1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 25. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jonas Heymans 47. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ali Messaoud 65. / Schot met rechts
4 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 77. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Willem II is kampioen en speelt volgend seizoen in de Eredivisie. In de tweede helft hadden de Tilburgers weinig moeite met Telstar. Er werd dan ook nog drie keer gescoord door de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Met een schuin oog werd er gekeken naar de wedstrijd in Den Bosch, waar de plaatselijke FC in de tweede helft op gelijke hoogte wist te komen. Dankzij het puntenverlies van FC Dordrecht is Willem II de kampioen van de Jupiler League.
90'
90'
Scheidsrechter Higler telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
De supporters van Willem II kunnen zich niet meer beheersen en dreigen het veld op te komen.
88'
De laatste minuten worden rustig uitgespeeld door Willem II. De scheidsrechter hoeft hier geen extra tijd voor bij te trekken.
84'
Gele kaart voor Ruud Boymans (Willem II)
Boymans begaat een overtreding op Rifai en krijgt daarvoor de gele kaart. Boymans mist vrijdag de laatste competitiewedstrijd wegens een schorsing.
83'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
83'
Wissel uit bij Willem II -> Tim Cornelisse
81'
De ogen zijn gericht op Den Bosch. Scoort Dordrecht nog een keer? Of is Willem II kampioen?
77'
Doelpunt voor Willem II, 4:0 door Ruud Boymans
En daar is alweer de 4-0. Het kan niet meer stuk in Tilburg. Het is Ondaan die de bal voorgeeft vanaf de rechterflank. Boymans neemt aan en haalt vervolgens uit: 4-0.
75'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
75'
Wissel uit bij Willem II -> Stijn Wuytens
74'
Het voetbal is niet veel soeps in Tilburg, maar de sfeer inmiddels wel. Een kwartier voor tijd affluiten zal er wel niet inzitten?
71'
De sfeer zit er nu echt goed in. Het stadion ontploft zowat na het horen van de tussenstand in Den Bosch.
70'
Het staat gelijk in Den Bosch! Ralf Seuntjens heeft de gelijkmaker gescoord voor FC Den Bosch.
68'
De lat! Oger Klos mag een vrije trap nemen en raakt de lat. Daar kwam Willem II goed weg.
66'
Wissel in bij Telstar -> Andrew Marveggio
66'
Wissel uit bij Telstar -> Shabir Isoufi
65'
Doelpunt voor Willem II, 3:0 door Ali Messaoud
De wedstrijd is definitief beslist. Robbie Haemhouts brengt Messaoud in stelling. De middenvelder neemt aan en schiet van dichtbij raak: 3-0.
62'
Maayen ziet geen ondersteuning en besluit daarom maar te schieten vanaf een meter of 25. Hij produceert een slap rollertje. Geen probleem voor doelman Ruud Swinkels.
62'
In Den Bosch staat het overigens nog altijd 1-0 voor FC Dordrecht.
61'
Telstar probeert het wel, maar het lukt de Vogels gewoon niet.
58'
Wellicht dat een treffer van Telstar de wedstrijd weer tot leven kan brengen.
57'
De tweede helft begon leuk, maar het niveau is inmiddels weer teruggezakt. Willem II vindt die 2-0 voorsprong waarschijnlijk wel genoeg.
54'
Sfeer in Tilburg. Het duurde even, maar dan heb je ook wat!
51'
Weer een mogelijkheid voor Willem II. Een vrije trap van Willem II wordt van dichtbij naast getikt. We zijn eindelijk 'los' in Tilburg!
50'
Gele kaart voor Paul Kok (Telstar)
Gele kaart voor de linksback van Telstar, die een overduidelijk overtreding beging.
49'
Daar was al bijna de 3-0. Zowel Messaoud als Vicento krijgen een kans tot scoren, maar worden beide geblokt.
49'
Het lijkt erop dat Willem II wel gaat winnen vanmiddag. Nu is het afwachten of de Schapenkoppen punten laten liggen in Den Bosch.
47'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Jonas Heymans
Het staat al 2-0 voor Willem II. Wat geeft Telstar dat doelpunt makkelijk weg zeg. Een vrije trap van Messaoud komt bij de tweede paal voor de voeten van Heymans terecht, die hem gemakkelijk in het doel kan tikken: 2-0.
46'
Jurgen Streppel heeft gewisseld. Mathieu is in de kleedkamer achtergebleven. Charlton Vicento is zijn vervanger.
46'
We zijn weer begonnen in Tilburg. Willem II heeft afgetrapt.
46'
46'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
46'
Wissel uit bij Willem II -> Justin Mathieu
45'

Willem II staat bij de rust met 1-0 voor. Die voorsprong is terecht te noemen, maar een enerverende wedstrijd is het allesbehalve. Er worden door beide teams geen kansen gecreëerd, waardoor het aanschouwen van deze wedstrijd niet de moeite waard is. Het tempo is bovendien te laag, terwijl er te veel fouten worden gemaakt in de passing.
45'
45'
De arbiter telt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Vorig seizoen had Willem II nog een leuk duo in Virgil Misidjan en Jeroen Lumu. Dat tweetal speelt inmiddels in Bulgarije voor Ludogorets. Waar ging het mis?
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Telstar begint wat beter in de wedstrijd te komen. Kunnen de bezoekers voor de theepauze nog op gelijke hoogte komen?
40'
Het kampioenschap is door het doelpunt van Dordt nog niet beslist. De voorsprong van Willem II blijft twee punten.
39'
FC Dordrecht is inmiddels op voorsprong gekomen. Jeffrey Fortes was trefzeker vanaf elf meter.
38'
Telstar-trainer Marcel Keizer heeft onlangs aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen bij Telstar. Gesuggereerd wordt dat hij mogelijk in de technische staf van SC Cambuur terecht zal komen.
36'
Gele kaart voor Ingmar Maayen (Telstar)
Nog maar eens een gele kaart. Maayen begaat een lompe overtreding en ook de aanvaller van Telstar krijgt terecht de gele kaart van scheidsrechter Higler.
35'
Kansje voor Willem II. Jordens Peters kan koppen na een hoekschop, maar doet dit recht in de handen van doelman Zonneveld.
34'
Gele kaart voor Oliver Rifai (Telstar)
Scheidsrechter Dennis Higler moet optreden. Rifai is veel te laat en werkt Mathieu hardhandig naar de grond. Terecht krijgt Rifai de gele kaart.
33'
Kevin van Essen neemt een vrije trap die op ruim dertig meter van het doel ligt. Via de muur krijgt Telstar een hoekschop, maar die levert niets op.
33'
Overigens speelt Boymans natuurlijk ook op huurbasis van AZ in Tilburg. Net als Kok en Heymans.
30'
Eindelijk zit de sfeer erin in het Koning Willem II Stadion. Het publiek denkt alvast aan de derby van volgend seizoen en zingt: "En wie niet springt die is voor NAC."
29'
Eerste mogelijkheid voor Telstar. Ingmar Maayen krijgt de bal en besluit uit de draai te schieten. De aanvaller schiet echter naast.
28'
Het publiek zingt: "Tricolores, Tricolores, Tricolores, we worden kampioen!" Het staat nog altijd 0-0 in Den Bosch. Dus op dit moment klopt het!
25'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Ruud Boymans
Daar is de 1-0 van Willem II. Opeens duikt Boymans op voor het doel van Telstar. De bezoekers denken aan buitenspel, maar de spits van Willem II mag door en haalt verwoestend hard uit: 1-0.
24'
Kansje voor Willem II. Ruud Boymans kan een verre inworp van Tim Cornelisse verlengen. De bal komt bij Justin Mathieu terecht, maar de linksbuiten schiet de bal ruim over het doel.
24'
Laten we hopen dat de wedstrijd snel opengebroken zal worden. Op deze manier valt er namelijk weinig te beleven.
21'
Scrimmage voor het doel van Telstar, die ontstaat na een hoekschop van de thuisploeg. Het is uiteindelijk Ali Messaoud die kan schieten vanuit een moeilijke hoek. Doelman Zonneveld brengt redding.
21'
Weer is het Ondaan die gevaarlijk wordt. De rechtsbuiten passeert Sjaak Lettinga en Kok en geeft de bal strak voor. Oliver Rifai kan er zijn voet tegenaan zetten, waardoor Willem II een hoekschop krijgt.
21'
Telkens weer probeert Telstar vanuit de tweede bal te voetballen, maar zonder succes. Willem II probeert te voetballen, maar komt nog niet door de defensie van Telstar heen.
17'
Het is nog geen enerverende wedstrijd in Tilburg. Waarschijnlijk heeft Willem II nog veel last van de spanning.
16'
Het is nog vrij rustig, qua sfeer, in het Koning Willem II Stadion. Wellicht dat de Tilburgers een doelpunt nodig hebben om 'los' te komen.
15'
Bij Willem II staan de gebroeders Wuytens op het veld. Dries is de verdediger, terwijl Stijn op het middenveld speelt.
13'
Beide ploegen spelen overigens met een een huurling van AZ. Zowel Paul Kok (linksback Telstar) als Jonas Heymans (linksback Willem II) zijn eigendom van de Alkmaarders.
11'
Ondaan speelde in het begin van het seizoen op amateurbasis bij Telstar. De aanvaller deed het daar zo goed, dat Willem II besloot hem weg te kapen uit Velsen en hem een contract te geven.
9'
Zoals verwacht heeft Willem II de overhand in de beginfase. Tot grote kansen zijn de Tricolores nog niet gekomen.
7'
De wedstrijd FC Den Bosch - FC Dordrecht is natuurlijk van groot belang vandaag. Willem II kan alleen kampioen worden als Dordt punten laat liggen. Ook deze wedstrijd kunt u live volgen bij Voetbal.com. Voor die wedstrijd klikt u hier.
5'
De ziekenboeg bij Telstar is redelijk gevuld. Tim Keurntjes, Frank Korpershoek, Calvin Mac-Intosch, Toine van Huizen en Daryl van Mieghem zijn normaal gesproken basisspeler bij Telstar, maar zijn er vandaag allemaal niet bij.
3'
Kevin Brands speelt op huurbasis van Willem II bij Telstar. De aanvaller mag vandaag niet meespelen wegens een 'akkoord' tussen de clubs. Een aderlating voor de club uit Velsen-Zuid.
2'
Bij Willem II ontbreken vandaag Bruno Andrade en Denny Landzaat. Het duo is geblesseerd.
1'
Het staat al bijna 1-0. Het is Terell Ondaan die de bal voorgeeft vanaf de rechterflank. De bal vliegt richting de korte hoek, waardoor Wesley Zonneveld redding moet brengen.
1'
Met enig oponthoud zijn we begonnen in Tilburg. Telstar heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Willem II tegen Telstar. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Willem II

Willem II kan kampioen worden en zodoende promotie naar de Eredivisie afdwingen. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Tilburgers een voorsprong van twee punten op FC Dordrecht. De Tricolores moeten dus winnen, terwijl Dordrecht punten moet verspelen tegen FC Den Bosch. Willem II verkeerd in een bloedvorm. De afgelopen vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. Achtereenvolgend speelden de Tilburgers tegen Jong Ajax (7-1), FC Dordrecht (3-1), De Graafschap (2-1), FC Eindhoven (3-0) en FC Emmen (3-2). Telstar is dus gewaarschuwd.

Telstar

Telstar wil natuurlijk maar al te graag het feestje van Willem II verstoren. De ploeg uit Velsen-Zuid staat momenteel met 42 punten uit 36 wedstrijden op de zeventiende plaats. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Telstar slechts één van de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen Helmond Sport (1-1), Achilles’29 (0-1), Excelsior (0-8), Sparta Rotterdam (2-1) en FC Dordrecht (2-5). Ondanks de lage plek op de ranglijst en de matige vorm kan Telstar wel eens voor een verrassing gaan zorgen. De druk is hoog in Tilburg. Na de bekerfinale van afgelopen zondag (PEC Zwolle 5-1 Ajax) kunnen we niet meer met zekerheid zeggen dat de favoriet, Willem II, eventjes gaat winnen.

Thuiswedstrijd Telstar

We kunnen een overwinning van Willem II überhaupt niet garanderen. Eerder dit seizoen werden de Tilburgers namelijk verslagen door Telstar. In het TATA Steel Stadion won de ploeg van trainer Marcel Keizer met 3-1. Gaston Salasiwa zorgde na vijftien minuten spelen voor de openingstreffer voor de thuisploeg. Vlak voor rust wist Calvin Mac-Intosh de voorsprong te verdubbelen. Na ruim een uur spelen deed Bruno Andrade wat terug vanaf de strafschopstip, maar drie minuten later verzorgde Tim Keurntjes de 3-1. Ook Willem II is dus gewaarschuwd.