1 : 0 Torinfos in de Ticker Niek Vossebelt 35. / Kopbal  (Cas Peters)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Anderson 58. / Schot met rechts  (Imad Najah)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Cas Peters 68. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Boy Deul 74. / Schot met rechts  (Roland Bergkamp)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Endy Bernadina 80.
4 : 2 Torinfos in de Ticker Roland Bergkamp 84. / Penalty
5 : 2 Torinfos in de Ticker Peter Jungschläger 86. / Eigen goal
5 : 3 Torinfos in de Ticker Maxim Deckers 90. / Schot met links

90'
In een doelpuntrijke tweede helft heeft FC Emmen uiteindelijk aan het langste eind getrokken. In de JenS Vesting vielen in het tweede bedrijf nog zeven goals. Na de gelijkmaker van Kenny Anderson (RKC) vocht FC Emmen zich terug door doelpunten van Cas Peters en Boy Deul (3-1). Endy Opoku maakt een gelukkige aansluitingstreffer (3-2). Ook de volgende goal was ongelukkig. Peter Jungschläger scoorde namelijk een eigen doelpunt. Roland Bergkamp bracht even later via een benutte penalty het doelpuntentotaal aan de kant van Emmen op vijf. In blessuretijd zorgde Maxim Deckers (RKC) voor het slotakkoord (5-3).
90'
90'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 5:3 door Maxim Deckers
De linksback van de Waalwijkers mag vrij binnenschieten na de rebound van een vrije trap van Ismaïl Yıldırım. De bal uit de vrije trap kwam terug van de paal.
90'
Nog een extra minuut in de tweede helft.
87'
Wat een tweede helft! Door de vele fouten vallen de doelpunten zo ontzettend makkelijk en gaan de spelers van RKC zelfs in hun eigen doel scoren. Nog enkele minuten te spelen in de JenS Vesting.
86'
Doelpunt voor FC Emmen, 5:2 door Peter Jungschläger (eigen doelpunt)
Een diepe steekbal van Roland Bergkamp is bestemt voor invaller Jurjan Mannes. In de aanval loopt Jungschläger (RKC) met hem mee. Keeper Den Hartog komt uit en ziet tot zijn grote verbazing de bal door zijn benen rollen na een aanraking van zijn eigen teamgenoot Peter Jungschläger (5-2).
84'
Doelpunt voor FC Emmen, 4:2 door Roland Bergkamp
De spits van Emmen benut de penalty uitstekend, weer een doelpunt (4-2)!
83'
Gele kaart voor Ingo van Weert (RKC Waalwijk)
83'
Penalty voor FC Emmen! Ingo van Weert houdt Roland Bergkamp vast in het strafschopgebied.
82'
De doelpunten gaan in de tweede helft als warme worstenbroodjes over de toonbank. Het foutenfestival in Emmen is daardoor zeker amusant.
81'
Gele kaart voor Jesse Wielinga (RKC Waalwijk)
80'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:2 door Endy Opoku
Invaller Rosario Almeida bij FC Emmen gaat bij zijn eerste balcontact waanzinnig in de fout. Met een te korte terugspeelbal brengt hij doelman Meerits flink in de problemen. De Estse keeper schiet tegen Opoku aan waardoor de bal in het doel valt (3-2).
79'
Wissel in bij FC Emmen -> Rosario Almeida
79'
Wissel uit bij FC Emmen -> Gaby Jallo
78'
Nog een klein kwartier te spelen in de JenS Vesting te Emmen. De overwinning lijkt binnen voor de Emmenaren. Ondanks de tegengoal van Kenny Anderson is het een simpele avond voor FC Emmen.
78'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Simon van Zeelst
78'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Imad Najah
75'
Het team van Joop Gall heeft zo binnen vijf minuten orde op zaken gesteld. RKC gaat weer verliezen en Emmen sluit de goede seizoenshelft prima af.
74'
Doelpunt voor FC Emmen, 3:1 door Boy Deul
De lange trap van doelman Meerits wordt gemist door Roland Bergkamp en belandt in de voeten van Deul. De oud speler van FC Bayern München omspeelt de defensie en scoort schuin voor het doel in de korte hoek. De wedstrijd lijkt beslist door deze 3-1.
73'
Wissel in bij FC Emmen -> Jurjan Mannes
73'
Wissel uit bij FC Emmen -> Frank Olijve
73'
Schot van Boy Deul! Gaby Jallo verovert de bal op het middenveld en bezorgt hem direct bij Deul. De middenvelder van Emmen loopt een flink stuk en besluit met een knal van afstand. Doelman Den Hartog tikt de bal knap onder de lat weg.
72'
Gele kaart voor Cas Peters (FC Emmen)
De doelpuntenmaker gaat wat hard door op de benen van Imad Najah. Scheidsrechter Lindhout trekt de eerste kaart van de wedstrijd.
72'
Het aantal toeschouwers in de JenS Vesting bedraagt 3.850.
69'
Zo is de tussenstand toch alweer snel in het voordeel van de Emmenaren. Ze mogen Cas Peters hartelijk danken voor de fenomenale actie.
68'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:1 door Cas Peters
Wat een geweldige rush van Cas Peters! De topscoorder van de Jupiler League omspeelt twee verdedigers van RKC en schiet vanaf rand zestien prachtig raak in de verre hoek. Met deze heerlijke goal zet hij FC Emmen weer op voorsprong en maakt Peters zijn vijftiende goal van het seizoen.
65'
Ondertussen weet FC Emmen maar moeilijk door de verdediging van RKC te breken. In de eerste helft ging dit een stuk eenvoudiger.
63'
Wissel in bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
63'
Wissel uit bij FC Emmen -> Niek Vossebelt
62'
Zoals al gezegd gaat FC Emmen niet een twee drie winnen vanavond. De bezoekers uit Waalwijk maken het ze lastiger dan gedacht. Met nog een half uur te gaan zal het team van Joop Gall alle zeilen bij moeten zetten op een overwinning uit het vuur te slepen.
59'
Wat een verrassing in Emmen waar de bezoekers brutaal op gelijke hoogte komen. Wat een fouten aan het begin van de tweede helft bij de Emmenaren. Overigens een groot compliment voor RKC dat prima profiteert.
58'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Kenny Anderson
Imad Najah stuurt zijn teamgenoot Anderson diep en biedt de topscoorder van RKC een niet te missen kans. Door de as van de defensie van FC Emmen rukt de kleine Anderson op en rondt vervolgens succesvol af.
55'
Trainer Joop Gall van FC Emmen is totaal niet tevreden over zijn team. RKC komt in het begin van de tweede helft meer aan voetballen toe. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door slordige fouten bij de thuisploeg.
51'
Zo zijn de intenties bij de Waalwijkers goed aan het begin van de tweede helft. Martin Koopman heeft zijn jeugdige team tijdens de thee even op scherp gezet. FC Emmen heeft nog niet een twee drie gewonnen vanavond.
49'
Ismaïl Yıldırım schiet op de lat! De rechtsbuiten van RKC kapt knap naar binnen, omspeelt Gaby Jallo en haalt vervolgens hard uit. De poging vanaf ongeveer twintig meter spat uiteen op de lat. Hier was bijna de verrassende gelijkmaker van RKC Waalwijk!
46'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen in beide elftallen. We gaan kijken welke strategie Martin Koopman heeft geformuleerd voor zijn RKC om nog wat te behalen in Emmen.
46'
45'
Samenvatting eerst helft
In de eerste helft was er maar één team dat wilde voetballen: FC Emmen. De verhoudingen waren al vanaf de eerste minuut duidelijk. De kansen waren voor de thuisploeg en RKC keek toe. In de 35e minuut betaalde de kansen zich uit in een goal. De voorzet kwam van Cas Peters waarna Niek Vossebelt de 1-0 binnen mocht vliegen.
45'
45'
Er komt een minuut aan extra speeltijd bij in het eerste bedrijf.
44'
Het team van Joop Gall gaat echter slecht met de kansen om. Daardoor is er de minieme voorsprong van 1-0 en biedt dit zeker kansen voor RKC in de tweede helft. Wel zullen de Waalwijkers dan meer lef moeten tonen en naar voren voetballen.
41'
Af en toe lijkt het in Emmen een trainingspartij tussen de A-kern en de B-kern van een club. De A-kern, FC Emmen, is vele malen beter en heeft constant balbezit. De B-kern, RKC Waalwijk, ziet het lijdzaam toe en heeft niets in te brengen.
39'
Nog ruim vijf minuten in de eerste helft. Gaat RKC de doelman van FC Emmen nog op de proef stellen?
36'
Zo zijn de verhoudingen op het veld nu ook uitgedrukt op het scorebord. FC Emmen staat terecht op voorsprong mede doordat RKC niets in te brengen heeft.
35'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Niek Vossebelt
Een terechte voorsprong voor de thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld maakt Cas Peters een prima loopactie en bezorgt hij een dito voorzet. Niek Vossebelt weet hier wel raad mee en duikt de bal bij de tweede paal in het doel.
32'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Arsenio Valpoort
32'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Nick Coster
31'
Nick Coster moet geblesseerd het veld verlaten. De linkervleugelaanvaller van RKC ziet wazig en gaat vervangen worden door Arsenio Valpoort.
30'
Een half uur gespeeld in Emmen. De plaatselijke FC voert de boventoon en krijgt de beste kansen. Stand is nog altijd 0-0, wat betekent dat debutant Nils den Hartog zijn doel tot op heden schoon houdt.
27'
Ook een hoofdrol in het eerste gedeelte van de wedstrijd voor Saïd Bakkati. De rechtsback van FC Emmen is bij veel aanvallen betrokken en levert uitstekende voorzetten af.
23'
Kopbal Cas Peters! FC Emmen zet even aan en creëert nu grote kansen. Op een voorzet die lang onderweg is kopt Peters op doel bij de tweede paal. Weer staat debutant Nils den Hartog prima op zijn plaats. Pluim voor deze jonge keeper van RKC tot op heden!
23'
Schitterende aanval FC Emmen! Dit was dé kans op een voorsprong. Een mooie lange pass van Saïd Bakkati belandt via de borst van Bergkamp bij Frank Olijve. De nummer zeven van Emmen komt vrij voor doelman Den Hartog maar ziet zijn inzet prima gekeerd worden.
22'
FC Emmen speelt wat slordiger dan normaal waardoor RKC meer in de wedstrijd komt. Intussen is er een kwart wedstrijd gespeeld in Emmen.
20'
Eerste schot van RKC! Een mooie combinatie door het hart van de defensie tussen Endy Opoku en Ismaïl Yıldırım gaat aan de kans vooraf. Laatstgenoemde levert een zwak schot vanaf zestien meter en dus mag Marko Meerits (FC Emmen) de bal vangen.
18'
Positief voor RKC is de terugkeer in de basis van Imad Najah. Het jeugdproduct van PSV is een bepalende speler en laat zich nadrukkelijk zien op het middenveld bij de Waalwijkers.
16'
Het is wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen heeft FC Emmen twee schotjes gelost op debutant doelman Nils den Hartog van RKC. Grotere kansen lijken echter een kwestie van tijd.
13'
FC Emmen controleert en domineert de wedstrijd. RKC wordt teruggedrongen op eigen helft en heeft voorlopig niets te vertellen in de JenS Vesting.
10'
Schotkans voor Roland Bergkamp! 'Het neefje van' ontvangt de bal van teamgenoot Boy Deul en schiet vanaf een meter of veertien met de punt van zijn voet. De spits van FC Emmen moest snel handelen omdat er twee verdedigers vlak bij hem stonden. Dat zorgt ervoor dat de poging van Bergkamp weinig gevaar kent.
7'
Als RKC vanavond drie punten pakt in Emmen betekent dat geen wijziging in de ranglijst. Het team van trainer/coach Martin Koopman heeft een achterstand van vijf punten op MVV Maastricht en draagt in iedere situatie de rode lantaarn mee de winterstop in.
5'
Bij een overwinning schuift Emmen over concurrent FC Volendam heen. In punten komen beide teams gelijk, maar het doelsaldo van de Emmenaren is beter.
2'
Bijna al een goal voor FC Emmen! Niek Vossebelt mag vanuit de as opstomen tot in het strafschopgebied. De middenvelder van FC Emmen wordt geen strobreed in de weg gelegd en schiet op doel. Doelman Nils den Hartog keert echter gemakkelijk.
1'
De beer is los! In een niet al te best gevulde JenS Vesting hebben de bezoekers uit Waalwijk afgetrapt. De favorietenrol vanavond is duidelijk voor het hoger geplaatste FC Emmen.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in de JenS Vesting. De wedstrijd FC Emmen - RKC Waalwijk begint binnen enkele minuten!
Inmiddels is bekend geworden dat Cas Peters niet de winnaar is geworden van de Bronzen Stier. De voorhoedespeler van FC Emmen moest zijn meerdere erkennen in de spits van de periodekampioen: Vincent Janssen van Almere City FC.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen FC Emmen en RKC Waalwijk. Het duel tussen de nummers vijf en twintig van de ranglijst zal om 20.00 uur beginnen. Voor alle teams is de negentiende speelronde van de Jupiler League tevens de laatste voor de winterstop. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Emmen. Rond de klok van 19.00 uur staan de volledige opstellingen onder het kopje wedstrijddetails.

FC Emmen
De formatie van Joop Gall bekleedt een keurige vijfde plaats in de Jupiler League. Tevens zijn de Emmenaren de meest scorende ploeg in de competitie met een totaal van 48 doelpunten. Een groot aandeel van deze productie komt op het conto van Cas Peters. De spits, in de zomer overgenomen van Jong FC Twente, maakte al veertien goals en is daarmee clubtopscoorder. Door zijn vele doelpunten en goede spel wordt hij gevolgd door SBV Excelsior en is Peters genomineerd voor de Bronzen Stier (beste speler in de tweede periode). Andere gegadigden voor de prijs zijn Vincent Janssen (Almere City FC), Sjoerd Ars (NEC Nijmegen) en Kevin Brands (FC Volendam).

Vanavond zal Saïd Bakkati terugkeren in de basis na een schorsing, dit gaat ten koste van Rosario Almeida. De overige tien basisklanten zijn dezelfde als in de wedstrijd tegen FC Volendam (4-1 winst). Alexander Bannink en Danny Menting ontbreken nog altijd met blessures in de selectie van FC Emmen.

De rode lantaarndrager van de Jupiler League kende een dramatisch 2014. Het team van coach Martin Koopman zal met verlangen uitkijken naar de winterstop. In de achttien tot nu toe gespeelde wedstrijden in de Jupiler League behaalden de Waalwijkers het schamele aantal van negen punten. Er werd twee maal gewonnen en drie keer één punt behaald. De laatste overwinning dateert alweer van 17 oktober in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar (2-0).

In de wedstrijd tegen FC Emmen kan RKC weer beschikken over Imad Najah en Nils den Hartog. Eerstgenoemde mocht vorige week na lang blessureleed een half uur meespelen in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (0-0). Doelman Den Hartog gaat zijn debuut maken voor RKC en vervangt Arjan van Dijk. Tegenover de terugkeer van Najah en Den Hartog staat een waslijst aan blessures. Sandro Calabro, Malcolm Esajas, Dylan de Braal, Frank van Mosselveld, Derwin Martina en Dennis Rommedahl ontbreken allen vanwege (langdurige) blessures. Ook zag trainer Koopman deze week Alvin Fortes per direct naar Vitesse vertrekken.

De wedstrijd in de JenS Vesting staat vanavond onder leiding van Allard Lindhout en zijn assistenten Jermain Lapar en Freek Vandeursen. Veel plezier bij de wedstrijd FC Emmen – RKC Waalwijk!