23.08.2013 23:00

Messaoud velt vonnis over Sparta

In het eigen stadion heeft Willem II vrijdagavond verdiend de topper met Sparta Rotterdam gewonnen. Van de beide titelaspiranten toonde alleen de thuisploeg zich vanavond ook daadwerkelijk titelkandidaat. Was het de eerste helft nog weinig spectaculair wat beide ploegen lieten zien, in de tweede helft ontbrandde Willem II. Op de overwinning van de Tilburgers, die de gehele wedstrijd het betere team waren, was dan ook niets af te dingen.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Het spel was slordig en traag van beide kanten. Daar het spel van de Brabanders wat minder slordig en traag was, waren zij vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Sparta trok zich terug en kwam slechts sporadisch aan aanvallen toe. Kansen kregen de bezoekers nauwelijks. Dit gold echter ook voor Willem II. Net toen Sparta, na een half uur voetballen, wat beter in de wedstrijd leek te komen, scoorden de Tilburgers. Een lage voorzet van Bruno Andrade werd van dichtbij binnengelopen door Ali Messaoud. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide teams rusten.

Na rust leek het er even op alsof Sparta eindelijk wat aanvallender ging denken. Al snel nam Willem II echter het heft weer in handen. Sparta was slordig en bijna alle duels werden gewonnen door de Tilburgers. Dit spelbeeld zorgde voor enkele goede kansen van de club uit Brabant maar het thuispubliek moest een kwartier wachten totdat het de score verdubbeld zag worden. Uit een vrij trap schoot Messaoud de bal schitterend in de kruising. Sparta leek onmachtig en kon niet vol voor de aansluitingstreffer gaan. Een kwartier voor tijd werd het duel definitief beslist door de 3-0 van Ruud Boymans. Na voorbereidend werk van uitblinker Messaoud gaf hij de bal bij de eerste paal het laatste tikje. Meer doelpunten van Willem II werden de Sparta-fans bespaard.

Dankzij de overwinning van vrijdagavond zijn de Tilburgers Sparta voorbij gegaan op de ranglijst. Willem II is na vier speelronden terug te vinden op de derde plaats. Sparta Rotterdam zakt een paar plaatsen en staat elfde. De titelaspirant uit Rotterdam zal de uitwedstrijd op bezoek in Tilburg zo snel mogelijk willen vergeten en zal beter moeten gaan voetballen wil het ook daadwerkelijk een titelkandidaat worden. Willem II heeft vrijdagavond wel bewezen daadwerkelijk een titelkandidaat te zijn.