06.03.2015 21:54

Effectief FC Oss zet ook FC Emmen opzij

Met bijna het hele team viert FC Oss de 0-1 voorsprong op bezoek bij FC Emmen. (06-03-2015)

In een leuke en kansrijke wedstrijd heeft periodekampioen FC Oss vanavond een knappe uitoverwinning geboekt in Emmen. De gehele Osse aanvalslinie was trefzeker in de JENS Vesting: 2-3.

De grote vragen op voorhand waren of periodekampioen FC Oss haar zegereeks kon voortzetten en of FC Emmen juist de slechte resultaten kon omdraaien in een overwinning. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers uit Noord-Brabant de beste vorm te pakken hadden. Na veertien minuten spelen kopte de lange Teije ten Den na een voorzet van Genaro Snijders zijn Oss op voorsprong: 0-1.

Oss was fel en zette veel druk op Emmen. Toch kreeg Cendrino Misidjan een beste kans na een vrije trap van Frank Olijve. De linksback van FC Emmen kopte knap maar zag zijn inzet net voor de lijn gekeerd worden door doelman Luuk Koopmans. Uit de counter was het vervolgens weer raak voor het team van coach Willy Boessen. Dit keer gaf Ten Den aan en was Justin Mathieu vanaf rand strafschopgebied de afmaker: 0-2.

Oss was los en zeer effectief met de gecreëerde kansen. Na een klein half uur kwam de thuisploeg toch wat uit de figuurlijke schulp. Het team van coach Joop Gall zag dat Alexander Bannink een grote kans miste en Roland Bergkamp al dan niet in buitenspelpositie zijn goal afgekeurd werd. In de tussentijd kreeg Ten Den een grote mogelijkheid op een definitieve nekslag van dichtbij. De huurling van Go Ahead Eagles was te ongeduldig en schoot recht op doelman Wesley de Ruiter.

In de tweede helft bracht Joop Gall direct Boy Deul in het veld. Deul, een van de uitblinkers van FC Emmen dit seizoen, keerde terug na weken van knieklachten. Veel mocht het niet baten, in de vijftigste minuut was Snijders namelijk verantwoordelijk voor de 0-3. De rechtsbuiten van FC Oss kreeg de bal op een presenteerblaadje na een uittrap van keeper Koopmans.

Na de beslissing bleven beide teams voetballen waardoor er genoeg te beleven viel in Emmen. Zo was er bijvoorbeeld een geplaatst schot van Cas Peters en aan de andere kant een harde poging van Dennis Janssen. De betere kansen bleven aan Osse kant waardoor een comeback à la Houdini een utopie bleek voor de Emmenaren.

In blessuretijd werd het toch nog onnodig spannend gemaakt. Een hoge voorzet van Saïd Bakkati werd beroerd verwerkt door doelman Koopmans van FC Oss. Daardoor kreeg Roland Bergkamp de uitgelezen mogelijkheid voor open doel om de aansluitingstreffer te maken: 1-3. Even later zette Cas Peters nog eens flink door op aangeven van Alexander Bannink. Bij het bereiken van het strafschopgebied krulde de topscorer van FC Emmen de bal in de verre hoek: 2-3.

Verder kwamen de Emmenaren niet meer in de slotfase. Door de overwinning komt FC Oss op gelijke hoogte met FC Emmen. Dat betekent een gedeelde vijfde plaats met een beter doelsaldo voor laatstgenoemde. Periodekampioen Oss zet de knappe reeks voort, terwijl FC Emmen ondertussen bezig is met een vrije val op de ranglijst. Wil het team van Gall net als Oss meedingen in de nacompetitie zal er de komende weken meer punten behaald moeten worden.

Door: Koen Larmit