Roda JC Kerkrade Vrijdag, 21. November 2014
20:00 uur
Almere City FC
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jergé Hoefdraad 23. / Schot met rechts  (Vincent Janssen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 47. / Schot met links
0 : 3 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 58. / Schot met links  (Paul Quasten)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Ricardo Kip 74. / Schot met links  (Vincent Janssen)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Henk Dijkhuizen 89. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Almere City had in het tweede bedrijf geen kind aan Roda JC. De voorsprong werd al snel uitgebreid naar 2 en 3-0. Een kwartier voor tijd viel ook de 4-0. Roda JC had weinig zin meer, maar scoorde in de slotfase toch nog de eretreffer. Roda JC zal zich volgende week willen revancheren. De Limburgers gaan dan op bezoek bij De Graafschap.
90'
89'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:4 door Henk Dijkhuizen
Roda doet wat terug. De vrije trap van Hicham Faik wordt losgelaten door doelman Marco van Dijn. De rebound komt voor de voeten van Dijkhuizen terecht, die de eretreffer op het scorebord zet.
88'
Roda krijgt een vrije trap op een mooie positie...
85'
Almere City blijft aanzetten en gaat voor een vijfde treffer. Roda heeft er - begrijpelijk - weinig zin meer in.
81'
De supporters van Roda hebben het stadion inmiddels massaal verlaten. De fans kunnen deze wanprestatie niet langer aan.
79'
Invaller Werken debuteert overigens namens Roda. Een lekkere wedstrijd om je debuut te maken. Bedankt coach!
79'
Weer een wissel bij Almere City. Spits Janssen wordt eruit gehaald en kan fluiten naar zijn hattrick. Leon de Kogel komt in zijn plaats.
78'
Wissel in bij Almere City FC -> Leon de Kogel
78'
Wissel uit bij Almere City FC -> Vincent Janssen
77'
Drie wissels na het doelpunt van Kip. Höcher en Biemans zien we niet meer terug bij Roda. Daryl Werker en Mitchel Paulissen zijn in het veld gekomen. Ook doelpuntenmaker Kip is eruit. Gaston Salasiwa komt in zijn plaats.
75'
Wissel in bij Almere City FC -> Gaston Salasiwa
75'
Wissel uit bij Almere City FC -> Ricardo Kip
74'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
74'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
74'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daryl Werker
74'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
74'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:4 door Ricardo Kip
VIER - NUL! Wat een vernedering voor Roda JC. Wederom is het Janssen die betrokken is bij het doelpunt. Hij lanceert Ricardo Kip, die beheerst raak schiet: 0-4.
73'
Janssen aast natuurlijk op een hattrick. De spits heeft daar nog een kleine twintig minuten voor.
72'
Wat een kans! Weer een grote kans voor Almere City. Deze keer probeert Boldewijn Janssen in stelling te brengen. De spits van Almere City komt inglijden, maar is net te laat om de bal in het doel te werken.
71'
Boldewijn! Invaller Boldewijn krijgt een grote kans na goed voorbereidend werk van Janssen. Boldewijn krijgt de bal langs Verbist, maar mikt voorlangs.
66'
Weer een kansje voor Janssen. Thijs Bouma geeft een voorzet vanaf de rechterflank. Janssen zet er zijn voet tegen aan, maar mikt naast.
65'
Roda heeft nog een klein half uur om wat aan de achterstand te doen, maar de Limburgers lijken niet meer in een resultaat te geloven.
62'
Janssen scoorde overigens zijn negende competitietreffer en is vanavond bovendien bij alle drie de doelpunten direct betrokken.
61'
Eerste wissel bij Almere City. Aslanyan-Mamedov heeft het veld verlaten. Enzio Boldewijn komt in zijn plaats.
60'
Wissel in bij Almere City FC -> Enzio Boldewijn
60'
Wissel uit bij Almere City FC -> Norair Aslanyan-Mamedov
58'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:3 door Vincent Janssen
Wat een heerlijk doelpunt van Janssen! De spits van Almere City controleert een goede pass van Quasten met de borst. Hij verschalkt doelman Verbist vervolgens met een bekeken stift en brengt Almere op een 3-0 voorsprong.
57'
Roda had het in de eerste helft lastig, maar heeft in het tweede bedrijf nog helemaal niets laten zien. Roda heeft een wonder nodig om punten over te houden aan dit duel.
54'
Weer een kans voor Janssen! De spits krijgt de bal van Aslanyan-Mamedov en schiet meteen. Janssen schiet echter hoog over.
52'
Spits Janssen staat nu overigens op acht competitietreffers en vijf assists. PEC Zwolle en NAC Breda hebben naar verluidt interesse in Janssen. Als de spits van Almere City zo door gaat zullen er geheid meer clubs bijkomen.
51'
De rechtsback van Roda staat weer in het veld en gaat het weer proberen. Het ziet er nog niet echt soepel uit.
50'
Dijkhuizen staat nog altijd langs de kant na de overtreding van Kip. Het is de vraag of de rechtsback verder kan.
49'
Gele kaart voor Ricardo Kip (Almere City FC)
Ricardo Kip begaat een overtreding op Henk Dijkhuizen en krijgt geel van scheidsrechter Kamphuis.
47'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:2 door Vincent Janssen
En daar is toch de 0-2. Een ingestudeerde hoekschop van Almere komt via een Limburgse verdediger voor de voeten van Janssen terecht. De spits van Almere haalt uit met links en ziet zijn poging in het doel verdwijnen.
47'
Oost! Gelijke een grote kans voor Almere. Jason Oost krijgt de bal van Aslanyan-Mamedov en moet scoren. De aanvallende middenvelder schiet echter recht op doelman Verbist af. Kans gemist.
46'
We zijn weer begonnen in Limburg. Roda heeft gewisseld. Ard van Peppen zien we niet meer terug. Nathan Rutjes is zijn vervanger.
46'
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ard van Peppen
45'

Roda JC begon fel aan de wedstrijd, maar was na drie minuten spelen het initiatief kwijt. Almere City had een overwicht en kwam na 23 minuten spelen terecht op voorsprong. Jergé Hoefdraad ging de combinatie aan met Vincent Janssen en schoot vervolgens raak: 0-1. Ook de treffer bleef Almere City de betere ploeg, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
44'
Weer een kansje voor Almere. Paul Quasten geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Aslanyan-Mamedov schiet ineens, maar produceert een afzwaaier.
42'
Het is bijna rust in Limburg. Gaat er voor de theepauze nog gescoord worden?
40'
Roda is het initiatief weer kwijt. Almere City blijf aanzetten, maar is slordig in de eindpass.
37'
Roda heeft nu weer een periode van balbezit, maar komt amper over de middenlijn. De Limburgers zien geen opties vooruit.
34'
Roda snakt naar de rust. Roda-trainer René Trost moet wat veranderen, want op deze manier wordt het niets vanavond.
32'
De 2-0 van Almere City hangt in de lucht. Uitverdedigen gaat erg moeizaam bij de thuisploeg. Het publiek keert zich ook tegen Roda. Het kan wel eens een hele onplezierige avond worden in Kerkrade.
31'
... Het blijft echter de Jupiler League, dus je weet het maar nooit.
30'
Een 1-0 voorsprong en een man meer. Dit kan eigenlijk niet meer mis gaan voor Almere City...
28'
Weer een poging van Almere City. Aslanyan-Mamedov schiet vanuit de tweede lijn, maar zijn poging gaat over het doel.
27'
Geel-rode kaart voor Wiljan Pluim (Roda JC Kerkrade)
Wat een domme overtreding van Pluim zeg. De aanvallende middenvelder van Roda begaat een lompe tackle op Norair Aslanyan-Mamedov en krijgt zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis.
27'
Roda JC leek goed te beginnen aan de wedstrijd, maar dat heeft slechts drie minuten geduurd. De interlandbreak heeft Roda geen goed gedaan.
26'
Hoefdraad scoorde de 0-1, maar de assist kwam van Janssen. Het is alweer de vijfde assist van de spits van Almere City dit seizoen.
23'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:1 door Jergé Hoefdraad
Het antwoord is JA. Almere City komt terecht op voorsprong. Hoefdraad gaat de combinatie aan met Janssen. De buitenspeler haalt vervolgens uit vanaf een meter of twintig en verrast doelman Verbist: 0-1.
23'
Het is wachten op een doelpunt in Kerkrade. Almere heeft een overwicht, maar komen de bezoekers ook op voorsprong?
21'
Weer een kansje voor Janssen. De spits van Almere probeert doelman Verbist in de korte hoek te verschalken, maar mikt in het zijnet.
20'
Roda heeft inmiddels al twee keer toe proberen te slaan via de counter, maar de eindpass is matig. Daardoor komt Roda niet tot een grote mogelijkheid.
18'
Weer een poging van Almere. Janssen onderschept de bal en haalt vervolgens uit. De spits van Almere produceert echter een matig schot.
18'
Almere City heeft het initiatief definitief overgenomen en zoekt naar kansen. Die zijn er tot dusver nog niet echt geweest.
15'
Gele kaart voor Wiljan Pluim (Roda JC Kerkrade)
Gele kaart! Wiljan Pluim trekt opzichtig aan het shirt van Jason Oost, waardoor de leidsman besluit hem een gele kaart te geven.
14'
Roda JC heeft het moeilijk met Almere City. De bezoekers hebben veelvuldig de bal, waardoor Roda steeds verder terug moet.
12'
Weer een poging van Almere. Na een pass van Vincent Janssen kan Hoefdraad uithalen, maar zijn poging wordt geblokt door Bart Biemans.
10'
Almere City heeft het balbezit, maar maakt het Roda vooralsnog niet lastig.
7'
De beginfase in Kerkrade is leuk. Roda JC begon met een licht overgewicht, maar Almere City probeert nu het initiatief te pakken.
5'
Eerste poging van Almere City. Jergé Hoefdraad krijgt een mogelijkheid, maar moet schieten vanuit een moeilijke hoek. Doelman Bram Verbist brengt redding.
4'
Almere City wordt in de beginfase teruggedrongen. Het is duidelijk dat Roda snel wil scoren.
2'
Zijnet! De eerste grote mogelijkheid is voor Roda JC. Johan Plat geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Marc Höcher komt inlopen bij de tweede paal, maar schiet de bal in het zijnet.
2'
Marco van Duin staat vanavond onder de lat bij Almere City. Hij is de vervanger van Agil Etemadi, die zijn hand heeft gebroken.
1'
We zijn begonnen in Limburg.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade tegen Almere City FC. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Roda JC

Roda JC vecht samen met NEC Nijmegen om directe promotie naar de Eredivisie. De Limburgers zijn in vorm. Van de laatste vijf wedstrijden wist enkel Jong PSV Eindhoven een punt te pakken tegen Roda JC. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen Jong PSV (1-1), Jong FC Twente (2-0), Sparta Rotterdam (3-0), Achilles’29 (4-0) en FC Emmen (3-2). Roda JC staat momenteel op de tweede plaats met 34 punten uit dertien wedstrijden. De Limburgers hebben evenveel punten als koploper NEC, maar moeten het op doelsaldo afleggen tegen de Nijmegenaren.

Almere City

Almere City is bezig aan een wisselvallig seizoen. Zes keer werd er gewonnen, terwijl er zeven keer werd verloren. Het is dus alles of niets voor de Almeerders. Almere City is op dit moment wel bezig aan een sterke reeks. Enkel NEC was te sterk voor de ploeg van trainer Fred Grim. Achtereenvolgend speelde Almere City tegen NEC (1-2), FC Volendam (3-2), Helmond Sport (3-2), RKC Waalwijk (4-1) en FC Den Bosch (2-1). Roda JC is dus gewaarschuwd.

Janssen & Jansen

Waar Vincent Janssen (Almere City) steeds meer aandacht krijgt, daar begint Anco Jansen (Roda JC) langzamerhand de schlemiel van Roda JC te worden. Jansen vertrok in januari van De Graafschap naar Roda JC. Na twee wedstrijden in de Eredivisie raakte de aanvaller annex aanvallende middenvelder geblesseerd. Onlangs maakte Jansen zijn rentree bij Roda JC. Hij scoorde één keer in vier duels in de Jupiler League, maar hij is wederom geblesseerd geraakt. Wegens een enkelkwetsuur komt Jansen dit kalenderjaar niet meer in actie.

Spits Janssen van Almere City daarentegen maakt een uitstekend seizoen door. Hij was al goed voor vier assists en zeven doelpunten in twaalf competitiewedstrijden. Het jeugdproduct van Feyenoord kan daardoor rekenen op interesse van clubs uit de Eredivisie. Janssen zou onder meer in de belangstelling staan van PEC Zwolle en NAC Breda. Het goede spel van Janssen is ook interim-bondscoach Remy Reynierse opgevallen. Reynierse liet Janssen onlangs debuteren in Jong Oranje tijdens het oefenduel met Jong Duitsland. Dat niveau was voor Janssen echter nog te hoog. Tijdens het duel Roda JC – Almere City zal Janssen zich willen revancheren. Jansen van Roda JC zal vanaf de tribune moeten toekijken.