21.11.2014 21:49

Almere City maakt gehakt van Roda JC

Goaltjesdief Vincent Janssen is in een jubelstemming als hij Almere City met zijn tweede treffer op een 0-3 voorsprong heeft gezet in het Jupiler League-duel tegen Roda JC. (21-11-2014)

Roda JC heeft in eigen huis een flinke nederlaag moeten ondergaan. Almere City was in Kerkrade met 4-1 te sterk voor de Limburgers. Spits Vincent Janssen was bij alle treffers van de bezoekers betrokken en wakkert daarmee de interesse in zijn persoon verder aan.

Roda JC begon fel aan de wedstrijd, maar verloor na drie minuten spelen het initiatief. De Limburgers kregen wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Johan Plat gaf een voorzet vanaf de linkerkant, maar Marc Höcher schoot de bal in het zijnet. Almere City nam vervolgens het heft in handen en kwam terecht op voorsprong. Jergé Hoefdraad ging de combinatie aan met Vincent Janssen en verraste doelman Bram Verbist met een schot in de korte hoek: 0-1. Even later moest Roda JC bovendien verder met tien man, aangezien Wiljan Pluim met twee keer geel kon gaan douchen.

Almere City kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Janssen verdubbelde al vroeg in het tweede bedrijf de voorsprong. Een ingestudeerde hoekschop kwam voor de voeten van Janssen terecht. De spits twijfelde niet en haalde uit: 0-2. Roda JC had in het eerste kwartier na rust niets in te brengen, waardoor Almere kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Janssen controleerde een pass van Paul Quasten met de borst en verschalkte vervolgens Verbist met een bekeken stift: 0-3. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor Roda JC. Janssen lanceerde Ricardo Kip, die vervolgens beheerst de 4-0 tegen de touwen schoot. In de slotfase scoorde Henk Dijkhuizen nog een eretreffer namens Roda JC: 1-4.

Almere City komt door de overwinning op Roda JC op 21 punten uit veertien wedstrijden. De Limburgers blijven op 34 punten staan. Roda JC mag zich volgende week revancheren op bezoek bij De Graafschap, terwijl Almere City het in eigen huis opneemt tegen Jong Ajax.

Door: Jurre Hermans