15.08.2014 21:50

NEC overklast FC Volendam

Een eenvoudige overwinning voor NEC. De Nijmegenaren hadden in de tweede speelronde van de Jupiler League geen enkele moeite met FC Volendam. FC Volendam mocht de Nijmegenaren dankbaar zijn dat het bij 0-2 bleef.

Al vanaf de eerste minuten van de wedstrijd werd het duidelijk dat het een lastig karwei zou worden voor FC Volendam. Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Erik Heijblok. De doelman van de thuisploeg had met name met Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars twee mannen tegenover zich staan die de eerste 45 minuten constant voor gevaar zorgden op de speelhelft van de Volendammers.

Toeval was het dan ook niet dat laatstgenoemde voor de openingstreffer zorgde. Uit een schitterende voorzet van Gregor Breinburg  kon Ars de bal in het doel werken. De middenvelder ontving de bal rond de middenlijn en legde het leder op schitterende wijze panklaar op het hoofd van Sjoerd Ars. De spits, die even daarvoor nog oog in oog met Heijblok voorlangs schoot, kopte de bal vervolgens subtiel over de Volendamse doelman in het doel.

Dat het bij rust bij 0-1 bleef had de thuisploeg te danken aan de bezoekers. NEC verzuimde de voorsprong uit te breiden en deed het na de openingstreffer zelfs een kwartier rustig aan. FC Volendam kon er echter niet van profiteren. Het kreeg de ruimte om te voetballen, maar eenmaal over de middenlijn kreeg de thuisploeg het niet voor elkaar de bal langdurig in eigen bezit te houden.

Na de rust was het spelbeeld dan ook niet anders. NEC had geen enkele moeite om de aanvallen van FC Volendam af te stoppen en gooide de wedstrijd na een kwartier gespeeld te hebben zelfs op slot. Invaller Christian Santos kreeg op een voorzet van Kevin Conboy alle ruimte de bal tegen het net te koppen en de Nijmegenaren op 0-2 te zetten.

Met een aanvallende wissel probeerde Hans de Koning nog iets te forceren. De oefenmeester van de Volendammers bracht nieuwbakken spits Guyon Philips in het veld voor oudgediende Gijs Luirink. Het mocht echter niet baten. Op een verdwaald schot van Ludcinio Marengo na kreeg de thuisploeg, die vorige week nog overtuigend met 0-4 won van FC Oss, het niet voor elkaar kansen te creëren en de aansluitingstreffer te forceren.

NEC blijft zo meedoen om de bovenste plaatsen, na de 3-1 overwinning op FC Eindhoven van vorige week. FC Volendam moet na de tweede speelronde daarentegen een stapje terug doen en weet na vanavond dat het nog wel eens lastig verhaal kan worden om zich te gaan melden in de top van de Jupiler League.

Door: Merten Simons