VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony van den Hurk 28. / Kopbal  (Maxime Gunst)

90'
De tweede helft was geen genot voor de neutrale toeschouwer. FC Eindhoven had de wedstrijd onder controle. Gesteund door de voorsprong uit de eerste helft liet het de bal aan VVV Venlo zonder ook maar enigszins in gevaar te komen. Het inbrengen van Yuki Otsu gaf VVV iets meer aanvallende impulsen, maar tot grote kansen kwamen de bezoekers niet. FC Eindhoven was in de 55e minuut nog wel dichtbij een doelpunt, maar de fraaie inzet van Anthony van den Hurk vloog net langs de kruising. Door deze zege is FC Eindhoven in ieder geval voor een avond mede koploper in de Jupiler League.
90'
90'
Joey Sleegers speelt een goede wedstrijd vanavond. Aan de linkerkant stoomt de aanvallende middenvelder het strafschopgebied binnen en vuurt op goel. Niki Mäenpää staat goed opgesteld en kan bij de eerste paal redden.
90'
Er komen nog minimaal vier extra minuten bij.
89'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Sebastiaan De Wilde
89'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jason Bourdouxhe
87'
VVV krijgt een cadeautje van de scheidsrechter. Een corner lijkt voorlangs te vliegen, maar de scheidsrechter geeft aan dat de keeper deze nog aan heeft geraakt. Uit de tweede corner ontstaat vervolgens ook geen gevaar waardoor Eindhoven vooralsnog stand weet te houden.
84'
Terwijl de speaker de winnaar van de loterij bekend maakt, zet Joey Sleegers bijna een ploeggenoot vrij voor de keeper. Met een fraai hakje krijgt hij de bal achter de verdediging, maar Mäenpää is net op tijd zijn goal uit om het gevaar te smoren.
83'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Dylan Donkers
83'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Joeri Schroyen
80'
Het inbrengen van Yuki Otsu brengt de bezoekers wat meer aanvallende impulsen. De Japanner weet echter vooralsnog ook niet door de hechte defensie heen te breken.
78'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
78'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
77'
Een weer een poging van Otsu. Ditmaal schiet de invaller naast vanaf ruim twintig meter.
76'
Otsu laat zich meteen gelden. De Japanner probeert uit te halen maar mist de bal. Hij raakt N'Toko wel en krijgt daarvoor een vrije trap tegen.
75'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
75'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Randy Wolters
75'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Tom Boere
75'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
72'
Er staan al ruim drie minuten enkele wisselspelers klaar, maar de 22 spelers binnen de lijnen weigeren het spel dood te leggen.
69'
FC Eindhoven krijgt een vrije trap op minder dan een meter van de cornervlag. Maar wederom krijgt de thuisploeg geen gevaar gesticht met een hoge voorzet vanaf de zijkant.
66'
Er gebeurd weinig spannends in de tweede helft. VVV komt maar niet door de hechte defensie van de thuisploeg heen en FC Eindhoven heeft niet heel erg veel drang naar voren.
62'
Balkestein heeft teveel last van zijn hoofdblessure en moet zich nu toch laten vervangen.
61'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Vito van Crooy
61'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Pim Balkestein
58'
Eindhoven heeft de wedstrijd onder controle. De thuisploeg laat VVV aan de bal, maar komt geen moment in gevaar. De 2-0 hangt meer in de lucht dan de gelijkmaker.
55'
Anthony van den Hurk is dichtbij zijn tweede! Uit de draai schiet de spits van net buiten het strafschopgebied. Met zijn linkervoet krult hij de bal richting de kruising, maar zijn beland net naast de paal.
53'
Niki Mäenpää blijft weinig moeite hebben met de hoge voorzetten van de zijkanten bij FC Eindhoven. Hij plukt ze keer op keer eenvoudig uit de lucht.
50'
Wolters schiet de vrije trap in de uitstormende muur.
49'
Gevaarlijk spel van Bourdouxhe. De verdediger komt wel heel hoog met zijn voet. Altheer ontwijkt zijn voet nog wel, maar krijgt terecht een vrije trap op een interessante positie.
46'
Zonder wijzigingen zijn beide ploegen uit de kleedkamer terug gekomen.
46'
45'
FC Eindhoven staat verdiend op voorsprong tegen VVV Venlo. De thuisploeg zorgt voor de meeste dreiging. Vooral via Maxime Gunst komen er veel voorzetten in het strafschopgebied van VVV. Een van die voorzetten belandde op het hoofd van Anthony van den Hurk. De spits kroop goed uit de rug van zijn verdediger en kopte van dichtbij goed binnen. VVV Venlo is twee keer gevaarlijk geworden uit een corner. Eénmaal via een kopbal van Balkestein die van de lijn werd gehaald en éénmaal via een inzet uit een afgeslagen corner door Selman Sevinç. Keeper Muyters tikte die inzet knap uit de kruising en heeft daarnaast niet veel te doen gehad.
45'
45'
Niki Mäenpää maakt het vlak voor rust nog even erg spannend, door een bal niet helemaal goed te controleren. Hij lijkt hem bijna kwijt te raken, maar zijn verdedigers steken een helpende hand toe.
45'
We krijgen minimaal twee extra minuten.
43'
Maxime Gunst mag vaak mee opkomen aan de linkerkant. Zijn voorzetten komen over het algemeen goed voor het doel, maar hij wist pas één keer een teamgenoot te vinden. Toen was het ook wel direct raak.
41'
VVV komt na de twee gevaarlijke corners maar niet meer in de buurt van het vijandelijke doel. De bezoekers zijn op zoek naar de gelijkmaker, maar hebben het erg moeilijk.
38'
De eerste hoekschop van de wedstrijd voor FC Eindhoven kan door Niki Mäenpää makkelijk uit de lucht worden geplukt.
37'
Ook Jason Bourdouxhe is weer binnen de lijnen. Zijn enkel lijkt de aanslag te hebben overleeft.
36'
Pim Balkestein loopt inmiddels in het veld met een tulband om zijn hoofd. De verdediger heeft zich moeten laten behandelen aan een hoofdwond, maar kan vooralsnog gewoon verder spelen.
34'
Wolters mag door aan de linkerkant van het veld. Selman Sevinç heeft even daarvoor een smerige overtreding gemaakt, maar mag door van de scheidsrechter. Sevinç gaat met zijn voet over de bal heen en blesseert daarmee Jason Bourdouxhe. De inzet van Wolters gaat vervolgens over het goal van Muyters heen.
31'
En weer een gevaarlijke bal uit een corner. Selman Sevinç schiet de afvallende bal nonchalant met buitenkant rechts in. Tom Muyters bokst deze inzet uit de kruising.
31'
De inzet van Pim Balkestein wordt van de lijn gehaald. Balkestein lijkt de gelijkmaker binnen te koppen uit een corner, maar ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden.
28'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:0 door Anthony van den Hurk
Een heerlijke voorzet vanaf de linkerkant van gunst wordt door van den Hurk perfect binnen gekopt vanaf vijf meter. De verdedigers zijn hem helemaal kwijt en ook de keeper kan het doelpunt niet voorkomen.
24'
Joey Sleegers wordt aan de linkerkant weggestuurd en geeft snel een strakke lage voorzet het strafschopgebied in. Mäenpää komt goed zijn doel uit en voorkomt dat de bal bij een ploeggenoot van Sleegers terecht kan komen.
22'
Melvin Platje met het eerste schot op goal. De snelle aanvaller sprint weg uit de rug van de verdediging en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn poging is echter recht op keeper Tom Muyters af en kan makkelijk gestopt worden.
21'
Na ruim twintig minuten spelen hebben beide doelmannen nog weinig noemenswaardige dingen hoeven te doen. Beide ploegen zoeken naar openingen, maar weten die allebei niet te vinden.
19'
Roald van Hout mag aanleggen voor een vrije trap vanaf ruim 25 meter. Zijn poging gaat ruim over het doel van Niki Mäenpää.
16'
Jens van Son, die in de warming up moest afhaken bij FC Eindhoven, heeft vlak voor de wedstrijd een hamstringblessure opgelopen. Daardoor werd zijn basisplaats op het laatste moment ingenomen door Jason Bourdouxhe.
13'
Een hakbal van Melvin Platje op eigen helft. De aanvaller helpt daarmee zijn verdedigers en zorgt ervoor dat de bal in het bezit van VVV blijft. Deze actie is tot nu toe het hoogtepunt van de wedstrijd.
10'
Gele kaart voor Chiró N'Toko (FC Eindhoven)
Waar Wolters werd gespaard krijgt N'Toko wel een terechte gele kaart. Hard inkomen op de eerder genoemde Wolters levert hem al een vroege notitie op in het boekje van de scheidsrechter.
9'
De ploegen houden elkaar in de openingsfase goed in bedwang. Het spel speelt zich voornamelijk af rond het middenveld, waardoor we aan beide kanten hebben nog geen kansen hebben mogen zien.
6'
Randy Wolters ontsnapt aan een gele kaart. Een onbehouwen overtreding aan de rechterkant van het veld wordt afgedaan met een waarschuwing.
5'
Niki Mäenpää plukt een hoge voorzet makkelijk uit de lucht. De keeper van VVV was afgelopen dinsdag een ware plaaggeest voor FC Eindhoven en hoopt dat vanavond weer te zijn.
3'
De eerste hoekschop van de avond is voor VVV. De indraaiende bal kan makkelijk worden weggekopt bij de eerste paal.
1'
De bal rolt in een kletsnat Eindhoven.
1'
Een last-minute wijziging in de opstelling van FC Eindhoven. Jens van Son kan toch niet meedoen vanavond. Zijn plaats wordt ingenomen door Jason Bourdouxhe.

Welkom bij deze subtopper uit de Jupiler League. De nummer vier, FC Eindhoven, ontvangt vanavond om acht uur de nummer zes, VVV Venlo. Deze wedstrijd stond afgelopen dinsdag ook op het programma in de tweede ronde van de beker. Nadat beide ploegen in 120 minuten niet tot scoren kwamen, was VVV Venlo beter in het nemen van de strafschoppen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Eindhoven
De mannen van Jean-Paul de Jong zullen vanavond uit zijn op revanche na de nederlaag eerder deze week. Naast de drang om de slechtere strafschoppenserie weg te poetsen, probeert FC Eindhoven vanavond ook voor het eerst sinds 2005 weer eens te winnen van VVV. Trainer de Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan de ontmoeting van dinsdag. “We waren dinsdag de bovenliggende partij en we hadden controle over de wedstrijd”, aldus de trainer. FC Eindhoven is ongeschonden uit de bekerstrijd gekomen en heeft met dezelfde selectie toe kunnen werken naar deze wedstrijd.

VVV Venlo
Door de gewonnen strafschoppenserie van dinsdag zal VVV Venlo vanavond met veel vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Trainer Maurice Steijn heeft laten weten dat hij blij is dat de volgende ronde van de beker is bereikt en dat hij vanavond hoopt dat een mooi vervolg te geven. Hij zal dat onder andere moeten nog moeten doen zonder zijn aanvoerder Danny Post. Post heeft nog teveel last van de operatie aan zijn lies van afgelopen zomer. Daarnaast doen ook Vitālijs Maksimenko (knieblessure) en Jerold Promes (schorsing) niet mee. Tegenover L1 liet Steijn verder weten dat Guus Joppen en Melvin Platje nog twijfelachtig zijn, door hun blessures.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Belgische scheidsrechter Nathan Verboomen. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.