0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 16. / Kopbal  (Gregor Breinburg)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Christian Santos 55. / Kopbal  (Kevin Conboy)

90'
Voor FC Volendam een wedstrijd om maar snel te vergeten. Weliswaar kwam het team van Hans de Koning na rust wat meer in de wedstrijd. Maar NEC bleef heer en meester in het KRAS Stadion. Invaller Christian Santos gooide de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in het slot met de tweede treffer van de Nijmegenaren en daarna was het vooral wachten op het eindsignaal van arbiter Higler.
90'
88'
Het is in de laatste tien minuten wachten op het eindsignaal van arbiter Higler. FC Volendam lijkt zicht te berusten in de nederlaag en NEC neemt genoegen met de 0-2 overwinning.
86'
Wissel in bij FC Volendam -> Jermano Lo Fo Sang
86'
Wissel uit bij FC Volendam -> Oscar Wilffert
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tom Daemen
83'
Het publiek in Volendam heeft wel genoeg gezien. De 3700 toeschouwers houden het grotendeels voor gezien en trekken in grote getale tien minuten voor tijd huiswaarts.
80'
Gele kaart voor Tom Daemen (NEC Nijmegen)
Dom, dom, dom. Sta je 0-2 voor en maak je zo'n overtreding op de middenlijn. Daemen komt veel te wild inglijden op Tom Overtoom en krijgt volledig terecht de gele kaart gepresenteerd.
77'
De kans van Marengo doet FC Volendam zichtbaar goed. De thuisploeg trekt nog maar eens ten strijde. Zal het team van Hans de Koning het dan toch voor elkaar krijgen de aansluitingstreffer te forceren?
73'
Bijna! Zo dicht is FC Volendam nog niet bij een doelpunt geweest. Ludcinio Marengo pikt de bal net buiten het strafschopgebied op, dribbelt naar binnen om vervolgens een schot te lossen op het doel van Smits. Zijn poeiert vliegt echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
70'
Nee, deze wedstrijd is wel gespeeld. Het moet heel gek gaan lopen wil NEC deze overwinning nog weg gaan geven. De bezoekers hoeven voorlopig nog steeds niet voluit te gaan om de voorsprong te verdedigen.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Paco van Moorsel
65'
De ruimtes achterin zullen na deze wissel van Hans de Koning alleen maar groter worden. Met Luirink gaat er een verdediger naar de kant, terwijl er met Philips een extra spits in de ploeg komt. De huurling van Go Ahead Eagles debuteert overigens voor de Volendammers.
64'
Wissel in bij FC Volendam -> Guyon Philips
64'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gijs Luirink
62'
Tot gevaar leidt het offensieve spel van FC Volendam nog niet. Integendeel, de ruimtes achterin worden groter en de thuisploeg moet oppassen dat het niet tegen een grotere achterstand aanloopt.
59'
Nu wordt het alles of niets voor FC Volendam en dat lijkt de thuisploeg ook te begrijpen. Na een klein uur gespeeld te hebben wordt nu eindelijk de weg naar voren gezocht.
55'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Christian Santos
Santos gooit de wedstrijd in het slot. Kevin Conboy levert een voorzet op maat, waarna Santos alle ruimte heeft de bal tegen het net te koppen.
53'
Een wonder mag het ook heten als Jahanbakhsh na deze transferperiode nog voor de Nijmegenaren uitkomt. De Iraans international solliciteert naar een club uitkomend op een hoger niveau.
52'
Ondertussen blijft Alireza Jahanbakhsh maar met voorzetten strooien. Eigenlijk een wonder dat het nog steeds 0-1 staat in Volendam.
50'
Voorlopig heeft de wissel van De Koning nog weinig effect. Het spelbeeld van de eerste helft zet zich voort na de rust. NEC heeft weinig moeite om zich staande te houden, laat FC Volendam voetballen en komt eruit met de counter.
47'
Een gewijzigd FC Volendam heeft afgetrapt voor de tweede helft. De Koning heeft ingegrepen en heeft Kuwas van het veld gehaald. Veerman neemt nu de spitspositie in en Mühren verhuist naar de tien-positie.
46'
45'
Wissel in bij FC Volendam -> Henk Veerman
45'
Wissel uit bij FC Volendam -> Brandley Kuwas
45'
Als FC Volendam nog wat wil vanavond, zal het toch echt een tandje bij moeten schakelen. NEC is in de eerste helft heer en meester op het Volendamse veld en kwam via Sjoerd Ars dan ook op een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Uit een briljante voorzet van Gregor Breinburg kon de spits van de Nijmegenaren de bal subtiel over doelman Heijblok koppen.
45'
42'
En daar was bijna Christian Santos. FC Volendam mag in de handen knijpen dat het tot aan nu bij 0-1 is gebleven. Opnieuw is het Jahanbakhsh die de bal voorgeeft. Santos komt vervolgens een teen tekort om de bal achter doelman Heijblok in het Volendamse doel te glijden.
40'
Oei! Dat zal je altijd zien. Met dat je dat meldt volgt er een levensgrote kans aan de andere kant van het veld. Uit een voorzet van Alireza Jahanbakhsh vindt Ars bijna opnieuw het doel. Zijn kopbal zeilt maar rakelings langs het doel van FC Volendam.
39'
De kans voor Mühren tekent daarentegen wel het verbeterde spel van FC Volendam. Wat er met NEC is gebeurd na de 0-1 mag Joost weten, maar de rollen draaien langzamerhand om.
36'
Mühren toch. De aanvaller die vorige week nog vier keer het net wist te vinden, weet nu niet om te gaan met een één-tegen-één-situatie voor het doel van NEC. Doordat aansluiting van medespelers uitblijft is het voor NEC-goalie Joshua Smits vervolgens kinderlijk eenvoudig de bal op te rapen.
33'
Voorlopig weet FC Volendam nog geen raad met de hoeveelheid ruimte die NEC de thuisploeg geeft. Op eigen speelhelft verloopt het spel van de Volendammers soepel, maar eenmaal op de helft van de Nijmegenaren is het snel gebeurd, sluipt de angst in de ploeg en is FC Volendam de bal in razend tempo kwijt.
30'
Ruud Brood moet zijn opstelling al vroeg in de wedstrijd wijzigen. IJslander Kristján Emilsson moet het veld noodgedwongen verlaten met een hamstringblessure.
29'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Christian Santos
29'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kristján Emilsson
29'
Het geeft FC Volendam echter de tijd om over de klap van de openingstreffer heen te komen. De thuisploeg krijgt alle tijd om op te bouwen en komt langzaam maar zeker wat in de wedstrijd.
26'
Waar FC Volendam niet bij machte is iets te forceren, doet NEC na het openingsdoelpunt een stapje terug. De wedstrijd is er na de 0-1 niet bepaald aantrekkelijker op geworden.
23'
Nee, FC Volendam zal toch echt een tandje bij moeten schakelen wil het ook na de tweede speelronde ongeslagen blijven. Als de thuisploeg de middenlijn al over komt is het de bal na twee keer overspelen al kwijt. Het wordt NEC niet bepaald moeilijk gemaakt.
19'
Op deze manier kan het nooit bij 0-1 blijven. Het eerste kwartier van de wedstrijd is het eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Volendam. NEC is heer en meester in het verre van uitverkochte KRAS Stadion.
16'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Sjoerd Ars
Wat een schitterende assist van Gregor Breinburg. De middenvelder ontvangt de bal rond de middenlijn en legt de bal op schitterende wijze panklaar op het hoofd van Sjoerd Ars. De spits, die zojuist nog voorlangs schoot, kopt de bal subtiel over doelman Heijblok in het doel.
14'
Opnieuw NEC! Jahanbakhsh komt vanaf de linker zijlijn naar binnen dribbelen en vuurt een schot op het doel van Heijblok. De doelman kan de bal nog maar net tegen zijn vuisten krijgen, waarna de bal voor de voeten van Sjoerd Ars landt. De spits heeft het vizier echter niet op scherp en schiet de bal naast.
12'
Oei! FC Volendam mag Gijs Luirink op de knieën danken. Erik Heijblok is kansloos als een kopbal van Kristján Emilsson over zijn hoofd richting het Volendamse doel lijkt te vliegen. Luirink weet de bal nog net van de doellijn weg te koppen.
10'
En daar is ook de eerste kans voor NEC. Hoewel kans? Doelpoging is misschien een beter woord. Alireza Jahanbakhsh krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied uit het niets voor zijn voeten. De Nijmeegse aanvaller schampt de bal echter, waardoor Erik Heijblok de bal eenvoudig kan onderscheppen.
8'
De eerste kans komt zelfs op naam van de thuisploeg! Uit een vrije trap van Raymond Fafiani ontstaat een ware scrimmage voor het doel. Sjoerd Ars is er op tijd bij en kan de bal op tijd wegwerken uit het doelgebied van NEC.
6'
Gelukkig heeft FC Volendam echter Brandley Kuwas in de ploeg. De rechtsbuiten laat zich nu voor de tweede keer gelden op de helft van de Nijmegenaren. Gevaarlijk wordt de Volendammer nog niet. Maar zijn passeerbeweging is opnieuw veelbelovend.
3'
Het voetbal zal, aan de eerste speelminuten te zien, vanavond moeten komen van NEC. FC Volendam trekt zich vanaf de aftrap met man en macht terug op de eigen speelhelft en laat NEC de bal rondtikken.
1'
Daar gaan we. De bezoekers hebben de eerste topper uit de Jupiler League afgetrapt.
1'
Voor deze wedstrijd staat één ding vast. Minimaal één van beide teams zal vanavond de eerste punten van het seizoen verspelen. Zowel FC Volendam als NEC Nijmegen wonnen de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. Vandaag nemen het team van Hans de Koning en Ruud Brood het echter tegen elkaar op. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.00 uur zal ik verslag doen van deze topper uit de Jupiler League. Rond een uur of 19.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

FC Volendam
De Volendammers begonnen het seizoen vorige week met een riante overwinning op FC Oss. In Oss was het team van De Koning met maar liefst 0-4 te sterk. Een overwinning die eigenlijk volledig op het conto kwam van één man, Robert Mühren. Vier maal was de aanvaller trefzeker. Opvallend genoeg scoorde hij zijn eerste doelpunt, vanaf elf meter, pas in de 78e minuut. Vandaag speelt 25-jarige Volendammer zijn honderdste wedstrijd in de eerste divisie. Tot op heden scoorde hij in de 99 gespeelde wedstrijden 47 keer. Als Mühren vandaag dus weer op stoom is, zou hij dus zomaar eens één op twee kunnen gaan lopen. De aanvaller is echter niet de enige voorhoedespeler van FC Volendam die erop gebrand is wat te laten zien. Deze week nam de thuisploeg spits Guyon Philips op huurbasis over van Go Ahead Eagles.

Net als FC Volendam begon ook degradant NEC Nijmegen het seizoen met een eenvoudige overwinning. In eigen huis was het team van Brood met 3-1 te sterk voor FC Eindhoven. Nieuwkomers Sjoerd Ars en Tom Daemen zorgden voor een 2-0 ruststand. Waarna Alireza Jahanbakhsh FC Eindhoven een kwartier voor tijd de nekslag gaf met de 3-0. Voor de Nijmegenaren is het zaak de tweede wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten, om niet al gelijk achterop te raken bij de koplopers. NEC is er namelijk alles aangelegen om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. Aanwinst Daemen blies deze week zo al hoog van de toren. “Wij willen promoveren en kampioen worden. Dat is onze doelstelling, klaar.”

Historie
Beide teams troffen elkaar al 29 keer eerder. Op het tweede niveau speelden FC Volendam en NEC Nijmegen echter nog nooit tegen elkaar. Eén keer wonnen de bezoekers in de beker en de andere 28 wedstrijden speelden zich allemaal af in de Eredivisie. Acht keer met FC Volendam als winnaar en tien keer verliet NEC het veld met de drie punten in de zak. De cijfers in Volendam spreken daarentegen in het nadeel van de Nijmegenaren. Van de veertien onderlinge wedstrijden in Volendam, wist NEC er maar twee te winnen. Zevenmaal was FC Volendam te sterk en vijfmaal deelden beide ploegen de punten.