19.12.2014 21:51

FC Emmen wint in doelpuntrijk duel van RKC

Boy Duel (r.) zet namens FC Emmen de achtervolging in op Maxim Deckers (l.) tijdens het competitieduel met RKC Waalwijk. (19-12-2014).

FC Emmen heeft de goede koers in de Jupiler League voortgezet in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. In de laatste wedstrijd voor de winterstop zagen we veel goals: 5-3.

De grote favoriet in de wedstrijd was op voorhand thuisploeg FC Emmen. De nummer vijf van de ranglijst kende een prima eerste seizoenshelft en maakte bovendien veel goals. Tegenstander RKC Waalwijk is de rode lantaarndrager van de Jupiler League met een puntentotaal van negen. Het grote verschil in punten tussen beide teams maakte de verhoudingen duidelijk.

In het begin van de wedstrijd was het team van trainer/coach Joop Gall dan ook het meest dominant. Het balbezit was veelvoudig voor de Emmenaren en beetje bij beetje kwamen ze dichter bij het doel van RKC. Kansen die de rood-witten kregen werden prima gekeerd door doelman Nils den Hartog, die debuteerde voor de Waalwijkers. In de 35e minuut moest de jonge goalie alsnog zijn hoofd buigen. Uit een voorzet op maat van Cas Peters kopte Niek Vossebelt al vliegend de 1-0 op het scorebord. Dit betekende een verdiende voorsprong voor FC Emmen. Intussen kon doelman Marko Meerits van de thuisploeg al nadenken over zijn vakantieplannen. De keeper uit Estland hoefde voor rust slechts éénmaal de bal op te vangen uit een zwak schot van Ismaïl Yıldırım. Werk aan de winkel dus in de theepauze voor RKC-trainer Martin Koopman.

In de tweede helft begon RKC Waalwijk fel. Via Yıldırım werden de Waalwijkers al snel gevaarlijk. De rechtsbuiten speelde zijn directe tegenstander Gaby Jallo goed uit en ramde vervolgens van flinke afstand op de lat. FC Emmen was gewaarschuwd en doelman Marko Meerits werd voor het eerst op de proef gesteld. Even later was het verrassend raak voor de Waalwijkers. Kenny Anderson kreeg alle ruimte in de defensie van Emmen na een lange pass van Imad Najah. De weg naar het doel lag open voor de middenvelder van RKC waardoor hij vrij voor doelman Meerits mocht scoren (1-1).

Een wending in de wedstrijd die coach Joop Gall van Emmen absoluut niet beviel. De coach greep in en riep doelpuntenmaker Vossebelt naar de kant. In no time maakte Emmen de tegentreffer goed. Cas Peters zorgde voor de voorsprong na een schitterende individuele actie. Even later bracht Boy Deul de Emmenaren op een 3-1 voorsprong met een schot in de korte hoek. Zekerheid voor de winst bleek dat niet.

Invaller Rosario Almeida bracht met zijn eerste balcontact teamgenoot Marko Meerits in grote problemen. De doelman van FC Emmen zag zijn schot op het lichaam van Endy Opoku belandden en vervolgens in het doel. Even later was het toch FC Emmen weer wat scoorde. Een eigen doelpunt van Peter Jungschläger en een benutte penalty van Roland Bergkamp brachten de score op 5-2. In de allerlaatste minuut van de doelpuntrijke tweede helft mocht Maxim Deckers nog 5-3 scoren. De linksback van RKC kreeg de bal via de paal uit een vrije trap van Ismaïl Yıldırım.

Door de overwinning sluit FC Emmen 2014 geheel in stijl af en stijgen ze (voor even) naar de vierde plaats. RKC Waalwijk blijft troosteloos hekkensluiter van de Jupiler League.

Door: Koen Larmit