20:00 uur
TOP Oss
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Teije ten Den 14. / Kopbal  (Genaro Snijders)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Justin Mathieu 20. / Schot met rechts  (Teije ten Den)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Genaro Snijders 50. / Schot met rechts  (Luuk Koopmans)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Roland Bergkamp 89. / Schot met rechts
2 : 3 Torinfos in de Ticker Cas Peters 90. / Schot met rechts  (Alexander Bannink)

90'
Vlak na rust bracht Genaro Snijders de laatste klap toe aan FC Emmen door de 0-3 te maken. De wedstrijd leek gespeeld en de tweede helft kabbelde vrolijk verder. In de absolute slotfase wist Emmen het toch nog een beetje spannend te maken door doelpunten van Roland Bergkamp (1-3) en Cas Peters (2-3).
90'
90'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:3 door Cas Peters
Toch nog spanning in de JENS Vesting?! Topscorer Peters maakt een fantastische goal van punt zestien na goed doorzetten. Het is alweer de negentiende goal dit seizoen en nog belangrijker de 2-3.
90'
Bijna de 2-3! Weer is een voorzet van Saïd Bakkati gevaarlijk vanaf rechts. Dit keer zet Alexander zijn hoofd tegen de bal waarna de poging net voorbij de tweede paal draait.
90'
Wissel in bij FC Oss -> Haris Memić
90'
Wissel uit bij FC Oss -> Dennis Janssen
89'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:3 door Roland Bergkamp
Wat een knulligheid van keeper Koopmans. Op een hoge voorzet wordt de doelman wat gehinderd, laat hij de bal los en kan Roland Bergkamp voor open doel de aansluitingstreffer maken.
87'
Knal van Boy Deul! Op de wijze van Cristiano Ronaldo schiet Deul van grote afstand op doel van Oss. De poeier van jewelste wordt knap gekeerd door doelman Luuk Koopmans.
86'
Uitblinker en wellicht man van de wedstrijd Justin Mathieu moet het veld geblesseerd verlaten. De pas 18-jarige linksbuiten zorgde voor de belangrijke 0-2 en was vele malen een doorn in het oog van de Emmense defensie.
85'
Wissel in bij FC Oss -> Fatih Kamacı
85'
Wissel uit bij FC Oss -> Justin Mathieu
84'
Kopbal van Cas Peters! Uit een hoekschop kopt Peters naast het doel van FC Oss. Doelman Luuk Koopmans zag er bij deze corner niet goed uit.
81'
Nog tien minuten te spelen bij de wedstrijd Emmen-Oss. Zowel voor de supporters als spelers van FC Emmen is het toch een pijnlijk begin van het weekend met deze 0-3 achterstand.
78'
Weer Istvan Bakx! Op aangeven van Justin Mathieu poogt Bakx het direct met een lage schuiver. Dit keer verdwijnt de bal net naast de eerste paal.
77'
Istvan Bakx doet het bijna! De zojuist ingevallen Bakx geeft even zijn visitekaartje af. Vanaf rechts kapt de ervaren aanvaller knap naar binnen om vervolgens hard voorbij de tweede paal te schieten.
74'
Op dit moment kijken we virtueel naar de gedeelde nummers vijf in de Jupiler League. Het gaat in ieder geval nog zeer spannend worden voor Emmen om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. De negatieve reeks van de laatste week zal zo snel mogelijk verbroken moeten worden.
71'
De hoop lijkt ook vervlogen bij de thuisploeg. Het team van Joop Gall oogt inspiratieloos en kijkt uit naar het einde van de wedstrijd.
68'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in Emmen. Eigenlijk is het opzienbarend dat FC Emmen in eigen huis zo weinig invloed heeft op het spel vanavond. Er wordt ontzettend slordig omgegaan met de mogelijkheden en van doelpuntenmachines Bergkamp en Peters is nog weinig gezien.
66'
Wat oogst het team van Willy Boessen ook vanavond weer veel lof. Vorig seizoen bungelde Oss namelijk nog onderaan de ranglijst van de Jupiler League. Terwijl dit jaar de Brabantse club fungeert als een prima subtopper en bovendien periodekampioen.
62'
Wat een hard schot van Dennis Janssen! Invaller Istvan Bakx speelt vanaf rechts richting Janssen. De middenvelder twijfelt niet, haalt direct uit, maar ziet zijn inzet voorbij de tweede paal gaan.
61'
Schot van Cas Peters! De topscorer van FC Emmen kapt vanaf rechts naar binnen, poogt het met een geplaatst schot en ziet dat doelman Koopmans het ontzettend lastig heeft met zijn poging. De Osse goalie weet ternauwernood de bal over het doel te tikken.
60'
Een uur gespeeld in Emmen. Met nog een half uur op de klok is er weinig te halen voor Emmen in eigen huis. Oss controleert en domineert ook de tweede helft.
59'
Gele kaart voor Cas Peters (FC Emmen)
Peters zet net even te hard door op het lichaam van Paul Kok.
58'
Wissel in bij FC Oss -> Istvan Bakx
58'
Wissel uit bij FC Oss -> Genaro Snijders
57'
Boy Deul laat zich zien! De invaller kapt zich vrij en schuift vervolgens de bal net naast het doel van doelman Koopmans.
55'
Gele kaart voor Genaro Snijders (FC Oss)
Wat een domme actie van doelpuntenmaker Snijders. Hij krijgt zeer terecht geel na een overtreding en natrappen op Frank Olijve.
54'
Joop Gall wisselt weer en dit keer met meer aanvallende intenties. Aanvaller Arjen Hagenauw vervangt de tegenvallende linksback Cendrino Misidjan.
54'
Wissel in bij FC Emmen -> Arjen Hagenauw
54'
Wissel uit bij FC Emmen -> Cendrino Misidjan
51'
Zo vlak na rust lijkt de wedstrijd dus al beslist in Emmen. De definitieve nekslag wordt alsnog toebedeeld door Genaro Snijders. Coach Willy Boessen heeft in ieder geval met succes zijn aanval gewisseld.
50'
Doelpunt voor FC Oss, 0:3 door Genaro Snijders
Op de uittrap van doelman Luuk Koopmans staat Snijders direct vrij voor Wesley de Ruiter. De doelman van Emmen raakt de inzet van Snijders nog aan maar kan niet voorkomen dat de bal alsnog in het doel verdwijnt: 0-3.
48'
Het aantal toeschouwers in de JENS Vesting vanavond bedraagt 3.680.
46'
Joop Gall heeft ingegrepen en brengt Boy Deul in plaats van Soufiane Laghmouchi. Eerstgenoemde keert terug na weken van knieproblemen.
46'
Wissel in bij FC Emmen -> Boy Deul
46'
Wissel uit bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
46'
45'
In een vermakelijke eerste helft was de periodekampioen dodelijk effectief. In een tijdsbestek van vijf minuten zorgden Teije ten Den en Justin Mathieu voor de Osse goals. FC Emmen had het lastig, wist toch wat kansen te creëren maar zag de controle bij FC Oss blijven. Ruststand: 0-2.
45'
43'
FC Oss is ontzettend fel en zit kort op de aanvallers van FC Emmen. Daardoor krijgen onder andere Roland Bergkamp en Cas Peters weinig ruimte voor het opkrikken van hun doelpuntenratio's.
40'
Mooie combinatie tussen Frank Olijven en Cas Peters biedt een mooie kans aan laatstgenoemde. Peters wacht echter zo lang dat Justin Mathieu (FC Oss) de bal weg kan sliden. De pas 18-jarige Mathieu maakt een prima indruk vanavond.
39'
De rust nadert in Emmen. Met deze stand komt FC Oss op gelijke hoogte met Emmen en stijgt het naar een zesde plaats.
35'
Keeper Koopmans van Oss verwerkt een vrije trap van Frank Olijve slecht waardoor Niek Vossebelt (FC Emmen) vanaf rand zestien een poging mag wagen. De middenvelder wil lobben maar raakt een been van een Osse verdediger.
32'
Al bij al is het een zeer vermakelijke wedstrijd in de JENS Vesting tot nu toe. Beide teams blijven lekker voetballen en creëren tal van kansen.
30'
Goal FC Emmen afgekeurd! Het is een zeer te betwijfelen beslissing van Jeroen Sanders maar de goal van Roland Bergkamp wordt afgefloten vanwege buitenspel. De spits schiet van dichtbij raak na de voorzet van Niek Vossebelt en het toucheren van de bal via een Oss' been.
28'
Kans voor Ten Den! Via de counter na de kans voor Emmen wordt FC Oss opnieuw gevaarlijk. Doelpuntenmaker Teije ten Den omspeelt eenvoudig Luis Pedro en schiet vervolgens met buitenkant rechts op het lichaam van doelman De Ruiter.
27'
Grote kans voor Alexander Bannink! Luis Pedro stuurt met een uitstekende bal teamgenoot Bannink diep in het strafschopgebied van Oss. De middenvelder van FC Emmen schiet vervolgens recht op doelman Luuk Koopmans.
25'
FC Emmen komt maar moeilijk door de stevige defensie van Oss. Tot nu toe is het een moeizame avond voor het team van Joop Gall. FC Oss controleert de wedstrijd en leidt comfortabel.
22'
FC Oss blijkt zo ontzettende effectief. Alle kansen gaan in het doel en na een kwart wedstrijd staat het knap 0-2 in Emmen.
20'
Doelpunt voor FC Oss, 0:2 door Justin Mathieu
Wat een prachtig lopende aanval van FC Oss. Via rechtsback Jochem Jansen komt de bal bij Teije ten Den. De nieuwbakken spits zet direct voor vanaf rechts waar Mathieu direct scoort in de verre hoek: 0-2.
19'
Wat een kans voor FC Emmen! Op de vrije trap van Frank Olijve kopt Cendrino Misidjan bij de tweede paal prima op doel. Doelman Luuk Koopmans van Oss lijkt de bal net voor de lijn te redden met behulp van de paal.
18'
Gele kaart voor Rick Stuy van den Herik (FC Oss)
De Osse verdediger gaat wat hard door op de benen van Cas Peters om een uitbraak te voorkomen.
16'
Cas Peters vraagt nadrukkelijk om een penalty na een struikelmoment met Jochem Jansen. Scheidsrechter Jeroen Sanders wil van geen wanten weten en wuift het weg.
15'
Het plezierige is dat de wedstrijd direct opengebroken is. Het team van Joop Gall zal vanavond aan de bak moeten om de voorsprong op de tegenstander minimaal te handhaven.
14'
Doelpunt voor FC Oss, 0:1 door Teije ten Den
De periodekampioen neemt de vroege leiding in Emmen. Op de voorzet vanaf rechts van Genaro Snijders kopt Ten Den laag onder doelman Wesley de Ruiter door: 0-1.
12'
Eerste kansje voor Cas Peters! Over de rechterkant van Emmen wordt Soufiane Laghmouchi diepgestuurd. De vleugelaanvaller bereikt via een goede voorzet Peters in het strafschopgebied. De topscorer van FC Emmen kopt geheel vrijstaand ruim over.
12'
Mocht FC Oss winnen vanavond stijgen de Brabanders naar plaats zes in de ranglijst. Dat betekent een totaal aantal punten van 46 en dus op gelijke hoogte met FC Emmen.
10'
Een slordige beginfase in Emmen waar de bezoekers uit Oss iets meer dreiging bieden. Ondanks dat zijn er nog geen noemenswaardige momenten te noemen.
7'
FC Oss kan gemakkelijk doorbreken na wat onoplettendheid in de defensie van Emmen. De voorzet van Justin Mathieu richting Genaro Snijders is echter veel te scherp.
6'
Blessurebehandeling benodigd voor Tim Siekman. De voet van de verdediger van FC Emmen wordt geraakt in een duel met Johnathan Opoku. Gelukkig voor de Emmenaren kan Siekman verder.
3'
De wedstrijd is begonnen in de JENS Vesting te Emmen. De gastheren hopen op de drie punten tegen periodekampioen FC Oss.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld van de JENS Vesting. De wedstrijd FC Emmen - FC Oss begint binnen enkele minuten!
De opstellingen zijn inmiddels bekend. Bij FC Emmen vervangt Wesley de Ruiter de grieperige doelman Marko Meerits. Aan de kant van de bezoekers uit Oss vinden vier wijzigingen plaats ten opzichte van vorige week waarin de periodetitel werd behaald.

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Emmen – FC Oss. Het duel in de 28e speelronde van de Jupiler League zal om 20.00 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Emmen. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

FC Emmen
De nummer vijf van de competitie hoopt vanavond tegenstander FC Oss op zes punten achterstand te zetten. Het verschil tussen beide teams is namelijk drie punten in het voordeel van de Emmenaren. Het team van Joop Gall draait de laatste weken wat minder goed. Zo werd maar één maal gewonnen in de laatste vier wedstrijden.

Ook vorige week werd verloren. De rood-witten zagen een 1-2 voorsprong te niet worden gedaan door een late goal in de uitwedstrijd bij FC Volendam (3-2 verlies). Vanavond gaat Emmen in de eigen JENS Vesting weer op jacht naar de drie punten. In Emmen zullen ze hopen op de bevliegingen van topscoorder Cas Peters. De nieuweling maakte al achttien doelpunten dit seizoen.

FC Oss
De Ossenaren hebben een sensationele week achter zich. Vorig weekend verraste het team van Willy Boessen door de periodetitel te pakken. Dit gebeurde door een 1-0 thuisoverwinning op Fortuna Sittard. Waar concurrenten VVV Venlo, Sparta Rotterdam en FC Emmen de punten niet pakten deed FC Oss dat wel. Door een laat doelpunt van Jonathan Opoku bekroonde Oss een goede periode met een plaats in de nacompetitie.

In de wedstrijd bij FC Emmen ontbreken vanavond Dean van der Sluijs (last van bilspier) en Lorenzo Piqué. Laatstgenoemde heeft al enige tijd rugklachten. Nummer acht FC Oss is in vorm en hoopt dit in de vierde periode van de Jupiler League door te kunnen trekken. Dé man in vorm is Jonathan Opoku. Opoku, vervanger van doelpuntenmachine Kevin van Veen, maakte tot dusver elf goals.

Eerdere editie
In de vijftiende speelronde eind November won FC Emmen met 1-2 in Oss. Beide doelpunten van de bezoekers kwamen op naam van topscorer Cas Peters. De tegengoal werd gemaakt door Kevin van Veen die inmiddels vertrokken is naar Scunthorpe United.

Veel plezier bij de wedstrijd FC Emmen – FC Oss!