26.09.2014 21:58

Eindhoven slaat terug na bekeruitschakeling

Pim Balkestein is flink toegetakeld nadat hij in het duel tegen FC Eindhoven een elleboog krijgt. (26-09-2014)

FC Eindhoven heeft vrijdagavond revanche genomen voor de bekeruitschakeling eerder deze week. In de Jupiler League won de ploeg in eigen huis met 1-0 van VVV-Venlo en nestelde zich daarmee aan kop van de ranglijst.

De wedstrijd kwam in de eerste helft maar moeizaam op gang. In de eerste twintig minuten waren beide ploegen op zoek naar de ruimte voor het goal, maar tot kansen kwam dit voor beide teams niet. In de 28e minuut brak FC Eindhoven de wedstrijd uit het niets open. Een goede voorzet van Maxime Gunst vanaf de linkerkant van het veld werd door Anthony van den Hurk kan binnen gekopt. De spits, die zijn debuut als basisspeler maakte, kroop uit de rug van zijn tegenstander en kopte vanaf vijf meter beheerst binnen.

Na de goal kwam Gunst nog een aantal keer goed door aan de linkerkant, maar zijn voorzetten vonden bij latere pogingen geen hoofd van een teamgenoot. VVV-Venlo wist er maar weinig tegenover te zetten. De bezoekers werden slechts gevaarlijk uit hoekschoppen. Net na de tegentreffer zag Pim Balkestein zijn kopbal van de lijn gehaald worden en niet veel later tikte keeper Tom Muyters een poging van Selman Sevinç uit de kruising. Balkestein moest na zijn kans overigens behandeld worden aan een forse wond aan zijn wenkbrauw.

In de tweede helft bleef FC Eindhoven de controle over de wedstrijd houden. De thuisploeg liet VVV wel aan de bal, maar de bezoekers kwamen wederom niet tot gevaarlijke kansen. Wel was van den Hurk dicht bij zijn tweede van de avond, toen de aanvaller uit de draai met links uithaalde. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied draaide net voorbij de verre kruising.

Door deze overwinning vind FC Eindhoven aansluiting in de top van de Jupiler League. Samen met NEC en Roda JC staat de ploeg met achttien punten bovenaan. Wel hebben de Eindhovenaren een wedstrijd meer gespeeld. VVV-Venlo blijft op dertien punten staan en moet dit weekend afwachten wat haar concurrenten gaan doen.

Door: Dennis Korpel