30.01.2015 21:50

Spectaculair gelijkspel in Volendamse sneeuw

Op een veld wat eigenlijk niet bespeelbaar was deelden Sparta en Volendam vrijdagavond de punten in de 22e speelronde van de Jupiler League. Beide ploegen waren één helft de bovenliggende partij, waardoor 1-1 een logische uitslag was.

Ondanks dat FC Volendam trainer Hans de Koning er niet achter stond, werd er gewoon afgetrapt op een met sneeuw bedekt veld. Deze sneeuw had al na een paar minuten invloed op de wedstrijd. Denis Mahmudov kreeg voor Sparta een grote kans in de openingsfase, maar door de sneeuw smoorde de bal in de handen van Theo Zwarthoed, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na acht minuten was het FC wat wel wist te profiteren van de omstandigheden. Een diepe bal viel stil tussen de Sparta verdediging en keeper Roy Kortsmit in. De doelman kwam nog wel zijn doel uit, maar was er niet op tijd om Henk Veerman voor te zijn. De snelle spits schoot met links in en zag tot zijn opluchting de bal maar net over de doellijn rollen voor de 1-0 voorsprong.

In het vervolg van de tweede helft was er van normaal voetbal geen sprake. Beide ploegen voetbalden meer tegen de sneeuw dan tegen elkaar. Vooral Sparta had moeite om zich hierop aan te passen, waardoor de bezoekers niet tot score kwamen. De Rotterdammers leken enkele keren een goede aanval op te zetten, maar lieten zich dan toch door de sneeuw verrassen.

De tweede helft ging Sparta hier een stuk beter mee om. In de eerste twintig minuten na de rust waren de bezoekers de bovenliggende partij. Het duurde tot aan de 66e minuut voordat ze zichzelf ook daadwerkelijk beloonde. Huseyin Dogan speelde zichzelf vanaf links slim vrij door knap naar binnen te trekken. Met rechts schoot hij de bal laag in de verre hoek en tekende daarmee voor de 1-1.

Na deze gelijkmaker bleef Sparta de bovenliggende partij. Volendam kwam niet verder dan een enkele counter, terwijl Sparta wel steeds dichterbij een goal kwam. Kenny Teijsse zag zijn omhaal uit een hoekschop van de lijn gehaald worden en Paul Gladon kopte voor de bezoekers op de lat. Dichterbij dit kwamen beide ploegen niet meer, waardoor iedereen genoegen moest nemen met slechts één punt.