De Graafschap Vrijdag, 28. November 2014
20:00 uur
Roda JC Kerkrade
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jerry van Wolfgang 13. / Schot met links  (Vincent Vermeij)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Biemans 59. / Kopbal  (Tom Van Hyfte)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Henk Dijkhuizen 61. / Schot met links  (Guy Ramos)

90'
Net als de eerst helft stond ook de tweede helft boordevol met sensatie. Na de tweede rode kaart voor De Graafschap (Robin Pröpper vloert doorgebroken Danny Schreurs) kantelde de wedstrijd volledig. Roda JC wist kort na het vonnis twee maal te scoren. Doelpunten waren van verdedigers Bart Biemans en Henk Dijkhuizen. De negen 'Superboeren' konden vervolgens geen vuist meer maken.
90'
90'
Gele kaart voor Bram Verbist (Roda JC Kerkrade)
De keeper rekt tijd en komt ook op het papiertje van Ed Janssen.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
89'
Bij een corner voor de thuisploeg gaat zelfs keeper Hidde Jurjus nog mee naar voren. Uiteindelijk moet de doelman zich haasten naar het eigen doel als de bal weer in het bezit van de Kerkradenaren is.
86'
Levensgrote kans voor Ard van Peppen! De linksback van Roda JC kan zomaar opstomen aan de linkerkant maar schiet de bal op tien meter van het doel voorlangs.
84'
'Janssen, bedankt' schalmt het door De Vijverberg. Het heeft een toon van ironie en vanuit het blauw-witte hart is het zeker niet gemeend.
80'
Nog tien minuten op de klok in De Vijverberg. Dit is een wedstrijd om niet snel te vergeten. De domme rode kaart van Jerry van Ewijk leek het meest extreme. Maar de staking, de tweede rode kaart en de twee goals van Roda JC worden ook zeker meegenomen in de nominatie.
77'
Gaat Roda JC de definitieve klap geven aan De Graafschap door de derde van de avond te maken? Voorlopig lijkt de treffer een kwestie van tijd.
77'
Wissel in bij De Graafschap -> Edwin Linssen
77'
Wissel uit bij De Graafschap -> Soufian Echcharaf
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
74'
Mooi schot van Van Hyfte! Ard van Peppen komt op via de linkerkant en legt goed terug op Tom van Hyfte. De middenvelder en man van de assist bij de eerste goal schiet hard op het doel. Keeper Hidde Jurjus staat echter weer op de goede plaats.
72'
Nathan Rutjes met de kans op meer! De invaller aan de kant van Roda JC betreedt het strafschopgebied, haalt hard uit, maar vindt keeper Jurjus op zijn weg.
70'
Er wordt nog maar een helft gebruikt! Het veld van Stadion de Vijverberg wordt nog maar voor de helft gebruikt. Alle 20 overgebleven spelers zijn gegroepeerd op de helft van De Graafschap.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
67'
Nu is de wedstrijd volledig omgekanteld. Alleen Roda JC is nog in de aanval. De negen 'Superboeren' zijn nu echt kansloos tegen de 11 uit Kerkrade.
65'
De spreekkoren hebben zich weer hervat richting Ed Janssen. De supporters van De Graafschap zijn zeer ontevreden over de beslissingen van de leidsman. Ondanks dat heeft Janssen het telkens bij het goede eind gehad.
62'
Wat een wedstrijd hier in Doetinchem! Na de tweede rode kaart aan de zijde van De Graafschap profiteren de bezoekers maximaal door twee maal te scoren binnen enkele minuten.
61'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:2 door Henk Dijkhuizen
De vrije trap vanaf de zijkant van Marc Höcher belandt op het hoofd van aanvoerder Ramos die op de lat kopt. De rebound pakt de verdediger zelf op zijn hoofd om de bal af te leggen op Henk Dijkhuizen. De rechtsback van de bezoekers frommelt de bal binnen.
59'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Bart Biemans
Wisselen bij een corner van de tegenpartij, bij veel coaches is het een issue. Trainer Vreman doet het wel en het gevolg is een tegengoal. Bart Biemans kopt de gelijkmaker tegen de touwen na de corner van Tom van Hyfte.
59'
Wissel in bij De Graafschap -> Tolgahan Çiçek
59'
Wissel uit bij De Graafschap -> Santy Hulst
57'
Wat een kaartenregen hier in Doetinchem! De Graafschap is nog maar met negen spelers aanwezig op het veld. Gaat het Roda JC nu dan lukken met twee man meer?!
56'
Rode kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
De aanvoerder van de thuisploeg haalt de doorgebroken Danny Schreurs naar de grond. De beslissing van de scheids is wederom juist. De thuisploeg zal ruim een uur verder moeten met negen spelers!
54'
Schot van Kristopher Vida! De invaller aan de kant van De Graafschap mag doorlopen tot de vijf meter en aanleggen voor een schot. Keeper Bram Verbist staat goed op zijn post en keert de inzet.
53'
De 'Superboeren' houden op dit moment stand door een ontzettend goede mentaliteit. Het team van Jan Vreman vecht absoluut voor wat het waard is. Roda JC weet ook aan het begin van de tweede helft keeper Hidde Jurjus niet op de proef te stellen.
50'
Roda JC Kerkrade speelt eigenlijk helemaal niet goed. Het veldspel is zeer onverzorgd, de bal wordt vaak onnodig diep gegeven en de spitsen worden niet bereikt.
48'
Het aantal bezoekers vanavond in De Vijverberg bedraagt 5.693.
47'
Beide coaches wisselen na rust één maal. Benieuwd wat Roda JC in de tweede helft kan opbrengen tegen tien spelers van De Graafschap.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Danny Schreurs
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
46'
Wissel in bij De Graafschap -> Kristopher Vida
46'
Wissel uit bij De Graafschap -> Jordan García-Calvete
46'
45'
Wat een rare eerste helft in De Vijverberg. Meest besproken man is absoluut Jerry van Ewijk. De spits van De Graafschap pakt vroeg geel, scoort de openingstreffer en ontvangt rood (twee maal geel) nadat hij het shirt over zijn hoofd trekt. De supporters hadden het gemunt op scheidsrechter Janssen waardoor de wedstrijd tien minuten gestaakt werd. Roda JC wist na de hervatting maar moeilijk het doel van de tegenstander te vinden.
45'
45'
We krijgen minimaal een minuut extra speeltijd in de eerste helft.
45'
Een rollertje van Frank Demouge na een voorzet van Hicham Faik. Heel veel meer gevaar wist Roda JC niet te stichten na de rode kaart van Van Ewijk (De Graafschap).
42'
De Graafschap verdedigt zeer gegroepeerd met enkel spits Vincent Vermeij op de helft van de bezoekers. De Doetinchemmers lijken minimaal tot de rust stand te houden.
39'
De rust nadert in Doetinchem. De wedstrijd ligt op vele momenten stil door overtredingen. Man of the match tot op heden is scheidsrechter Ed Janssen.
37'
Gele kaart voor Bart Straalman (De Graafschap)
De debutant in de basis krijgt terecht geel naar een lompe actie. De 18-jarige Straalman staat vol op de voet van Henk Dijkhuizen.
36'
Karim Tarfi haalt uit net buiten het strafschopgebied. Het schot is hard en goed, maar de poging wordt geblokt door Bart Biemans (Roda JC).
36'
Na de staking is het erg rustig in De Vijverberg. De fans staan gelukkig weer positief achter hun club.
35'
De thuisploeg verdedigt met tien spelers nog naar behoren. Roda JC weet niet gemakkelijk door de blauw-witte muur te breken.
32'
Gaat Roda JC voor de tweede maal op rij een wedstrijd verliezen? De Limburgers hebben nog een klein uur op de wedstrijd te kantelen.
29'
Mooie actie Vincent Vermeij! De lange spits van De Graafschap omspeelt Guy Ramos, komt vrij in het strafschopgebied en besluit direct uit te halen. De poging van Vermeij is wat slapjes en gaat ver naast het doel van Bram Verbist.
27'
Kans voor Demouge! De spits omspeelt keeper Jurjus, wacht vervolgens lang, waardoor de voorzet van Frank Demouge gekeerd wordt door de goalie van de 'Superboeren'.
25'
Het spel gaat verder met een scheidsrechtersbal. Santy Hulst (De Graafschap) schenkt de bal aan de bezoekers uit Kerkrade.
25'
De spelers van beide teams betreden voor de tweede keer het veld. De wedstrijd gaat in de 25e minuut weer verder na een staking van ongeveer tien minuten.
25'
Aanvoerder Robin Pröpper en coach Jan Vreman gaan naar de harde kern van De Graafschap. Als ze niet stoppen met spreekkoren wordt de wedstrijd definitief gestaakt.
25'
De wedstrijd wordt gestaakt! Ed Janssen en beide teams zoeken de kleedkamers op. In de 25e minuut van de wedstrijd ligt het spel stil. Aanleiding zijn de al eerder genoemde spreekkoren van supporters van De Graafschap.
25'
Er heerst na de rode kaart een grimmig sfeertje in De Vijverberg. De supporters uiten hun onvrede met spreekkoren jegens de scheidsrechter.
22'
Van Hyfte op de paal! Na goed terugleggen van Frank Demouge mag de geheel vrijstaande Tom van Hyfte in het strafschopgebied op goal schieten. Zijn inzet belandt op de paal, nog geen gelijkmaker dus.
20'
De bezoekers zetten voorzichtig stappen vooruit richting het doel van Hidde Jurjus, goalie van De Graafschap. Op dit moment is er dan ook maar één team wat dicteert. Het team van coach René Trost heeft tot nu toe geen grote kansen gecreëerd.
19'
De Graafschap zal nog 75 minuten met tien spelers de 1-0 voorsprong moeten verdedigen. Dat is geen makkelijke opgave tegen de nummer twee van de Jupiler League.
16'
Wat een consternatie hier in De Vijverberg! De kaarten volgen zich in een rap tempo op. Ed Janssen heeft het druk en is de pispaal bij het thuispubliek.
15'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
Hard doorgaan van de middenvelder op de enkels van Caner Çavlan, weer een gele prent!
13'
Geel-rode kaart voor Jerry van Ewijk (De Graafschap)
Oliedomme Jerry van Ewijk! Bij het scoren van de goal trekt de jonge aanvaller zijn shirt over zijn hoofd. Van Ewijk had al geel en mag met zijn tweede gele kaart al na een kwartier inrukken.
13'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Jerry van Ewijk
Wat een fout in de verdediging bij Guy Ramos. Hij laat de bal gemakkelijk afpakken door spits Vincent Vermeij. De oud Ajacied geeft de bal perfect mee aan Van Ewijk die vervolgens beheerst afrondt.
10'
Fantastische poging! Karim Tarfi krult de bal over de muur van Roda JC en ziet zijn inzet knap gekeerd worden door Bram Verbist. Daar was al bijna de vroege openingstreffer voor De Graafschap.
9'
Dit is een mooie plaats voor een vrije trap. Henk Dijkhuizen begaat de overtreding op de opgekomen rechtsback Caner Çavlan van De Graafschap.
7'
Het begin is rustig te noemen in dit duel. Beide teams proberen door middel van goed positiespel het doel van de tegenstander op te zoeken.
5'
Er is weer veel sfeer in De Vijverberg te Doetinchem. Ondanks dat is het stadion niet helemaal uitverkocht voor deze topper in de Jupiler League.
4'
Gele kaart voor Jerry van Ewijk (De Graafschap)
De jonge aanvaller gaat wat roekeloos door op de benen van Tom van Hyfte. Het gevolg is een vroege gele kaart voor Van Ewijk.
2'
De eerste corner is er voor de thuisploeg. Na een mooie actie aan de rechterkant van Jordan García-Calvete kopt Henk Dijkhuizen de bal achter de lijn. De corner genomen door Karim Tarfi (De Graafschap) leidt tot niets.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in De Vijverberg! De wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC Kerkrade gaat zo beginnen.
Bij De Graafschap keert Jordan García-Calvete terug in de basis. Dit gaat ten koste van middenvelder Tom Menting. Verder vervangt, zoals eerder aangekondigd, jongeling Bart Straalman de geschorste Jan Lammers bij de 'Superboeren'.
Bij Roda JC keert aanvoerder Guy Ramos weer terug in de basisploeg na een schorsing in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Kerkradenaar Mitchell Paulissen is de logische vervanger van de geschorste Wiljan Pluim en de (langdurig) geblesseerde Anco Jansen.

Van harte welkom bij de wedstrijd De Graafschap – Roda JC Kerkrade in de vijftiende speelronde van de Jupiler League. De wedstrijd tussen de nummers zes en twee van de ranglijst begint om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd in De Vijverberg. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen van beide teams gepresenteerd onder het kopje ’wedstrijddetails’.

De Graafschap
De ‘Superboeren’ staan op dit moment in de subtop van de Jupiler League en zouden graag weer eens de weg naar boven willen inslaan. De ambitieuze Doetinchemmers willen aan het einde van het seizoen minimaal op een plaats staan die recht geeft op play-offs om promotie. Met de huidige zesde plaats doet het team van coach Jan Vreman het dus naar behoren. De wedstrijd tegen de gedoodverfde titelfavoriet Roda JC is dan ook een echte test voor de jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar.

De 18-jarige Bart Straalman zal tegen de Kerkradenaren zijn basisdebuut maken centraal in de verdediging. Dit als gevolg van een hoofdblessure bij Ted van de Pavert en een schorsing van Jan Lammers. Laatstgenoemde kreeg een rode prent na een slaande beweging in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De jonge Lammers is voor drie wedstrijden geschorst. De wedstrijd in Sittard tegen laagvlieger Fortuna werd overigens teleurstellend besloten met één punt.

Het team van trainer René Trost maakte vorige speelronde een enorme uitglijder. In de thuiswedstrijd tegen Almere City FC verloren de Kerkadenaren met 1-4. Een groot gedeelte van de wedstrijd speelden de Limburgers met tien spelers na de vroege rode kaart (twee maal geel) van Wiljan Pluim. De middenvelder zal er in Doetinchem dan ook niet bij zijn vanwege één wedstrijd schorsing. Revanchegevoelens zullen groot zijn bij de ‘Koempels’ in de jacht op de koppositie. Roda JC verloor pas één uitwedstrijd. Dit gebeurde al in de vierde speelronde op bezoek bij FC Volendam (3-0).

De vorige editie van De Graafschap – Roda JC eindigde in 1-2. In het eredivisieduel op 3 december 2011 scoorden Sanharib Malki en Adil Ramzi voor de bezoekers. Yuri Rose was verantwoordelijk voor de late aansluitingstreffer van De Graafschap. De leidsman voor vanavond zal Ed Janssen zijn. Hij wordt geassisteerd door Mario Diks en Maurice Hoksbergen.

Veel plezier bij de wedstrijd De Graafschap – Roda JC Kerkrade!