02.08.2013 23:00

FC Eindhoven en VVV-Venlo delen de punten

In een op zijn zachtst gezegd matig duel hebben FC Eindhoven en VVV-Venlo met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee kwamen de bezoekers uit Limburg goed weg.

In de eerste helft was het FC Eindhoven dat duidelijk de overhand had. De gastheren hadden het meeste balbezit (73 procent maar liefst) en vuurden de meeste schoten af. Een aantal goede mogelijkheden bleek echter vooral aan Van den Hurk niet besteed. Ook Waalkens was met een geplaatst schot laag in de verre hoek nog dichtbij. VVV-Venlo liep een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan. De lange ballen op Rajcomar waren te voorspelbaar en schoten van Otsu en Wolters waren niet precies genoeg.

Aan het spelbeeld veranderde weinig na de pauze. FC Eindhoven mocht nog het meest aanspraak maken op een doelpunt gezien de drang naar voren. Echt uitgespeelde kansen vielen echter niet te noteren. VVV-Venlo was evenmin bij machte gevaar te stichten. Altheer was met een kopbal na een goede vrije trap van invaller Maguire nog het dichtst bij. FC Eindhoven-goalie Muyters redde bekwaam.

FC Eindhoven zal nog het meest balen van het doelpuntloze duel. Gezien het spel de hele wedstrijd was een treffer zeker op zijn plaats geweest voor de thuisclub. Voor VVV-Venlo is er veel te bespreken. Geen van de spelers kon iets brengen waardoor het een slechte beurt was voor de degradant uit de Eredivisie, die door velen toch als titelkandidaat gezien wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner