1 : 0 Ali Messaoud 35. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)
2 : 0 Ali Messaoud 61. / dir. vrije trap
3 : 0 Ruud Boymans 75.  (Ali Messaoud)

90'
Samenvatting:
Willem II heeft in het eigen stadion overtuigend gewonnen van Sparta Rotterdam. De 3-0 zege van de Tilburgers was meer dan terecht. De thuisploeg was bijna de gehele wedstrijd de betere en beloonde zichzelf vooral in de tweede helft. Man of the match was zonder twijfel Messaoud. Hij scoorde twee doelpunten, waarvan een schitterende vrije trap, en bereidde het derde doelpunt voor. Sparta was in Tilburg onmachtig en creëerde bijna geen enkele goede kans. Het zal deze avond dan ook snel willen vergeten.
89'
In de slotfase nog een schot van Voskamp. Een lage voorzet vanaf rechts belandt in de zestien bij de aanvaller van Sparta. Die heeft geen keuze dan direct uit te halen. Hij raakt de bal echter niet vol waardoor zijn inzet ongevaarlijk naast vliegt.
85'
De onmacht van Sparta straalt ervan af. Ballen worden zomaar ingeleverd en enige creativiteit ontbreekt vandaag bij de Rotterdammers.
81'
Man of the match Messaoud zit er helemaal doorheen en wordt van het veld gedragen.
77'
Uit een corner kopt Voskamp rakelings naast. Eindelijk liet Sparta zich daar weer even zien.
75'
Was de wedstrijd nog niet beslist, dan nu zeker! Messaoud kan een lage voorzet bij de eerste paal al bijna tot doelpunt promoveren maar Sinouh weet nog te redden. De bal belandt echter wel weer voor de voeten van Messaoud die de bal laag speelt naar Boymans. De spits van Willem II geeft een klein tikje aan de voorzet en maakt zo het derde doelpunt van de Tilburgers deze avond.
73'
Een corner belandt bij Mamedov die uithaalt vanaf bijna 20 meter. Zijn poging vliegt ruim naast.
69'
Na een mooi hakje van Boymans tekent Messaoud bijna voor zijn derde doelpunt van de avond. Dankzij die hakbal komt hij namelijk vrij op de rand van het strafschopgebied en heeft hij alle vrijheid om te schieten. Zijn schot is mooi en geplaatst maar de redding van Sinouh is nog mooier: hij ranselt de bal stijlvol uit de kruising.
68'
Willem II lijkt het duel nu definitief te willen beslissen en zoekt vol de aanval tegen het lamgeslagen Sparta.
67'
Na de 2-0 zit de sfeer in het Koning Willem II Stadion er goed in. Het publiek ziet ook dat de thuisploeg deze avond simpelweg gewoon sterker is dan Sparta.
63'
Ook Bel Hassani laat zien dat hij een goede vrije trap in huis heeft. Zijn poging van grote afstand wordt onderweg nog aangeraakt en Swinkels kan de bal nog maar net met zijn vingertoppen naast het doel slaan.
61'
Vanaf 25 a 30 meter afstand schiet Messaoud een vrije trap schitterend in de kruising. Heerlijke goal van de Willem II-speler die daarmee het duel, gezien het spel van Sparta, lijkt te beslissen: 2-0.
58'
Ippel schiet hard vanaf 25 meter op het Sparta-doel. Slechts met moeite weet Sinouh het schot van de middenvelder te stoppen.
57'
Ondaan ontdoet zich makkelijk van Misidjan en heeft alle ruimte om uit te halen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet Ondaan echter niet gericht genoeg en dus kan Sinouh makkelijk pakken.
55'
Voskamp is geïrriteerd en loopt hard door op Ippel: geel.
53'
Ook vlak na rust zijn de eerste minuten voor de thuisploeg. Gesteund door het publiek zoekt de ploeg net als in de eerste helft de aanval.
49'
Bijna is daar de 2-0 voor Willem II. Uit een vrije trap komt Boymans erg hoog en kopt hij goed in. Zijn inzet vliegt echter net naast.
46'
We zijn weer begonnen! Hopelijk biedt de tweede helft wat meer spektakel dan de eerste helft die weinig kansen kende.
45'
Na 45 minuten voetballen staat Willem II in Tilburg verdiend voor tegen Sparta. De thuisploeg had bijna de gehele eerste helft het betere van het spel maar creëerde weinig echte kansen. Sparta was onmachtig en kwam nauwelijks in het spel voor. Net toen de bezoekers wat beter gingen speler en nadrukkelijker de aanval gingen zoeken, scoorde Willem II. Na een prima voorzet zorgde Messaoud voor de 1-0 ruststand.
43'
Ondaan komt net niet tot schieten na een voorzet van Heerkens. Dat leek even een gevaarlijk moment voor Willem II te worden maar de verdediging van Sparta is attent.
39'
Sparta ziet in dat het beter zal moeten voetballen wil het hier vanavond niet verliezen. Na het doelpunt zet de ploeg uit Rotterdam dan ook meer druk naar voren.
35'
De verdiende voorsprong voor Willem II is daar! Bruno Andrade creëert ondanks dekking van Luirink gemakkelijk ruimte voor de voorzet. Zijn lage voorzet vanaf links wordt vervolgens van dichtbij binnengelopen door Messaoud.
31'
Sparta komt beter in de wedstrijd en heeft het initiatief inmiddels overgenomen van de thuisploeg.
27'
Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet Bel Hassani. Zijn poging mislukt echter jammerlijk en vliegt hoog over.
25'
Ondiep blijkt veel sneller te zijn dan directe tegenstander Misidjan. Dat gaat nog een lastige avond worden voor de linksback van Sparta.
22'
Na een afgeslagen corner schiet Bruno Andrade snoeihard in de korte hoek. Sinouh staat goed opgesteld en kan de bal daarom wegstompen. Zo zijn de kansen in de openingsfase dus voor de thuisploeg.
20'
Een schot vanaf een meter of twintig van Boymans mist kracht en kan makkelijk worden gepakt door Sinouh. De aanvaller van Willem II zal met wat beters moeten komen wil hij de ervaren keeper van Sparta kloppen.
18'
Gigantische kans voor Bruno Andrade! De eerste voorzet die nieuweling Ondaan aflevert vanaf rechts is perfect. Voor open doel schiet Bruno Andrade van dichtbij de voorzet echter hoog over. Wat een misser van de aanvaller van Willem II. Scoren leek daar makkelijker dan missen!
16'
Willem II heeft balbezit en probeert rustig een opening te vinden. Door het gebrek aan snelheid in het spel van de thuisploeg blijft Sparta redelijk eenvoudig overeind.
12'
Ook een mogelijkheid nu voor Sparta. Na slordig balverlies kan Bel Hassani overnemen. Hij probeert Voskamp te bereiken maar zijn pass is net niet goed genoeg waardoor Swinkels de bal kan pakken.
10'
De eerste grote kans van de wedstrijd is een feit. Heerkens brengt de bal vanaf rechts gevaarlijk in in het strafschopgebied van Sparta. Boymans probeert uit te halen maar raakt de bal niet goed. Uit de kluts komt de bal daarna weer bij Heerkens die vanaf ongeveer 15 meter afstand in het zijnet schiet.
9'
Hachelijk moment van Sinouh die de bal te ver voor zich uit speelt als hij wil uittrappen. Boymans blokt de haastig ingezette sliding van de keeper maar gelukkig voor Sinouh loopt het met een sisser af.
6'
Willem II is de ploeg die in de openingsfase het initiatief neemt. Het spel van de Tilburgers kent echter veel slordigheden en dus zijn ze nog niet gevaarlijk geweest.
3'
Ondanks het feit dat dit een absolute topper is in de Jupiler League zijn er in het Koning Willem II Stadion nog vele lege stoeltjes te ontdekken.
1'
Willem II heeft afgetrapt, we zijn begonnen! Bij Willem II ontbreekt vaste keeper Meul overigens vanwege een blessure. Swinkels vervangt hem onder de lat.
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd die wordt gespeeld tussen promotiekandidaten Willem II en Sparta Rotterdam. Het duel in Tilburg zal starten om acht uur. Scheidsrechter van dienst is Eric Braamhaar. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vandaag voor u verslag van dit duel.

Na drie speelronden in de Jupiler League bedraagt het verschil tussen Willem II en Sparta op de ranglijst een punt. Sparta bezet plek zeven met vijf punten. De Rotterdammers speelden gelijk tegen Jong PSV en FC Volendam en wonnen vorige week hun eerste duel met 1-0 van degradant VVV –Venlo. Willem II bezette afgelopen seizoen na 34 speelronden de laatste plek in de Eredivisie en speelt dus dit jaar weer op het op een na hoogste niveau. De Tilburgers verloren in de Jupiler League van VVV-Venlo, speelden gelijk tegen FC Den Bosch en wonnen van Excelsior. Vier punten is het magere resultaat dus tot nu toe.

Willem II trok deze week twee nieuwe spelers aan. Routinier Tim Cornelisse, die afgelopen seizoen al vanaf de winterstop op huurbasis uitkwam voor de Tilburgers, tekende een contract voor een jaar. De andere aanwinst voor de club uit Tilburg is Terell Ondaan. Hij kwam over van Telstar waar hij in de eerste drie wedstrijden van het seizoen al vier keer het net wist te vinden. Ondaan start vanavond in de basis terwijl Cornelisse op de bank begint. Tegenover de komst van Cornelisse en Ondaan staat het vertrek van smaakmaker Virgil Misidjan. Hij heeft een contract getekend bij het Bulgaarse PFK Ludogorets. De complete opstelling van Willem II is, evenals die van Sparta, te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Sparta Rotterdam mist vijf spelers met blessures maar toch verwacht trainer Adrie Bogers een goede wedstrijd van beide kanten. Volgens hem is zijn team op de goede weg en hij hoopt dat dit genoeg zal zijn om tegen Willem II drie punten mee naar Rotterdam te nemen. Ongeveer 150 Sparta-supporters zullen vanavond in Brabant proberen om hun ploeg naar de overwinning in deze topper te schreeuwen.

In competitieverband stond het duel Willem II – Sparta Rotterdam 35 keer eerder op het programma. Deze wedstrijden werden zowel in de Jupiler League als in de Eredivisie gespeeld. De thuisploeg won 17 van de 35 ontmoetingen terwijl de bezoekers slechts vijf maal wonnen. De laatste overwinning van de Spartanen dateert alweer uit het seizoen 1991-1992. Zo dadelijk zullen we gaan zien of hier vandaag verandering in zal komen.