23.12.2014 11:20

"Dat soort zaken mogen niet meer gebeuren"

Jerry van Ewijk scoort zijn negende van het seizoen tijdens De Graafschap - Jong FC Twente. (06-12-2014)
Jerry van Ewijk scoort zijn negende van het seizoen tijdens De Graafschap - Jong FC Twente. (06-12-2014)

De eerste seizoenshelft van De Graafschap-aanvaller Jerry van Ewijk kende pieken en dalen. Hij maakte veel goals, maar deed ook iets heel erg stoms tegen Roda JC.

Van Ewijk is gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft. "We zijn gedurende het seizoen gegroeid als team", vertelt de aanvaller op de clubsite van de 'Superboeren'.  "We hebben erg leuke wedstrijden laten zien op De Vijverberg. Helaas bleef bij sommige wedstrijden het resultaat uit."

De aanvaller scoorde dit seizoen al tien competitiedoelpunten en staat daarmee hoog op de topscorerslijst. "Qua gemaakte goals liep het erg lekker voor mij, alleen op het juichen moest ik nog even oefenen. Het was een domme rode kaart, dat soort zaken mogen niet meer gebeuren." Tijdens de thuiswedstrijd met Roda JC kreeg Van Ewijk al vroeg een gele kaart voor een overtreding. Even later scoorde hij de 1-0, waarna hij zijn shirt over zijn hoofd trok en zijn tweede gele kaart kreeg. 

Van Ewijk verwacht tijdens de tweede seizoenshelft meer punten voor de Achterhoekers. "Ik verwacht dat we deze lijn doorzetten met veel strijd, passie en goede voetballende momenten. Ook denk ik dat we meer punten gaan pakken. Het gaat nu om de winst als we nog iets willen bereiken. We weten dat we soms best goed kunnen voetballen, dus zullen we het moeten laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner