21.04.2014 16:23

Willem II verslaat Telstar en is kampioen na misser Dordrecht

Ruud Boymans (r.) en Ali Messaoud (l.) vieren de 1-0 tijdens Willem II - Telstar. (21-4-2014)

Willem II speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 4-0 van Telstar, terwijl FC Dordrecht niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. Willem II is daardoor niet meer te achterhalen door de ploeg uit Dordrecht.

De eerste helft van Willem II – Telstar was het aanschouwen niet waard. Het tempo was te laag, terwijl er te veel fouten werden gemaakt in de passing. Beide teams wisten dan ook geen grote kansen te creëren. De thuisploeg kwam dan ook enigszins toevallig op voorsprong. Een lange bal van Telstar werd wild weggeschopt door een verdediger van Willem II. De bal kwam plotseling terecht bij Ruud Boymans, die alleen op de doelman af kon. De topscorer van de Tilburgers twijfelde niet en haalde verwoestend hard uit: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft gooide Willem II de wedstrijd in het slot. Ali Messaoud nam een vrije trap namens de Tilburgers. De middenvelder wist Jonas Heymans, die ongedekt bij de tweede paal stond, te vinden. De Belgische linksback kon vrij gemakkelijk binnentikken en bracht Willem II daarmee op een 2-0 voorsprong. In de 65e minuut werd de voorsprong verder uitgebouwd. Robbie Haemhouts wist Messaoud te bereiken voor het doel. De middenvelder nam aan en schoot de bal vervolgens langs goalie Wesley Zonneveld in het doel: 3-0.

Willem II had geen kind aan Telstar en kwam na 77 minuten spelen zelfs op een 4-0 voorsprong. Terell Ondaan gaf de bal voor vanaf de rechterflank. Boymans kon ongehinderd aannemen en schoot vervolgens binnen: 4-0. Door de overwinning op Telstar komen de Tilburgers op 76 punten uit 37 wedstrijden. Aangezien FC Dordrecht niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch, is Willem II niet meer te achterhalen voor de Dordrechters.

Door: Jurre Hermans