Jong FC Twente Maandag, 3. November 2014
20:00 uur
FC Volendam
3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Derre Kwee 4. / Schot met rechts  (Bilal Ould-Chikh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Felitciano Zschusschen 13. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 15. / Schot met rechts  (Ludcinio Marengo)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin Brands 32. / Schot met rechts  (Soufian Akouili)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Felitciano Zschusschen 48. / Kopbal  (Tim Breukers)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 73. / Schot met rechts  (Bert Steltenpool)

90'
Samenvatting

Ook de tweede helft is in een gelijkspel geëindigd. Direct na rust bracht Felitiano Zschusschen de jonge Tukkers weer op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Tim Breukers tegen de touwen. Vervolgens kreeg Volendam weer een licht overwicht. Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de gelijkmaker. Invaller Bert Steltenpool lanceerde Henk Veerman. De spits verschalkte doelman Sonny Stevens met een slim stiftje. In de slotfase probeerde Volendam de overwinning te forceren, maar het bleef gelijk in Enschede (3-3).
90'
90'
Nog een goede kans voor Brands in de blessuretijd, maar Stevens brengt redding.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Invaller Daniëls krijgt een mogelijkheid. De aanvaller schiet de bal in de verre hoek, maar geen probleem voor Zwarthoed.
88'
Gele kaart voor Ludcinio Marengo (FC Volendam)
Marengo gaat na een lompe overtreding nog op de bon. Onnodig.
88'
Beide ploegen wisselen hun spits. Genridge Prijor is de vervanger van Veerman, terwijl Alvin Daniëls in de plaats komt van Zschusschen.
87'
Wissel in bij Jong FC Twente -> Alvin Daniëls
87'
Wissel uit bij Jong FC Twente -> Felitciano Zschusschen
87'
Wissel in bij FC Volendam -> Genridge Prijor
87'
Wissel uit bij FC Volendam -> Henk Veerman
86'
De tijd begint te dringen in Enschede. Beide ploegen lijken er doorheen te zitten.
83'
Het eindsignaal komt steeds dichterbij. Beide ploegen hebben nog voldoende wisselmogelijkheden, maar lijken daar geen gebruik van te gaan maken.
80'
Jong Twente duikt ineens weer gevaarlijk op voor het doel van Twente. Kasper Kusk geeft af, maar de Deen is niet zuiver in zijn passing.
77'
Komt er nog een winnaar in Enschede? Jong Twente heeft het al een tijdje moeilijk.
73'
Doelpunt voor FC Volendam, 3:3 door Henk Veerman
Daar is de gelijkmaker van Volendam! Invaller Steltenpool lanceert Veerman. De boomlange spits is vervolgens met een stift doelman Stevens te slim af: 3-3.
72'
Wissel in bij FC Volendam -> Raoul Esseboom
72'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gijs Luirink
72'
Volendam heeft nog een kleine twintig minuten om de gelijkmaker te produceren. Gaat het de Volendammers nog lukken?
70'
Steltenpool is inderdaad in het veld gekomen. Van Kippersluis is de kind van de rekening.
69'
Wissel in bij FC Volendam -> Bert Steltenpool
69'
Wissel uit bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
68'
Hans de Kong gaat zo ingrijpen. De trainer van de Volendammers brengt waarschijnlijk Bert Steltenpool.
65'
Gele kaart voor Felitciano Zschusschen (Jong FC Twente)
Zschusschen laat Kuwas struikelen en krijgt daarom geel van de leidsman.
64'
Wat een kans! Volendam lijkt op gelijke hoogte te komen, maar de kans wordt niet benut. Marengo brengt Kuwas in stelling. De rechtsbuiten lobt de bal over Stevens, maar de bal gaat voorlangs. Veerman probeert zijn voet nog tegen de bal te zetten, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
62'
Gelijk een grote kans voor invaller Schütte. De jonge Duitser krijgt de bal van Bijen en probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar Zwarthoed brengt prima redding.
62'
De eerste wissel van de wedstrijd is een feit. Ould-Chikh heeft het veld verlaten. Merlin Schütte is zijn vervanger.
61'
Wissel in bij Jong FC Twente -> Merlin Schütte
61'
Wissel uit bij Jong FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
60'
Brandley Kuwas neemt de vrije trap. De aanvaller krult de bal over de muur, maar Stevens kan vrij gemakkelijk redding brengen.
59'
Gele kaart voor Peet Bijen (Jong FC Twente)
Peet Bijen begaat een overtreding op Brands en krijgt terecht geel. Volendam krijgt een vrije trap op een mooie plek.
57'
Jong Twente komt niet meer van de eigen helft af. De 3-3 hangt in de lucht.
54'
Volendam zet aan en probeert via voorzetten vanaf de flanken gevaarlijk te worden. De voorzetten zijn echter matig, waardoor Jong Twente makkelijk kan uitverdedigen.
51'
Weer een poging van Jong Twente. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Lars Bleker terecht. De middenvelder haalt uit, maar produceert een afzwaaier.
48'
Doelpunt voor Jong FC Twente, 3:2 door Felitciano Zschusschen
Nou, daar gaan we weer hoor! Jong Twente komt weer op voorsprong. Tim Breukers geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Zschusschen staat voor het doel en kan vrij inkoppen: 3-2.
48'
Eerste poging in de tweede helft komt van Ould-Chikh, maar de poging van de aanvaller wordt geblokt.
46'
De bal rolt weer in de Grolsch Veste. Volendam heeft afgetrapt.
46'
45'

We gaan rusten in Enschede met een 2-2 tussenstand. Een eerste kwartier was ontzettend vermakelijk. Jong FC Twente kreeg de beste kansen en stond na dertien minuten spelen met 2-0 voor. Derre Kwee en Felitciano Zschusschen waren verantwoordelijk voor de treffers. Laatstgenoemde kon scoren na een flinke verdedigingsfout van FC Volendam. Twee minuten later kwam Volendam terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Henk Veerman. Na de 2-1 van Veerman leek Volendam bekomen van de schrik. Jong Twente loerde op de counter en probeerde fouten van Volendam af te straffen, maar in de 32e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Kevin Brands verschalkte Sonny Stevens met een droge knal in de verre hoek: 2-2. Jari Oosterwijk kreeg vlak voor rust nog een aardige kans, maar het bleef 2-2.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
45'
Oosterwijk! De aanvallende middenvelder krijgt vlak voor rust nog een levensgrote kans. Oosterwijk wil de bal in de verre hoek schieten, maar stuit op Zwarthoed.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Volendam lijkt te kunnen leven met een 2-2 ruststand.
39'
Volendam is bekomen van de schrik en jaagt op de 2-3. Gaat die nog voor rust vallen?
38'
Kansje voor Volendam. Akouili brengt Veerman in stelling. De boomlange spits probeert Stevens met een stift te verschalken, maar de doelman kan makkelijk redding brengen.
36'
Brands en Veerman staan nu overigens op zeven competitietreffers. Ze zijn nu Robert Mühren - die inmiddels voor AZ speelt - voorbij. Mühren scoorde voor zijn transfer naar Alkmaar zes keer voor de Volendammers.
32'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:2 door Kevin Brands
Het staat alweer gelijk in Enschede. Kevin Brands krijgt de bal van Sofian Akouili. Brands kapt zijn directe tegenstander uit en schiet de bal in de verre hoek: 2-2.
30'
Beide ploegen hebben momenteel moeite met het creëren van kansen. Het spel speelt zich momenteel vooral op het middenveld af.
26'
Volendam probeert rustig op te bouwen, maar is slordig in de passing. Twente loert op de counter en daar heeft Volendam het moeilijke mee.
23'
Weer een aardige kans voor Zschusschen. Een afgeslagen vrije trap komt voor de voeten van de spits terecht. Zschusschen denkt niet na en haalt uit, maar Zwarthoed brengt redding.
22'
Gele kaart voor Kevin van Kippersluis (FC Volendam)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Kevin van Kippersluis begaat een overtreding op Kasper Kusk en ziet geel.
19'
Drie doelpunten in een kwartier tijd. Als we dit tempo volhouden gaan we nog vijftien doelpunten krijgen.
15'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:1 door Henk Veerman
En daar is uit het niets de 2-1 van Volendam! Wat een knotsgekke wedstrijd. Het is Ludcinio Marengo die Veerman in stelling brengt. Deze keer blijft de spits koel en schiet hij de 1-2 tegen de touwen.
14'
Weer Kwee! Weer krijg Jong Twente een grote kans. Kwee kan zijn tweede van de avond maken, maar stuit deze keer op Zwarthoed.
13'
Doelpunt voor Jong FC Twente, 2:0 door Felitciano Zschusschen
Wat een gruwelijke verdedigingsfout van Volendam! Gijs Luirink reageert niet op een terugspeelbal van Ties Evers. Felitciano Zschusschen duikt daardoor plotseling op voor Zwarthoed en maakt de 2-0.
11'
Een leuke openingsfase in Enschede. Volendam lijkt flink geschrokken te zijn na de vroege tegentreffer. De Volendammers moeten oppassen dat ze zo dadelijk niet tegen een 2-0 achterstand aankijken.
8'
Weer een kans voor Jong Twente. Ould-Chikh begint aan een flinke solo en passeert drie man. De aanvaller probeert vervolgens Zwarthoed in de korte hoek te verschalken, maar de doelman van Volendam brengt redding.
7'
Nou, dat hadden we niet verwacht. Een vroeg doelpunt van Jong Twente. FC Volendam kan vanavond inlopen op NEC Nijmegen, maar dan moeten de Volendammers natuurlijk niet verliezen.
4'
Doelpunt voor Jong FC Twente, 1:0 door Derre Kwee
Jong Twente komt op voorsprong! Derre Kwee krijgt de bal vanuit een ingooi van Bilal Ould-Chikh. Kwee begint aan een rush en wordt door niemand aangepakt. Hij besluit vervolgens de bal in de verre hoek te plaatsen en laat Zwarthoed kansloos: 1-0.
4'
Eerste poging van Jong Twente komt van Jari Oosterwijk. Volendam-doelman Theo Zwarthoed gaat gestrekt, maar heeft de bal wel.
3'
De Grolsch Veste en wedstrijden in de Jupiler League. Het blijft een vreemd gezicht. Totaal geen sfeer bovendien.
1'
Wat een kans! Al in de eerste minuut moet Henk Veerman de bezoekers op voorsprong zetten, maar Sonny Stevens brengt redding.
1'
We zijn begonnen in Enschede. Jong FC Twente heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Jong FC Twente tegen FC Volendam. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Jong FC Twente

Jong FC Twente is bezig aan een zwakke reeks. De jonge Tukkers zijn voorafgaand aan speelronde twaalf terug te vinden op de vijftiende plek. Jong Twente heeft tot dusver twaalf punten bij elkaar weten te sprokkelen. De laatste drie wedstrijden werden allemaal verloren door de Enschedeërs. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen Jong Ajax (1-5), Roda JC Kerkrade (0-2) en FC Emmen (0-3). De talenten uit Twente hebben zich vooralsnog niet laten gelden in de Jupiler League. Jong Ajax (tiende) en Jong PSV Eindhoven (twaalfde) doen het overigens niet veel beter.

FC Volendam

FC Volendam is een outsider voor de titel. NEC Nijmegen (dertig punten) en Roda JC (28 punten) staan momenteel bovenaan de Jupiler League, maar de Volendammers volgen op 25 punten. De twee degradanten moeten serieus rekening houden met Volendam. Als NEC en Roda JC punten laten liggen, dan zal Volendam proberen te profiteren. Volendam verloor afgelopen transferperiode topscorer Robert Mühren aan AZ Alkmaar, maar in Henk Veerman heeft Volendam een nieuwe topschutter gevonden. De boomlange (199cm) Veerman staat momenteel op zes competitietreffers en midweeks scoorde hij een hattrick in het bekertoernooi tegen Sportlust ’46 (3-0). De top van de Jupiler League is gewaarschuwd.

Vorig seizoen

Jong Twente debuteerde vorig seizoen in de Jupiler League en heeft dus pas twee keer tegen FC Volendam gespeeld. In eigen huis verloren de Tukkers met 4-2. Mühren was driemaal trefzeker, terwijl ook Soufiane Laghmouchi scoorde. Tim Hölscher en Joey Pelupessy voorkwamen een totale afgang voor Jong Twente. Ook in Volendam werd het 4-2 voor Het Andere Oranje. Damiën Menzo, Henny Schilder, Laghmouchi en Veerman scoorden namens Volendam, terwijl Cas Peters en Jari Oosterwijk wat terugdeden voor Jong Twente.