Roda JC Kerkrade
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Anco Jansen 32. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Johan Plat 41. / Schot met links  (Frank Demouge)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 74. / Schot met rechts  (Tom Van Hyfte)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Leandro Resida 80. / Schot met rechts  (Gaby Jallo)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Niek Vossebelt 90. / Schot met rechts

90'
Door de rode kaart van Guy Ramos werd deze topper een waar spektakelstuk. Eerst maakte uitblinker Frank Demouge nog de prachtige 0-3 van afstand. Kort voor tijd maakten Leandro Resida en invaller Niek Vossebelt nog twee schitterende treffers wat leidde tot een 2-3 eindstand. Een ontzettend spannende en hectische slotfase bracht FC Emmen uiteindelijk niets.
90'
90'
Cas Peters? Ja, nee...! Grote kans in het strafschopgebied voor de spits van FC Emmen. Zijn poging gaat echter ruim over het doel van Roda JC. Wat een spanning en hectiek hier in Emmen!
90'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:3 door Niek Vossebelt
Weer een weergaloos doelpunt. Vossebelt schiet van grote afstand raak met een harde knal. Keeper Benjamin van Leer is kansloos. Pakt de thuisploeg alsnog een punt?
90'
Wissel in bij FC Emmen -> Soufiane Laghmouchi
90'
Wissel uit bij FC Emmen -> Gaby Jallo
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt maar liefst zes minuten!
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Benjamin van Leer
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bram Verbist
88'
Bloed aan het oor van keeper Bram Verbist. Bij de poging van Roland Bergkamp wordt de goalie van Roda JC geraakt. De Belgische doelman moet het veld verlaten.
87'
Bijna de 2-3! Roland Bergkamp komt vrij voor keeper Verbist na klungelig uitverdedigen aan de kant van Roda JC. De keeper redt echter goed met zijn voeten.
85'
Wedstrijd lijkt gespeeld hier in Emmen. De bezoekers uit Kerkrade gaan aan de haal met een knappe overwinning door een uitblinkende Demouge.
84'
Het aantal toeschouwers in de JenS Vesting bedraagt vanavond 6.028.
82'
Gele kaart voor Sander Rozema (FC Emmen)
Hij trapt de bal weg en krijgt terecht een kaart.
80'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:3 door Leandro Resida
Weer een ontzettend mooie goal, nu is FC Emmen aan de beurt. Na een mislukte trap van Gaby Jallo belandt de bal voor de voeten van Leandro Resida. De middenvelder van FC Emmen staat geheel vrij in het strafschopgebied en haalt weergaloos uit. Het resultaat is de bal in de kruising en dus de 1-3.
79'
De vrije trappen van Boy Deul zijn wel heel teleurstellend. Twee van zijn pogingen zijn al verdwenen in de muur bij Roda JC.
76'
Zo is Frank Demouge ongetwijfeld de man of the match. De spits van Roda JC had wellicht niet meer op het veld mogen staan na een slaande beweging maar maakt met een fantastische goal de 0-3. Ook in de eerste helft was de kalende spits al goed aanwezig. Met zijn hand was hij verantwoordelijk voor de assist op de 0-2.
74'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:3 door Frank Demouge
De beslissing in de wedstrijd is daar. Fantastisch doelpunt van klasbak Demouge. De spits van Roda JC haalt uit vanaf een meter of twintig van het doel van keeper Meerits en schiet feilloos raak.
73'
Wissel in bij FC Emmen -> Niek Vossebelt
73'
Wissel uit bij FC Emmen -> Tim Siekman
72'
Wat doet Demouge daar?! De spits van de Kerkradenaren deelt zomaar een tik uit aan Saïd Bakkati. Opnieuw blijft dit onopgemerkt door de scheidsrechter.
71'
Kan FC Emmen nog wat in de laatste 20 minuten na de rode kaart van Guy Ramos? René Trost, coach van Roda JC, brengt verdediger Crescendo van Berkel in plaats van spits Plat.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Crescendo van Berkel
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Johan Plat
69'
Kans voor Alexander Bannink! Door de as van het veld krijgt middenvelder Bannink vanaf zestien meter de kans op de aansluitingstreffer. De poging van de speler van FC Emmen gaat ver naast.
66'
Gele kaart voor Bram Verbist (Roda JC Kerkrade)
De doelman krijgt een gele kaart na aanmerkingen op scheidsrechter Wiedemeijer.
66'
Geel-rode kaart voor Guy Ramos (Roda JC Kerkrade)
Een ontzettend domme overtreding van Ramos die te snel de tackle inzet aan de zijlijn. De bezoekers moeten een kwart wedstrijd verder met tien spelers.
63'
Gele kaart voor Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)
Wat onstuimig inkomen van de jonge middenvelder ter hoogte van de middenlijn.
61'
Een verdedigende middenvelder (Nathan Rutjes) komt erin voor een aanvallende (Marc Höcher). René Trost lijkt de 0-2 voorsprong te willen consolideren.
61'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
61'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
60'
Er komt wat meer vuur in de wedstrijd. FC Emmen is naarstig op zoek naar een goal en Roda JC probeert uit de tegenstoot te counteren naar de beslissende 0-3.
57'
FC Emmen probeert door de verdediging van de koploper te komen. Het is echter niet voor de niets dat Roda JC een van de minst gepasseerde teams is in de Jupiler League. De gele muur staat stevig en is moeilijk te doorbreken.
55'
Roland Bergkamp, Roland Bergkamp, Bergkamp...! De spits van FC Emmen draait goed weg van zijn tegenstander na de pass van Cas Peters. De inzet van Bergkamp is wat slapjes en gaat langs het doel van keeper Verbist.
53'
Boy Deul, middenvelder van FC Emmen, is zonder meer een van de opvallendste spelers. De geboren Amsterdammer speelde namelijk tussen 2010 en 2012 voor FC Bayern München. Deul speelde weliswaar voor het tweede, maar trainde wel iedere dag op het schitterende complex in Zuid-Duitsland.
49'
FC Emmen heeft nog ruim 40 minuten de tijd om twee doelpunten te maken. Een verlies vanavond tegen Roda JC zal zorgen voor een pas op de plaats bij de Emmenaren. Het verschil wordt dan namelijk twaalf punten in het voordeel van de ploeg van René Trost.
46'
De tweede helft van de wedstrijd in Emmen is van start gegaan zonder wijzigingen in beide teams.
46'
45'
Roda JC leidt met 0-2 bij FC Emmen na 45 minuten gespeeld te hebben. In het laatste kwartier voor rust wisten Anco Jansen (wereldgoal van afstand) en Johan Plat (assist van de hand van Frank Demouge) te scoren. De laatste goal had echter nooit toegewezen mogen worden.
45'
45'
Gele kaart voor Guy Ramos (Roda JC Kerkrade)
Een fraai staaltje judo van Ramos met als slachtoffer Boy Deul (FC Emmen). Deul wordt aan de zijkant van het strafschopgebied neergehaald.
45'
Er komen minimaal twee minuten extra speeltijd bij in de eerste helft.
43'
Wat een desastreuze fase voor de thuisploeg. Eerst de prachtige openingsgoal van Anco Jansen en nu de verdubbeling van de score met een hele nare rand.
41'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Johan Plat
Deze goal had afgekeurd moeten worden. Aangever Frank Demouge slaat de bal met de hand richting Plat die vervolgens vanaf heel dichtbij door de benen van keeper Meerits scoort. Scheidsrechter Wiedemeijer heeft het echter niet waargenomen.
38'
Ondanks de achterstand zit de ploeg van Joop Gall niet bij de pakken neer. FC Emmen probeert met name via de individuele klasse van Cas Peters op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
34'
Wat een kans voor FC Emmen! Leandro Resida ziet zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door rechtsback Dijkhuizen (Roda JC). Hier had de thuisploeg op gelijke hoogte moeten komen.
33'
Zo is er na een evenwichtig eerste half uur toch de voorsprong voor de Kerkradenaren na een schitterende goal van Anco Jansen.
32'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Anco Jansen
Fantastische openingsgoal van Roda JC. Jansen schiet vanaf buiten de zestien de bal stijf in de kruising na een mooie individuele actie. De middenvelder van Roda JC draaide namelijk mooi weg bij zijn directe tegenstander Gaby Jallo.
30'
Na het eerste half uur is er een absoluut evenwicht. Beide teams kregen één goede kans en probeerden het één maal van afstand. Luis Pedro kreeg geel aan de kant van FC Emmen en Bart Biemans aan de kant van Roda JC.
29'
Goede lange bal van Saïd Bakkati richting spits Bergkamp. De aanname van de achterneef van Dennis Bergkamp is niet goed genoeg om een kans te creëren.
26'
Gele kaart voor Luis Pedro (FC Emmen)
De verdediger plaatst een harde tackle van achteren op de benen van Frank Demouge.
24'
Er is veel oponthoud in het eerste kwart van de wedstrijd. Nu mag de verzorger van de bezoekers het veld op. Henk Dijkhuizen heeft last van zijn keel en wordt weer op de been gebracht.
20'
Marc Höcher schiet voorlangs! De topscoorder van Roda JC heeft alle ruimte en bij het betreden van het strafschopgebied gaat zijn poging net naast de tweede paal.
18'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
18'
Weer een mooie actie van Cas Peters. De speler van FC Emmen zet een counter in waarna Roland Bergkamp wordt neergehaald door Bart Biemans (Roda JC) ter hoogte van de middenlijn.
16'
Peters is weer terug aan de zijde van FC Emmen! Na een goede actie sprint hij het strafschopgebied van Roda JC binnen en besluit te schieten. Keeper Bram Verbist en Ard van Peppen zorgen gezamenlijk dat de bal niet achter de lijn verdwijnt.
14'
De volgende blessurebehandeling is een feit. Opnieuw een speler van de Emmenaren, ditmaal linksbuiten Cas Peters. Bij het ontwijken van een tackle van Bart Biemans (Roda JC) verzwikt Peters zijn enkel.
12'
Het is een rustige openingsfase in de JenS Vesting. Beide teams schoten een maal van afstand. De nummer vijf en twee van de competitie zijn aan elkaar gewaagd.
10'
De eerste corners in de wedstrijd zijn voor de thuisploeg maar leveren weinig gevaar op. Saïd Bakkati is overigens alweer een tijdje fit binnen de lijnen.
8'
Afstandsschot Marc Höcher! Van grote afstand probeert topscoorder Höcher van Roda JC doelman Marko Meerits op de proef te stellen. Zijn schot is echter een prooi voor de Estse goalie van FC Emmen.
7'
Blessurebehandeling voor rechtsback Saïd Bakkati van FC Emmen. Het is maar de vraag of de ervaren speler door kan in deze wedstrijd. Hij strompelt wat langs de zijlijn.
5'
Schot van FC Emmen! Leandro Resida schiet vanaf punt zestien een metertje over het doel van Roda JC. De steekpass was op maat van middenvelder Alexander Bannink.
2'
Ongeveer 200 supporters van Roda JC hebben vandaag een reis per bus door Nederland afgelegd. De afstand tussen Kerkrade en Emmen bedraagt ruim 300 kilometer.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld. De wedstrijd tussen FC Emmen en Roda JC begint binnen enkele minuten.
De wedstrijd in de JenS Vesting staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Hij wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Johan Balder.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen FC Emmen en Roda JC Kerkrade. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag uitbrengen van de wedstrijd in de JenS Vesting. De aftrap tussen de nummers twee (Roda JC) en vijf (FC Emmen) van de Jupiler League zal om 20.00 uur geschieden. Het affiche in de dertiende speelronde is er een met veel verwachtingen. Rond de klok van 19.00 uur zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Emmen
Het team van coach Joop Gall verkeert in een blakende vorm. Uit de laatste vier wedstrijden in de competitie werd de volle buit behaald met twaalf punten. Ook waren de Emmenaren in die duels flink op schot met negentien doelpunten voor en maar twee tegen. Vorige week werd uit bij Fortuna Sittard een recordzege behaald door met 1-8 te winnen. Met deze goede resultaten vinden we de ‘Rood-Witten’ terug op een vijfde plaats in de Jupiler League. Daarnaast is FC Emmen de meest scorende ploeg na twaalf speelrondes. Het net van de tegenstander werd al 35 maal gevonden. Tien doelpunten daarvan komen op het conto van topscoorder en nieuweling Cas Peters. Gaat de oud-speler van Jong FC Twente vanavond het net weer laten bollen tegen koploper Roda JC?

De Roda Juliana Combinatie Kerkrade is net als de tegenstander van vanavond uitstekend in vorm. De ploeg van coach René Trost is de laatste acht wedstrijden ongeslagen en staat samen met NEC Nijmegen aan kop van de Jupiler League. De laatste drie wedstrijden kregen de ‘Koempels’ zelfs geen goal tegen. Topscoorder bij de Kerkradenaren is de 30-jarige Marc Höcher met zeven doelpunten. Hij scoorde in de vorige wedstrijd bij Achilles’29 (0-4 winst) maar liefst twee goals. Bij een goed resultaat staat Roda JC in ieder geval tot aanstaande zondag 16.15 uur aan kop van de Jupiler League. Dan weet het wat NEC heeft gedaan in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.

De wedstrijd tussen de ploegen uit Emmen en Kerkrade is een primeur. Niet eerder speelden de teams tegen elkaar. Bijkomend feitje is dat beide ploegen, door de goede resultaten van de afgelopen weken, leider zijn in de tweede periode. Wie wint de eerste versie van FC Emmen – Roda JC en neemt de koppositie in de tweede periode van de Jupiler League? Volg het live via Voetbal.com!

Veel plezier bij de wedstrijd tussen FC Emmen en Roda JC Kerkrade!