04.04.2014 21:50

Boymans neemt Willem II bij de hand in sleutelduel

Als een echte krachtpatser heeft Ruud Boymans Willem II naar een belangrijke overwinning geleid. De aanvalsleider was als pinchhitter belangrijk en scoorde ook nog twee doelpunten. Het werd uiteindelijk 3-1.

Willem II kwam heerlijk uit de startblokken met een doelpunt van Boymans. De topscorer van zijn ploeg kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en aarzelde niet. Met een vlammend schot zette hij de 1-0 op het scorebord. Willem II bleef de betere ploeg en de 2-0 hing dan ook in de lucht. Bruno Andrade keek omhoog en zag het ook, want hij verdubbelde met een hard schot in de linkerhoek de voorsprong van Willem II. FC Dordrecht kwam maar niet in het eigen spel en was dan ook nauwelijks gevaarlijk.

Dit veranderde in de tweede helft, waarin FC Dordrecht in de eerste vijf minuten meteen twee goede kansen kreeg. Jeffrey Fortes kopte te zacht in de handen van Ruud Swinkels en een pegel van Robin Gosens was ook een prooi voor de goalie. De echte kansen bleven voor FC Dordrecht, maar ook Matthew Steenvoorden kon Swinkels niet passeren met een afstandsschot. De 2-1 leek zo te verschijnen op het scorebord, totdat Boymans er weer zin in kreeg. Met een halve volley verschalkte hij Warner Hahn voor de derde keer van de avond. Paul Gladon deed in de slotfase nog iets terug, maar zijn doelpunt kwam veel te laat.

Door de overwinning loopt Willem II drie punten in op concurrent FC Dordrecht, dat nog wel op de eerste plek blijft staan. De ploeg heeft een voorsprong van één punt, maar speelde wel een wedstrijd meer. Willem II neemt het op 9 april op tegen De Graafschap en kan in die inhaalwedstrijd de koppositie in de Jupiler League overnemen.

Door: Jos Boesveld