19.09.2014 21:50

Eenvoudige zege FC Den Bosch in derby

Erik Quekel (r.) viert de 1-0 van FC Den Bosch tegen Helmond Sport met Jordy Thomassen. (19-09-2014)

FC Den Bosch heeft een makkelijke vrijdagavond gehad in de derby tegen Helmond Sport. Het team van coach Ruud Kaiser was oppermachtig in het eigen stadion en had bij rust al een 2-0 voorsprong te pakken. Na rust kende de thuisploeg eveneens weinig problemen met de bezoekers uit Helmond. Vlak voor tijd mocht Juventus-huurling Edoardo Ceria de 3-0 aantekenen.

Beide ploegen zijn wisselvallig aan het nieuwe seizoen in de Jupiler League begonnen. De Bosschenaren waren in ieder geval vrijdag een maatje te groot voor de Helmonders. Na een felle start met enkele kansen wist Erik Quekel in de zeventiende minuut de score te openen. Na een voorzet op maat van Benjamin van den Broek  kon de topscorer met een verleden bij Helmond Sport de bal gemakkelijk in het doel glijden. Daarmee was de toon gezet in de Brabantse derby.

Na de openingsgoal liet FC Den Bosch Helmond komen. Dit zorgde maar voor weinig gevaar in het doelgebied van de Blue White Dragons. Helmond Sport kon geen vuist maken en FC Den Bosch besloot weer aan te zetten. Dat leverde vlak voor rust het tweede doelpunt van de wedstrijd op. Na een goede corner van Edoardo Ceria kon uitblinker Jordy Thomassen raak koppen. Zo werd bij rust een verdiende 2-0 voorsprong bereikt voor de thuisploeg.

Na rust werd er door beide teams op de zelfde voet verder gegaan zoals de eerste helft geëindigd was. Na wat speldenprikjes van de bezoekers uit Helmond was het de thuisploeg die het initiatief nam. In het begin van de tweede helft waren de Kattenmeppers simpelweg niet bij machte op het doelman Bruno Appels van FC Den Bosch moeilijk te maken.

Gedurende de tweede helft vorderde nam de thuisploeg genoegen met de 2-0 voorsprong en bleef het gemakkelijk op de been. Ook na wisselingen in het elftal door coach Jan van Dijk kon Helmond Sport niet overtuigen. Na de rode kaart van invaller Kevin Gómez was het gedaan bij de Helmonders. Vlak voor tijd was het uitblinker Edoardo Ceria die na een goede counter de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Dit betekent dat FC Den Bosch de weg omhoog weer heeft ingezet en in het linkerrijtje staat. Voor Helmond Sport zijn het zware tijden en kent de slechte seizoensstart nog geen einde. Hierdoor blijft de ploeg van coach Jan van Dijk in de onderste regionen van de Jupiler League.

Door: Koen Larmit