FC Den Bosch Vrijdag, 19. September 2014
20:00 uur
Helmond Sport
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Quekel 17. / Schot met links  (Benjamin van den Broek)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jordy Thomassen 41. / Kopbal  (Edoardo Ceria)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Edoardo Ceria 87. / Schot met links  (Benjamin van den Broek)

90'
FC Den Bosch bleef ook de tweede helft gemakkelijk overeind tegen Helmond Sport. De bezoekers konden geen vuist maken en kwamen vlak voor tijd ook nog met tien man te spelen na twee gele kaarten voor invaller Kevin Gómez. Vlak voor het einde mocht Edoardo Ceria counteren naar de 3-0.
90'
Einde tweede helft
90'
Er komen minimaal drie minuten extra speeltijd bij.
90'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Alexander Mols
90'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Edoardo Ceria
87'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 3:0 door Edoardo Ceria
De jonge Italiaan bekroont zijn prima wedstrijd met een goal en tekent de 3-0 aan na een prima counter.
86'
Een opmerkelijk terugspeelbal van verdediger Tim Hofstede van FC Den Bosch leidt nog tot gevaar voor keeper Appels. Hij kan de bal weg schieten.
83'
Voor de rode kaart van Kevin Gómez kreeg Helmond Sport de beste kans van de wedstrijd na de vrije trap van Van Geffen. De lage voorzet zorgt voor een flipperkast in het strafschopgebied van FC Den Bosch. Uiteindelijk kan de defensie van de Bosschenaren de bal naar vorig schieten.
83'
Geel-rode kaart voor Kevin Gómez (Helmond Sport)
Harde overtreding van de invaller die zijn frustratie niet in toom kan houden. De middenvelder van Helmond Sport mag met twee gele kaarten van het veld.
82'
Gele kaart voor Barry Maguire (FC Den Bosch)
Middenvelder Maguire heeft een grote mond tegen de scheidsrechter na een overtreding van teamgenoot Rutten op de punt van het strafschopgebied. Dit levert een vrije trap op voor Helmond Sport.
81'
Wissel in bij Helmond Sport -> Arne van Geffen
81'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Lars Hutten
81'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Joey Belterman
81'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Anthony Lurling
75'
Juventus-huurlingen Edoardo Ceria en Filippo Penna maken ook vanavond weer een uitstekende indruk. Ceria, een frivole buitenspeler, strooit met mooie passjes en is actief bij het spel betrokken. Verdediger Penna wint bijna al zijn duels en is ondanks zijn leeftijd een rustpunt in de defensie van de Bosschenaren.
73'
Gele kaart voor Kevin Gómez (Helmond Sport)
De net ingevallen Kevin Kabran van de Bosschenaren is invaller Kevin Gómez van Helmond Sport te snel af. Laatstgenoemde trekt aan de noodrem en incasseert de eerste kaart van de wedstrijd.
73'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Kevin Kabran
73'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Jordy Thomassen
70'
FC Den Bosch heeft wel vrede met deze 2-0 voorsprong en leunt op de sterke achterhoede. Helmond Sport is ook na de twee wissels nog niet in staat serieuze kansen te creëren.
66'
Wissel in bij Helmond Sport -> Daniel Guijo-Velasco
66'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Juanito Sequeira
65'
Een rollertje vanaf 20 meter van Roel van de Sande van Helmond Sport. De nieuwe middenvelder kan met rechts niet lekker uithalen na terugleggen van spits Tuyp.
60'
Ruimte voor een kans voor FC Den Bosch na de loopactie van Jordy Thomassen. De voorzet van de buitenspeler bereikt geen medespeler en zorgt voor weinig gevaar in de defensie van Helmond Sport.
58'
Helmond Sport besluit al meerdere malen in de tweede helft van flinke afstanden te schieten. Nu is het Lars Hutten die vanaf 35 meter aanlegt. Ook deze schietkans gaat weer hoog over het doel van Bruno Appels.
53'
Opnieuw Penna met een kopkans! Weer een goede voorzet van middenvelder Maguire belandt op het hoofd van de jonge Italiaan. De bal wordt net naast de paal gekopt. Bij het koppen botst Penna op keeper Watt van Helmond Sport. De sterke verdediger moet het veld even verlaten om vervolgens weer terug te keren binnen de lijnen.
52'
Wissel in bij Helmond Sport -> Kevin Gómez
52'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Kevin Visser
48'
Grote kans voor Filippo Penna! Barry Maguire brengt de bal goed in het strafschopgebied waar de vrijstaande Italiaan de bal over de goal kopt. De huurling van Juventus had niet in de gaten hoe groot de kans was.
47'
Eerste schot is voor Kevin Visser van Helmond Sport. Zijn kans vanaf een meter of achttien verdwijnt hoog over het doel van keeper Appels.
46'
45'
FC Den Bosch leidt na 45 minuten verdient met 2-0 tegen Helmond Sport. Al vanaf het fluitsignaal waren de verhoudingen duidelijk in deze derby. Topscorer Erik Quekel opende in de zeventiende minuut de score na een goede voorzet van Van den Broek. Vlak voor rust mocht Jordy Thomassen vrijstaand binnenkoppen bij een corner. Daarmee zette de linksbuiten de 2-0 op het scorebord in Stadion de Vliert.
45'
45'
FC Den Bosch zet kort voor rust nog even aan na een comfortabele 2-0 voorsprong. De voorzet van uitblinker Thomassen vanaf de linkerkant van het veld kan echter niet gevaarlijk worden.
41'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 2:0 door Jordy Thomassen
Na een goede uitdraaiende corner van Ceria kopt aanvaller Thomassen geheel vrijstaand de 2-0 binnen voor de Bosschenaren.
39'
Mooie opening van Barry Maguire richting de hoekvlag waar opkomende back Moreno Rutten de voorzet kan geven richting de penaltystip van Helmond Sport. De verdediging van de Kattenmeppers staat goed en kan de bal wegkoppen.
36'
Afstandsschot van Anthony Lurling vanaf ongeveer 25 meter is een prooi voor keeper Jamie Watt.
35'
Kans Jack Tuyp! De spits van Helmond Sport komt vrij voor het doel maar laat zich gemakkelijk vallen na een sliding op de bal van verdediger Penna.
32'
Het eerste kansje is daar voor de Helmonders. Jack Tuyp is sterk tussen twee verdedigers van FC Den Bosch in en laat de bal op zijn voet vallen. Het rollertje is echter een prooi voor doelman Appels.
30'
Schot van Ceria! De jonge Italiaan kapt zijn tegenstander uit en besluit vanaf twintig meter eens uit te halen. Het schot wordt met moeite over het doel getikt door keeper Watt.
28'
Een serieuze overtreding van Maguire rond de middenlijn op Lars Hutten. Voor het oog van de scheidsrechter komt de middenvelder van FC Den Bosch met gestrekt been in. De oud-speler van FC Utrecht komt echter weg zonder kaart.
24'
Goal afgekeurd van FC Den Bosch! Erik Quekel lijkt de score te verdubbelen maar begaat bij het scoren een overtreding op verdediger De Regt. Voorafgaande aan de kans was er overigens een prachtige pass van Juventus-huurling Edoardo Ceria op Thomassen.
23'
Even een rustige fase na de openingsgoal van FC Den Bosch. De thuisploeg heeft het meeste balbezit en is rustig op zoek naar de 2-0.
17'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 1:0 door Erik Quekel
Na goed doorgaan aan de rechterkant van het veld van Benjamin van den Broek levert de middenvelder een voorzet op maat af aan het adres van Quekel. De doelpuntenmachine van FC Den Bosch kan de bal vanaf vijf meter makkelijk binnenglijden. De thuisploeg neemt verdiend de leiding in de wedstrijd.
15'
Helmond Sport kan nog geen vuist maken in de derby. In het doelgebied van keeper Bruno Appels van FC Den Bosch is nog niets noemenswaardigs gebeurd.
12'
Goed doorgaan van back Moreno Rutten van FC den Bosch aan de rechterkant van het veld na een mooie pass van Maguire. Zijn voorzet van de achterlijn wordt niet goed geraakt door Benjamin van den Broek en verdwijnt over de achterlijn.
9'
Het begin is duidelijk voor de thuisploeg. De Bosschenaren kregen al enkele goede kansen om de score te openen. Met name topscorer Erik Quekel was dichtbij.
6'
Weer een kans voor FC Den Bosch! Een goede voorzet van linksback Statie brengt Thomassen in de gelegenheid de bal terug te koppen richting Quekel. Zijn tweede kopkans gaat wederom rakelings langs het doel van Watt.
3'
Opnieuw een kans voor de Bosschenaren. Spits Erik Quekel kopt maar net naast het doel van Helmond-goalie Jamie Watt na een goede voorzet van de linkerkant.
2'
Klungelig uitverdedigen van Kevin Visser aan de zijde van Helmond Sport biedt de schietkans aan Anthony Lurling. Zijn schot wordt weggekopt door verdediger Van Nuland van Helmond Sport.
1'
De spelers betreden het veld van Stadion de Vliert. Veel plezier bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Helmond Sport!

In de zevende speelronde van de Jupiler League staat er een heuse Brabantse derby op het programma. Het team van Helmond Sport hoeft maar 45 minuten te reizen om te arriveren bij Stadion de Vliert voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De clash tussen de nummer tien en zeventien van de ranglijst begint om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag uitbrengen van deze wedstrijd. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen der beiden teams te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Den Bosch
De Bosschenaren kennen een wisselvallige start van de competitie. Zo werd er twee maal gewonnen, speelden ze twee keer gelijk en kreeg het team van coach Ruud Kaiser twee nederlagen te verduren. In de laatste wedstrijd werd bij FC Volendam een 0-2 voorsprong verspeeld. Het uitduel bij de nummer drie van de Jupiler League eindigde namelijk na 90 minuten in een 2-2 gelijkspel. Voor spits Erik Quekel wordt het een bijzondere wedstrijd. De huidige topscorer van FC Den Bosch met vier goals speelde van 2011 tot 2013 bij de tegenstander van vanavond uit Helmond. Gaat de geboren Bosschenaar zijn oude ploeg pijn doen vanavond?

Bij de ploeg van trainer Jan van Dijk loopt het nog niet bepaald op rolletjes. De Helmonders wonnen pas één van de zes gespeelde wedstrijden. Die enige overwinning werd geboekt in een thuiswedstrijd tegen FC Oss. Ook moeten de Kattenmeppers vanavond topscorer Stanley Elbers missen door een schorsing. De aanvaller kreeg vorige week al na 35 minuten een directe rode kaart nadat hij enkele minuten eerder nog de gelijkmaker op het scorebord had gezet. Verder hoopt Helmond Sport vanavond op de doelgerichtheid van nieuwbakken spits Jack Tuyp. De Volendammer, die nog niet scoorde voor zijn nieuwe ploeg, wordt dit jaar gehuurd van het Hongaarse Ferencvárosi TC.

De balans tussen beide teams is in het voordeel van de thuisploeg. Twaalf overwinningen voor FC Den Bosch, zeven gelijke spelen en negen overwinningen voor Helmond Sport. De laatste editie in De Vliert eindigde in een 3-1 thuisoverwinning voor de Blue White Dragons. Scheidsrechter vanavond is de heer Martin van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door de heren Maarten Ketting en Bas Steinhauser.