1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 3. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 34. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 68. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 90. / Schot met rechts

90'
Twee doelpunten in de tweede helft, één van Willem II en één van FC Dordrecht. Boymans scoorde knap met een staande volley en in de slotfase deed Gladon nog wat terug.
90'
90'
Gele kaart voor Niek Vossebelt (Willem II)
En dan wordt het toch een beetje slordig hoor. Niek Vossebelt moet aan de noodrem trekken door Meulens onderuit te trekken. Geel voor de invaller.
90'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 3:1 door Paul Gladon
Een doelpunt voor de statistieken. Wel een mooie overigens, want Paul Gladon wipt de bal slim van zijn linker- naar zijn rechterbeen en rondt beheerst af.
88'
Door zijn twee doelpunten van vanavond is Boymans gedeeld topscorer met Mühren van FC Volendam. De concurrent speelt echter ook nog enkele minuten met FC Volendam tegen Helmond Sport.
84'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
84'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
83'
Gelukkig is de strijd nog niet gestreden in de Jupiler League. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen en Willem II moet eerst nog een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap winnen om de koppositie over te nemen.
82'
Het is gebeurd in Tilburg. Willem II hoeft niet meer en FC Dordrecht kan niet meer. De uitploeg kan het niet opbrengen om nog echt aan aanvallen en scoren te denken. De strijd is gestreden.
78'
Wissel in bij Willem II -> Niek Vossebelt
78'
Wissel uit bij Willem II -> Tim Cornelisse
77'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Felitciano Zschusschen
77'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Jeffrey Fortes
75'
Daar zit Hahn er onzeker uit zeg! Een voorzet vanaf rechts komt in de vijf meter, maar Hahn stapt heel onzeker naar voren en heeft de bal dan ook niet klem. Het is dat er geen speler in de buurt is, anders staat het gewoon 4-0.
73'
Dit resultaat is in ieder geval goed voor de titelstrijd. Willem II komt door dit resultaat op één punt van FC Dordrecht, maar ze hebben dus een wedstrijd minder gespeeld. Er moet gewonnen worden van De Graafschap om de eerste positie over te nemen.
70'
Gele kaart voor Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht)
Weer een gele kaart voor een speler van FC Dordrecht. Steenvoorden gaat op de bon na een overtreding op het middenveld.
68'
Doelpunt voor Willem II, 3:0 door Ruud Boymans
Wat is die Boymans toch een heerlijke spits om naar de te kijken! Altijd werken, maar ook geweldige doelpunten scoren. Hij krijgt de bal net buiten de zestien vanuit een verdedigende kopbal. Hij neemt aan en met een halve volley krijgt hij de bal precies in de linkerhoek: 3-0 en beslist in Tilburg.
67'
Gele kaart voor Jeffrey Fortes (FC Dordrecht)
Een faire wedstrijd tot nu toe en ook deze overtreding was netjes. Fortes is te laat bij de bal als Bruno Andrade ervandoor gaat. Hij haakt hem en krijgt hiervoor geel.
66'
Toch lijkt Willem II zich te herstellen na een geweldig begin van FC Dordrecht. Ze nemen langzaam weer het balbezit en dus het initiatief over in deze wedstrijd. Erg zeker oogt het echter niet.
63'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
63'
Wissel uit bij Willem II -> Dries Wuytens
60'
En daar is weer een kans voor de uitploeg! Matthew Steenvoorden schiet van ruim twintig meter laag in de linkerhoek en Swinkels lijkt zich te verkijken op die schuiver. Hij gaat laat naar de hoek en moet onnodig een corner weggeven. Die levert FC Dordrecht niets op.
57'
Het is natuurlijk niet bekend wat Harry van den Ham heeft gezegd in de rust, maar het heeft geholpen. FC Dordrecht is in de afgelopen vijf minuten gevaarlijk geweest dan in de hele eerste helft bij elkaar.
54'
Het zou natuurlijk geen probleem zijn als FC Dordrecht een aansluitingstreffer scoort. Maak het maar lekker spannend in Tilburg.
51'
En daar is weer een prima kans voor de uitploeg! Een doelpunt is in de maak hoor. Ditmaal is het Gosens met een pegel van afstand. Swinkels heeft beduidend meer moeite met deze poging, maar keert in twee instanties.
49'
Prima eerste kans in deze tweede helft! Rihairo Meulens kopt ter hoogte van de penaltystip op doel, maar kan niet genoeg kracht zetten. Lukt dit wel, dan staat het gewoon 2-1. Nu kan Ruud Swinkels simpel klemmen.
46'
45'
FC Dordrecht heeft bijzonder weinig in te brengen tegen Willem II. De thuisploeg overheerst en kwam al in de derde minuut op voorsprong, toen Boymans ietwat gelukkig de bal voor zijn voeten kreeg. Hij haalde hard uit in de rechterhoek en scoorde. Willem II bleef heersen, vooral door het goede spel van Boymans. Het was echter Bruno Andrade die voor de 2-0 zorgde. Vanaf rechts pegelde hij in de lange hoek raak.
45'
44'
De lange inworpen van Willem II zijn ook een regelrecht gevaar. Jonas Heymans gooit ze gewoon op de penaltystip en altijd richting Boymans. Die kopt door en dan is het maar hopen voor FC Dordrecht dat de bal niet goed valt.
41'
Zo staat Willem II dus weer met 2-0 voor tegen FC Dordrecht. In de uitwedstrijd was dit de eindstand, maar nu zijn er nog 45 minuten te spelen straks. Eerst nog vier minuutjes in de eerste helft.
38'
Geen enkele blessure te melden bij FC Dordrecht, de trainer is gewoon heel ontevreden over het spel van zijn ploeg. Hij haalt Wilmer Kousemaker en Erixon Danso naar de kant en brengt Robin Gosens en Giovanni Korte.
38'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Giovanni Korte
38'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Erixon Danso
37'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
37'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Wilmer Kousemaker
34'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Bruno Andrade
En het staat 2-0! FC Dordrecht krijgt de bal niet lekker weg en Robbie Haemhouts komt in balbezit op twintig meter van het doel. Hij legt af naar rechts, waar Bruno Andrade nog staat. Die haalt vol uit in de lange hoek en met een schuiver verdubbelt hij de voorsprong.
32'
De uitbraken en kansen van Willem II zijn gewoon een stuk gevaarlijker dan die van FC Dordrecht. Boymans speelt bij bijna elke aanval een rol. Hij houdt de bal vast en kaatst of speelt door.
29'
Een half kansje nu dan. Uit een corner kopt Jeffrey Fortes een meter over het doel van Willem II.
26'
Nee, FC Dordrecht komt er nog niet goed uit in deze wedstrijd. We hebben nog geen kans gezien van de uitploeg.
23'
De duelkracht van Willem II is zo groot. Met Boymans heeft de thuisploeg een echte pinchhitter. FC Dordrecht, en met name de verdediging, heeft het er moeilijk mee.
20'
We verwachten overigens niet dat Dekkers in gaat vallen. Dan moet de nood wel heel hoog zijn.
18'
Op het wedstrijdformulier staat een achtste wissel bij Willem II. Dit gaat om een actie, waarbij een trouwe fan een maand lang bij de selectie zit. Marco Dekkers is in april de gelukkige. Hij staat op het formulier met rugnummer 96 en mag dus ook op de teamfoto.
15'
Hele grote kans voor Ali Messaoud! Boymans kopt de bal naar achteren richting de penaltystip en daar komt de middenvelder inlopen. Hij kopt hard richting doel, maar Warner Hahn haalt de bal met een katachtige reflex onder de lat vandaan.
13'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Zó. Jordens Peters komt keihard inglijden op het middenveld. Hij richt op de bal, maar het gaat zo hard dat Pieter Vink niets anders kan doen dan geel trekken.
9'
Willem II speelt op 9 april nog een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap. Ze staan op dit moment maar één puntje achter op FC Dordrecht. Blijft de stand vanavond hetzelfde en wint Willem II de inhaalwedstrijd, dan staan zij na 34 speelronden bovenaan.
6'
Het is alweer de 23e treffer van Boymans in de Jupiler League. Is hij hiermee topscorer? Nee, Robert Mühren van FC Volendam scoorde er één meer.
3'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Ruud Boymans
Het is al raak! Topscorer Ruud Boymans krijgt de bal zomaar voor zijn voeten uit een corner en knalt met rechts meteen raak in de korte hoek!
1'
Er is afgetrapt in het Koning Willem II Stadion. Veel rookontwikkeling, vanwege al het vuurwerk op de tribunes. De fans verwachten een hete avond.
1'
De spelers staan klaar in de spelerstunnel, de muziek staan aan in Tilburg. We zijn klaar voor deze regelrechte clash in de Jupiler League.
Als er onder de huidige omstandigheden één mooi affiche in de Nederlandse competities is, dan is dit wel Willem II - FC Dordrecht. Een directe strijd tussen de nummers één en twee in de Jupiler League. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van dit belangrijke duel.

Willem II is de ploeg met langste ongeslagen reeks in de Jupiler League. De Tilburgers zijn acht wedstrijden op rij ongeslagen en wonnen vorige week met grote cijfers van Jong Ajax. In eigen huis werd de beloftenploeg uit Amsterdam maar liefst met 7-1 terug naar de hoofdstad gestuurd. Zo'n klapper was ook wel nodig, want het doelsaldo is in vergelijking met concurrent FC Dordrecht niet bijzonder goed. Met 'maar' 61 treffers voor scoort de thuisploeg van vanavond bijvoorbeeld 12 keer minder dan FC Dordrecht.

Die ploeg staan dan ook bovenaan in de Jupiler League. Willem II staat op vier punten achterstand, maar kan dat terugbrengen naar één, omdat de ploeg uit Tilburg een wedstrijd minder gespeeld heeft. In vergelijking met Willem II heeft FC Dordrecht geen prima pot voetbal achter de rug. Het won weliswaar met 1-0 van Helmond Sport, maar dat doelpunt werd al in de tweede minuut gemaakt én een speler van de tegenstander kreeg in de 25e minuut al rood.

Eerder dit seizoen werd het in Dordrecht 0-2 voor Willem II. Ali Messaoud nam de volledige productie voor zijn rekening. Wint Willem II vanavond, dan zit de spanning er in de Jupiler League weer vol in. FC Dordrecht zal zich echter niet snel gewonnen geven.