Jong PSV Maandag, 20. April 2015
20:00 uur
Roda JC Kerkrade
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Clint Leemans 28. / Schot met links  (Mohamed Rayhi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 72. / Schot met links  (Hicham Faik)

90'
Jong PSV - Roda JC heeft geen overwinning opgeleverd. De gasten kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Tom Van Hyfte. Hij schoot een gemiste strafschop van Danny Schreurs binnen. Daarna gingen beide ploegen voor de zege, maar een winnaar kwam er niet.

Bedankt voor het volgen van deze wedstrijd. Graag tot een volgende keer!
90'
90'
In de stand lijkt geen verandering meer te komen. De laatste seconden tikken weg.
90'
De extra tijd van vier minuten loopt inmiddels.
90'
Wissel in bij Jong PSV -> Moussa Sanoh
90'
Wissel uit bij Jong PSV -> Aleksandar Boljević
89'
Het einde is in zicht en Jong PSV gaat vol voor de overwinning. Kan Roda JC dat overleven?
85'
Gele kaart voor Aleksandar Boljević (Jong PSV)
De PSV'er legt Marc Höcher neer en dat betekent een gele kaart.
84'
Daar was invaller Cicilia! Hij heeft de 1-2 op z'n voet na een goed werk van Tom Van Hyfte. Halverwege het strafschopgebied kan Cicilia de bal tegen de touwen schieten, maar zijn schot is ondermaats.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Danny Schreurs
83'
Bijna! Van Overbeek gaat binnendoor bij Van Peppen en controleert de hoge bal van Leemans fantastisch met zijn borst. Hij kan ook nog schieten, maar de bal gaat over.
79'
Het spel schiet heen en weer. Jong PSV zorgt voor dreiging, maar ook Roda JC is nu gevaarlijk voor Danny Schreurs. Aan de rechterkant van het strafschopgebied legt hij niet goed terug. Als dat was gebeurd, lag de bal voor het intikken.
75'
Wissel in bij Jong PSV -> Olivier Rommens
75'
Wissel uit bij Jong PSV -> François Marquet
74'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Anco Jansen
74'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
73'
De strafschop werd veroorzaakt door Augustine Loof. Danny Schreurs was op weg naar het doel van Jong PSV. In eerste instantie verdedigde Suently Alberto heel erg goed, maar dat werd verpest door een niet al te slimme overtreding van Loof. Hij tikte Schreurs licht aan en de spits van Roda JC ging gretig liggen.
72'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Tom Van Hyfte
Danny Schreurs mist de penalty, omdat doelman Jesse Bertrams de bal goed uit de rechterhoek haalt. Echter, Tom Van Hyfte van Roda JC is heel attent en schiet de rebound binnen.
72'
Penalty gemist door Danny Schreurs, Roda JC Kerkrade
70'
PENALTY Roda JC!
64'
De goede wedstrijd van Mohammed Rayhi zit erop. Elvio van Overbeek komt voor hem, hij gaat spelen als rechtsbuiten.
63'
Wissel in bij Jong PSV -> Elvio van Overbeek
63'
Wissel uit bij Jong PSV -> Mohammed Rayhi
60'
Daar komt Roda JC goed weg. Een vrije trap van de Limburgers wordt in het strafschopgebied onderschept door Jong PSV. Met drie man is de thuisploeg er razendsnel uit. François Marquet in het midden stormt op de zestien meter af. Links van hem staat Sander Heesakkers vrij, maar de pass op Heeshakkers komt iets achter hem. Daarom moet hij iets inhouden, maar kan de PSV'er nog wel schieten. Dat doet Heeshakkers vanuit het strafschop echter niet goed genoeg. Vangbal voor doelman Bram Verbist.
56'
Na het goede begin van Roda JC krijgt Jong PSV weer wat meer vat op de Limburgers.
53'
Jong PSV kan de eerste doelpoging in de tweede helft ook noteren. Die komt van Mohammed Rayhi. Vanaf de linkerkant trekt hij naar binnen en probeert de aanvaller het zelf. Het schot aan de rand van het strafschopgebied is hard, maar gaat recht op doelman Bram Verbist af.
49'
Net als in de eerste helft is het begin van Roda JC veelbelovend. De aanvallen zorgen meteen voor dreiging.
47'
Roda JC heeft meteen kansen op de gelijkmaker. Er mist Tom Van Hyfte een goede kans en even later kan Mitchel Paulissen ook niet scoren.
47'
Raymon Gyasi komt op de rechterflank te spelen. Dat betekent dat Danny Schreurs de spitspositie van Frank Demouge overneemt.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Raymond Gyasi
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
46'
45'
Jong PSV leidt halverwege met 1-0. Op zich is dat een wonder, want Roda JC had in de eerste 45 minuten voldoende kansen. Omdat Jesse Bertrams van Jong PSV goed stond te keepen wisten de Limburgers de mogelijkheden niet te verzilveren.

Graag tot straks!
45'
45'
Bij een hoekschop roepen de supporters van Roda JC om een penalty. Dat lijkt terecht, want Frank Demouge wordt door Erik Quekel naar de grond getrokken.
42'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
Mitchel Paulissen komt zich met de overtreding van Demouge bemoeien. Hij krijgt een aanvaring met Augustine Loof, die op de grond ligt. De PSV'er deelt met z'n hand een licht tikje uit aan Paulissen. Paulissen gaat naar de grond en lijkt daar geel voor te krijgen. Loof krijgt opmerkelijk genoeg niets. Loof kreeg eerder al een kaart achter zijn naam.
42'
Gele kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
Frank Demouge gaat hard door op Augustine Loof. Daarom krijgt de spits een terechte gele kaart.
38'
Oei! Mohammed Rayhi speelt een goede wedstrijd hoor. Dat bekroont hij bijna met een goed doelpunt. Vanaf de achterlijn trekt de uitblinker het strafschopgebied in. Hij heeft Bart Biemans tegenover zich, maar de verdediger van Roda JC wordt simpel uitgekapt. Dat stelt Rayhi in staat om uit te halen, maar zijn schot scheert over het doel van de Limburgers.
37'
Is dat geen vrije trap scheidsrechter? Mitchel Paulissen wil om Suently Alberto heen, die zich wel heel erg breed maakt. Paulissen gaat aan de rand van de zestien meter naar de grond, maar krijgt geen vrije trap. Had-ie wel moeten hebben!
34'
Roda JC kan maar niet scoren en dat is ook de verdienste van Jesse Bertrams. Ook nu zit hij Roda JC weer dwars. Frank Demouge krijgt een hoge bal en komt ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers aan koppen toe. Hij legt de bal klaar voor Danny Schreurs. Schreurs staat vrij in het strafschopgebied, probeert het in de verre rechterhoek maar faalt. De aanvaller van de Limburgers stuit op Bertrams.
33'
Weer niet! Weer zo'n gevaarlijke vrije trap van Marc Höcher. Weer komt de bal van de linkerkant, en weer is Bart Biemans er bij betrokken. Deze keer gaat de bal naar de korte hoek en deze keer kan Biemans ook goed koppen. Ware het niet dat de goed keepende Jesse Bertrams in de weg ligt. Dat was bijna de gelijkmaker!
32'
Gele kaart voor Augustine Loof (Jong PSV)
Keiharde tackle! Met hoge snelheid schoffelt Augustine Loof Mitchel Paulissen onderuit. De PSV'er komt er met een gele kaart goed van af.
30'
Dat is een flinke domper voor Roda JC, want de formatie uit Kerkrade had zelf moeten scoren. Roda JC had kansen genoeg, maar krijgt de deksel nu op de neus. Helemaal onterecht is dat ook niet, want Jong PSV stond steeds beter te voetballen.
28'
Doelpunt voor Jong PSV, 1:0 door Clint Leemans
Wow! Wat een goal! Clint Leemans krijgt de bal aan de rand van de zestien meter. Hij heeft wat ruimte en maakt daar gebruik van. Met een bekeken afstandsschot schiet de aanvoerder van Jong PSV de bal hoog in de linkerhoek. Chapeau!
26'
Demouge! Bekeken balletje hoor van Danny Schreurs. Hij ziet dat Frank Demouge start en geeft hem de bal met een steekpass in het strafschopgebied. De spits kan de bal binnenschuiven in de verre linkerhoek, maar zover komt het niet. Augustine Loof komt er op tijd tussen.
25'
Roda JC komt eventjes onder druk te staan als Jong PSV lang in balbezit is. Een aanval eindigt in het strafschopgebied bij Mohammed Rayhi. Aan de linkerkant van de zestien meter probeert hij te schieten, maar het schot wordt gekraakt.
23'
Roda JC staat beter te voetballen dan Jong PSV, maar de gastheren kunnen dat compenseren met veel strijd. De Eindhovenaren spelen ook met veel vertrouwen, omdat de laatste vijf wedstrijden niet werden verloren.
20'
Roda JC had eigenlijk al op voorsprong moeten komen. Na de gigantische kans van Tom Van Hyfte waren de Limburgers nog een paar keer gevaarlijk, maar vooralsnog blijft het 0-0 in Eindhoven.
18'
Weer Roda JC! Vanaf de linkerkant van ver laat Marc Höcher een vrije trap gevaarlijk het strafschopgebied indraaien. De bal gaat naar de verre hoek terwijl Bart Biemans de bal ook nog lijkt te toucheren. Ondanks alle drukte in zijn strafschopgebied keert doelman Jesse Bertrams de bal goed.
14'
Faik gaat diep en dat wordt gezien door Swinkels. Halverwege eigen helft passt hij de bal hoog door de lucht naar voren. Het is een perfecte pass en wordt begrepen door Faik. Hij neemt de bal goed aan, maar wordt net op tijd afgestopt door Jong PSV.
10'
Het tempo ligt hoog in de openingsfase van de wedstrijd. Dat komt met name door Roda JC, maar Jong PSV lijkt zich er goed tegen te wapenen. Het is in ieder geval een aardig schouwspel op De Herdgang.
6'
Aan de andere kant denkt Erik Quekel aan scoren, maar de spits profiteer niet van gepruts van Roda JC.
3'
En weer Roda JC. De Limburgers dringen meteen aan. Marc Höcher slingert de bal het strafschopgebied in, op het hoofd van Frank Demouge. De ervaren spits verlengt het leder met zijn hoofd naar Mitchel Paulissen. Hij ontvangt de bal bij de tweede paal, maar komt niet uit met z'n stappen en verprutst de bal.
2'
Van Hyfte! Roda JC komt bijna op voorsprong. Doelman Jesse Bertrams schuift de bal zomaar in de voeten van Tom Van Hyfte. Hij gaat op de goal af, maar Bertrams maakt zijn fout goed. Dit had een doelpunt moeten zijn.
1'
Jong PSV heeft afgetrapt en treft meteen een fel jagend Roda JC.
1'
Onder 'Simply the Best' betreden beide ploegen het veld van De Herdgang.
Goedenavond! Welkom bij de liveticker van Jong PSV - Roda JC. Ik ben Steven Koelma en ik doe vanaf 20.00 uur verslag van deze wedstrijd in de Jupiler League.

De belangen vanavond in Eindhoven zijn niet heel groot. Jong PSV kan bij een zege en een nederlaag van Jong FC Twente op bezoek bij Jong Ajax een plekje stijgen. Meer ook niet. Daarnaastt is het maar de vraag of de spelers van Jong PSV het kampioensfeestje van het vlaggenschip goed hebben verteerd.

Tegenstander Roda JC werkt toe naar de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Limburgers hebben een rumoerige periode achter de rug met teleurstellende resultaten en het ontslag van trainer René Trost na de onthutsende 6-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. Onder het interim-trainersduo Rick Plum en Regillio Vrede heeft Roda JC mogelijk de stijgende lijn weer te pakken, want vorige week werd Helmond Sport met 7-0 van de mat geveegd.

Een goed vervolg van de overwinning op Helmond Sport is vooral goed voor het vertrouwen bij Roda JC. Na de ontmoeting tegen Jong PSV volgen er nog drie competitiewedstrijden en daarna in mei de nacompetitie. Voor Roda JC moet het daar gebeuren. Roda JC zal instromen in de tweede ronde en ontloopt daarin ook een Eredivisionist als tegenstander.

Maar eerst Jong PSV, waarbij het gokken is wie gaan beginnen. Bij Roda JC is de basiself wel bekend, want Plum en Vrede kiezen voor dezelfde elf basisspelers als tegen Helmond Sport. Dat betekent dat Henk Dijkhuizen, die terugkeert van een schorsing, op de bank plaatsneemt. Net als Raymond Gyasi, hij was vorige week afwezig vanwege interlandverplichtingen.

De complete opstellingen vind je een uur voor de aftrap hier.