03.11.2014 21:53

Jong Twente en Volendam delen de punten

Ludcinio Marengo (r.) ontdoet zich van Jelle van der Heijden (l.) in het duel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. (03-11-2014)

De 293 toeschouwers in de Grolsch Veste zagen zes doelpunten, maar een winnaar kwam er niet in het competitieduel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. De Volendammers kwamen in een leuk en open duel twee keer op achterstand en moesten genoegen nemen met één punt.

Het eerste kwartier van Jong FC Twente – FC Volendam was ontzettend vermakelijk. Al na vier minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Derre Kwee. Hij verschalkte Volendam-doelman Theo Zwarthoed met een geplaatst schot in de verre hoek: 1-0 In de dertiende minuut verdubbelde Jong Twente de voorsprong. Felitciano Zschusschen kon profiteren na een fikse verdedigingsfout van Volendam: 2-0.

Twee minuten later kwam Volendam terug in de wedstrijd. Ludcinio Marengo bracht Henk Veerman in stelling. De boomlange spits bleef koel en schoot raak: 1-2. Na de treffer van Veerman kreeg Volendam een licht overwicht. Jong Twente bleef wachten op foutjes van Volendam, maar in de 32e minuut scoorde Kevin Brands de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Sofian Akouili, kapte vervolgens zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek: 2-2. Vlak voor rust kreeg Jari Oosterwijk nog een grote kans namens de thuisploeg, maar hij stuitte op doelman Zwarthoed.

Voor rust kreeg Volendam een waarschuwing, direct na rust was het wel raak voor Jong Twente. Een voorzet van Tim Breukers werd door Zschusschen tegen de touwen gekopt: 3-2. Volendam liep wederom achter de feiten aan. Na de vroege achterstand in het tweede bedrijf kreeg Volendam wederom een licht overwicht. Na een ruim uur spelen leken de bezoekers weer op gelijke hoogte te komen, maar de kans werd verprutst door Brandley Kuwas.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel. Invaller Bert Steltenpool lanceerde Veerman. De spits was vervolgens doelman Sonny Stevens met een stiftje te slim af: 3-3. In de slotfase probeerde Volendam nog de 4-3 te forceren, maar het duel eindigde in een gelijkspel. Jong Twente komt door het gelijke spel op dertien punten uit twaalf wedstrijden. Volendam heeft nu 26 punten. Jong Twente neemt het komend weekend op tegen Achilles’29, terwijl Volendam speelt tegen Jong PSV Eindhoven.

Door: Jurre Hermans