07.04.2015 19:33

Jong PSV heeft geen kind aan matig Jong Ajax

Jong Ajax-speler Damian van Bruggen (l.) komt er niet aan te pas in duel met Jong PSV-aanvoerder Stijn Schaars. (07-04-2015)
Jong Ajax-speler Damian van Bruggen (l.) komt er niet aan te pas in duel met Jong PSV-aanvoerder Stijn Schaars. (07-04-2015)

De spelers van Jong PSV kunnen met opgeheven hoofd thuiskomen. De ploeg van trainer Darije Kalezić boekte dinsdagavond in de minitopper tegen het teleurstellende Jong Ajax een eenvoudige zege. In het Jupiler League-duel werd het 2-0 voor Jong PSV.

Omdat Jong PSV en Jong Ajax beloftenteams zijn ging de wedstrijd op De Herdgang in Eindhoven eigenlijk nergens over. Beide ploegen mogen immers niet promoveren. Toch was het duel wel een interessant affiche, want bij Jong PSV en Jong Ajax deden een paar bekende namen mee. Bij Jong PSV waren Remko Pasveer, Abel Tamata, Stijn Schaars, Rai Vloet en Marcel Ritzmaier de meest in het oog springende namen. Bij Jong Ajax waren dat Viktor Fischer en Richairo Živković.

Abel Tamata en Marcel Ritzmaier lieten van dit groepje namen het meest van zich spreken. Linksback Tamata kwam een paar keer gevaarlijk mee op en kreeg daardoor zelf een grote kans. Doelman André Onona wist zijn inzet maar net te keren, maar dat gebeurde al op een 1-0 voorsprong. Ritzmaier had Jong PSV al in de openingsfase met een fraai afstandsschot op voorsprong gezet.

Jong Ajax stelde in de eerste 45 minuten teleur. Verder dan een paar speldenprikjes van Richairo Živković en een aardige kans van Viktor Fischer kwamen de Amsterdammers niet. De ploeg van trainer Andries Ulderink speelde geen goed voetbal. In tegenstelling tot PSV. De Eindhovenaren speelden de pannen niet van het dak, maar lieten soms aardige dingen zien. De 2-0 vlak voor rust was daarom verdiend. Jong Ajax kreeg een hoekschop niet weg en daar wist invaller Suently Alberto wel raad mee.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Jong Ajax toonde geen verbetering en ging op dezelfde voet verder terwijl Jong PSV het allemaal wel goed vond. Daarom werd er niet meer gescoord. Grote kansen op een doelpunt waren er ook nauwelijks, hoewel Erik Quekel oog in oog met André Onana best had mogen scoren.

Door de zege stijgt Jong PSV een plekje in de Jupiler League. Na 33 wedstrijden staan de Eindhovenaren veertiende op de ranglijst. Jong Ajax blijft tiende staan met negen punten meer dan Jong PSV.

Door: Steven Koelma
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner