FC Eindhoven heeft dan ook volop meegedaan aan de spelerstombola afgelopen zomerstop. Doelman Zaari vertrok, net als Vanbelle, Paridaans, Koç, Van de Kerkhof, Van Vroenhoven, Kindo Kamara, Lucius en vele anderen.

Binnen de huidige selectie hoopt trainer Jean-Paul de Jong op zowel individuele ontwikkeling als een groep als groep in het geheel. “Het belangrijkste is dat we ons als team gaan ontwikkelen met een individuele aanpak per speler”, laat hij op de site van FC Eindhoven optekenen. Ook loopt hij alvast vooruit op de aspiraties bij de bezoekende Venlonaren. “Ze hebben vast en zeker de ambitie om binnen een jaar weer terug te keren. Andersom willen wij vanavond ook voor de winst gaan.”

VVV-Venlo maakt na vier jaar Eredivisie-schap weer kennis met de Jupiler League. De Limburgers werden vorig seizoen 17e en moesten vervolgens in de play-offs hun meerdere erkennen in de uiteindelijke promovendus Go Ahead Eagles. Sindsdien is er veel veranderd in Venlo. Trainer Ton Lokhoff werd aan de kant gezet ten faveure van René Trost, die overkomt van MVV Maastricht. Ook in de selectie waren er de nodige wisselingen. Met Wildschut, Cullen, Leiwakabessy, Seip, Van Haare en Linssen vertrokken er niet de minste namen.

Voor Trost is de wedstrijd van vanavond het moment om te laten zien waar VVV-Venlo staat. “In de voorbereiding waren de basisbeginselen goed”, vertelt hij op de website van de club. “In de trainingen die volgden, hebben we aandacht besteed om van daaruit verder te werken.” Vooruitlopend op het hete avondje na de tropische temperaturen van vandaag zegt hij: “Vandaag was er na de training extra aandacht voor energy- en hersteldranken. Het gaat om bewustwording.”

FC Eindhoven ontving VVV-Venlo de laatste tien jaar vijf keer. Vier keer gingen de bezoekers met de winst aan de haal, de laatste keer dat FC Eindhoven de Venlonaren wist te kloppen was alweer in februari 2004. Op het personele vlak mist VVV-Venlo vanavond Türk en de langgeblesseerden Gielen, Donkers en Heesen. Türk traint na een liesblessure wel mee met de groep, maar het treffen met FC Eindhoven komt voor hem te vroeg. De Eindhovenaren moeten vooral in aanvallend opzicht een ader laten met de geblesseerde aanvallers Dadda en Makiavala.
De opstellingen van beide teams vind je onder de knop Wedstrijdgegevens.
Voor jullie doet vanavond Rick Serris live verslag van de wedstrijd.
Van harte welkom bij de aftrap van het nieuwe Jupiler League-seizoen met de wedstrijd FC Eindhoven - VVV-Venlo!