20.04.2015 21:53

Roda JC mag een ronde overslaan in play-offs

Augustine Loof (l.) legt Danny Schreurs neer in de zestien en de scheidsrechter legt de bal op de stip tijdens Jong PSV - Roda JC. (20-04-2015)
Augustine Loof (l.) legt Danny Schreurs neer in de zestien en de scheidsrechter legt de bal op de stip tijdens Jong PSV - Roda JC. (20-04-2015)

Roda JC begint de play-offs voor promotie naar de Eredivisie in de tweede ronde. Door een gelijkspel (1-1) op maandagavond bij Jong PSV eindigt Roda JC in de top vijf van de Eerste Divisie. Daarom mogen de Limburgers een ronde overslaan en ontloopt het ook nog een Eredivisionist.

Roda JC zette Jong PSV vanaf het beginsignaal onder druk. Aanvankelijk hadden de gastheren daar moeite mee, want Tom Van Hyfte had na een dikke minuut de bal voor het intikken. Doelman Jesse Bertrams voorkwam echter een vroeg doelpunt van Roda JC. De sluitpost van Jong PSV onderscheidde zich daarna ook regelmatig, want met een paar uitstekende reddingen op goede mogelijkheden van Roda JC hield hij de Limburgers van scoren af.

Na de stroeve start kwam Jong PSV beter in de wedstrijd. De Eindhovenaren knokten en dat resulteerde zelfs in een doelpunt. Aanvoerder Clint Leemans schoot de bal van ver fraai in het doel van keeper Bram Verbist. Gezien de kansenverhoudingen was dat misschien onterecht, maar anderzijds was de openingstreffer door de werklust wél verdiend te noemen.

Roda JC had vroeg in de tweede helft wederom goede kansen, maar ook die waren niet aan de Kerkraders besteed. De gasten konden het voortvarende begin geen passend vervolg geven. Mogelijkheden kreeg Roda JC ook nauwelijks meer en juist op het moment dat de Limburgers wel wat vers bloed konden gebruiken wees scheidsrechter Laurens Gerrets naar de stip. 

Danny Schreurs ging gretig liggen na een tikje van Augustine Loof. De spits van Roda JC ging zelf achter de bal staan, maar faalde. Hij zag dat Bertrams zijn schot uit de rechterhoek haalde. Echter was Tom Van Hyfte er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten. Na de gelijkmaker schoot het spel in de slotfase heen en weer. Beide ploegen hadden kansen op de winnende treffer, maar die viel niet.

Roda JC blijft door de remise derde staan met zes punten achterstand op nummer twee FC Eindhoven. Nummer zes FC Oss heeft tien punten minder en kan Roda JC met nog drie wedstrijden op het programma niet meer inhalen. Dat betekent dat de Kerkraders de play-offs beginnen in de tweede ronde. Jong PSV blijft voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen. De Eindhovenaren blijven veertiende staan op de ranglijst. 

Door: Steven Koelma

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner