FC Volendam Vrijdag, 30. Januari 2015
20:00 uur
Sparta Rotterdam
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 8. / Schot met links  (Jermano Lo Fo Sang)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Hüseyin Doğan 66. / Schot met rechts

90'
In de eerste helft was Volendam de bovenliggende partij maar de tweede helft was duidelijk voor Sparta. De bezoekers gingen steeds beter voetballen en werden dreigender. Na 66 minuten beloonde Dogan zijn ploeg met een goede goal. Na de gelijkmaker bleef Sparta aandringen en kwam ook dicht bij een goal toen Gladon op de lat kopte. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het op de Volendamse sneeuwpiste 1-1 bleef.
90'
90'
Er komen nog minstens twee minuten extra bij.
90'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Johan Voskamp
90'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Paul Gladon
88'
Nog een kans voor Veerman. De spits schiet snel uit de draai, maar stuit op een goed Sparta blok. Kortsmit hoeft niet in actie te komen.
86'
De krachten lijken bij de meeste spelers helemaal op te zijn. Lange ballen zonder enige bedoeling is het enige wat we momenteel te zien krijgen.
84'
Wissel in bij FC Volendam -> Erik Schouten
84'
Wissel uit bij FC Volendam -> Kevin Brands
83'
Op de lat! Teijsse geeft vanaf links voor en Gladon kopt op de lat. Sparta komt steeds dichterbij.
82'
Kenny Teijsse probeert het met een omhaal uit een corner. Lo Fo Sang haalt deze spectaculaire poging van de doellijn af.
81'
Weer een corner voor Sparta. Vooralsnog houdt Volendam ze allemaal tegen.
78'
Nog een klein kwartier te spelen op de Volendamse sneeuw. komt er nog een winnaar in dit sneeuwgevecht?
76'
Weer een buitenspelgoal van Sparta. Ditmaal is het Gladon die onterecht een feestje aan het vieren is. Maar ook deze beslissing is juist, de spits stond in buitenspelpositie.
75'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Romano van der Stoep
75'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Denis Mahmudov
73'
Gele kaart voor Jeremy de Nooijer (Sparta Rotterdam)
De Nooijer maakt een overtreding die geel waardig is, maar hij krijgt de kaart uiteindelijk pas voor het wegtrappen van de bal na het fluitsignaal.
72'
Gladon laat een lange hoge voorzet van zijn hoofd glijden. Hij kan de bal echter geen richting meegeven, dus kan Zwarthoed de bal makkelijk vangen.
70'
Sparta rijgt momenteel hoekschoppen aan elkaar. Hoelang gaat Volendam dit nog volhouden?
66'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:1 door Huseyin Dogan
Daar is de verdiende gelijkmaker. Dogan komt vanaf links naar binnen door Fafiani slim uit te spelen. Hij schiet met rechts laag in de verre hoek en brengt beide ploegen weer naast elkaar.
63'
Sparta doet al de hele wedstrijd hetzelfde trucje bij indirecte vrije trappen. Volendam trapt daar al lang niet meer in, maar van enige variatie is geen sprake bij de bezoekers.
59'
Een snelle counter van Volendam. Kuwas en Brands komen er snel uit. Die laatste besluit zelf te schieten in plaats van de bal weer terug aan Kuwas te geven. Hij schiet vanaf zestien meter net naast het doel van Kortsmit.
57'
Wat een misser van Van Kippersluis! Uit een vrije trap krijgt de invaller een vrije kopkans. Hij raakt de bal alleen met zijn schouder, waardoor hij niet op goal kan mikken en de bal dus naast ziet gaan.
54'
Gele kaart voor Kevin Brands (FC Volendam)
het heeft even geduurd, maar daar is dan toch de eerste kaart van de wedstrijd. Brands komt mee verdedigen maar doet dat als een echte aanvaller. Lomp inkomen levert hem een gele kaart op.
52'
Van Boxel had iets heel moois in gedachte voor Sparta. Vanaf de rand van het strafschopgebied probeert hij de bal met links op goal te volleyen. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en schiet hem bijna het stadion uit.
50'
De Nooijer denkt de 1-1 te scoren, maar doet dit vanuit buitenspel positie. Dat Sparta feest gaat niet door.
49'
Een gevaarlijke vrije trap van Fafiani. Deze pogign is een stuk beter dan die in de eerste helft, maar Kortsmit kan redding brengen.
47'
Een flipperkast situatie voor het doel van Volendam. Via meerdere benen krijgt Sparta de bal maar niet op het doel van Zwarthoed. Gevaarlijk is het wel voor de bezoekers, maar tot een echte doelpoging komt het niet.
46'
Michel Breuer is vlak voor rust geblesseerd geraakt en kan niet meer verder. Hij is het tweede sneeuwslachtoffer van deze avond. Door het inbrengen van Van Buuren schuift Breedijk door naar het centrum.
46'
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Kees van Buuren
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Michel Breuer
45'
Onvoorstelbaar. Dat deze wedstrijd gewoon gespeeld word, is bijna niet uit te leggen. Vooralsnog gaat FC Volendam het beste om met de omstandigheden en staat op een 1-0 voorsprong door een slimme goal van Veerman. Sparta wordt wel steeds sterker, maar heeft in de sneeuw op het veld een grotere tegenstander dan in FC Volendam.
45'
45'
Gladon zijn schot wordt gekraakt, waardoor de bal makkelijk in de handen van Zwarthoed ploft.
43'
Tegen de rust wordt Sparta steeds sterker. De bezoekers winnen de meeste duels rondom het middenveld en weten inmiddels ook enkele mogelijkheden te creëren.
41'
Jeremy de Nooijer probeert het met links. De middenvelder staat in een moeilijke hoek voor het doel, maar dwingt Theo Zwarthoed toch tot een ultieme redding.
39'
Kevin van Kippersluis krijgt een levensgrote kans! Hij speelt zichzelf knap vrij, nadat Breedijk onder de bal door gaat. De invaller schiet echter met rechts heel hoog over.
36'
Raymond Fafiani probeert het van ver met een vrije trap, maar raakt hem heel slecht. Over de grond levert hij de bal zo in.
32'
Sparta weet voor het doel maar geen vuist te maken. De Rotterdammers lijken een aantal keer gevaarlijk te kunnen worden, maar krijgen de laatste bal maar niet bij het juiste poppetje.
28'
Hilariteit alom in het hele stadion. Fafiani lijkt vanaf rechts de 2-0 te kunnen scoren, wanneer hij helemaal vrij opduikt voor Kortsmit. De bal maakt door de vele sneeuw weer rare capriolen, waardoor de Volendammer niet eens aan de bal komt.
26'
Esseboom kan inderdaad niet verder. Zijn vervanger is een logische, aangezien van Kippersluis vanavond door velen eigenlijk al in de basis werd verwacht.
26'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
26'
Wissel uit bij FC Volendam -> Raoul Esseboom
23'
Raoul Esseboom zit rond de middenveld op het veld. Hij heeft last van zijn knie en moet buiten de lijnen behandeld worden. Moet Volendam hier al gaan wisselen?
21'
Na een kwart wedstrijd kan er eigenlijk alleen maar geconcludeerd worden dat het vanavond niets met voetbal te maken heeft. Ondertussen is het wel gestopt met sneeuwen, het is nu gewonde regen wat er valt.
18'
Denis Mahmudov probeert het maar eens van afstand. Zijn poging komt nu verder dan zijn eerdere schot van dichtbij, maar deze inzet is toch wel ruim naast het doel van Volendam.
14'
Een corner van Volendam is veel te hard en gaat aan alles en iedereen voorbij. Dat kan moeilijk aan de sneeuw hebben gelegen.
12'
Van enig normaal combinatiespel is vanavond totaal geen sprake. De ploeg die daar het best op weet te anticiperen, staat dan ook logischerwijs op voorsprong.
8'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Henk Veerman
De bal valt volledig in het niemandsland. Veerman is eerder bij de bal dan de keeper van Sparta. Van buiten de zestien schiet hij de bal in, die maar net over de lijn heen rolt.
5'
Volendam lijkt als eerst door te hebben dat ballen over de grond gevaarlijk zijn en dat het spel door de lucht dient te worden gespeeld.
3'
En meteen daarna een kans voor Sparta. Door de sneeuw rolt de bal echter niet in het goal maar in de handen van de keeper. Mahmudov schiet van dichtbij in, maar de bal valt bijna direct dood neer.
2'
De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Een vrije trap valt bij de tweede paal en wordt door Veerman goed teruggelegd. Schilder schiet de bal vanaf ruim tien meter echter hoog over.
1'
De sneeuw valt, maar ook de bal rolt. Wel een Oranje variant. Op het eerste oog is dat in het voordeel van Het Andere Oranje.
1'
De scheidsrechter wil gewoon gaan starten, ondanks de vele sneeuw.
Om half 8 valt de beslissing of deze wedstrijd door kan gaan. Het veld is volledig bedekt door een pak sneeuw.
In tegenstelling tot afgelopen zondag zit bij Sparta aanvaller Johan Voskamp op de bank. Zijn plek in de basis wordt overgenomen door Denis Mahmudov.
Ludcinio Marengo is toch te geblesseerd om vanavond zijn opwachting te kunnen maken. Voor hem keert Jermano Lo Fo Sang weer terug in de basis, die terugkeert van zijn schorsing.

Een mooie subtopper. Zo mag het affiche tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam vanavond in de Jupiler League omschreven worden. Met een sputterend Roda JC de laatste weken, lijkt de tweede plaats niet meer onhaalbaar voor andere ploegen. Winst vanavond is echter wel cruciaal om daar uitzicht op te blijven houden. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Volendam
FC Volendam is dit jaar nog ongeslagen. Een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Oss werd vorige week opgevolgd met een 0-5 zege in en tegen Den Bosch. Door deze resultaten is Het Andere Oranje mede koploper in de strijd om de derde periode. De 0-5 zege van vorige week was al de derde wedstrijd die dit jaar zo eindigde. Een van de andere wedstrijden was de heenwedstrijd tegen Sparta. FC Volendam zal vanavond nog zonder de geblesseerde Tom Overtoom de goede reeks een vervolg moeten gaan geven. Daarentegen keert Jermano Lo Fo Sang weer terug van zijn schorsing. Ludcinio Marengo is voor vanavond nog een twijfelgeval. Vorige week vrijdag moest hij geblesseerd het veld verlaten. Zijn meespelen vanavond zal een last-minute beslissing gaan worden.

Net als FC Volendam is Sparta ook bezig aan een sterke reeks. Die van de Rotterdammers duurt echter al vele malen langer. De laatste nederlaag dateert alweer van 8 november, toen er op bezoek bij De Graafschap met 3-2 werd verloren. Sinds dien wisselt Sparta overwinningen en gelijke spelen netjes met elkaar af. Gezien de 6-0 zege tegen Jong Ajax van vorige week, ligt er vanavond een gelijkspel voor de hand. Spits Paul Gladon heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop. ‘Ondanks de ruime nederlaag eerder dit seizoen is ons gevoel erg goed. We gaan met alle vertrouwen die wedstrijd in”, aldus de man die afgelopen zondag nog trefzeker was.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.