FC Emmen Vrijdag, 13. Februari 2015
20:00 uur
NEC Nijmegen
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 5. / Schot met links  (Tom Daemen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 73. / Schot met rechts  (Alireza Jahanbakhsh)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Christian Santos 75. / Kopbal  (Alireza Jahanbakhsh)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Soufiane Laghmouchi 82. / Hakbal  (Alexander Bannink)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Tim Siekman 90. / Schot met rechts

90'
Na een eerste helf uur wat perfect aansloot op de eerste helft, vielen er in het laatste kwartier zowaar ineens vier doelpunten. NEC leek af te stevenen op een makkelijke zege. Twee bijna dezelfde voorzetten van Jahanbakhsh zorgde via Limbombe en Santos voor de 0-2 en de 0-3. Het mooiste doelpunt van de avond kwam vervolgens op naam van Laghmouchi, die met een hakje achter zijn standbeen langs Joshua Smits wist te verschalken. Vlak voor tijd tikte Siekman ook de 2-3 nog binnen uit een rebound, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.
90'
90'
Nee, de bal wordt weggewerkt. Bakkati zorgt er vervolgens voor Emmen voor dat NEC niet zo door kan lopen naar het lege doel.
90'
Emmen krijgt nog een corner. De Ruiter gaat ook mee naar voren. Zou het dan toch nog?
90'
Gele kaart voor Frank Olijve (FC Emmen)
Jahanbakhsh lijkt aan de aandacht van Olijve te ontsnappen, maar hij wordt nog net neergehaald. Dat levert een gele kaart op.
90'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:3 door Tim Siekman
Wordt het dan toch nog spannend? Een schot van Peters kan door Smits nog worden gekeerd, maar Siekman is alert en tikt de bal met zijn rechtervoet in het lege doel.
87'
Wissel in bij FC Emmen -> Leandro Resida
87'
Wissel uit bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
87'
Limbombe lijkt de vierde voor NEC binnen te schieten, maar hij heeft het vizier niet op scherp en mikt over.
84'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Paco van Moorsel
84'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
82'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:3 door Soufiane Laghmouchi
De mooiste goal van de avond is voor Laghmouchi. Met een hakbal achter zijn standbeen langs, verschalkt bij Smits bij de eerste paal.
80'
De twee snelle goals hebben de wedstrijd eigenlijk niet veranderd. Emmen krijgt het maar niet voor elkaar om gevaarlijk te worden en NEC blijft erg slordig in balbezit.
75'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:3 door Christian Santos
Uit een corner van Emmen scoort NEC. Een razendsnelle counter, zoals die bij Real Madrid ook wel eens te zien is, ligt aan de basis van deze treffer. Waalkens bezorgt de bal bij Jahanbakhsh die wederom met een puntgave voorzet komt. Dit keer is het Christian Santos die de bal, geheel vrijstaand, in het doel mag koppen.
73'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Anthony Limbombe
Dan ziet hij er toch in. De man van de 0-1 geeft nu de bal perfect voor. Limbombe staat bij de tweede paal voor een leeg doel en heeft geen enkele moeite om de bal in het doel te schieten.
72'
NEC raakt de paal!Christian Santos koomt bij de eerste paal prima voor zijn man bij een voorzet van rechts, maar hij raakt de paal.
72'
Wissel in bij FC Emmen -> Henk Bos
72'
Wissel uit bij FC Emmen -> Niek Vossebelt
71'
Een afgekeurde goal van NEC. Limbombe krijgt de bal van invaller Waalkens gespeeld wanneer hij buitenspel staat. Dat hij vervolgens prima afrond, doet er niet meer toe.
68'
Ars had vandaag zeker zijn dag niet. De spits van de Nijmegenaren heeft weinig goeds gedaan, waardoor deze wissel heel logisch is.
68'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jasper Waalkens
68'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Sjoerd Ars
66'
Met nog een kwart wedstrijd te gaan is een zege van de koploper nog geen zekerheidje. Ondanks dat Emmen amper gevaarlijk wordt is de marge nog steeds maar één doelpunt.
63'
Brood neemt geen risico met Gravenbeek en haalt de enige man met een gele kaart van het veld.
63'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
63'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Giovanni Gravenbeek
62'
Een kopballetje van Berkgkamp is niet al te moeilijk voor Smits. De keeper ziet de bal op hem af komen en is snel genoeg bij de grond om zich niet te laten verrassen door de stuit.
58'
Een waardeloze counter van NEC. Uit een corner van Emmen lijken de bezoekers snel uit te breken. Ars heeft de bal op links en rechts loopt Jahanbakhsh goed mee. De pas van de spits is totaal niet op maat, waardoor de doelpuntenmaker geen kans heeft om bij de bal te komen.
56'
Verdedigen. Dat is wat beide ploegen vanavond tot kunst aan het verheven zijn. Aanvallend komt er weinig vanaf, maar dat komt voornamelijk doordat het defensief prima staat bij beide elftallen.
53'
Heel Emmen schreeuwt om een strafschop nadat Bergkamp ineens op zijn knieën zit bij een corner van Emmen. Vink besteed er geen enkele aandacht aan en laat door voetballen.
49'
Het eerste gevaar in de tweede helft komt van NEC. Limbombe geeft vanaf links de bal snel voor. Zijn voorzet is net te hoog om Ars mee te bereiken.
46'
45'
Een hele snelle voorsprong van NEC deed deze wedstrijd alles behalve goed. Jahanbakhsh trof al na vijf minuten doel, met een laag schot in de korte hoek. Na deze treffer daalde het niveau naar een bedenkelijk niveau met weinig echte kansen. Het is te hopen dat beide ploegen, die bekend staan om hun aanvallende voetbal, in de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen.
45'
44'
Gele kaart voor Giovanni Gravenbeek (NEC Nijmegen)
Er lijkt niets aan de hand, maar opeens trekt Vink een gele kaart. Gravenbeek is teveel aan het protesteren en wordt daarvoor op de bon geslingerd.
41'
Alexander Bannink komt net te kort in een aanval van Emmen. Door het kunstgras rolt de bal net te snel door, anders had hij 1-op-1 gestaan met de keeper.
38'
Van Eijden laat een uitgooi van zijn doelman zo van zijn voet springen, over de zijlijn. Typerend voor deze eerste helft mogen we deze actie wel noemen.
34'
Na ruim een half uur spelen wordt het er niet beter op in Emmen. De spelers blijven om niets vallen en schreeuwen. Als de spelers zich voetballend net zo zouden inspannen als dat ze doen met theater maken, zou het een hele leuke wedstrijd zijn.
30'
Siekman komt net niet bij de bal die door Bergkamp goed met het hoofd wordt verlengd. Het doel lag bij de tweede paal helemaal open, maar als je niet bij de bal kan, heb je daar niets aan.
28'
Pieter Vink fluit voor veel hele kleine overtredingen en haalt daarmee elke vaart uit de wedstrijd. Het oogt daardoor ook allemaal erg rommelig.
26'
Tom Daemen mag het proberen, maar schiet zonder enig gevaar de bal hoog over het doel van Wesley de Ruiter.
25'
Luis Pedro leunt op Ars, met een vrije trap voor NEC op een gevaarlijke positie tot gevolg.
23'
Wat een kans voor NEC! Een vrije trap draait gevaarlijk in. Rens van Eijden mist de bal met het hoofd net, maar daarachter duikt Sjoerd Ars op die de bal voor het intikken lijkt te hebben. Hij schiet de bal echter naast en verprutst daarmee een levensgrote mogelijkheid op 0-2.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Het aanvallende spel met veel goals, wat vooraf werd verwacht, komt er nog niet helemaal uit bij Emmen. Door de snelle goal van NEC hoeven de bezoekers niet zo nodig meer.
20'
Ars met een schotje richting doel. Het schiet mist kracht en richting, waardoor De Ruiter een makkie heeft.
19'
Eindelijk komt Emmen er een keer door. Soufiane Laghmouchi krijgt de bal vanaf rechts goed voor, maar mikt net te hoog om Cas Peters te bedienen. Met kleine stapjes schuift de thuisploeg op richting het doel van NEC.
16'
Emmen komt maar niet aan aanvallen toe. NEC gunt de thuisploeg wel de bal, maar laat ze er niet heel ver mee naar voren komen. De thuisploeg speelt de bal achterin veel rond maar schiet er niets mee op.
13'
Een goede redding van De Ruiter. Ars haalt met links laag uit in de lange hoek, waar de keeper hem met zijn hand uit kan tikken. De rebound van Limbombe belandt recht in zijn handen, waardoor Emmen deze situatie ongeschonden doorkomt.
12'
De gehavende aanvaller keert weer terug binnen de lijnen en lijkt gewoon verder te kunnen.
9'
Knie tegen knie. Dat overkomt Jahanbakhsh in een duel om de bal. De doelpuntenmaker hinkelt naar de zijlijn, om daar verdere verzorging te krijgen.
8'
De thuisploeg heeft even de tijd nodig om deze snelle klap te verwerken. De heenwedstrijd eindigde in een 4-0 zege voor NEC, dat wil FC Emmen vanavond absoluut voorkomen.
5'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Alireza Jahanbakhsh
Het eerste schot op doel is meteen raak voor de koploper. Jahanbakhsh speelt zich aan de rechterkant van het veld knap vrij en heeft alle tijd en ruimte. Met een lage schuiver in de korte hoek verschalkt hij vervolgens nieuweling De Ruiter.
2'
Anthony Limbombe stort in een aanval naar de grond, met de handen voor zijn gezicht. hij doet alsof hij in zijn gezicht geraakt wordt door Saïd Bakkati, maar Pieter Vink trapt niet in dit stukje amateurtoneel.
1'
FC Emmen wint de tos en dus heeft NEC de aftrap mogen verrichten. De bal rolt in Emmen.
1'
Door de resultaten van de concurrenten lijkt NEC hard af te stevenen op het kampioenschap dit jaar. In de route naar dat kampioenschap, komt de ploeg van trainer Ruud Brood vanavond een moeilijke horde tegen. De uitwedstrijd tegen FC Emmen is alles behalve een formaliteit en zal de volledige concentratie van de Nijmegenaren vergen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Emmen
FC Emmen kan vanavond bouwen op een geruststellende statistiek; Dit seizoen verloor de ploeg nog geen één keer twee wedstrijden achter elkaar. Na de nederlaag van afgelopen weekend lijkt een goed resultaat vanavond tegen de koploper dan ook haalbaar. Trainer Joop Gall weet pas op het laatste moment met welke spelers hij op zoek kan gaan naar dit goede resultaat, aangezien Boy Deul, Gaby Jallo en Sander Rozema allemaal nog twijfelachtig zijn. Luis Pedro is in ieder geval wel tijdig hersteld om vandaag bij de selectie te kunnen zitten. Wie er ook zullen spelen, de spelers zullen er alles aan willen doen om de 4-0 nederlaag in Nijmegen van eerder dit seizoen uit de gedachtes te spelen.

Ruud Brood verwacht vanavond een open wedstrijd te zien met een aanvallend ingestelde tegenstander. Want, aldus de coach, ‘Jopie Gall lijkt me niet iemand die ineens de tactiek helemaal om gaat gooien’. Beide ploegen weten dit seizoen makkelijk het net te vinden, dus verwacht Brood een doelpuntrijk duel in Emmen. ‘Maar wij doen het achterin een stuk beter’, waren de woorden waarmee hij aangeeft toch van een positief resultaat uit te gaan. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV kan NEC weer beschikken over Tobias Haitz. Gregor Breinburg, Kristján Emilsson en Thijs van Hofwegen zijn nog wel uitgeschakeld en zitten niet bij de selectie.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.