Jong Ajax Maandag, 8. December 2014
20:00 uur
RKC Waalwijk
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 42. / Schot met rechts  (Sam Hendriks)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sheraldo Becker 47. / Schot met rechts  (Sam Hendriks)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 76. / Schot met rechts  (Sheraldo Becker)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Collin Seedorf 82. / Kopbal  (Nick Coster)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Maxim Deckers 90. / Schot met links

90'
In een doelpuntrijke tweede helft heeft Jong Ajax drie punten gepakt tegen RKC. De 1-0 werd uitgebreid naar 3-0 door treffers van Sheraldo Becker en opnieuw Richairo Živković. In de slotfase mochten de Waalwijkers nog twee keer scoren via verdedigers Collin Seedorf en Maxim Deckers. Tegenvaller voor Jong Ajax was het uitvallen van doelman Norbert Alblas met een wat het lijkt ernstige blessure.
90'
90'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:2 door Maxim Deckers
De linksback van RKC krijgt alle ruimte en schiet via het been van Kenny Tete raak.
90'
RKC heeft de bal in de slotfase. Verder dan die ene treffer van Collin Seedorf gaan de Waalwijkers echter niet komen. Jong Ajax blijft ook de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.
90'
Er volgen nog vijf minuten extra speeltijd.
88'
Wissel in bij Jong Ajax -> Indy Groothuizen
88'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Norbert Alblas
85'
Keeper Norbert Alblas heeft aan deze redding een blessure overgehouden. Dit is al de zoveelste keeper van Jong Ajax die geblesseerd raakt. De vervanger, Indy Groothuizen, gaat zijn debuut maken in de goal bij Jong Ajax.
84'
Ja, daar is bijna de 3-2! Kenny Anderson probeert het met een heel subtiel lobje vanaf een meter of vijftien. Keeper Norbert Alblas tikt de bal net boven de lat weg.
83'
Zo heeft het team van Martin Koopman de twintig toeschouwers toch nog een doelpuntje kunnen schenken. De vraag is of dit de laatste tien minuten nog tot meer zal leiden?
82'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:1 door Collin Seedorf
De aansluitingstreffer komt op naam van het neefje van Clarence Seedorf. De jonge verdediger van RKC kopt de bal in het doel na opnieuw een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Coster.
79'
Goal afgekeurd van RKC! Waarom is onduidelijk maar scheidsrechter Koekoek keurt de goal van de Waalwijkers af. Het doelpunt werd gemaakt door Ingo van Weert met zijn buik in de rebound van de vrije trap van Nick Coster.
77'
Als het al niet gedaan was is dat nu echt zo in Amsterdam. Jong Ajax heeft een zeer gemakkelijke avond tegen de bezoekers uit Waalwijk.
76'
Doelpunt voor Jong Ajax, 3:0 door Richairo Živković
Aanvoerder Becker wordt weggestuurd in de diepte, legt prima opzij richting Živković en ziet zijn voorzet van dichtbij tot 3-0 gepromoveerd worden. Richairo Živković maakt zijn tweede van de avond en zijn dertiende van het seizoen.
74'
Zo krijgt RKC de derde aanvoerder van de avond, namelijk Nick Coster. Frank Mosselveld ging vlak voor rust geblesseerd van het veld en Peter Jungschläger is zojuist gewisseld voor talent Philippe van Arnhem.
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Philippe van Arnhem
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
72'
Een van de uitblinkers, Sam Hendriks, wordt gewisseld. Zijn vervanger is de wat grieperige Elton Acolatse. Het zal de aanval van Jong Ajax in ieder geval nog meer snelheid geven.
71'
Wissel in bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
71'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Sam Hendriks
70'
RKC komt beetje bij beetje dichter bij het doel van Norbert Alblas. Grote kansen zijn er echter nog niet geweest voor de Brabanders.
66'
Zowaar een kansje uit een corner voor RKC. Centrale verdediger Collin Seedorf en neefje van Clarence kopt maar net naast het doel van Jong Ajax.
65'
Wat een moeilijke avond ook voor de twintig meegereisde supporters van RKC. Zij hebben een flinke afstand afgelegd van Waalwijk naar Amsterdam, maar zien weinig goede momenten van hun favoriete ploeg.
63'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Arsenio Valpoort
63'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Ismaïl Yıldırım
62'
RKC Waalwijk is veelvuldig in balbezit. Er heerst zoveel twijfel in de ploeg dat spitsen Endy Opoku Bernadina en Ismaïl Yıldırım maar amper bereikt worden.
59'
RKC Waalwijk heeft absoluut de wil en inzet om er wat van te maken. De Waalwijkers komen echter moeilijk tot bij het strafschopgebied van keeper Norbert Alblas.
56'
Ook Sam Hendriks mogen we niet vergeten te noemen. De spits die vandaag aan de linkerkant staat is zeer aanwezig en zorgde voor beide assists. Hiermee geeft de oud speler van De Graafschap een keurig signaal af.
56'
Gele kaart voor Django Warmerdam (Jong Ajax)
Een wat onstuimige overtreding rond de middenlijn op Nick Coster.
51'
Bij winst op RKC Waalwijk schuift Jong Ajax door naar een achtste plaats op de rangschikking. Het team van Andries Ulderink zet daarmee een prima serie neer van vijf ongeslagen wedstrijden op rij.
48'
Zo lijkt de wedstrijd vlak na rust al gespeeld. RKC Waalwijk maakt teveel fouten en kan niets afdwingen.
47'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:0 door Sheraldo Becker
Al heel vroeg in de tweede helft is hier de uitbreiding van de score. Complimenten zijn opnieuw voor de man van de assist Sam Hendriks. Met een splijtende pass door het hart van de verdediging van RKC zet de spits Sheraldo Becker in scorende positie. De aanvoerder van Jong Ajax schiet uitstekend raak in de korte hoek: 2-0.
46'
Er zijn vanavond 265 toeschouwers op De Toekomst die de kou trotseren. Het is te hopen dat de tweede helft meer hartverwarmend zal zijn.
46'
45'
Jong Ajax staat bij rust verdiend op voorsprong tegen RKC Waalwijk. De kansen waren schaars maar vooral voor Jong Ajax. Dit betaalde zich pas vlak voor rust uit. Sam Hendriks schonk Richairo Živković een niet te missen kans. De topscoorder van de 'Godenzonen' zorgde zo voor de 1-0 voorsprong.
45'
45'
Aanvoerder Frank van Mosselveld vervangt vlak na het doelpunt geblesseerd het veld. De band wordt overgenomen door de ervaren Peter Jungschläger.
45'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Yoeri Sijbers
44'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Frank van Mosselveld
42'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Richairo Živković
Dan toch de terechte voorsprong voor Jong Ajax. Wie anders dan Živković maakt de openingstreffer. Samen met aanvalsmaat Sam Hendriks is hij de verdediging van RKC te snel af waarna de topscoorder voor open doel binnenschiet.
40'
Dit had hem kunnen zijn! Wederom een goede actie van Django Warmerdam aan de linkerkant van het veld. De middenvelder van Jong Ajax bezorgt de bal in het 5-meter gebied bij Richairo Živković. Keeper Van Dijk redt echter goed.
39'
RKC weet helemaal geen vuist te maken, Jong Ajax heeft de overhand.Dit heeft alleen nog niet geleid tot veel gevaar.
38'
Laten we heel eerlijk zijn, als je vanaf nu instroomt heb je nog niets gemist. De wedstrijd speelt zich voor het grootste gedeelte rondom de middencirkel af en kansen zijn schaars.
35'
De fase van aftasten is na 35 minuten spelen nog niet voorbij. Veel spelers moeten aan elkaar wennen aangezien ze weinig tot nooit hebben samen gespeeld.
33'
Eerste goede schot van de wedstrijd! Aanvoerder Sheraldo Becker kapt naar binnen en haalt vanaf achttien meter met zijn rechtervoet uit op het doel van RKC. Doelman Arjan van Dijk weet de inzet echter makkelijk te vangen.
32'
Er zijn veel slordigheden in het eerste half uur van de wedstrijd. Het veldspel bij beide teams ziet er onrustig uit. Wellicht is het veld op De Toekomst een reden, het ziet er namelijk wat drassig uit.
29'
Harde overtreding van Damian van Bruggen op Endy Opoku Bernadina. De aanvaller van RKC Waalwijk strompelt wat maar kan verder. Zijn enkel werd vol geraakt door een gestrekt been van de verdediger van Jong Ajax
28'
Opvallendste speler tot nu toe is Django Warmerdam. De negentienjarige middenvelder van Jong Ajax is bij vele acties positief betrokken en veelvuldig aan de bal.
24'
Jong Ajax is voetballend de overheersende partij maar weet moeilijk de spitsen te bereiken. De eindpass is meestal te onzorgvuldig aan de kant van de Amsterdammers.
22'
Ook Martin Koopman komt uit zijn dug-out om zijn manschappen te steunen. De trainer van RKC Waalwijk heeft de punten hard nodig om de achterstand op MVV te verkleinen.
20'
Er zijn nog geen grote kansen te noteren in Amsterdam. Na twintig minuten spelen is de wedstrijd behoorlijk in evenwicht.
16'
Jaap Stam is druk aan het coachen. De assistent-coach van Jong Ajax besloot deze week om niet door te gaan met zijn cursus bij de KNVB. Beide partijen proberen nu samen een oplossing te vinden om alsnog het diploma voor trainer/coach te halen.
13'
Eerste schot van de wedstrijd is van Sam Henriks. De spits van Jong Ajax ontvangt de bal van Django Warmerdam op punt zestien, kapt Collin Seedorf uit en schiet wat zachtjes op keeper Van Dijk.
10'
De openingsfase is zeer rustig. RKC komt langzamerhand wat beter in de wedstrijd, toch blijft Jong Ajax de bovenliggende ploeg.
8'
Uit de eerste corner van RKC Waalwijk komt wel gevaar. Doelman Norbert Alblas van Jong Ajax grijpt met veel moeite in waardoor de bal uit het strafschopgebied getrapt kan worden.
6'
De thuisploeg heeft het initiatief in de openingsfase. Het balbezit is dan ook in het voordeel van de Amsterdammers.
3'
De eerste corner is voor Jong Ajax nadat een vrije trap van Sheraldo Becker via de muur van RKC over de achterlijn gaat. Uit de corner kopt spits Sam Hendriks vervolgens ruim over het doel van keeper Arjan van Dijk.
1'
RKC Waalwijk heeft afgetrapt op De Toekomst. Helaas lopen de supporters niet echt warm voor dit duel op de maandagavond in de Jupiler League.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld op De Toekomst. De wedstrijd Jong Ajax - RKC Waalwijk begint binnen enkele minuten!
Bij Jong Ajax starten vanavond zeven andere spelers dan in de vorige wedstrijd. Alleen Sheraldo Becker, Ruben Ligeon, Kenny Tete en Richairo Živković maakten onderdeel uit van de basiself tegen VVV Venlo (4-0). Omdat Ajax 1 en Ajax A1 deze week Europees voetbal spelen zitten er vanavond maar vier spelers op de bank. Bij de tegenstanders uit Waalwijk ontbreken Maikel Verkoelen en Simon van Zeelst in de wedstrijdselectie. Collin Seedorf en Kenny Anderson zijn de vervangers.

Van harte welkom bij de afsluiter van de zeventiende speelronde in de Jupiler League: Jong Ajax – RKC Waalwijk. De wedstrijd tussen de huidige nummers tien en twintig op de ranglijst start om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd op De Toekomst. De opstellingen van beide teams worden rond de klok van 19.00 uur gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Ajax
De ploeg van trainer Andries Ulderink doet het goed de laatste wedstrijden. Zo is de jeugdige ploeg ongeslagen in de afgelopen vier duels. Er werd knap een punt gepakt tegen NEC en Almere City FC, terwijl er gewonnen werd bij FC Oss en afgelopen speelronde thuis tegen VVV Venlo (4-0). Man in vorm is Richairo Živković. De spits behoort tot een van de topscoorders van de Jupiler League met het mooie aantal van elf doelpunten.

De basiself bij de ‘Godenzonen’ is elke week weer een verrassing. Het aantal ingezette spelers bedraagt al 35 waardoor er veel wisselingen plaatsvinden. Vanavond ontbreken bijvoorbeeld Queensy Menig en Riechedley Bazoer. De twee jongelingen hebben namelijk afgelopen zaterdag minuten gemaakt bij het eerste elftal. Tevens kunnen de rood-witten niet beschikken over Peter Leeuwenburgh. De doelman is afgelopen vrijdag geopereerd aan zijn rechterschouder en zal drie tot vier maanden aan zijn herstel moeten werken.

Voor iedereen die RKC liefheeft zijn het zware tijden. De ploeg die drie seizoenen geleden nog op een zevende plaats eindigde in de Eredivisie staat nu stijf onderaan in de Jupiler League. De laatste vijf wedstrijden werden verloren en met het totaal van acht punten hebben ze tevens een achterstand van vijf punten op nummer negentien MVV Maastricht. Het moge duidelijk zijn dat coach Martin Koopman alle zeilen bij moet zetten om punten te pakken. De slechte prestaties heeft Wesley de Ruiter besloten te doen stoppen bij RKC. De keeper hoopt op een uitdaging bij een andere club of een stap richting een maatschappelijke carrière. Verder ontbreken vanavond de volgende spelers met een (langdurige) blessure: Dennis Rommedahl, oud-Ajacied Derwin Martina, Dylan de Braal en Sandro Calabro.

De wedstrijd staat onder leiding van Tom Koekoek en assistenten Gerrad Tafhimi en Maarten Ketting. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar in competitieverband, het betreft dus een heuse primeur. Veel plezier bij het duel tussen Jong Ajax en RKC Waalwijk!