1 : 0 Torinfos in de Ticker Cas Peters 48. / Schot met rechts  (Leandro Resida)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Boy Deul 88. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 90. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Cees Toet 90. / Kopbal  (Thijs Bouma)

90'
FC Emmen begon zeer scherp aan de tweede helft en zag Cas Peters het team op voorsprong schieten. Ondanks de vroege rode kaart bleef Emmen beter en scoorde Boy Deul uit een vrije trap. In extremis zorgde Almere City door doelpunten van Vincent Janssen (penalty) en Cees Toet (kopbal) voor een gelijkspel.
90'
90'
Wat gebeurt er allemaal in Emmen?! De plaatselijke FC verspeelt een 2-0 voorsprong in de blessuretijd. Almere City komt heel goed weg.
90'
Doelpunt voor Almere City FC, 2:2 door Cees Toet
Het slotoffensief werkt! Na een voorzet vanaf de rechterkant van Thijs Bouma kopt Toet raak. Nu is de stand weer gelijk!
90'
Doelpunt voor Almere City FC, 2:1 door Vincent Janssen
Via onderkant lat knalt topscoorder Janssen de penalty binnen.
90'
Er komen minimaal vijf minuten extra speeltijd bij.
89'
Gele kaart voor Marko Meerits (FC Emmen)
89'
Penalty voor Almere City FC! Vincent Janssen wordt neergehaald door keeper Marko Meerits. Goed versierd door de spits van Almere.
88'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:0 door Boy Deul
Wat een wereldgoal! Keeper Marco van Duin zet geen muur neer voor deze vrije trap van grote afstand. Boy Deul weet echter wel om te gaan met de kans vanaf 30 meter. Met een zwabberschot schiet hij FC Emmen definitief naar de overwinning.
87'
Gele kaart voor Tim Receveur (Almere City FC)
Receveur doet een veelbelovende aanval van FC Emmen te niet en haalt Boy Deul neer.
86'
Het slotoffensief is nu werkelijk begonnen voor Almere City FC. Gat het inbrengen van Charles Dissels zorgen voor een gelijkspel?
85'
Gele kaart voor Vincent Janssen (Almere City FC)
83'
Kopkans voor Janssen! De spits toornt hoog boven de verdediging van FC Emmen uit, maar kopt naast. De voorzet was overigens op maat van rechtsback Thijs Bouma.
83'
Ook Fred Grim is door zijn wissels heen. Wat kunnen 'de zwarte schapen' nog in de laatste fase van de wedstrijd?
83'
Wissel in bij Almere City FC -> Charles Dissels
83'
Wissel uit bij Almere City FC -> Sander Keller
82'
Joop Gall is door zijn wissels heen. Deze tien spelers moeten het nog een kleine tien minuten volhouden tegen de elf van Almere City.
81'
Wissel in bij FC Emmen -> Frank Olijve
81'
Wissel uit bij FC Emmen -> Leandro Resida
79'
Hoefdraad schiet op de paal! Met wat gelukkige acties aan de linkerkant van het veld bereikt Jergé Hoefdraad het strafschopgebied. Nadat Meerits de eerste inzet keert, lobt Hoefdraad de tweede poging op de buitenkant van de paal.
76'
Roda JC Kerkrade pakt de leiding in Kerkrade tegen FC Oss (3-2). De spanning in het laatste kwartier van de wedstrijd wordt groter en groter.
74'
Cees Toet, verdediger van beroep, deelt hier even een beuk van het kaliber Bonjasky uit. Cas Peters is het slachtoffer, Kevin Blom is het ontgaan.
73'
Zo is het zeer opmerkelijk dat FC Emmen nog steeds de betere kansen krijgt. De Emmenaren spelen nu toch al een ruim half uur met één man minder dan Almere City FC.
71'
Wissel in bij Almere City FC -> Gaston Salasiwa
71'
Wissel uit bij Almere City FC -> Paul Quasten
71'
Prachtige vrije trap van Boy Deul! Ook deze keeper pakt een goede save mee. De vrije trap was even goed van Boy Deul. De oud speler van FC Bayern München ziet dat zijn trap uit de benedenhoek wordt gedoken door Van Duin.
70'
Wissel in bij FC Emmen -> Rosario Almeida
70'
Wissel uit bij FC Emmen -> Roland Bergkamp
69'
Nu een blessurebehandeling bij Paul Quasten. De linksback lijkt met een verdedigende actie ten opzichte van Leandro Resida zijn arm te bezeren. Quasten, met al geel op zak, moet vervangen worden.
67'
Een verdedigende wissel aan de kant van FC Emmen. Verdediger Marcel Seip vervangt middenvelder Niek Vossebelt. Joop Gall kiest ervoor om de voorsprong te behouden.
66'
Wissel in bij FC Emmen -> Marcel Seip
66'
Wissel uit bij FC Emmen -> Niek Vossebelt
65'
Tijdens de wissel aan de kant van Almere wordt keeper Meerits (FC Emmen) even behandeld aan een blessure. De uitblinkende doelman kan verder.
64'
Wissel in bij Almere City FC -> Leon de Kogel
64'
Wissel uit bij Almere City FC -> Jason Oost
63'
Een knal van Kip! Ricardo Kip schiet van twintig meter op het doel van Meerits. Het lijkt wel of de doelman vandaag niet te passeren is, weer een fantastische redding van de keeper uit Estland.
63'
FC Emmen is met tien spelers in deze fase gewoon beter! Het balbezit is langdurig in het bezit van de Rood-Witten.
59'
Wat een schot van Peters! Uit de rebound belandt de bal via het hoofd van Sander Keller (Almere City FC) zomaar voor de voeten van Cas Peters. de topscoorder van FC Emmen haalt fantastisch uit en ziet zijn harde schuiver op de buitenkant van de paal stuiten.
58'
Concurrent Roda JC is inmiddels in eigen huis op gelijke hoogte gekomen. Des te belangrijker is het voor FC Emmen om deze voorsprong te consolideren.
56'
Hard schot van Thijs Bouma! De rechtsback van Almere City FC stoomt op aan de zijkant van het veld en schiet met zijn wreef van grote afstand. Het schot van Bouma zorgt voor geen problemen bij uitblinker Marko Meerits.
53'
Door deze voorsprong staat FC Emmen ineens virtueel aan kop van de tweede periode. Een van de concurrenten voor deze titel, Roda JC, staat nog steeds op achterstand (1-2 tegen FC Oss).
51'
Marco van Duin nu wel alert bij een uitbraak van Leandro Resida. De doelman van Almere City FC komt goed zijn doel uit en klemt de bal in zijn handen.
49'
Wat een weelde opeens voor de ploeg van Joop Gall. Al heel snel na rust een 1-0 voorsprong. En dat nog wel met tien spelers na de rode kaart van Tim Siekman.
48'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Cas Peters
En FC Emmen schiet nu goed uit de startblokken. Door een prachtige goal van topscoorder Peters komen ze verrassend op voorsprong. De assist komt op naam van Leandro Resida die Peters vrij ziet staan op randje zestien. De linksbuiten van FC Emmen haalt vervolgens schitterend uit. De bal leek overigens houdbaar voor Marco van Duin
47'
Paul Quasten staat nog op het veld bij aanvang van het tweede bedrijf. Benieuwd of Almere City FC de wedstrijd wel met elf spelers zal eindigen?
46'
46'
De spelers van zowel FC Emmen als Almere City FC betreden het veld van de JenS Vesting voor de tweede helft. De grote vraag is of de bezoekers kunnen profiteren van de man meer situatie?
45'
De ruststand bij Emmen tegen Almere is 0-0. Na tien minuten spelen had dit al totaal anders kunnen zijn. De bezoekers kwamen driemaal gevaarlijk voor het doel van Marko Meerits. Maar ook de thuisploeg kreeg enkele kansen. Na een half uur wedstrijd pakte Tim Siekman (FC Emmen) rood door het neerhalen van de doorgebroken Vincent Janssen.
45'
44'
Mooi schot van Jergé Hoefdraad! Van een flinke afstand probeert de linksbuiten van Almere het met een goed schot. De keeper van Emmen, Marko Meerits, laat echter weer zijn kwaliteiten zien met een prima save.
41'
Oh oh Paul Quasten! Bij een ingooi voor FC Emmen pakt Quasten totaal onnodig Saïd Bakkati bij zijn keel. De linksback van Almere heeft al geel op zak en zou toch beter moeten weten. Ik denk dat Fred Grim deze man in de rust wisselt en alvast onder de warme douche zet.
40'
Nog vijf minuten te gaan in deze opmerkelijke eerste helft. De openingsfase stond garant voor spektakel met veel kansen, maar het overige gedeelte van het eerste bedrijf werden er vooral veel overtredingen gemaakt.
37'
Gaan de bezoekers nog voor rust profiteren van deze rode kaart? Voorlopig is er vooral veel onrust in het veld. Overtredingen hebben de overhand.
35'
Wat een enorme tegenslag voor FC Emmen. Het zal de overige 60 minuten verder moeten met tien spelers tegen het in vorm verkerende Almere City FC.
34'
Schot van Peters! Ondanks het mindere aantal spelers countert FC Emmen direct richting het doel van Almere. Peters haalt uit vanaf zestien meter, maar ziet dat zijn schot recht richting Van Duin gaat.
32'
Rode kaart voor Tim Siekman (FC Emmen)
Siekman haalt (wat onschuldig) spits Vincent Janssen neer met een hand op de schouder. Janssen was doorgebroken en dus moet Siekman al na ruim een half uur naar de kant.
31'
Paul Quasten moet inmiddels op gaan letten. De linksback van Almere heeft al geel op zak en maakt nu opnieuw een overtreding op topscoorder Cas Peters (FC Emmen).
29'
Het is ontzettend koud in Emmen. Ondanks dat spelen Saïd Bakkati, Niek Vossebelt en Sander Rozema nog 'gewoon' met korte mouwen.
27'
De strijd word vooral op het middenveld afgespeeld. Waar beide teams nog veel individuele fouten maken. Kansen zijn in deze fase schaars.
24'
FC Emmen heeft zich wat herpakt na een zwakke openingsfase. Het team van Joop Gall speelt meer naar voren en weet de spitsen beter te bereiken.
22'
Nog beter nieuws voor beide teams. Roda JC Kerkrade komt op een 0-2 achterstand in de thuiswedstrijd tegen FC Oss.
19'
Gele kaart voor Paul Quasten (Almere City FC)
Nu krijgt de linksback aan de andere kant een gele prent. Quasten van Almere komt gestrekt in op de benen van Saïd Bakkati.
18'
Roland Bergkamp kopt...! Een mooie actie en dito voorzet aan de linkerkant van Leandro Resida zorgt voor een kopkans van Roland Bergkamp. De spits ziet zijn inzet net boven de lat getikt worden door Marco van Duin.
17'
Gele kaart voor Gaby Jallo (FC Emmen)
De tweede overtreding van deze wedstrijd van de linksback wordt bestraft. Deze keer vloert Jallo de sprintende Norair Aslanyan-Mamedov van Almere City.
15'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is een feit in het voordeel van de thuisploeg. Cees Toet (Almere City FC) raakte de bal met zijn arm waardoor deze over de achterlijn ging.
13'
Roda JC komt inmiddels op een vroege achterstand in eigen huis tegen FC Oss. Dit vergroot de kansen op een periodetitel voor zowel Emmen als Almere.
11'
Grote kansen in de openingsfase voor met name Almere City FC. Het had al zomaar 1-3 kunnen staan na tien minuten spelen.
10'
Nu dan FC Emmen! Via de rechterkant stoomt Boy Deul op in het strafschopgebied. De middenvelder haalt hard en laag uit, keeper Marco van Duin houdt tegen en Roland Bergkamp schiet de rebound opnieuw tegen keeper Van Duin.
8'
Weer een knappe redding noodzakelijk! Marko Meerits, keeper van FC Emmen en held tot nu toe, duikt een perfect genomen vrije trap van Ricardo Kip (Almere City FC) uit de benedenhoek.
6'
Weer een grote kans voor Almere! Een perfecte lange pass van Sander Keller richting Ricardo Kip is de aanleiding van deze grote kans. Middenvelder Kip controleert de bal perfect en ziet daarna zijn schot opnieuw gekeerd worden door doelman Meerits.
2'
Bijna al Jason Oost! Op de rand van het strafschopgebied kapt Oost zich knap vrij tussen twee verdedigers van FC Emmen in. Het schot wordt vervolgens knap gered door Marko Meerits.
1'
Ondanks de vorst zitten de tribunes vandaag aardig vol in de JenS Vesting. De fans van de rood-witten hebben in de gaten dat er vanavond veel op het spel staat.
1'
De spelers van FC Emmen en Almere City FC betreden het veld in de JenS Vesting. De topper in de tweede periode van de Jupiler League gaat binnen enkele minuten beginnen!
Ook Joop Gall volgt de strategie 'never change a winning team'. Zijn ploeg FC Emmen speelt namelijk vanavond met dezelfde basiself als afgelopen vrijdag bij FC Oss (1-2 winst). Bij Almere City FC ontbreekt nog doelman Agil Etemadi met een gebroken hand, opgelopen begin november in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Zijn vervanger is Marco van Duin. Derde doelman Ronald Koeman junior heeft daardoor weer een plaatsje op de bank bemachtigd.

Welkom bij de wedstrijd FC Emmen – Almere City FC in de zestiende speelronde van de Jupiler League. Het duel tussen de koplopers van de tweede periode zal om 20.00 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in de JenS Vesting. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

FC Emmen
De clubsite van FC Emmen betitelt het aanstaande duel met Almere City FC als ‘de wedstrijd van het jaar’. De belangen zijn in ieder geval groot in de wedstrijd tegen de bezoekers uit Almere. Bij winst nemen de Emmenaren namelijk de koppositie over van Almere City in de tweede periode. Het team van trainer Joop Gall is bezig aan een goede reeks. Afgelopen vrijdag werd nog met 1-2 gewonnen in een lastige uitwedstrijd bij FC Oss. Beide doelpunten kwamen op naam van clubtopscoorder Cas Peters, dat bracht zijn seizoenstotaal op dertien treffers. Peters is goed voor bijna 1/3 gedeelte van de gehele doelpuntenproductie, namelijk 42 goals. Hiermee zijn de Rood-Witten de meest doeltreffende ploeg van de Jupiler League.

Aanvoerder Sander Rozema is vanavond gewoon van de partij. De ervaren middenvelder viel afgelopen vrijdag al na een half uur spelen uit met een scheur in zijn wenkbrauw. Gaat Rozema zijn ploeg aan de hand nemen op weg naar een hele belangrijke overwinning?

De ‘zwarte schapen’ zijn de trotse koploper in de tweede periode van de Jupiler League. Het team van coach Fred Grim is al zes wedstrijden achter elkaar ongeslagen en verkeerd in een blakende vorm. Het team met alleen maar Nederlanders speelde afgelopen vrijdag nog gelijk in het eigen stadion tegen Jong Ajax (1-1). Ondanks de goede resultaten in de laatste wedstrijden staat Almere op de negende plaats. Dat komt door de slechte seizoenstart, in de eerste negen wedstrijden werden namelijk maar zes punten gesprokkeld. Daardoor eindigde Almere City FC als zeventiende in de eerste periode.

Voor doelman Agil Etemadi en aanvaller Norair Aslanyan-Mamedov wordt het een avondje op bekende grond. Beide spelers van Almere City speelden eerder één jaar voor FC Emmen. Gaan Etemadi en Mamedov hun oude ploeg pijn doen vanavond?

Balans
Wedstrijden tussen Emmen en Almere staan altijd boordevol spanning. In de achttien eerdere ontmoetingen wisten beide ploegen zeven maal te winnen en eindigde het treffen vier keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor FC Emmen. De doelpunten kwamen op naam van Roland Bergkamp (2x) en Vincent Janssen. De topper van vanavond staat onder leiding van een topscheidsrechter, namelijk Kevin Blom. De leidsman wordt geassisteerd door Patrick Langkamp en Bas van Dongen.

Veel plezier bij de wedstrijd tussen FC Emmen en Almere City FC!