20:00 uur
Willem II
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Randy Wolters 45. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jules Reimerink 90. / Schot met links  (Travis Cooper)

90'
De eerste drie punten van het seizoen voor VVV, behaald op het kunstgras in de eigen Koel in Venlo. Met 2-0 wint de thuisploeg van het tegenvallende Willem II. De doelpunten komen op naam van de buitenspelers Randy Wolters en Jules Reimerink. Een boeiende wedstrijd uit de Eerste Divisie, met uiteindelijk blije supporters op de tribunes van de Koel.
90'
90'
Gele kaart voor Jules Reimerink (VVV-Venlo)
90'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 2:0 door Jules Reimerink
De druk die Willem II zet, wordt ze fataal in de laatste minuten van het duel. Vier minuten blessuretijd was voor VVV genoeg om nog één aanval eruit te gooien. Cooper combineert goed met Reimerink door het hart van de verdediging van Willem II en laatstgenoemde staat uiteindelijk oog in oog met doelman Meul. Reimerink schuift de bal perfect onder de keeper door en geeft de supporters zo de drie punten! 2-0 voor VVV.
89'
Danny Post zet nog één keer aan voor de thuisploeg en snelt met de bal langs de rechterkant van het veld. Hij rent Ippel eruit, maar wordt opgevangen door Jordens Peters. Willem II stuurt alles naar voren en dat levert nog een geweldige kans op. Boymans fungeert weer als targetman en legt de bal klaar voor Ricardo Ippel. Die haalt hard uit, maar zijn schot belandt op de paal.
87'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Uche Nwofor
87'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Prince Rajcomar
86'
In de ploeg voor de laatste vijf minuten is gekomen de Australiër Travis Cooper. Hij vervangt doelpuntenmaker Randy Wolters. Cooper heeft deze zomer stage gelopen bij VVV, overgekomen van Central Coast Mariners en is blijkbaar zo goed bevallen dat hij mocht blijven en een tweejarig contract mocht tekenen.
85'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Travis Cooper
85'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Randy Wolters
83'
De supporters in de Koel gaan er nog maar eens met z'n allen achterstaan om hun club toe te juichen. Dat is ook wel nodig, want VVV wordt volledig op de eigen helft gedrukt door Willem II. Het balbezit is voor de ploeg uit Tilburg, maar de ploeg uit Venlo staat nog steeds voor met 1-0.
80'
Willem II is op zoek naar de gelijkmaker, maar heeft ongelofelijk veel moeite met het doorbreken van de defensie van VVV. De ploeg van Trost verdedigt zeer geconcentreerd en zorgt voor scherpe mandekking. Daardoor kan Willem II het balletje niet laten rondgaan en verlopen de aanvallen zeer traag.
80'
Wissel in bij Willem II -> Jens Podevijn
80'
Wissel uit bij Willem II -> Freek Heerkens
77'
Doelpuntenmaker Wolters laat zich nog maar eens van zijn beste kant zien. Hij snelt aan de linkerflank opnieuw langs zijn directe tegenstander, Freek Heerkens. De voorzet is helaas te scherp, waardoor de aanval van VVV roemloos ten onder gaat.
74'
De supporters die vanavond op deze wedstrijd in de Koel zijn afgekomen, beginnen het nu toch echt warm te krijgen! Nog een kwartier zijn zij verwijderd van de eerste drie punten van het seizoen. Toch zullen ze nog even vol moeten houden, want ook Willem II wordt dit jaar tot de kanshebbers om de bovenste plekken gezien. Een ploeg die je niet zomaar aan de kant zet dus.
73'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Jeffrey Altheer
73'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
72'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
72'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
71'
Gele kaart voor Niels Fleuren (VVV-Venlo)
69'
De wedstrijd wordt er niet beter op voetbaltechnisch gezien, dus besluiten beide ploeg om het over een andere boeg te gooien. Het duel gaat steeds meer op een duel uit de tweede Engelse divisie lijken: stevige duels, veel tackles en ook veelvuldig gebruik van de lange bal.
66'
Gele kaart voor Virgil Misidjan (Willem II)
Waar Misidjan en Fleuren in de eerste helft ook al constant aan het bakeleien waren, gaat de aanvaller van Willem II nu stevig het duel in. Hij laat zijn been staan op de voet van Fleuren en ontvangt hier volledig terecht een gele kaart voor.
65'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Een domme overtreding van Wuytens op de benen van Rajcomar kost hem een gele kaart.
61'
De grootste mogelijkheid voor Willem II in de tweede helft! Ruud Boymans wordt dan eindelijk gevonden in de spits en laat zien waar hij op zijn sterkst is. Als een echte targetman houdt hij de verdedigers van de bal en wipt de bal tussen de verdedigers door. Bruno Andrade was namelijk de zestienmeter binnengedrongen en kon vrij inschieten. De Braziliaan had echter zijn vizier niet helemaal recht staan en schoot de bal hopeloos naast.
58'
Yuki Otsu speelt ook in de tweede helft een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Nu dribbelt hij aan de linkerkant van het veld en trekt hij de aandacht van twee verdedigers van Willem II. Dat geeft Quin Kruijsen de gelegenheid om uit te halen op doel, maar voor Meul is dat een makkelijke vangbal.
55'
Een periode met weinig aanvallen in de eerste tien minuten van de tweede helft. Beide ploegen hebben opnieuw moeite om de bal in de ploeg te houden. Dat zorgt er wel voor dat het tempo hoog ligt en de bal van links naar rechts gaat, maar echt grote kansen zijn er niet.
52'
Een update van de spelers bij VVV, want er zijn twee ervaren spelers die langzaam terug komen van blessures en binnenkort weer wedstrijdfit zijn. Oguzhan Türk is inmiddels weer aan het trainen met de eerste selectie en zal binnenkort weer op het wedstrijdformulier staan. Barry Maguire heeft nog wat last van zijn enkel en zal mede daarom niet meedoen in het duel tegen Willem II.
49'
VVV staat voor in deze wedstrijd en dat is gezien de wedstrijden van vorig jaar niet zo gek. Beide ploegen speelden vorig jaar dus in de Eredivisie en kwamen elkaar dus twee keer tegen. Hier, in de Koel, won de thuisploeg VVV, terwijl in Tilburg Willem II de sterkste was.
48'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
48'
Wissel uit bij Willem II -> Norair Aslanyan-Mamedov
46'
Gele kaart voor Freek Heerkens (Willem II)
46'
De tweede helft is van start gegaan met een voorsprong voor VVV en nu ook balbezit voor de thuisploeg met Fleuren. En meteen een overtreding van Heerkens op Randy Wolters, waar de verdediger geel voor krijgt. Heerkens neemt hiermee revanche op de actie en het doelpunt van de aanvaller van VVV in de eerste helft.
46'
45'
De blessuretijd zit erop en beide teams kunnen zich richting de kleedkamers begeven. Na een redelijk duel kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Randy Wolters snelde over de linkerkant langs zijn mandekker en schoot de bal in de korte hoek langs doelman Meul. Een psychologische tik voor Willem II, waar Jurgen Streppel aan de bak moet om dit team weer aan het voetballen te krijgen.
45'
45'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 1:0 door Randy Wolters
Vlak voor het rustsignaal is het dan VVV dat de 1-0 maakt! De bal van Rajcomar gaat naar de linkerkant van het veld, maar komt bij Misidjan terecht. Die schrikt van de bal en geeft Wolters de gelegenheid om de bal op te pikken. De snelle buitenspeler snelt vervolgens langs Freek Heerkens en schiet de bal met links langs David Meul. Wolters probeerde het al twee keer eerder, maar bij de derde keer gaat ie er dan in: 1-0 voor VVV!
45'
Gele kaart voor Ruud Boymans (Willem II)
Boymans krijgt de gele kaart voor een duel in de lucht met Balkestein. De spits heft zijn armen te hoog in het duel en raakt Balkestein. Eerder raakte hij al Promes en nu wordt hij dus eindelij bestraft door de scheidsrechter.
43'
Waar VVV net een periode van aanvallen en veelvuldig balbezit had, lijkt nu Willem II die rol weer over te nemen. Net voor het einde van de eerste helft zet de ploeg van Streppel weer aan om toch door de Venlose defensie heen te breken. Tot op heden zonder succes.
40'
Yuki Otsu is één van de uitblinkers in deze tot nu toe matige eerste helft. De Japanner passeert zijn mannetjes erg makkelijk op het middenveld, maar hij kan nog niet de beslissende pass geven om kansen te creëren voor VVV. Misschien kan hij dat wel in de tweede helft.
37'
Nu krijgen we Rajcomar wel goed in beeld, maar maakt hij een overtreding op Peters. Messaoud achter de bal voor de vrije trap op veertig meter van het doel. Een slechte trap volgt van Messaoud, want hij krijgt de bal niet eens in de zestienmeter. Een snelle counter volgt van VVV, waar Wolters wegsnelt op de linkerflank. Hij schiet op Meul, zonder gezien te hebben dat er twee medespelers vrij voor het doel stonden. Een gemiste kans voor VVV!
34'
Rajcomar heeft tot nu toe een moeilijke avond. De spits van VVV wordt maar zelden bereikt en als hij dan al betrokken wordt bij een aanval, is hij snel de bal kwijt. Nu leek Rajcomar op doelman Meul af te stevenen, maar wordt hij ingehaald door Wuytens die er een hoekschop van maakt.
31'
Een schot vanuit de tweede lijn van Danny Post belandt recht in de handen van David Meul. Het einde van een langlopende aanval, waarbij vooral de rechterkant veel gebruikt wordt door Otsu en Joppen. Nu dus een schot van Post: VVV wordt sterker!
28'
Guus Joppen is aan de kant van VVV zeer bedrijvig in de eerste helft. De aanvoerder van de thuisploeg dendert met zijn loopvermogen en aanvalsdrang keer op keer over de rechterflank van het veld. Ricardo Ippel komt hem het meest tegen tot nu toe en wordt helemaal gek van Joppen in dit eerste half uur.
26'
Ruud Boymans moet dit seizoen voor de doelpunten zorgen bij Willem II. Vorige week wist hij zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club te maken tegen Eindhoven. Vanavond kan Boymans de productie verhogen tegen de club waar hij indruk wist te maken, VVV. In 46 wedstrijden voor de club uit Venlo, scoorde de spits 15 keer.
23'
Willem II is in de eerste helft tot nu toe de ploeg die meer rust en ervaring uitstraalt. De kans van Mamedov was tot nu toe het enige echte gevaar in dit duel, maar ook in balbezit is Willem II tot nu toe de betere. VVV lijkt nog wat onstuimig in balbezit en verliezen daardoor ook sneller de bal.
20'
De tweede hoekschop voor VVV levert helaas voor de supporters op de tribune geen gevaar op. Rajcomar, Balkestein en Promes zijn namen die je in de zestienmeter wilt hebben bij een corner, maar bij deze variant zijn ze overbodig. De bal verdwijnt hopeloos over de achterlijn en mag door Meul als doeltrap weer in het spel gebracht worden.
17'
Het gevaarlijkste moment van Willem II deze wedstrijd na een kwartier spelen. Messaoud bereikt Ruud Boymans in de spits. Boymans probeert te kaatsen, maar geeft de bal achter Messaoud die tegen de keeper aanloopt. De bal belandt bij Mamedov die de bal in de rechterhoek probeert te krullen. Niki Mäenpää stond echter alweer in positie en bokst de bal knap weg.
15'
Nu even een moment van rust voor de spelers van Willem II. De spitsen voorin zijn moeilijk te bereiken en daarom wordt de bal achterin rondgespeeld. Nu rukt Willem II langzaam op met Mamedov aan de linkerkant. De bal wordt voorgegeven, maar door nimand aangeraakt. Overname VVV met Niels Fleuren in balbezit.
12'
Nu een overtreding van Ruud Boymans op de helft van VVV. Hij probeert een ingooi van Wuytens door te trappen, maar Balkestein wil op dat moment de bal juist wegkoppen. De verdediger wordt in het gezicht geraakt door Boymans en moet er even bij zitten. Nu staat hij langs de zijlijn te wachten om weer in het veld te komen.
9'
Een nog rommelig begin voor beide ploegen. De aanvalsdrang is er zoals gezegd wel, maar de nauwkeurigheid en scherpte ontbreekt nog. Een mooie beweging van Randy Wolters aan de linkerkant doet het publiek opspringen, maar twee seconden later is Wolters de bal weer kwijt.
6'
Bij VVV zit er dit seizoen een nieuwe trainer op de bank. Het bestuur en de spelers hebben afscheid genomen van Ton Lokhoff, die vanaf december 2011 actief was bij VVV. Hij wordt dit seizoen vervangen door een trainer die de afgelopen jaren goede resultaten heeft behaald: Rene Trost. Hij kwam over van MVV Maastricht, waar hij in drie jaar, twee periodetitels wist te veroveren.
3'
Een open begin in deze ontmoeting tussen VVV en Willem II. Beide ploegen hebben drang naar voren en verkiezen de lange bal, boven het trage opbouwen. De lange pass van Balkestein bereikt Reimerink aan de rechterkant van het veld. Reimerink met de voorzet, die maar net gemist wordt door Rajcomar voor het doel.
1'
De aftrap is gedaan in de Koel door Willem II in deze ontmoeting met VVV. Voor het eerst ligt er in het stadion van VVV een kunstgrasveld en we gaan kijken of dat de thuisclub vandaag naar een overwinning kan helpen!
1'
Goedenavond en welkom bij de tweede speelronde in de Jupiler League. In deze tweede week van de competitie ontmoeten twee teams elkaar, die vorig jaar beiden nog uitkwamen tegen de toppers uit de Eredivisie. Zowel VVV Venlo, als Willem II zijn het afgelopen seizoen gedegradeerd en komen dit jaar dus in de Eerste Divisie uit. En beide teams kunnen de punten hard gebruiken. Brent van Ooijen doet het verslag van de ontmoeting tussen beide teams uit het zuiden van Nederland.

Zowel VVV, als Willem II had zich de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen beter voorgesteld. Willem II kwam thuis tegen FC Den Bosch niet verder dan een 2-2, terwijl ook VVV niet verder kwam dan een gelijkspel. In Eindhoven werd het een bloedeloos 0-0 tegen, jawel, FC Eindhoven. Beide teams staan dus op één punt en een plaats in de middenmoot. Een plek onwaardig voor een Eredivisie-team van vorig jaar.

Bij VVV zien wij een grotendeels ander team ten opzichte van het afgelopen jaar. Blikvangers zoals Yanic Wildschut (Heerenveen) Bryan Linssen (Heracles) en aanvoerder Marcel Seip (Central Coast Mariners, Australië) vertrokken bij de degradant. Met creatief transferbeleid kwamen ervaren Eerste Divisie-spelers als Danny Wintjens (PEC Zwolle), Prince Rajcomar (Fortuna Sittard) en Quin Kruijssen (verhuurd aan Fortuna Sittard) naar de Koel in Venlo.

Willem II zag veel ervaren spelers het gezonken schip verlaten deze zomer. Tim Cornelisse, Danny Guijt, aanvoerder Haastrup, Höcher, Hans Mulder: het zijn enkele namen die elk team in de Eerste Divisie sterker zou maken. Voor de Tricolores zal het dit seizoen aankomen op frisse, jonge spelers. Mats van Huijgevoort kwam bijvoorbeeld van Feyenoord over, hij zit tegen VVV op de bank bij Willem II. Ruud Boymans is dit seizoen de targetman voorin bij het elftal van trainer Jurgen Streppel. De aanvaller komt over van AZ, nadat hij het afgelopen seizoen was verhuurd aan NEC. Na twee rampzalige seizoenen hoopt Boymans nu weer te laten zien dat hij een spits is met het echte törinstinct.