Roda JC Kerkrade Maandag, 9. Februari 2015
20:00 uur
FC Volendam
3:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Brands 2. / Schot met rechts  (Brandley Kuwas)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Biemans 6. / Kopbal  (Mitchel Paulissen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Soufian Akouili 45. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Edwin Gyasi 66. / Schot met links  (Rigino Cicilia)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 90. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting tweede helft Roda JC kwam nauwelijks in de problemen de tweede helft en liep via Gyasi uit naar een 3-1 voorsprong. In blessuretijd deed Kuwas nog wat terug en bracht de 3-2 eindstand op het scorebord.
90'
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 3:2 door Brandley Kuwas
De aanvaller krult een vrije bal over de muur en maakt er zodoende nog 3-2 van.
90'
Er komen nog drie minuten bij in Kerkrade!
87'
Een aanvallende wissel van De Koning. Kan FC Volendam de aansluitingstreffer nog maken?
86'
Wissel in bij FC Volendam -> Bert Steltenpool
86'
Wissel uit bij FC Volendam -> Erik Schouten
84'
Biemans bijna met zijn tweede! Opnieuw kan hij koppen uit een hoekschop, maar de paal staat een tweede treffer van de verdediger in de weg. In tweede instantie kopt hij in de handen van Zwarthoed.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
80'
De tweede wissel van Roda JC. Nathan Rutjes zal als controleur op het middenveld gaan spelen.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
76'
Van Son is dreigend aan de rechterkant. Nu gaat zijn schot net voorlangs. Hij blijkt wel een versterking in de ploeg van de bezoekers.
74'
Misschien dat Hans de Koning nog een wissel moet doorvoeren om de wedstrijd te kantelen. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat FC Volendam kopje onder in Kerkrade
71'
De broertjes Gyasi staan opnieuw samen op het veld. Misschien dat Raymond net als Edwin ook kan scoren vanavond!
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Raymond Gyasi
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nayib Lagouireh
66'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:1 door Edwin Gyasi
Gyasi zoekt de combinatie met Regino Cicilia en daardoor duikt hij voor Zwarthoed op. Met zijn linker verschalkt hij de doelman van FC Volendam.
63'
Opnieuw een afstandsschot van de thuisploeg. Ditmaal probeert Jansen het, maar wederom zonder succes. Een hoekschop volgt.
61'
Philips miste zojuist een grote kans en wordt nu vervangen door Daniel van Son. Hij gaat aan de rechterkant voorin spelen en daardoor gaat Kuwas naar het centrum.
60'
Wissel in bij FC Volendam -> Daniel van Son
60'
Wissel uit bij FC Volendam -> Guyon Philips
60'
Biemans doet mee aan een aanval en is het eindstation, maar zijn schot gaat naast.
58'
Guyon Philips moet scoren! Kuwas dribbelt het zestienmetergebied in en speelt Brands aan en die speelt door op Philips. De spits schuift de bal langs de paal. Een grote kans op de gelijkmaker!
55'
Ard Van Peppen valt in het strafschopgebied, maar Eric Braamhaar vindt het geen strafschop. Dat lijkt een goed besluit.
52'
Het begin van de tweede helft is veel minder spectaculair dan het begin van de eerste helft. Er is nog weinig gebeurt sinds de hervatting.
49'
Faik probeert het weer van afstand, maar wederom is het schot niet goed genoeg. De middenvelder krijgt de bal niet tussen de palen.
48'
Beide coaches hebben geen reden gezien om te wisselen in de rust, dus dezelfde 22 spelers staan op het veld.
46'
45'
De wedstrijd begon spectaculair door twee snelle doelpunten. Het eerste kwartier was voor de bezoekers, maar daarna was Roda JC de bovenliggende partij. In blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, dankzij een eigen goal.
45'
45'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Sofian Akouili (eigen doelpunt)
Martijn Monteyne komt op aan de rechterkant en geeft een strakke voorzet. Sofian Akouili glijdt de bal in eigen doel. Hij kan de bal gewoon laten lopen, dan is er niets aan de hand.
45'
Er komen liefst drie minuten bij in de eerste helft. De grootste oorzaak hiervoor is de blessure van Zwarthoed.
45'
Mitchel Paulissen probeert het van 25 meter. Zijn indraaiende schot gaat een meter over het doel.
42'
De wedstrijd is weer hervat en Zwarthoed staat weer.
40'
De doelman van FC Volendam is aangeslagen na de redding. Hij heeft de bal in het gezicht gekregen. Daardoor ligt het spel stil in Kerkrade.
38'
Dit had een goal moeten zijn, Roda JC! Faik stuurt Anco Jansen weg op de rechterflank. Hij bedient Regino Cicilia, maar hij kan niet bij de bal, waardoor Nayib Lagouireh bij de tweede paal nog bij de bal kan. Hij stuit op de uitgekomen Zwarthoed.
35'
Kuwas kapt en draait en zoekt ruimte om uit te halen. Zijn poging is geen succes en gaat hoog over.
34'
Ruim een half uur gespeeld en de stand is nog 1-1, na die vroege doelpunten. Roda JC heeft de controle over de wedstrijd, maar dit heeft nog niet geleid tot een voorsprong.
31'
Er zijn ruim negenduizend supporters aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion. Dat is toch wat weinig gezien de capaciteit van bijna 20.000 plekken.
28'
FC Volendam staat flink onder druk. Er zit een doelpunt van de thuisploeg aan te komen.
25'
Brands wat doe je?! De middenvelder van de bezoekers wil een bal wegwerken na een hoekschop, maar raakt de bal helemaal verkeerd. Zwarthoed kan voorkomen dat Brands nogmaals scoort.
25'
Faik geeft een lage vrije trap op Anco Jansen. De aanvaller wil uithalen, maar zijn schot wordt geblokt en gaat over.
25'
Roda JC valt aan en FC Volendam zakt wat in. De thuisclub wordt steeds gevaarlijker en is op zoek naar de voorsprong.
22'
Hicham Faik probeert het van heel ver. We weten dat hij het kan, maar dit schot mist de kracht om het Theo Zwarthoed echt lastig te maken. De doelman pakt de bal in twee instanties.
20'
Een voorzet van Edwin Gyasi komt bij de tweede paal en daar komt Nayib Lagouireh inlopen. Hij kan de bal niet op doel mikken en werkt de bal in de tribune.
17'
De verdediging van Roda JC kan de bal niet wegwerken en daardoor kan Brands uithalen vanaf zo'n twintig meter. Het schot lijkt op weg naar het doel, maar wordt geblokt.
16'
Het eerste kwartier zit erop. Met twee doelpunten kunnen we zeggen dat er een leuke openingsfase was!
13'
De supporters van Roda JC lopen niet warm voor een wedstrijd op maandagavond. De tribunes zijn erg leeg.
9'
Raymond Fafiani draait een hoekschop gevaarlijk op het doel. De bal gaat net voorlangs. Een leuk begin!
6'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Bart Biemans
De hoekschop wordt bij de eerste paal op doel gekopt door Bart Biemans en via het been van Henny Schilder belandt de bal in het doel. De achterstand is dus snel ongedaan gemaakt!
5'
Roda JC loopt al snel achter de feiten aan. Aan de andere kant, er is nog veel tijd om iets aan de achterstand te doen.
2'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:1 door Kevin Brands
Brandley Kuwas kan vanaf de rechterflank naar binnen dribbelen, zonder dat een speler van Roda JC hier iets aan doet. Vanaf randje zestien bedient hij de vrijstaande Kevin Brands. Hij controleert de bal met zijn bovenbeen en werkt vervolgens beheerst af. Snelle voorsprong voor de ploeg uit Volendam!
1'
FC Volendam heeft voor de eerste keer afgetrapt. We zijn begonnen in Kerkrade!
1'
Anco Jansen start vanavond in de basis bij Roda JC. Op 1 februari spuugde hij naar arbiter Jeroen Sanders en ontving hiervoor de rode kaart. Het voorstel is een schorsing van zes wedstrijden, maar hier ging Roda JC tegen in beroep. Daardoor kan Jansen vanavond gewoon spelen. Tegen FC Eindhoven ontbrak hij wel afgelopen vrijdag.
Welkom! Roda JC Kerkrade en FC Volendam kruisen de degens in het Parkstad Limburg Stadion. Een wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer vijf van de Jupiler League. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Roda JC wil vervolg geven aan knappe overwinning in Eindhoven
Roda JC versloeg directe concurrent FC Eindhoven tijdens de vorige speelronde (0-2). Daardoor staat Roda JC in punten gelijk met FC Eindhoven. De beide achtervolgers staan momenteel twaalf punten achter op NEC. De koppositie is dus ver weg voor de ploeg van René Trost. Met de overwinning in Eindhoven kwam er een eind aan een reeks van drie nederlagen. RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en MVV Maastricht waren te sterk. Wiljan Pluim is geen onderdeel meer van de selectie, want hij speelt inmiddels voor Willem II. De clubloze Arjan Swinkels is de club komen versterken.

FC Volendam heeft goede herinneringen aan eerdere ontmoeting
In de vierde speelronde van dit seizoen speelden de beide clubs ook al tegen elkaar. Toen won FC Volendam met 3-0. Toen stond de naam van Henk Veerman nog op het wedstrijdformulier. Met Veerman op de bank, had de ploeg weinig moeite met Roda JC. Veerman speelt inmiddels voor sc Heerenveen en maakte voor de Friezen afgelopen weekend zijn eerste treffer. Het andere Oranje wist de laatste twee wedstrijden niet te winnen en daarom zou een overwinning in Kerkrade goed uit komen. De ploeg staat op dit moment op de vijfde positie in de Jupiler League met evenveel punten als nummer vier FC Emmen.