Almere City FC Vrijdag, 3. Oktober 2014
20:00 uur
NEC Nijmegen
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 31. / Hakbal  (Anthony Limbombe)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 47. / Schot met links  (Alireza Jahanbakhsh)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ricardo Kip 82. / dir. vrije trap

90'
Het eerste succes voor NEC is een feit, want de periodetitel is binnen middels de 1-2 zege op Almere City. Sjoerd Ars bracht NEC vroeg in de tweede helft op 0-2. Almere City was daarmee verslagen, al deed Ricardo Kips nog wel wat terug voor de thuisploeg met een rake vrije trap.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Oei, Kristján Emilsson bekroont zijn goede invalbeurt bijna met een treffer. Agil Etemadi voorkomt de 1-3 met een redding in de korte hoek.
90'
Het feest wordt gevierd door de supporters van NEC. Periodetitels is bijna een feit!
89'
Een echt slotoffensief van Almere City blijft uit, terwijl het einde nadert. Extra tijd zal drie minuten zijn.
88'
Gele kaart voor Vincent Janssen (Almere City FC)
Janssen pakt ook nog een kaart en is hierdoor geschorst. Over twee weken op bezoek bij FC Volendam is hij er dus niet bij.
86'
Gele kaart voor Gaston Salasiwa (Almere City FC)
Salaswis schoffelt Alireza onderuit. De gele kaart is een verdiende straf.
84'
Aan de andere kant vergeet Sjoerd Ars de wedstrijd in het slot te gooien. Hij stuit op de voeten van Almere-doelman Etemadi.
83'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:2 door Ricardo Kip
En de nachtkaars wakkert weer aan. Ricardo Kip rost een vrije trap aan de rand van de zestien via de vingertoppen van doelman Joshua Smits en de binnenkant van de goal in het doel.
81'
Die Kristján Emilsson is een positieve verrassing. De IJslandse invaller is gevaarlijk met zijn acties en zorgt voor meer schwung bij de Nijmegenaren. Het lijkt een kwestie van tijd tot dat hij een basisplaats verovert.
79'
Gele kaart voor Cees Toet (Almere City FC)
Toet zegt 'halt' tegen Kristján Emilsson, maar moet dat wel bekopen met een gele prent.
78'
In Kerkrade is het 1-1 gebleven tussen Roda JC en Jong PSV. Dus NEC kan weinig meer overkomen!
77'
Wissel in bij Almere City FC -> Jason Oost
77'
Wissel uit bij Almere City FC -> Norair Aslanyan-Mamedov
76'
Het verhaal van de nachtkaars is jullie vast wel bekend. Die gaat op dit moment tergend langzaam uit in Almere!
74'
Wissel in bij Almere City FC -> Enzio Boldewijn
74'
Wissel uit bij Almere City FC -> Leon de Kogel
72'
Oei, verraderlijke voorzet rolt het strafschopgebied van NEC binnen en rolt zo richting de achterlijn. Geen enkele speler van Almere City is attent genoeg om tegen deze bal aan te lopen. Zonde voor de thuisploeg!
69'
Jeffrey Leiwakabessy gaat links op het middenveld spelen en de rechtspositie die vacant is geworden door de wisselbeurt van Marcel Appiah wordt ingevuld door Giovanni Gravenbeek.
68'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
68'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
67'
Voor NEC is dit resultaat natuurlijk fantastisch. In Almere zullen ze echter minder blij zijn, want de zevende nederlaag is alweer aanstaande voor Almere City. Het lijkt erop dat Almere City in de resterende minuten geen vuist meer kan maken tegen NEC.
63'
Jong PSV is bij Roda JC op 1-1 gekomen. Bij deze stand kan de champagne wel ontkurkt worden in Nijmegen om de periodetitel te vieren. Bovendien loopt NEC in de strijd om de titel ook nog twee puntjes uit.
60'
Smits met de vingertoppen! Een teken van leven van Almere City. NEC geeft Ricardo Kip te veel ruimte om aan te leggen voor een schot. Dat loopt bijna fataal af, want Kip heeft een venijnig schot in zijn benen. Met een laag, verraderlijk schot moet doelman Joshua Smits zijn vingertoppen gebruiken om de aansluitingstreffer te voorkomen.
56'
Gele kaart voor Marcel Appiah (NEC Nijmegen)
De rechtsback van NEC is te laat met een tackle en gaat in het boekje van scheidsrechter Edwin van de Graaf.
52'
Die periode lijkt wel binnen voor NEC. Het scheelde net niet veel of Sjoerd Ars maakte zijn tweede van de avond.
47'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Sjoerd Ars
NEC al snel in de tweede helft op rozen. De aanval begin bij invaller Kristján Emilsson, die de bal aflegt op Alireza. De Iraniër heeft geen ruimte om te schieten en legt af op Sjoerd Ars. De topscorer heeft in het strafschopgebied veel ruimte om te draaien en schiet de bal koel binnen.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Giovanni Gravenbeek
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tom Daemen
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kristján Emilsson
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
46'
Wissel uit bij Almere City FC -> Sander Keller
46'
Wissel in bij Almere City FC -> Lars Nieuwpoort
46'
45'
Een bewogen eerste helft zit erop in Almere. Alireza Jahanbakhsh bracht NEC met een magistrale goal op 0-1. Na die goal braken er rellen uit op de tribune, omdat fans van Almere City de feestende supporters van NEC aanvlogen. Bijna twintig minuten lag het duel stil, maar besloot arbiter Edwin van de Graaf het duel weer te hervatten.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
43'
Weer een hoekschop van NEC, en weer is het niet ongevaarlijk. Anthony Limbombe laat de corner vanaf links indraaien met erg veel effect. Dat dwingt Almere City-doelman Agil Etemadi tot een redding met zijn vuisten. De aanval van NEC eindigt bij een schot van Tom Daemen, die hoog over schiet.
40'
Wat een kans! Vincent Janssen moet Almere City hier op gelijke hoogte zetten. Via Tom Daemen krijg Janssen de bal wat gelukkig mee richting het doel. Hij komt oog in oog te staan met Joshua Smits, die de bal recht op zich af ziet komen en de gelijkmaker voorkomt.
40'
De magistrale goal van Alireza Jahanbakhsh verbloemt veel bij NEC. Het is gewoon niet goed wat de Nijmegenaren laten zien tegen deze laagvlieger uit de Jupiler League.
38'
Vincent Janssen, die een verleden heeft bij NEC, blijft op links sterk aan de bal. De voorzet die hij uiteindelijk aflevert is niet best. Het is een simpele vangbal voor doelman Joshua Smits.
36'
In Kerkrade is het bij Roda JC - Jong PSV al een tijdje rust. Roda leidt met 1-0, maar zag Jong PSV in de slotfase van de eerste helft beter worden.
34'
De bal rolt weer. Almere City heeft afgetrapt na het doelpunt van Alireza.
34'
We gaan weer verder! De situatie is weer veilig en daarom betreden de spelers weer het veld.
34'
Het lijkt erop dat de spelers straks het veld weer op gaan zoeken.
34'
Als de veiligheid gegarandeerd kan worden, hervatten Almere City en NEC de wedstrijd.
34'
Scheidsrechter Edwin van de Graaf trekt zich even terug. Ondertussen lijkt de rust wel wedergekeerd in het stadion.
34'
Afkoelingsperiode! De teams zoeken de kleedkamers op. Voorlopig ligt de wedstrijd stil, of de beide ploegen terugkomen is onduidelijk.
33'
De wedstrijd ligt stil, omdat Almere City-fans NEC-supporters bestormen die juichen in de thuisvakken na de 0-1 van Alireza.
32'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Alireza Jahanbakhsh
Een wonderbaarlijke goal van Alireza. Bij een hoekschop van Anthony Limbombe kruipt de Iraniër naar de tweede baal. Met de zijn binnenste voet (rechts) schiet hij de bal met de binnenkant via de onderkant van de lat in het doel. Magistraal!
31'
Almere City perst er ook betere aanvallen uit. Na twee keer gevaarlijk te zijn geweest via Leon de Kogel is het nu de beurt aan Gaston Salasiwa. Op links sprint hij naar binnen en probeert hij de bal in het doel te krullen. Het schot is te hard en dat zorgt ervoor dat de bal over gaat.
28'
Grootste kans tot nu toe! Almere krijgt een hoekschop niet goed weg waardoor de bal belandt voor de voeten van Kevin Conboy. Ter hoogte van de penaltystip kan de linksback uithalen. Verder dan een schot op Almere-doelman Agil Etemadi komt Conboy niet. Daar had toch echt meer ingezeten voor NEC!
27'
Het publiek van Almere City veert weer op bij balbezit van Leon de Kogel. Terecht ook want de aanvaller speelt zich met een beetje geluk naar de rand van het strafschopgebied. Het duurt te lang totdat De Kogel uithaalt. Wanneer hij besluit dat te doen staan er voldoende NEC'ers om de bal te blokken.
25'
Agil Etemadi lijkt het erger voorkomen dan het is. De doelman van Almere City duikt naar een afstandsschot van Tom Daemen, maar dat is overbodig. Het schot gaat namelijk ver naast het doel van Almere City.
23'
Gele kaart voor Tom Daemen (NEC Nijmegen)
Daemen klemt de enkel van Norair Aslanyan-Mamedov, die daardoor niet verder kan. Dat komt hem op geel te staan en mist de verdediger daardoor de volgende wedstrijd van NEC. Die is over twee weken tegen FC Den Bosch.
20'
Eerste serieuze mogelijkheid van Almere City. Vincent Janssen trekt naar binnen en zorgt voor ruimte voor Leon de Kogel, die de bal ook ontvangt van Janssen. De Kogel heeft de ruimte en de tijd om een goed schot te produceren, maar aan de rand van het strafschopgebied schiet de spits de bal in de handen van de goalie.
19'
De defensie van NEC heeft Almere City goed in de tang. Aanvallend moet het echter beter bij de bezoekers, want er gaat nog te veel mis.
18'
NEC moet aan de bak, want Roda JC is op 1-0 gekomen tegen Jong PSV. Dat betekent dat Roda JC nu virtueel winnaar is van de eerste periode.
13'
Sander Keller van Almere City FC levert te makkelijk in bij Anthony Limbombe. De aanvaller NEC neemt de bal gretig over en begint aan een dribbel. Hij heeft geen oog voor zijn ploeggenoten. Vanaf de linkerflank neemt hij het doel onder vuur. Het schot is ondermaats, want de bal gaat hoog over het doel van Agil Etemadi.
11'
In de openingsfase is nog geen bovenliggende ploeg aan te wijzen. NEC nam het doel al wel onder vuur, maar verder kwam het nog niet. Almere City probeert rustig op te bouwen. Vanuit daar heeft het zich nog niet gemeld voor het doel van de bezoekers.
7'
De eerste mogelijkheid voor NEC dient zich aan. Sjoerd Ars komt goed voor zijn man en met de buitenkant probeert de spits de bal in het doel te werken. De bal krijgt te veel hoogte en zeil over.
3'
Gregor Breinburg mag de eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. Hij brengt de bal goed de zestien en vindt ook een medespeler. Tobias Haitz raakt de bal echter niet goed met een doeltrap als gevolg.
2'
Bij NEC waren Anthony Limbombe en Sjoerd Ars twijfelgevallen. Zij trainden in aanloop naar dit duel aangepast en zijn fit genoeg om te spelen.
1'
NEC heeft afgetrapt in Almere. De elf van trainer Ruud Brood kunnen rekenen op de steun van een vol uitvak.
1'
De spelers staan op het veld. Wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Goedenavond! Welkom bij de Jupiler League-wedstrijd tussen Almere City FC en NEC Nijmegen. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf 20.00 uur verslag van dit interessante treffen. De opstellingen van beide ploegen vind je hier.

Interessant? Ja. De Jupiler League is toe aan de negende speelronde en dat betekent dat de eerste periodetitel verdeeld gaat worden. De grootste kanshebber hierop is NEC Nijmegen. De degradant uit de Eredivisie draait tot nu toe erg goed in de Eerste Divisie en gaat samen met mede-degradant Roda JC aan kop. De Nijmegenaren hebben echter een véél beter doelsaldo (21-8) dan Roda JC (14-8) waardoor de periodetitel voor het grijpen ligt. Een overwinning is voldoende, tenzij Roda JC het heel bont maakt in de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Het moet gebeuren op bezoek bij Almere City FC, een ploeg waar het niet heel denderend loopt. In de KNVB Beker werd ADO Den Haag weliswaar knap uitgeschakeld, in competitieverband wil het niet vlotten. Er werd slechts twee keer gewonnen en de nummer vijftien van de competitie beschikt ook nog eens over één van de slechtste defensies van de Jupiler League. Alleen hekkensluiter RKC Waalwijk en FC Oss kregen meer doelpunten tegen. Almere City FC lijkt daarom de ideale tegenstander voor NEC om de periodetitel in de wacht te slepen.

Voor concurrent Roda JC is het te hopen dat NEC een zeldzaam misstapje maakt. Zelfs FC Volendam en FC Eindhoven mogen stiekem hopen op een eerste succes dit seizoen. Hoe dat precies in elkaar steekt, kun je hier lezen. En ondertussen ook benieuwd hoe Roda JC het er tegen Jong PSV vanaf brengt? Volg dan deze liveticker.