20:00 uur
De Graafschap
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 5. / Schot met rechts  (Kevin Brands)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Brands 38. / Schot met rechts  (Soufian Akouili)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jerry van Wolfgang 88. / Schot met links  (Vlatko Lazić)

90'
Samenvatting

De Graafschap kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. In het eerste kwartier na rust hadden de bezoekers moeten scoren, maar Vincent Vermeij verzuimde zijn kansen te benutten. De Graafschap bleef dreigend in de tweede helft, terwijl Volendam op de counter loerde. De Doetinchemmers kwamen in de 88e minuut eindelijk tot scoren, maar het doelpunt van invaller Jerry van Ewijk kwam te laat: 2-1.
90'
90'
Scheidsrechter Siemen Mulder telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Volendam raakt de lat! Volendam is plotseling wakker geworden. Invaller Van Kippersluis krijgt een mogelijkheid, maar raakt de lat.
88'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:1 door Jerry van Ewijk
Wordt het dan toch nog spannend in Volendam? Van Ewijk begint aan een flinke solo vanaf de rechterflank. De invaller passeert een aantal spelers en schiet vervolgens via de paal de bal in het doel: 2-1.
88'
De Graafschap blijft ook in de slotfase dreigend, maar echt grote kansen zijn er niet. Volendam loert nog altijd op de counter, maar vinden de 2-0 voorsprong wel prima.
85'
De Graafschap heeft haar laatste wissel gebruikt. Vida is naar de kant gegaan. Jeroen Meurs is zijn vervanger. Meurs maakt zijn competitiedebuut voor De Graafschap.
84'
Wissel in bij De Graafschap -> Jeroen Meurs
84'
Wissel uit bij De Graafschap -> Kristopher Vida
82'
De Graafschap heeft nog een kleine tien minuten om wat te forceren, maar het wordt nu wel héél lastig.
81'
Nog een wissel bij Volendam. Erik Schouten is de vervanger van Lo Fo Sang.
80'
Wissel in bij FC Volendam -> Erik Schouten
80'
Wissel uit bij FC Volendam -> Jermano Lo Fo Sang
78'
Ook Volendam heeft gewisseld. Brands is naar de kant gegaan. Kevin van Kippersluis is zijn vervanger.
77'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
77'
Wissel uit bij FC Volendam -> Kevin Brands
77'
Tweede wissel aan de kant van De Graafschap. Echcharaf wordt vervangen door Tom Menting.
76'
Wissel in bij De Graafschap -> Tom Menting
76'
Wissel uit bij De Graafschap -> Soufian Echcharaf
74'
Bijna lijkt Vermeij een grote kans te krijgen. Zwarthoed is op tijd uit zijn doel, waardoor hij een grote kans voor de spits van De Graafschap voorkomt.
72'
Kuwas legt de bal breed op Brands, die een hard schot in huis heeft. Heusinkveld kan redding brengen, maar krijgt de bal niet onder controle. De bal kan echter weggewerkt worden.
71'
Volendam krijgt een vrije trap op een mooie positie. Lammers beging een overtreding op Kuwas.
71'
De Graafschap blijft af en toe dreigend, maar echt grote kansen weten de Doetinchemmers niet meer te creëren. Volendam loert momenteel op de counter.
67'
De storm van De Graafschap is inmiddels gaan liggen. Volendam lijkt het overwicht terug te krijgen.
64'
Linksback Çavlan speelt overigens een puike wedstrijd bij De Graafschap.
63'
Çavlan werkt weg! Veerman kan koppen na een hoekschop van Kuwas, maar Çavlan staat op de doellijn en kan wegwerken.
60'
Tijdens het eerste kwartier na rust is De Graafschap duidelijk de bovenliggende partij. De Doetinchemmers hebben nog een half uur om de 2-0 achterstand weg te werken, maar dan zullen de kansen benut moeten worden.
58'
De Graafschap-trainer Jan Vreman past zijn eerste wissel toe. De onzichtbare Hulst is naar de kant gegaan. Jerry van Ewijk is zijn vervanger.
57'
Wissel in bij De Graafschap -> Jerry van Ewijk
57'
Wissel uit bij De Graafschap -> Santy Hulst
57'
Een doelpunt van De Graafschap hangt in de lucht, maar clubs die de kansen niet benutten krijgen vaak de deksel op de neus.
56'
Weer zetten de bezoekers aan. Vida gaat voor de actie. Hij passeert zijn directe tegenstander, maar produceert vervolgens een afzwaaier.
54'
Weer de lat! De storm is nog niet gaan liggen. Vermeij krijgt de bal op een presenteerblaadje, maar schiet de bal op de lat. Doelman Zwarthoed was wederom kansloos geweest.
51'
En nu gevaar aan de andere kant! Veerman duikt ineens op voor het doel van De Graafschap, maar schiet voorlangs.
50'
Weer Vermeij! Vida weet met een prima pass Vermeij in stelling te brengen. Het lijkt op buitenspel, maar hij mag door. Vermeij schiet uit een moeilijke hoek, maar geen treffer.
50'
De Graafschap is goed uit de kleedkamer gekomen. Een snelle tegentreffer kan zorgen voor een leuke tweede helft.
49'
Oef! Volendam staat te slapen hoor. Vermeij krijgt een prima mogelijkheid na een goede voorzet van Vida. De spits van De Graafschap kopt de bal maar net naast. Dat scheelde maar een haartje.
47'
De eerste poging van de tweede helft komt van de voet van Vida. De Hongaar mikt echter ruimschoots naast.
46'
De bal rolt weer in Volendam. De Graafschap heeft voor de derde maal afgetrapt.
46'
45'

FC Volendam gaat rusten met een 2-0 voorsprong. De thuisploeg is heer en meester en kwam al vroeg op voorsprong. Sofian Akouili gaf de bal voor vanaf de rechterflank. Via de voet van Kevin Brands kwam de bal terecht bij Henk Veerman - die een sterke eerste helft speelde - en de boomlange spits schoot de bal in het lege doel: 1-0. Volendam kwam tijdens de eerste helft geen enkel moment in de problemen. Grote kansen wisten de bezoekers dan ook niet te creëren. Vlak voor rust kwam Volendam zelfs op een 2-0 voorsprong. Na een heerlijke steekpass van Akouili scoorde Brands de 2-0.
45'
43'
Kansje weer voor De Graafschap. Çavlan neemt een korte hoekschop vanaf de rechterkant. Hij krijgt de bal terug en haalt uit met links. Çavlan dwingt Zwarthoed met zijn schot tot een redding.
41'
Het staat 2-0 in Volendam, maar zoals gezegd wil dat niet veel zeggen. Vorige week won Almere City met 3-2 in Volendam na een 2-0 achterstand.
38'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:0 door Kevin Brands
Het staat 2-0 in Volendam! Rechtsback Sofian Akouili trekt vanaf de rechterflank naar binnen en heeft vervolgens een schitterende steekpass op Brands in huis. Brands komt oog in oog met doelman Heusinkveld en weet de doelman van De Graafschap eenvoudig te verschalken: 2-0.
36'
Vorige week schoot Karim Tarfi op fraaie wijze een vrije trap binnen. De Belgische middenvelder probeert het nu weer, maar mikt ruimschoots over. De bal lag overigens op een meter of dertig.
35'
De lat! Daar is De Graafschap ineens dicht bij een treffer. Santy Hulst legt de bal klaar voor Soufian Echcharaf. De middenvelder haalt uit vanaf een meter of 23 en raakt de lat. Doelman Theo Zwarthoed was kansloos geweest.
35'
Het centrale duo van De Graafschap heeft het overigens ontzettend moeilijk met de sterke spits Veerman. Zowel Lammers als Pröpper wint amper een duel van Veerman, waardoor Volendam makkelijk aan voetballen toekomt.
34'
De Graafschap heeft moeite met het creëren van kansen. Volendam trekt zich bij balverlies snel terug en vormt steevast een blok van zes man. De Doetinchemmers hebben daar vooralsnog geen antwoord op.
30'
Volendam blijft heer en meester in eigen huis, maar moet niet overmoedig worden. Nu een doelpunt tegen krijgen zou een flinke streep door de rekening betekenen.
26'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor de Bezoekers. Çavlan geeft voor vanaf de linkerflank, waardoor Kristopher Vida een kans krijgt. De Hongaar zet zijn voet tegen de bal, maar mikt hoog over.
24'
Weer een poging van Volendam. Ludcinio Marengo schiet vanaf een meter of twintig op doel, maar doelman Jasper Heusinkveld kan de bal vrij gemakkelijk uit de lucht plukken.
24'
Volendam staat op voorsprong, maar vorige week gaven de Volendammers een 2-0 voorsprong weg tegen Almere City. De wedstrijd is dus niet verloren voor de Doetinchemmers.
21'
Veerman! De lange spits wurmt zich na een geweldige pass van Lo Fo Sang bijna langs Pröpper, maar op het laatste moment kan de Doetinchemse defensie ingrijpen. Dat scheelde maar weinig of Veerman had zijn tweede van de avond gemaakt.
19'
Volendam blijft de bovenliggende partij. De thuisploeg heeft sinds het doelpunt echter geen kansen meer gecreëerd. Het Andere Oranje hoeft natuurlijk ook niet per se te scoren.
16'
Dat scheelde maar weinig. Pröpper krijgt alle tijd en ruimte om uit te halen. De verdediger schiet van een meter of veertig, maar zijn poging gaat maar net naast. De bal werd overigens onderweg aangeraakt. De Graafschap krijgt een hoekschop, maar dat levert de Achterhoekers geen gevaar op.
13'
Kansje voor Volendam. Jermano Lo Fo Sang geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Veerman kan koppen, maar mikt ruimschoots naast.
11'
Eerste doelpoging van De Graafschap. Op aangeven van Caner Çavlan krijgt Vincent Vermeij een mogelijkheid. De spits trekt vanaf de linkerflank naar binnen en haalt uit, maar zijn poging wordt geblokt.
9'
De Graafschap heeft het moeilijk in Volendam. De thuisploeg zet De Graafschap goed vast. De Doetinchemmers komen er vooralsnog niet uit.
8'
Brandley Kuwas mag aanleggen voor de vrije trap, maar mikt de bal in de muur.
7'
Volendam krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Pröpper op Veerman.
5'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Henk Veerman
Een vroege voorsprong voor FC Volendam! Sofian Akouili geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Via de voet van Kevin Brands komt de bal terecht bij Veerman. De lange spits staat helemaal vrij en kan makkelijk de bal tegen de touwen schieten: 1-0.
4'
Bij afwezigheid van aanvoerder Edwin Linssen draagt Robin Pröpper vanavond de aanvoerdersband. Robin is het broertje van Vitessenaar Davy. Het broertje van Robin en Davy, Mike, speelt overigens in de A1 van De Graafschap.
3'
Jan Lammers maakt vanavond zijn basisdebuut bij De Graafschap. De centraler verdediger heeft zijn eerste duel van de boomlange (199cm) Henk Veerman gewonnen.
1'
We zijn begonnen. FC Volendam heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Volendam tegen De Graafschap. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Volendam

De Volendammers zijn prima aan de competitie begonnen. De ploeg van trainer Hans de Koning staat knap derde achter NEC Nijmegen en Roda JC Kerkrade. Dat is geen schande, daar NEC en Roda JC hoogstwaarschijnlijk gaan vechten voor rechtstreekse promotie. FC Volendam had echter hoger kunnen staan. Afgelopen week verprutste Volendam een 2-0 voorsprong tegen Almere City en werd er uiteindelijk met 3-2 verloren. Ondanks de nederlaag van afgelopen week heeft Volendam een mooie reeks neergezet. Zo werd onder meer Roda JC (3-0), Sparta Rotterdam (5-0) en Jong Ajax (5-0) met ruime cijfers verslagen. De Graafschap is dus gewaarschuwd.

De Doetinchemmers zijn op hun hoede, maar hebben ook gezien dat Volendam vorige week punten heeft gemorst. De Graafschap komt bovendien een tweetal oude bekende tegen. Theo Zwarthoed en Ties Evers stonden vorig seizoen nog onder contract bij De Graafschap. De Achterhoekers kennen een wisselvallig seizoen, maar staan inmiddels op de zesde plaats. Het gat naar nummer drie Volendam is vijf punten. Als men in Doetinchem aansluiting wil vinden met de top, dan is een overwinning in Volendam noodzakelijk. De resultaten uit de laatste vijf wedstrijden zijn prima. Alleen van NEC (0-2) werd verloren. Verder werd er achtereenvolgend gespeeld tegen Telstar (3-2), MVV (1-0), FC Den Bosch (2-1) en Achilles’29 (2-0).

Laatste ontmoetingen

De Graafschap is in de onderlinge duels met Volendam de afgelopen seizoenen de bovenliggende partij geweest qua resultaten. Vorig seizoen wonnen de Doetinchemmers met 1-0 in Volendam. Vlatko Lazić was destijds verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Het seizoen daarvoor eindigde eveneens in een 1-0 overwinning voor de Achterhoekers. Ted van de Pavert scoorde toen de winnende treffer voor De Graafschap. Ook in het seizoen 2009/2010 speelde De Graafschap in de Jupiler League en werd het 0-1 voor de Doetinchemmers. De drie punten gingen naar Doetinchem dankzij een doelpunt van Steve De Ridder.