Sparta Rotterdam Vrijdag, 29. Augustus 2014
20:00 uur
FC Volendam
0:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ludcinio Marengo 18. / Schot met rechts  (Kevin van Kippersluis)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin van Kippersluis 29. / Schot met links  (Jermano Lo Fo Sang)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 44. / Schot met links
0 : 4 Torinfos in de Ticker Kevin van Kippersluis 60. / Schot met rechts  (Guyon Philips)
0 : 5 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 87. / Schot met rechts

90'
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
87'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:5 door Henk Veerman
Het eerste schot van Kevin van Kippersluis wordt gekeerd, maar doordat Kenny Teijsse heel slecht uitverdedigd, komt de bal terecht bij Veerman. De invaller twijfelt niet en knalt de 0-5 tegen de touwen.
86'
Sparta Rotterdam is nauwelijks meer in de aanval te zien. Een doelpunt van FC Volendam is waarschijnlijker dan een doelpunt van Sparta.
83'
Wissel in bij FC Volendam -> Henk Veerman
83'
Wissel uit bij FC Volendam -> Ludcinio Marengo
82'
Guyon Philips bijna met de 0-5! Aleksandar Bjelica laat zich makkelijk passeren door de spits, die zichzelf in een goede positie manoeuvreert. Op een meter of twintig besluit Philips te sluiten en ondanks dat het een goed schot is, weet Roy Kortsmit redding te brengen.
80'
Nog tien minuten te spelen op Het Kasteel. Gaat Sparta nog de eretreffer maken, gaat FC Volendam nog een keer scoren, of blijft het 0-4?
79'
Weer een mogelijkheid voor Deniz Mahmudov! De invaller mikt van dichtbij de bal naast het Sparta-doel.
78'
Denis Mahmudov maakt bijna zijn eerste doelpunt in het shirt van Sparta Rotterdam. De aanvaller, die op huurbasis is overgenomen van PEC Zwolle, krult een vrije trap langs de muur. Jordi van Stappershoef is echter attent en voorkomt met een goede redding de 1-4.
75'
Kevin van Kippersluis had daar zijn hattrick kunnen maken. Tom Overtoom bedient de aanvallende middenvelder van FC Volendam, die vanaf een meter of vijftien de bal hoog over het doel van Sparta schiet.
74'
De eerste berichten zijn dat de doelman een kaakfractuur heeft opgelopen.
74'
Theo Timmermans is overigens in de rust naar het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
71'
Gele kaart voor Kenny Teijsse (Sparta Rotterdam)
Een domme overtreding en een domme gele kaart voor Teijsse. De verdediger houdt op een ongevaarlijke plek Brandley Kuwas en krijgt daarvoor geel.
70'
Nee, het is echt niet goed wat het team van Gert Kruys vanavond laat zien. Het combinatiespel loopt totaal niet en als de lange bal een keer wordt gehanteerd, mislukt dat ook.
67'
De wedstrijd op Het Kasteel is zo goed als gespeeld. FC Volendam hoeft niet meer en Sparta heeft de moed ook opgegeven.
64'
Giovanni Hiwat komt in een gevaarlijke positie nadat hij Sofian Akouili van zich afschudt. De buitenspeler kan de bal steken op Johan Voskamp, maar het passje van Hiwat is te scherp en bereikt de invaller niet.
60'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:4 door Kevin van Kippersluis
Wat een heerlijke doelpunten worden er vanavond gemaakt op het Kasteel. Guyon Philips kopt de bal door op Van Kippersluis, die de bal meeneemt, Daniël Breedijk omspeelt en vervolgens de bal heerlijk over Roy Kortsmit stift.
60'
Een halfuur voor tijd past Gert Kruys zijn laatste wissel toe.
60'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Johan Voskamp
60'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
58'
Gele kaart voor Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam)
De scheidsrechter geeft vanavond voor hele lichte overtredingen gele kaarten. Dit had hij prima af kunnen doen zonder kaart, mij besluit Verhaar voor een lichte overtreding op Tom Overtoom een prent te geven.
55'
Sparta Rotterdam heeft in de eerste tien minuten van de tweede helft aanvallend nog weinig laten zien. FC Volendam vertraagt in balbezit het tempo en gokt op de tegenaanval.
53'
Kenny Teijsse bijna met een eigen doelpunt. De verdediger wil de bal wegschieten, maar raakt 'm fout en verschalkt daarmee bijna zijn eigen doelpunt. Met een uiterste poging voorkomt Roy Kortsmit echter de 0-4.
51'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin Wattamaleo
51'
Wissel uit bij FC Volendam -> Raymond Fafiani
50'
Na de gemiste vrije trap gaat Raymond Fafiani op de grond liggen. De Volendammer lijkt zich te hebben verstapt.
49'
FC Volendam krijgt een vrije trap op een meter of dertig van het doel en Raymond Fafiani gaat achter de bal staan. De middenvelder mikt de bal echter meters over het doel van Roy Kortsmit.
47'
Gert Kruys heeft twee keer gewisseld. Sparta speelt nu met vier aanvallers!
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Denis Mahmudov
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Robert van Boxel
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Aleksandar Bjelica
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Huseyin Dogan
46'
45'
Samenvatting eerste helft: Wat een vernedering voor Sparta Rotterdam. De thuisploeg staat halverwege de wedstrijd met 0-3 achter in eigen huis. FC Volendam zit op rozen en gaat dit niet meer weggeven. Namens de bezoekers maakten Ludcinio Marengo, Kevin van Kippersluis en Brandley Kuwas de doelpunten.
45'
45'
Doelpunt Sparta? Nee! Vlak voor het einde van de eerste helft haalt Jermano Lo Fo Sang een bal van de lijn; geen doelpunt voor de thuisploeg. Maar was de bal niet al over de de doellijn?
45'
Het FC Volendam-publiek voert momenteel de boventoon op Het Kasteel. 'Sparta mag een liedje zingen', 'Het is stil aan de overkant' en 'Helemaal niets in Rotterdam' wordt luidkeels gezongen door de Volendammers.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt vijf minuten. Waarom zoveel blessuretijd? Nou, dat komt doordat Theo Timmermans (FC Volendam) heel lang werd behandeld op het veld.
44'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:3 door Brandley Kuwas
Wát een doelpunt! Ludcinio Marengo maakte een mooie goal, maar Kuwas maakt zowaar nog een mooier doelpunt. De buitenspeler treft vanaf de rechterzijde naar binnen en schiet vervolgens de bal verwoestend in de rechterkruising. Boem!
42'
Jordi van Stappershoef tast bij een hoge bal mis en mag blij zijn dat zijn foutje niet wordt afgestraft! Sparta Rotterdam krijgt nog wel een hoekschop.
41'
Giovanni Hiwat heeft overigens pijn en loopt naar de zijlijn om zich te laten behandelen.
40'
Gele kaart voor Sofian Akouili (FC Volendam)
De rechtsback van FC Volendam deelt een beuk(je) uit aan Giovanni Hiwat en krijgt daarvoor een gele kaart.
39'
Met veel gemak omspeelt Brandley Kuwas zijn directe tegenstander Kenny Teijsse. De voorzet die volgt is minder, maar deze buitenspeler laat zien veel klasse te hebben. Eredivisie-clubs, letten jullie op?
37'
De thuisploeg is op jacht naar de gelijkmaker. Vooralsnog houdt FC Volendam vrij eenvoudig stand.
36'
Ludcinio Marengo speelt de bal door de benen van Kees van Buuren, maar gelukkig voor Sparta staat Daniël Breedijk goed op te letten en voorkomt hij dat Marengo kan doorlopen richting het Sparta-doel.
35'
Aan Sparta-zijde is Giovanni Hiwat tot op heden de gevaarlijkste man. Sofian Akouili heeft veel moeite om de buitenspeler af te stoppen.
33'
Bijna Paul Gladon! Huseyin Dogan pompt de bal in het strafschopgebied en Gladon kopt de bal door. Even lijkt Sparta te gaan scoren, maar de bal stuitert - aan de verkeerde kant van de paal - over de achterlijn.
32'
Gele kaart voor Tom Overtoom (FC Volendam)
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Overtoom, die op het middenveld Huseyin Dogan vasthoudt.
31'
Sparta verzuimt de aansluitingstreffer te maken! Giovanni Hiwat geeft vanaf links een uitstekende voorzet op Thomas Verhaar, die vlak voor het doel over de bal heen maait.
29'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:2 door Kevin van Kippersluis
Vlak nadat Sparta een grote kans krijgt, maakt FC Volendam de 0-2. Het is de 'vervanger' van Robert Mühren die doeltreffend is. Van Kippersluis wordt weggestuurd door Jermano Lo Fo Sang en wipt vervolgens met links de bal over Roy Kortsmit heen: 0-2.
29'
Een kans voor Sparta! Een afvallende bal wordt opgepikt door Steef Nieuwendaal, die vanaf een meter of 25 schiet. Jordi van Stappershoef hoeft niet in actie te komen en ziet de inzet van Nieuwendaal naast gaan.
28'
Beide spelers kunnen gelukkig gewoon de wedstrijd vervolgen.
28'
Wat is er aan de hand?! Weer twee koppen tegen elkaar. Ditmaal zijn Jermano Lo Fo Sang en Thomas Verhaar de pineut.
28'
Jordi van Stappershoef maakt zijn debuut namens FC Volendam.
27'
Wissel in bij FC Volendam -> Jordi van Stappershoef
27'
Wissel uit bij FC Volendam -> Theo Timmermans
27'
Onder applaus van het Sparta-publiek wordt de doelman van FC Volendam, Theo Timmermans, op een karretje van het veld gehaald.
26'
Jordi van Stappershoef maakt zich klaar voor een invalbeurt.
25'
Het spel ligt lang stil. Theo Timmermans wordt op een brancard gezet en zal zodra van het veld worden gedragen.
23'
Het ziet ernaar uit dat Theo Timmermans de wedstrijd niet kan vervolgen. De FC Volendam-doelman ligt op de grond en beweegt niet.
21'
Met Paul Gladon gaat het wel, maar Theo Timmermans is er slechter aan toe. Het achterhoofd van de spits kwam tegen het gezicht van de doelman van FC Volendam.
20'
Pijn bij Theo Timmermans en Paul Gladon. De doelman komt uit en probeert de bal weg te boksen, maar bij die actie raakt hij ook het hoofd van Gladon.
18'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:1 door Ludcinio Marengo
Wat een heerlijk doelpunt van Marengo! De buitenspeler trekt vanaf links naar binnen, zoekt zijn rechterbeen en krult vervolgens de bal in de rechterhoek. Roy Kortsmit zit nog met zijn vingertoppen aan het schot, maar kan niet voorkomen dat de bal in het doel vliegt.
17'
Paul Gladon handelt veel te langzaam! Robert van Boxel onderschept op het middenveld de bal en leidt de tegenaanval van Sparta in. Op het moment dat de bal bij Gladon komt, gaat het fout. De spits treuzelt te lang en geeft vervolgens een foute pass.
15'
Doordat FC Volendam al vroeg druk zet op de opbouw van Sparta, ligt er veel ruimte tussen de linies. Beide ploegen hebben nog weinig gebruik gemaakt van deze ruimtes.
12'
FC Volendam laat Sparta nauwelijks opbouwen. Er wordt alleen geen druk gezet op de doelman van de thuisploeg, Roy Kortsmit.
9'
Vanaf rechts geeft Brandley Kuwas een heerlijke voorzet in het strafschopgebied, maar Steef Nieuwendaal wint op vijf meter van het doel het kopduel en voorkomt daarmee een grote kans voor de bezoekers.
8'
Tom Overtoom lijkt Kevin van Kippersluis één op één te zetten met Roy Kortsmit, maar de Volendammer wordt afgevlagd wegens buitenspel.
6'
Leuke actie van Giovanni Hiwat! De buitenspeler speelt aan de linkerzijde Gijs Luirink, trekt naar binnen en schiet op doel. De inzet gaat recht door het midden en wordt, met enige moeite, gekeerd door Theo Timmermans.
6'
Bij Sparta Rotterdam staat Paul Gladon in de punt van de aanval. De spits werd vorig jaar verhuurd aan FC Dordrecht en maakte daar aan de lopende band doelpunten, maar in Rotterdam loopt het nog niet zo goed voor Gladon. Dit seizoen maakte hij - in vier wedstrijden tijd - nog geen enkele goal.
4'
De bezoekers uit Volendam hebben het initiatief in de eerste minuten voor de wedstrijd. Het team van Gert Kruys verdedigt vanavond de koppositie in de Jupiler League.
1'
Een hachelijk momentje voor het Sparta-doel. De corner wordt scherp genomen en Roy Kortsmit kan ternauwernood de bal uit het strafschopgebied boksen.
1'
De wedstrijd op Het Kasteel is begonnen. FC Volendam krijgt al na twintig seconden spelen de eerste hoekschop van de wedstrijd.
1'

Een topper in de Jupiler League! Om 20:00 begint op Het Kasteel de wedstrijd tussen de huidige nummer één en nummer twee van de competitie: Sparta Rotterdam – FC Volendam. In een onderling duel strijden de twee clubs om de koppositie. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel.

Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam is het seizoen uitstekend begonnen en staat na vier speelrondes bovenaan in de Jupiler League. Gewonnen werd er van FC Den Bosch, Achilles ’29 en MVV, vorige week werd tegen Helmond Sport het eerste puntenverlies van het seizoen geleden (0-0). Het team van Gert Kruys liep vorig seizoen op een haar na promotie naar de Eredivisie mis en alles is eraan gelegen om dit seizoen promotie wél te bewerkstelligen.

FC Volendam

De tegenstander van Sparta Rotterdam, FC Volendam, is het seizoen ook goed begonnen. Met negen punten uit vier wedstrijden staan ‘het andere Oranje’ op de tweede plaats in de Jupiler League. Het team van Hans de Koning heeft tot nu toe de meeste doelpunten gemaakt in de competitie (12) en de minste tegendoelpunten gekregen (2). FC Volendam is dit seizoen ijzersterk en gaat een rol spelen in de strijd om het kampioenschap.

Uitgaande transfers

Zowel Sparta Rotterdam als FC Volendam verloor recentelijk zijn sterspeler. Bij de Rotterdammers vertrok de 20-jarige Mimoun Mahi. De aanvaller werd door FC Groningen overgenomen van de Kasteelheren. Bij FC Volendam vertrok de man die voor de doelpunten zorgde: Robert Mühren. De spits werd door AZ weggekocht uit Volendam. Mühren maakte dit seizoen al zes doelpunten in de competitie en zal dus worden gemist.