Jong PSV Dinsdag, 7. April 2015
17:30 uur
Jong Ajax
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marcel Ritzmaier 6. / Schot met links  (Erik Quekel)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Suently Alberto 44. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft is niet meer gescoord. Jong PSV bleef ook in de tweede helft de betere waardoor de 2-0 zege meer dan terecht is.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer!
90'
90'
De extra tijd bedraag drie minuten, maar gezien het spel in Eindhoven had dat niet gehoeven.
88'
Marcel Ritzmaier heeft een vrije trap op een mooie plek. Van een meter of twintig schiet hij ineens, maar doet dat ondermaats: over.
86'
Wissel in bij Jong PSV -> Moussa Sanoh
86'
Wissel uit bij Jong PSV -> Aleksandar Boljević
85'
Rechtsback Farshad Noor haalt de achterlijn, maar daardoor wordt de hoek om te schieten wel heel lastig. Aan een schot komt de PSV'er ook niet toe, omdat Kenny Tete ertussen komt.
80'
Gele kaart voor Leeroy Owusu (Jong Ajax)
Owusu gaat even te stevig door en gaat als eerste speler deze wedstrijd in het boekje.
79'
Viktor Fischer werkt hard om dit seizoen nog minuten te maken in Ajax 1. Maar vandaag tegen Jong PSV is de aanvaller uit Denemarken vrijwel onzichtbaar geweest. Hij was wel een van de weinige Ajacieden die een doelpuntrijke kans heeft gehad.
78'
Wissel in bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
78'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Viktor Fischer
77'
De wedstrijd gaat als een nachtkaars uit. De verhoudingen blijven hetzelfde. Jong PSV voetbalt beter, Jong Ajax ondermaats. Het moet raar gaan wil Jong Ajax met een goed resultaat naar Amsterdam gaan.
74'
Wissel in bij Jong PSV -> Elvio van Overbeek
74'
Wissel uit bij Jong PSV -> Steven Bergwijn
74'
Wissel in bij Jong Ajax -> Django Warmerdam
74'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Danny Bakker
69'
Suently Alberto gunt Jong Ajax bijna een doelpunt. De verdediger van Jong PSV moet een hoge, diepe bal in het strafschopgebied wegwerken. Dat doet de doelpuntenmaker helemaal verkeerd. Hij kopt de bal zo in de voeten van Richairo Živković, maar de Ajacied doet er helemaal niets mee.
66'
Honderd procent kans! Damian van Bruggen levert ver op eigen helft zomaar in bij Rai Vloet. De PSV'er ziet op de linkerkant dat Erik Quekel helemaal vrij staat. De spits van PSV steekt het strafschopgebied in en moet de bal binnen schieten, maar stuit op André Onana.
65'
Dat doet Rai Vloet goed, maar toch ook weer niet. Tussen drie Ajacieden kan Vloet dat bal aan de rand van het strafschopgebied in bezit krijgen. Hij ziet André Onana voor zich staan, maar in plaats van een hoek kiezen schiet Vloet recht op de doelman.
63'
Een doelpunt voor Jong Ajax lijkt ver weg, maar met nog een half uur op de klok zou dat voor de wedstrijdspanning wel goed zijn!
61'
Een doelpoging, een van de weinige, van Ajax. Robert Murić trekt naar binnen en haalt uit. De bal gaat gevaarlijk naar de linkerhoek, Remko Pasveer duikt, maar ondertussen kopt Augustine Loof de bal weg. Dat was misschien ook wel nodig, want het was een gevaarlijke poging.
57'
Weinig vuurwerk hoor. Jong Ajax toont weinig verbetering en Jong PSV heeft tot nu toe niet echt de intentie om voor een derde treffer te gaan. Voor de wedstrijd zou dat wel zo leuk zijn.
50'
Dat had een wereldgoal kunnen zijn! PSV-doelman Remko Pasveer brengt de bal niet lekker het spel in. De goalie is ver uit zijn doel en levert in bij Viktor Fischer. De Deen staat ter hoogte van de middencirkel. Vanaf dat punt waagt Fischer een poging op het leegstaande doel. De richting is goed, de hoogte niet: over!
46'
Ondanks de achterstand ziet Jong Ajax geen redenen om te wisselen. Ook bij Jong PSV staan dezelfde spelers binnen de lijnen.
46'
45'
Het is rust op de Herdgang. Jong PSV zoekt de kleedkamers op met een 2-0 voorsprong. Dat is dik verdiend, want de Eindhovenaren staan beter te voetballen dan Jong Ajax.

Graag tot straks bij de tweede helft!
45'
44'
Doelpunt voor Jong PSV, 2:0 door Suently Alberto
De verdiende 2-0 valt op slag van rust. Ajax krijgt een hoekschop maar niet weg. Jong PSV probeert in meerdere instanties de bal achter André Onanan te schieten. Dat lijkt aanvankelijk niet te lukken, maar als Suently Alberto de bal ter hoogte van de penaltystip voor zijn voeten krijgt is het alsnog 2-0.
44'
Daar is Tamata weer hoor. Als de linksback mee naar voren gaat is het eigenlijk ook meteen gevaarlijk. Net had hij zelf een kans, nu geeft Tamata de bal gevaarlijk voor. De verdediger zoekt Erik Quekel, maar Damian van Bruggen voorkomt dat maar net.
41'
Kenny Tete gaat fors door op PSV'er Erik Quekel. Hij raakt de bal, maar Quekel ook. Dat gebeurt ook nog vrij hard. Toch wijst scheidsrechter Ingmar Oostrom de roep om een vrije trap weg. En dat had Jong PSV allerminst moeten hebben.
38'
Richairo Živković heeft eventjes wat ruimte gevonden. De spits krijgt de bal aan de rand van het strafschopgebied. Hij controleert de bal met moeite, maar kan toch denken aan een schot. Op het moment dat-ie echt uit wil halen verdedigt Jong PSV goed.
37'
Oef.. Ritzmaier probeert het na zijn doelpunt weer eens van afstand. Deze keer is het een stuk minder succesvol, maar gevaarlijk oogt het wel even. Zijn schot wordt namelijk van richting veranderd en even lijkt keeper André Onana op het verkeerde been te staan. Gelukkig voor Ajax heeft de bal niet veel vaart. Zo kan Onana de bal nog makkelijk oprapen.
32'
Aan de andere kant komt Jong Ajax! Op de Amsterdamse linkerflank is Viktor Fischer weg, omdat Jong PSV even slordig staat te spelen. De Deense aanvaller lijkt op weg naar de gelijkmaker, maar strandt in het zicht van de haven.
31'
Tamata! Marcel Ritzmaier houdt het overzicht en ziet Abel Tamata op links mee op komen. De linksback van Jong PSV krijgt de bal en Robert Murić wordt uitgekapt. Met een bekeken balletje hoog naar de rechter hoek kan André Onana de bal over het doel werken.
27'
Hoe makkelijk Aleksandar Boljević op rechts zijn mannetje omspeelt en de achterlijn bereikt schetst het beeld van de eerste helft tot nu toe. Jong PSV voetbalt beter en makkelijker. Jong Ajax daarentegen voetbal eigenlijk nauwelijks.
22'
Daar was de wissel dus al. De Wijs heeft te veel last van zijn hamstring en moet de minitopper al vroeg staken.
21'
Wissel in bij Jong PSV -> Suently Alberto
21'
Wissel uit bij Jong PSV -> Jordy de Wijs
20'
Ajax kan bijna profiteren als het met een mannetje meer speelt. Viktor Fischer is op de linkerkant op stoom en gaat het strafschopgebied winnen. Hij wil een een-tweetje aan gaan met Richairo Živković, maar die heeft hele andere plannen.
20'
Voor Jordy de Wijs lijkt de wedstrijd er al snel op te zitten, want Suently Alberto kleedt zich om voor een invalbeurt.
18'
Ai.. Jordy de Wijs zit even geblesseerd op de grond na een harde tackle van Kenny Tete. De PSV'er lijkt last te hebben van zijn hamstring.
17'
Richairo Živković loert en krijgt de bal op het moment dat-ie start van Damian van Bruggen. Aan de rand van het strafschopgebied neemt de spits aan. Hij besluit meteen uit te halen richting de korte hoek, maar de bal heeft te veel hoogte waardoor het leder over het doel vliegt.
14'
Jong PSV blijft de betere ploeg. De Eindhovenaren staat veel makkelijker te voetballen. Jong Ajax heeft moeite om de voorste spelers te bereiken en daar ligt toch de meeste kwaliteit van de gasten.
9'
Daar is Ajax voor het eerst, maar Richairo Živković doet er veel te weinig mee. De spits heeft best veel ruimte om richting het doel te gaan en er iets leuks mee te doen. In plaats daarvan probeert de jonge spits een lobje, die over gaat.
6'
Doelpunt voor Jong PSV, 1:0 door Marcel Ritzmaier
LEKKER DOELPUNT! Marcel Ritzmaier krijgt de bal van dik twintig meter voor zijn voeten. De PSV'er laat de bal even stuiten en haalt dan hard uit. De bal gaat strak naar de linkerhoek en daar heeft André Onana geen antwoord op.
4'
Steven Bergwijn neemt de bal aan in het strafschopgebied en mag ook even aan de wandel. Maar de Amsterdamse aanvaller komt niet tot schot, omdat Damian van Bruggen goed verdedigt.
3'
Jong PSV is voornemens een snel doelpunt te maken, want de ploeg van Darije Kalezić zet de Amsterdammers meteen onder druk.
1'
Hè? Wat gebeurt hier? Quekel jaagt door op doelman Onana. De sluitpost schiet de bal tegen de PSV'er aan en zo belandt de bal in het doel. 1-0 zou je zeggen, maar de scheidsrechter fluit af wegens handsbal. Maar daar lijkt het echter niet op.
1'
De spelers staan op het veld van De Herdgang in Eindhoven. Dat betekent dat de wedstrijd bijna gaat beginnen.
Welkom bij de liveticker van Jong PSV - Jong Ajax. Ik ben Steven Koelma en ik doe vanaf 17.30 uur verslag van dit duel uit de 33e speelronde van de Jupiler League.

Daarmee begint de voetbaldinsdagavond op tijd, want oorspronkelijk stond de aftrap om 20.00 uur gepland. Omdat FC Twente en PEC Zwolle dan aftrappen voor de halve finale in de KNVB Beker heeft de bond de wedstrijd vervroegd. Dat maakt deze minitopper in de Jupiler League een mooie opwarmer voor de bekeravond in Enschede.

Feitelijk gaat Jong PSV - Jong Ajax nergens over, maar zoals bij iedere duels tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers telt vooral de eer. Winnen van Ajax, daar kun je mee thuiskomen in Eindhoven. Vice versa geldt dat natuurlijk ook. Winnen leken ze in Eindhoven überhaupt verleerd te zijn, want het team van trainer Darije Kalezić wist zes wedstrijden op rij niet te winnen. Tot afgelopen vrijdag op bezoek bij VVV-Venlo, daar boekte Jong PSV een 2-0 overwinning.

Dat gebeurde op eigen kracht, tenminste er deden geen spelers mee die net zo goed in de hoofdmacht van PSV kunnen spelen. Dat is voor vanavond wel de verwachting, want waarschijnlijk gaan Stijn Schaars, Remko Pasveer, Marcel Ritzmaier, Rai Vloet en Abel Tamata minuten maken in Jong PSV. Welke bekende namen er bij Jong Ajax mee gaan spelen is nog niet bekend. Zeker lijkt het meespelen van Viktor Fischer. De Deense aanvaller is op de weg terug van een zware hamstringblessure. Vrijdag tegen FC Eindhoven (1-2 nederlaag) maakte Fischer voor het eerst weer een wedstrijd vol en scoorde hij ook nog een doelpunt.

Welke tien Ajacieden nog meer in de basis beginnen is ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd bekend. De opstellingen kun je hier vinden. Graag tot 17.30 uur!