09.08.2013 23:00

VVV wint op het eigen nieuwe kunstgrasveld en verslaat Willem II met 2-0

In de Jupiler League stond in speelronde 2 een boeiende ontmoeting op het programma. VVV en Willem II kwamen vorig seizoen beiden in de Eredivisie uit, maar degradeerden allebei. Nu konden beide ploegen al in het begin van de competitie uitmaken wie de sterkste was. Afgaande op het scorebord was dat duidelijk VVV, maar in werkelijkheid had de ploeg van trainer Rene Trost meer moeite om de drie punten binnen te slepen.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op tussen beide ploegen. De bal bleek moeilijk in de ploeg te houden en echt grote kansen kwamen er ook niet. Pas na zeventien minuten voetbal kreeg Willem II echt een grote kans: Mamedov schoot de bal in de rechterhoek, maar kon doelman Meul niet verslaan. Bij VVV waren er twee blikvangers in het duel met Willem II: Otsu en Wolters. De Japanse Otsu viel op met veel loopwerk en mooi dribbelwerk. Wolters viel in de eerste helft op door zijn doelpunt, vlak voor rust. Hij versloeg Heerkens in een 1-op-1 duel en schoot de bal prima binnen.

In de tweede helft lukte het Willem II in eerste instantie niet om veel druk te zetten. VVV bleef aardig voetballen en kreeg ook weer kansen in de vorm van Otsu en Wolters. Na een kwartier in de tweede helft begon Willem II meer overwicht te krijgen en drong het VVV terug naar de eigen zestien. Waar iedereen vervolgens de gelijkmaker verwachtte, viel de goal aan de andere kant van het veld. Er kwam veel ruimte op de helft van de bezoekers uit Tilburg en de ingevallen Cooper en Reimerink speelden dat prima uit. Reimerink passeerde doelman Meul met een bekeken schuiver en bezorgde de fans zo de drie punten. VVV heeft nu vier punten uit de eerste twee duels en kan terugkijken op een prima start van de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner