Go Ahead Eagles
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 27. / Schot met rechts

90'
Ondanks de goede wil in de tweede helft bij Fortuna Sittard gaan de drie punten mee naar Deventer. Via Raymond Fafiani (lat) en Lars Hutten (paal) was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk wisten de Eagles toch minimaal te winnen in Sittard. Hierdoor is de vijfde plaats verzekerd.
90'
90'
Lars Hutten met de vrije trap! De spits van Fortuna ontpopt zich vanavond tot specialist. Opnieuw zorgt Hutten voor gevaar met een vrije trap. Dit keer gaat de bal via de muur en Zwarthoed net over.
88'
Kan Fortuna er nog een slotoffensief uitpersen? Op basis van de tweede helft verdienen de Limburgers een gelijkspel.
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
85'
Grote kans Van Son! Dit had dan de gelijkmaker moeten zijn. Souhail Belkassem snelt weg aan de rechterkant en legt uitstekend terug richting de penaltystip. Aanvoerder Jens van Son weet de bal echter over het doel te plaatsen.
82'
Dennis Dengering moet het veld geblesseerd verlaten. De rechtsback trapte in de verschrikkelijke grasmat bij een onschuldige vrije trap. Dengering is vervangen door Demen Roumen.
79'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Demen Roumen
79'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Dennis Dengering
78'
Het heft is weer in handen van de bezoekers. Zojuist waren er wat kleine mogelijkheden voor Darren Maatsen (halve omhaal) en Teijsse (kopbal vanuit een hoekschop).
75'
Fortuna Sittard heeft nog een kwartier om een nederlaag af te wenden in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De thuisploeg lijkt echter weinig kans te maken op een stuntje.
72'
De Trendwork-Arena is vanavond matigjes gevuld voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het totale aantal komt op 1.666 toeschouwers.
69'
Er zijn nog ruim twintig minuten te spelen bij Fortuna - Go Ahead. Na het goede offensief aan het begin van de tweede helft is de Limburgse storm wat gaan liggen.
65'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Souhail Belkassem
65'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Dries Saddiki
65'
Kans voor Wolters! Vanaf de linkerkant belegt Randy Wolters een prima actie met dito poging. De linksbuiten van Kowet kapt zich vrij en schiet vervolgens hard op het lichaam van doelman Kaya.
64'
Ondertussen staat FC Emmen op achterstand op bezoek bij VVV-Venlo. Dit betekent dat Go Ahead met ieder resultaat vanavond verzekerd is van de vijfde plaats.
60'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor aanvoerder Vriends. De verdediger van Go Ahead glijdt stevig door op de benen van Joeri Schroyen.
60'
Er is een uur gespeeld in Sittard. Het eerste kwartier na rust is leuker geweest dan de gehele eerste helft. Dit komt met name door de aanvallende houding van de thuisploeg.
57'
Fortuna zet serieus aan en brengt de Eagles in verlegenheid. Onder leiding van het schaarse groepje supporters speelt de thuisploeg na rust gepassioneerd.
54'
Schot op de paal! Oh wat is Fortuna dichtbij een gelijkmaker. Lars Hutten schiet een vrije trap vanaf twintig meter vol op de paal. Go Ahead komt hier wederom goed weg.
52'
De thuisploeg begint fel aan de tweede helft. Het zal coach Ben van Dael tot tevredenheid stemmen hoe zijn ploeg het spel oppakt. Go Ahead is in ieder geval gewaarschuwd.
48'
Fafiani op de lat! Geweldige opening van de tweede helft met een megakans voor Fortuna. Bij de tweede paal volleerd Raymond Fafiani op de lat. De bal komt daarna via het hoofd van Theo Zwarthoed in zijn eigen handen.
47'
Met dezelfde 22 spelers is de tweede helft gestart in Sittard. Kan thuisploeg Fortuna uit de figuurlijke schulp kruipen in het tweede bedrijf? Of gaat Go Ahead een zakelijke overwinning boeken?
46'
45'
In een redelijk slordige eerste helft kent Go Ahead voorlopig weinig problemen met een zwak Fortuna Sittard. Na kleine mogelijkheden voor Kenny Teijsse opende Leon de Kogel de score in de 27e minuut. De topscorer profiteerde van gepruts bij Luc Mares en knalde hard raak: 0-1. Vlak voor rust was de spits van Go Ahead nog dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond.
45'
43'
De rust nadert in het Fortuna Sittard Stadion. Niets lijkt een overwinning van Go Ahead voorlopig in de weg te staan. Het team van Hans de Koning kent weinig problemen met Fortuna.
40'
Geplaatst schot De Kogel! De maker van het eerste doelpunt krijgt op aangeven van Wolters de mogelijkheid op zijn tweede van de avond. Op randje zestien krult de topscorer de bal net voorbij de kruising.
37'
Go Ahead heeft in deze fase de touwtjes stevig in handen. Fortuna komt er niet meer door en staat momenteel terecht op een 0-1 achterstand.
34'
Bij deze stand is Go Ahead verzekerd van de vijfde plaats in de Jupiler League. Dat betekent rechtstreekse plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Tegenstander wordt VVV of NAC.
30'
Teijsse bijna 0-2! Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant wordt bijna in het doel gewerkt door Teijsse. Nadat de buitenspelval werd omzeild gaat de volley maar net naast.
29'
Na een half uur spelen staat Go Ahead dus op een 0-1 voorsprong in Sittard. De teruggekeerde Leon de Kogel maakte zojuist alweer zijn 23e competitiegoal.
27'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Leon de Kogel
Geschutter van Luc Mares leidt tot balbezit voor Go Ahead. Leon de Kogel heeft een vrije doortocht naar het doel en knalt hard en hoog achter doelman Ferhat Kaya.
27'
Darren Maatsen is nog weinig aan de bal geweest. De snelle rechtsbuiten was een twijfelgeval aan de kant van Go Ahead in verband met enkelklachten. Vorige week scoorde Maatsen, net als Teijsse, tweemaal.
23'
Teijsse schiet naast! Een afgeslagen corner van Randy Wolters komt via de kluts voor de voeten van Kenny Teijsse. De gelegenheidsspits puntert de bal uiteindelijk ruim naast het doel.
22'
Er is helaas voorlopig weinig te melden vanuit Sittard. Beide teams spelen de bal veelvuldig rond. Maar bij het naderen van het strafschopgebied gaat het constant fout.
18'
Voor Fortuna Sittard zit het seizoen er zo goed als op. De Limburgers zullen waarschijnlijk op de zeventiende plaats het seizoen besluiten. Degradatie is niet meer in gevaar voor de ploeg van Ben van Dael.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. Vanavond kijken de aanhangers van Go Ahead ook met een schuin oog naar de wedstrijd VVV - Emmen. De Emmenaren zijn namelijk de concurrent voor plaats vijf.
11'
Het duel gaat voorlopig goed gelijk op. Er zijn nog geen noemenswaardige mogelijkheden te noteren. De bezoekers uit Deventer hebben het meeste balbezit in de openingsfase.
8'
Het veld is enorm slecht vanavond in het Fortuna Sittard Stadion. De bal hobbelt van man naar man waardoor goed combinatiespel schier onmogelijk lijkt.
5'
Net zoals de afgelopen weken is linksback Kenny Teijsse de man achter diepste spits Leon de Kogel. Vorige week wierp dit zijn vruchten af en scoorde Teijsse twee keer in Helmond.
2'
De pas 26-jarige scheidsrechter Ingmar Oostrom heeft het startsignaal gegeven van Fortuna - Go Ahead! Kunnen de Eagles vanavond in Sittard de vijfde plaats verzekeren?
1'
De opstellingen
Fortuna Sittard kiest vanavond in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor Nayib Lagouireh als diepste spits. De oud speler van Roda JC Kerkrade vervangt zodoende Marco Ospitalieri.

Bij Go Ahead keert een drietal spelers terug van blessures. Sander Duits, Robin van de Meer en topscorer Leon de Kogel beginnen in de basis. Dit gaat ten koste van Joey Groenbast, Tom Daemen en Jerry van Ewijk.

Welkom bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles! Het duel tussen de nummer zeventien en vijf van de Jupiler League begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Sittard. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Fortuna Sittard
In de Trendwork-Arena hoopt Fortuna de fans op een mooie laatste thuiswedstrijd te trakteren. Echter zijn de Limburgers niet bepaald in vorm. De laatste drie competitieduels werden verloren tegen respectievelijk Jong Ajax, MVV Maastricht en VVV-Venlo. Vorige week verloor het team van coach Ben van Dael met 4-1 in Venlo. De eretreffer werd gemaakt door Fortuna-middenvelder Youri Loen.

Eerder dit seizoen boekte Fortuna een prima resultaat in Deventer. Door doelpunten van Joeri Schroyen (ex Go Ahead) en Lars Hutten won de ploeg uit Sittard met 0-2. Spits Hutten is momenteel tevens de topscorer van Fortuna met negen goals. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead staat er nog maar weinig op het spel. Fortuna zal waarschijnlijk zeventiende eindigen in de Jupiler League.

In tegenstelling tot Fortuna is Go Ahead wel in vorm. In de maanden maart en april is de ploeg nog ongeslagen. Sinds de komst van coach Hans de Koning werd vier keer gewonnen, vier maal gelijk gespeeld en een keer verloren. Dit gebeurde in de eerste wedstrijd onder De Koning op bezoek bij kampioen Sparta Rotterdam. Vorige week wonnen de Eagles met 0-4 bij Helmond Sport door twee goals van Kenny Teijsse en twee van Darren Maatsen.

In Sittard ziet Go Ahead een aantal belangrijke spelers terugkeren na blessures. Zo kan De Koning weer beschikken over topscorer Leon de Kogel, Robin van der Meer en de ervaren Sander Duits. Darren Maatsen is twijfelachtig in verband met enkelproblemen. Teije ten Den zal niet afreizen naar het zuiden en wordt klaargestoomd voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Bij winst bij Fortuna zijn de Deventenaren verzekerd van de vijfde plaats en een plek in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.