1 : 0 Torinfos in de Ticker Jordi Balk 18. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Justin Mathieu 33. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Maxime Gunst 77. / Penalty

90'
FC Eindhoven mag zich ondanks een zeer matige wedstrijd periodekampioen noemen. In de tweede helft kwam er alsnog de voorsprong door een benutte penalty van Maxime Gunst: 2-1. Behoudens de benutte pingel viel er weinig te beleven in het tweede bedrijf.
90'
90'
MVV komt nog op voorsprong (2-1) in eigen huis. Dat betekent dat FC Eindhoven moet winnen met nog ruim een minuut te spelen om de periode binnen te slepen.
88'
Nog een paar minuten in deze tegenvallende Brabantse derby. Met deze tussenstand mag Eindhoven zo dadelijk weer feest gaan vieren. Zes dagen na het kampioenschapsfeest van grote buurman PSV mag FC Eindhoven zich gaan kronen tot periodekampioen in de Jupiler League.
88'
Wissel in bij FC Oss -> Genaro Snijders
88'
Wissel uit bij FC Oss -> Istvan Bakx
85'
Opnieuw zorgt invaller Bourdouxhe voor gevaar met een puntgave voorzet. Doordat Joey Sleegers een klein duwtje krijgt kan de huurling van Feyenoord niet bij de bal.
81'
MVV komt overigens op gelijke hoogte in het eigen stadion. Dat brengt nog meer spanning met zich mee om de periodetitel. Toch zal een winstpartij sowieso de titel veiligstellen voor FC Eindhoven.
79'
Zo lijkt het winnen van de periode de Blauw-Witten niet meer te kunnen ontglippen. Hetzij wat gelukkig maar de Eindhovenaren staan weer op voorsprong.
77'
Gele kaart voor Dennis Janssen (FC Oss)
De aanvoerder van Oss maakte hands en was de veroorzaker van de penalty.
77'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 2:1 door Maxime Gunst
De linksback van de gastheren benut dit buitenkansje en zet zijn ploeg weer op voorsprong.
77'
Penalty voor FC Eindhoven! De handen gaan de lucht in en er wordt duidelijk hands gemaakt. Een terechte penalty voor de thuisploeg na het aanraken van de bal door Dennis Jansen.
76'
Wissel in bij FC Oss -> Jorzolino Falkenstein
76'
Wissel uit bij FC Oss -> Justin Mathieu
75'
Daar is dan ook meteen de klein Belg Bourdouxhe in plaats van Roald van Hout. Hopelijk kan de oud speler van PSV nog wat uitrichten en voor vermaak zorgen in de Lichtstad.
74'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Jason Bourdouxhe
74'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
71'
Wat gaat er de komende twintig minuten nog gebeuren? Wellicht kan Jason Bourdouxhe nog voor een frisse wind zorgen in de aanval van de Eindhovenaren. FC Oss zal in ieder geval niet ontevreden zijn met dit resultaat bij de nummer twee van de Jupiler League.
68'
Gele kaart voor Lorenzo Piqué (FC Oss)
De rechtsback van FC Oss is Fries Deschilder niet de baas en moet geel incasseren voor het onreglementair tegenhouden.
67'
Daar is dan Joey Sleegers! Fries Deschilder countert met zijn ploeg richting het doel van Luuk Koopmans en speelt de bal op het allerlaatste moment naar links. Daar staat topscoorder Sleegers die buitenom gaat en hard uithaalt op het lichaam van de Osse goalie.
65'
Door de gelijke tussenstand blijft Eindhoven afhankelijk van het resultaat in Maastricht. Daar leidt FC Emmen nog steeds met 0-1 bij MVV.
63'
Aardig schotje van opnieuw een grote afstand via Sanusi. Tom Muyters hoeft alleen een hupsje te maken om de bal over te zien vliegen.
60'
Ook Torino Hunte kan nog voor weinig dreiging zorgen in de spitspositie bij FC Eindhoven. De vervanger van Diego Karg heeft nog een half uur om zijn kwaliteiten te tonen.
58'
De verhoudingen blijven zeer gelijkwaardig tussen de nummers twee en zes van de ranglijst. Zowel het balbezit als de kansen worden goed verdeeld.
55'
Nu wel de kans voor Oss! Een goed lopende aanval via rechts komt uit bij doelpuntenmaker Mathieu. Doordat de bal nog net wat omhoog gaat kan de jonge aanvaller de bal niet lekker raken en is de kans verkeken.
54'
Ryan Sanusi zorgt met een schot van grote afstand dat doelman Muyters de bal even moet loslaten. Het gevaar is echter klein waardoor de score op 1-1 blijft.
50'
Kansje via Van Hout! Branco van den Boomen brengt teamgenoot Roald van Hout in stelling met een beheerst steekballetje. Het schot van de rechtsbuiten is wat slapjes en wordt eenvoudig gepakt door doelman Koopmans.
49'
De combinaties tussen Joey Sleegers en Maxime Gunst aan de linkerkant hebben we helaas nog niet mogen zien vanavond. Wellicht dat eerstgenoemde in de tweede 45 minuten wat meer van zijn kunsten kan laten zien.
46'
Direct een goede kans voor de thuisploeg via Jens van Son. Joey Sleegers snelt langs de zijlijn en bereikt met zijn voorzet de aanvoerder bij de tweede paal. De voorzet is net te scherp waardoor Van Son zijn voet niet goed tegen de bal krijgt.
46'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
46'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Diego Karg
46'
45'
In een zeer teleurstellende eerste helft staat er een gelijkspel op het scorebord. De score werd met een zeer fraai eigen doelpunt geopend door Jordi Balk (FC Oss). De goedkope voorsprong werd na 33 minuten aan diggelen geschoten door Justin Mathieu. De jonge aanvaller van Oss profiteerde van slecht uitverdedigen bij Sebastiaan de Wilde (FC Eindhoven).
45'
44'
In de theepauze mag de technische staf van FC Eindhoven aan het werk. Een beetje motivatie kunnen de Blauwwitten wel gebruik voor de tweede helft.
41'
Nog een kleine vijf minuten voor de rust. Voorlopig is de Brabantse derby zeer teleurstellend en weet de grote favoriet Eindhoven geen stempel te drukken op de wedstrijd.
37'
Gele kaart voor Rick Stuy van den Herik (FC Oss)
De verdediger van Oss maakt eerst hands en trapt vervolgens de bal ook nog eens weg.
36'
FC Eindhoven is vanavond nog niet de ploeg die J.P. de Jong graag ziet. Het ziet er allemaal wat onwennig uit waardoor het periodekampioenschap nog lang niet in kannen en kruiken is.
34'
Zo is er na 33 minuten een toch terecht gelijkspel op het scorebord ontstaan. FC Oss doet namelijk zeker niet onder voor de nummer twee uit Eindhoven.
33'
Doelpunt voor FC Oss, 1:1 door Justin Mathieu
Opnieuw zorgt spits Danny van den Meiracker met een strakke voorzet vanaf rechts voor moeilijkheden in de Eindhovense defensie. Ditmaal wordt de bal slecht verwerkt door Sebastiaan de Wilde. Justin Mathieu is er als de kippen bij en werkt af: 1-1.
31'
Lekker lopende aanval van FC Eindhoven maar het ontbreekt wederom net aan een goede eindpass. De combinatie vooraf tussen Branco van den Boomen en Fries Deschilder is perfect. Laatstgenoemde kan helaas de dieplopende Joey Sleegers niet goed bereiken.
28'
Schot op de lat! Roald van Hout kapt zich knap vrij aan de rechterkant van het veld om vervolgens met een geplaatst schot te lat achter keeper Koopmans te toucheren. Daar was dan het eerste gevaar van de Eindhovenaren zelf.
27'
Het eerste half uur is al bijna voorbij en er is behoudens het opmerkelijke eigen doelpunt nog weinig gebeurd. Toch zal FC Eindhoven niet ontevreden zijn met deze tussenstand op weg naar het periodekampioenschap.
24'
Weer een mogelijkheid voor de bezoekers uit Oss. Een voorzet vanaf links wordt wild overgeschoten door Justin Mathieu.
23'
Eindhoven heeft na een kwart wedstrijd geen kans gehad maar staat toch op een 1-0 voorsprong. Tot nu toe kan dit duel als heel raar getypeerd worden.
20'
Zo wordt de ploeg van Jean-Paul de Jong enorm in het zadel geholpen door Jordi Balk. Wellicht kan deze eigen goal genomineerd worden voor mooiste eigen doelpunt van het seizoen!
18'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:0 door Jordi Balk (eigen doelpunt)
Wat een opmerkelijk moment in Eindhoven. Jordi Balk speelt een zeer moeilijke en hoge terugspeelbal richting Luuk Koopmans. De bal gaat zowaar over zijn eigen keeper heen en wordt gepromoveerd tot doelpunt.
15'
FC Emmen komt ondertussen op voorsprong in Maastricht: 0-1. Dat betekent dat eventueel een gelijkspel al genoeg kan zijn voor periodewinst in Eindhoven.
13'
Er is wat twijfel in de ploeg van FC Eindhoven en Oss strafte dat bijna al af na elf minuten spelen. De goede kans was niet besteed aan Fatih Kamacı waardoor Tom Muyters zijn kwaliteiten kon tonen.
11'
Hele grote kans voor FC Oss! Danny van den Meiracker wordt goed diep gestuurd door Istvan Bakx richting de rechterhoek. De voorzet is vervolgens prima waardoor Fatih Kamacı bij de tweede paal de kans van zijn leven krijgt. Vanaf vijf meter afstand weet doelman Tom Muyters de inzet van Kamacı met zijn voet te keren.
9'
Nog weinig bijzondere momenten gezien in de openingsfase van deze wedstrijd. Het is vooral een fase van aftasten en het ontbreekt met name aan een goede eindpass.
8'
Intussen staat concurrent Roda JC al op 1-0 in eigen huis. Zo wordt vrijwel direct de druk opgevoerd om de strijd voor plek twee.
5'
De voorzetten vanaf rechts van Roald van Hout leveren tot op dit moment het meeste gevaar op. Helaas voor Eindhoven kunnen deze ballen makkelijk verwerkt worden door de Osse bezoekers.
4'
Het duel in het Jan Louwers Stadion is vrij rustig begonnen. Het initiatief zal in de eerste plaats vooral bij de gastheren liggen.
1'
Scheidsrechter Jeroen Sanders heeft het startsignaal gegeven voor de Brabantse tweestrijd. FC Eindhoven gaat op weg naar het periodekampioenschap en FC Oss hoopt dit beoogde feestje te verstoren.
1'
Sebastiaan de Wilde vervangt de geschorste Chiró N'Toko aan de kant van FC Eindhoven. Bij de bezoekers uit Oss geeft coach Willy Boessen de voorkeur aan Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik en Danny van den Meiracker in plaats van Paul Kok, Jochem Jansen en Teije ten Den.

Van harte welkom bij de ontknoping van de vierde periode in de Jupiler League tussen Eindhoven en Oss. De huidige nummers twee en zes van de ranglijst nemen het in het Jan Louwers Stadion op tegen elkaar vanaf 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van deze Brabantse kraker. De opstellingen zijn ongeveer drie kwartier voorafgaand aan de wedstrijd te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Eindhoven
Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de tweede ploeg uit de Lichtstad zes punten voorsprong op nummer drie Roda JC Kerkrade. Dat betekent dat in de wedstrijd tegen FC Oss vanavond de tweede plaats al veiliggesteld kan worden. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van het resultaat in Kerkrade bij de wedstrijd tussen Roda en Jong FC Twente. Verder kan het team van coach Jean-Paul de Jong bij winst de vierde periode binnenslepen. Mocht er niet gewonnen worden zal er worden gekeken naar de uitslag bij MVV Maastricht – FC Emmen. Beide teams zijn tevens gegadigden voor het winnen van de laatste Bronzen Stier.

De Eindhovenaren moeten het periodekampioenschap gaan behalen zonder Chiró N’Toko en Paul Beekmans. N’Toko is geschorst na een gele kaart vorige week in Waalwijk (0-1 winst) en Beekmans heeft last van een knieblessure. Het klusje tegen de Ossenaren zal überhaupt niet gemakkelijk zijn. In het Frans Heesen Stadion verloren de Blauwwitten namelijk met 3-0 van Oss.

FC Oss
Naast FC Eindhoven is Oss een grote verrassing dit seizoen in de Jupiler League. De wat noordelijker gelegen provinciegenoot bekleedt een keurige zesde plaats en weet immers al wat een periodekampioenschap winnen inhoudt. Het keurkorps van coach Willy Boessen behaalde namelijk de meest recente prijs: de derde periode. Ondanks dit gegeven presteren de Ossenaren de laatste tijd een stuk minder goed. Zo werden de vorige drie wedstrijden allen verloren tegen respectievelijk NEC Nijmegen, SC Telstar en MVV.

Dat betekent dat de Roodwitten zich volledig kunnen richten op de play-offs om promotie naar het hoogste niveau. De leiding van de club is in ieder geval al bezig met de plannen voor het volgende seizoen. Zo werd deze week Reinier Robbemond aangesteld als opvolger van Boessen. Voor de huidige trainer van Jong AZ betekent dit zijn eerste uitdaging als hoofdcoach bij een BVO. Ook werden de contracten van Jordi Balk, Jeffrey Ket en Lorenzo Piqué verlengd. Terwijl eerste doelman Luuk Koopmans nadrukkelijk in de belangstelling staat van landskampioen PSV Eindhoven.

Veel plezier bij de Brabantse derby tussen FC Eindhoven en FC Oss!