1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henk Dijkhuizen 17. / Hakbal  (Wiljan Pluim)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Boris Cmiljanić 80. / Kopbal  (Elvio van Overbeek)

90'
Roda JC heeft verzuimt te winnen van Jong PSV. In de tweede helft golfde het spel op en neer zonder grote kansen. De genadeklap van de Limburgers bleef uit waardoor Jong PSV voor de grote verrassing zorgde. Invaller Boris Cmiljanić kopte de 1-1 tegen de touwen en bracht zijn team een knap gelijkspel in het Parkstad Limburg Stadion.
90'
90'
Gele kaart voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
90'
Kan Roda JC in de vier minuten minimale extra speeltijd nog wat uitrichten? Of houdt Jong PSV zich knap staande?
89'
Wissel in bij Jong PSV -> Andjelo Rudović
86'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
86'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
85'
Weer een kans voor Cicilia! Mooie volley van de jongeling bij Roda JC belandt in het zijnet. De Koempels zijn naarstig op zoek naar de winnende goal.
80'
Doelpunt voor Jong PSV, 1:1 door Boris Cmiljanić
Wat een verrassing hier in Kerkrade! De geheel vrijstaande Montenegrijnse invaller kopt de gelijkmaker binnen na een perfecte voorzet van Elvio van Overbeek.
80'
Daar is meteen Cicilia! Een grote kopkans voor de invaller die net naast gaat.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Johan Plat
74'
Wissel in bij Jong PSV -> Boris Cmiljanić
74'
Wissel uit bij Jong PSV -> Moussa Sanoh
73'
Grote kans Demouge! De spits van Roda JC lukt het maar niet te scoren dit seizoen. Een voorzet op maat van Höcher wordt niet benut door Demouge na een puike redding van Bertrams (Jong PSV).
69'
De topscoorder van Roda JC komt in het veld. Marc Höcher maakte al vier doelpunten, veelal als invaller.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
68'
Ondertussen is het in Almere 0-2 geworden voor NEC. Dat betekent dat de periodetitel voor Roda JC ver weg lijkt.
67'
Gele kaart voor Moussa Sanoh (Jong PSV)
65'
Jong PSV switcht na deze wissel van systeem en gaat met middenvelder Paal in de gelederen in een 3-4-3 opstelling spelen. Dat betekent dat Loof, Koch en Heesakkers de twee spitsen van Roda JC moeten bestrijden.
64'
Wissel in bij Jong PSV -> Kenneth Paal
64'
Wissel uit bij Jong PSV -> Hjörtur Hermannsson
62'
Een rustige fase in de wedstrijd. Roda JC bepaalt het spel met veel balbezit, maar kansen zijn schaars.
57'
Henk Dijkhuizen weer! Uit een corner van Roda JC valt de bal uiteindelijk voor de voeten van doelpuntenmaker Dijkhuizen. Zijn poging verdwijnt maar net naast de goal van Jong PSV.
56'
Het is rust in Almere waar NEC nog altijd op voorsprong staat. Dat betekent dat Roda JC minimaal met elf doelpunten verschil moeten winnen vanavond, dat is natuurlijk een utopie!
53'
Nu is het Johan Plat met een poging van afstand. Het schot mist kracht en Jesse Bertrams is alert.
52'
Mooie poging van Nathan Rutjes. De middenvelder van Roda JC trekt naar binnen en haalt uit vanaf een meter of zestien. Het schot van de speler met het 'matje' gaat hoog over.
49'
Bijna goal Roda JC! Linksback Van Berkel zet voor en ziet zijn inzet bijna in het doel waaien. Jesse Bertrams is net op tijd om de bal over te tikken.
48'
Opnieuw een penalty onthouden! Martin Perez deelt niet graag strafschoppen uit vanavond. Nu wordt Olivier Rommens (Jong PSV) neergehaald door Bart Biemans in het strafschopgebied van Roda JC.
46'
Roda JC zal na de wedstrijd in spanning op de uitslag in Almere moeten wachten. Door rellen op de tribunes heeft de wedstrijd even stil gelegen. Inmiddels hebben Almere City FC en NEC de wedstrijd weer hervat en is het bijna rust.
46'
45'
Roda JC staat bij rust verdiend op voorsprong in de wedstrijd tegen Jong PSV. De Koempels leiden door een hakbal van Henk Dijkhuizen met 1-0. Na een felle openingsfase aan de kant van de Kerkradenaren kwamen de tegenstanders uit Eindhoven steeds meer in de wedstrijd.
45'
45'
Een minuut aan minimale extra speeltijd in de eerste helft.
44'
Goede aanval Jong PSV! Aanval over veel schijven belandt op zestien meter in de voeten van Mohammed Rayhi. Zijn schot is niet goed genoeg om keeper Verbist van Roda JC op de proef te stellen.
43'
Bijna rust hier in het Parkstad Limburg Stadion waar Roda JC het betere van het spel heeft. Kansen zijn echter schaars en de bezoekers uit Eindhoven mogen wat meer meevoetballen.
41'
Oh oh Jesse Bertrams! De slechte uittrap van de keeper van Jong PSV belandt zomaar voor de voeten van Hicham Faik. De middenvelder haalt uit maar zijn schot mis kracht om Bertrams te verrassen.
38'
Nu kans op penalty voor Roda JC! Bij de vrije trap van Pluim wordt Johan Plat neergetrokken door linksback Sander Heesakkers (Jong PSV). Ook dit wuift Perez weg.
35'
Jong PSV herstelt zich na een zwakke openingsfase in Kerkrade. Roda JC komt niet meer toe aan het creëren van kansen.
32'
In Almere komt NEC op voorsprong (0-1). Daardoor zijn de Nijmegenaren weer virtueel koploper in de periodestand.
30'
Discutabel moment scheidsrechter! Bij een voorzet van Olivier Rommens glijdt Guy Ramos (Roda JC) naar de bal en raakt deze met zijn arm. Scheidsrechter Martin Perez wuift het weg en dus geen strafschop voor het team van coach Kalezic.
28'
Eerste schot voor Jong PSV op doel! Moussa Sanoh krijgt de bal voor zijn voeten en besluit direct uit te halen vanaf twintig meter. Zijn schot is een prooi voor keeper Bram Verbist.
25'
Zonder meer een van de opvallendste namen in deze wedstrijd tot nu toe is Frank Demouge. Wat zorgt deze spits toch voor enorm veel gevaar in de verdediging bij Jong PSV.
23'
Jong PSV heeft het ontzettend moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Roda JC blijft maar aanvallen en is naarstig op zoek naar verdubbeling van de score.
20'
Bijna 2-0! Weer een goede voorzet vanaf de zijkant en Frank Demouge die zijn hoofd er tegenaan zet. Zijn kopbal gaat maar net over het doel.
19'
Roda JC is op dit moment virtueel periodekampioen! In Almere staat het namelijk nog 0-0 tussen Almere City FC en NEC.
17'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Henk Dijkhuizen
Uit een ingedraaide vrije trap vanaf de zijkant scoort Dijkhuizen de 1-0. De rechtsback van de thuisploeg schiet al vallend met de hak van zijn schoen na een goede trap van Wiljan Pluim.
16'
Gele kaart voor Augustine Loof (Jong PSV)
15'
Nu een goede aanval over de linkerkant bij Roda JC. Invallende linksback Crescendo van Berkel geeft een goede voorzet op Demouge. De spits kopt echter ruim naast het doel van keeper Bertrams.
14'
Ondanks een felle start van de Kerkradenaren leidt dit tot weinig kansen. Jong PSV blijft zo eenvoudig op de been.
12'
Een speciale wedstrijd vandaag voor tweede keeper Benjamin van Leer van Roda JC. De jonge goalie stond vorig seizoen nog onder contract bij de tegenstander van vanavond: Jong PSV.
10'
De verhouding in balbezit is enorm in het voordeel van de Koempels. De tegenstander uit Eindhoven komt er in de beginfase nog niet aan te pas.
8'
Roda JC kan vanavond rekenen op voldoende support vanaf de tribune. Het Parkstad Limburg Stadion is gevuld met 10.907 toeschouwers.
6'
Een levendige openingsfase in het Parkstad Limburg Stadion. De thuisploeg heeft het heft in handen en probeert al snel wat te forceren via aanvallend voetbal.
3'
Bijna Demouge! Roda JC begint zeer gevaarlijk met een hoofdrol voor Frank Demouge. De bonkige spits komt oog in oog met keeper Bertrams maar maakt hands bij het schieten van de bal.
2'
Eerste kans voor Roda JC! Johan Plat probeert het met een bekeken schot vanaf de zestien na goed terugleggen van Frank Demouge. De poging van Plat gaat maar net over.
1'
Jong PSV heeft vandaag maar drie veldspelers en één keeper op de bank zitten! Al gaat coach Darije Kalezic wisselen heeft hij vanavond weinig keuze.
1'
De spelers komen het veld op in het Parkstad Limburg Stadion. Bij Roda JC een last-minute wisseling in de basis. Ard van Peppen bleek in de warming-up niet fit genoeg om te starten. Zijn vervanger is Crescendo van Berkel.

Welkom bij het mooie affiche tussen Roda JC Kerkrade en Jong PSV in de negende speelronde van de Jupiler League. De wedstrijd tussen de nummer twee en veertien van de ranglijst begint om 20.00 uur. We hebben een primeur vanavond! Roda JC en Jong PSV stonden namelijk niet eerder tegenover elkaar. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Ontknoping periodekampioenschap
Voor de Kerkradenaren wordt het een belangrijke avond. Bij puntverlies van mededegradant NEC Nijmegen in Almere en een thuisoverwinning op de jongelingen uit Eindhoven mag Roda JC zich namelijk kampioen van de eerste periode noemen. Voor aanvang van deze speelronde staan zowel Roda JC als NEC op 21 punten uit acht wedstrijden. Het doelsaldo van de club uit Nijmegen (+17) is echter stukken beter dan dat van Roda JC (+6). Ook Almere City FC – NEC Nijmegen kunt u live volgen op Voetbal.com!

Vorm van beide teams
Met de vorm bij de Koempels zit het wel snor. De ploeg van coach René Trost won zeven van de acht gespeelde duels en verloor er pas één. Ook in de beker was Roda JC succesvol en schakelde het met een 2-1 overwinning eredivisionist SC Heerenveen uit. De missie voor de Limburgers blijft dan ook directe promotie naar de Eredivisie.

Jong PSV wordt gekenmerkt door wisselvalligheid. De Eindhovenaren wonnen afgelopen maandag prachtig met 5-1 van FC Den Bosch en versloegen al koploper NEC. Daarentegen werd er ook al vier maal verloren, waaronder een forse 5-0 nederlaag bij FC Emmen. De verschillen in de middenmoot van de Jupiler League zijn zo klein dat bij een overwinning het linkerrijtje alweer behaald wordt. De jeugdige ploeg van coach Darije Kalezic zal er vanavond alles aan doen om Roda JC van de periodetitel af te houden.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martin Perez en diens assistenten Richard Brondijk en Terry Hoekstra. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Kerkrade. Ik wens u alvast veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd!