1 : 0 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 16. / Schot met rechts  (Joey Suk)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Joey Suk 29. / Kopbal  (Sjoerd Ars)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 76. / Schot met rechts  (Uroš Matić)

90'
FC Den Bosch leek in het eerste kwartier van de tweede helft wat meer initiatief te nemen, maar creëerde niks. NAC daarentegen kreeg in de tweede helft ook genoeg mogelijkheden om te scoren en deed dat dan ook. Eerst kreeg Ars een niet te missen kans, maar mistte toch. Daarna mistte de aanvoerder ook een strafschop. In de 76ste minuut maakte hij dan toch nog zijn tweede treffer van de avond en de derde voor NAC Breda. De thuisploeg wint dus gemakkelijk met 3-0 van FC Den Bosch en gaat aan de leiding in de strijd om de periodetitel.
90'
90'
Er komen nog twee minuten extra speeltijd bij
87'
Beide ploegen hebben gewisseld. Elson Hooi is de vervanger van Danny Verbeek. Aan de andere kant is Zain Moghal in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Arda Havar.
86'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Zain Moghal
86'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Arda Havar
86'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
86'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
84'
Uroš Matić krijgt net als in de eerste helft alle ruimte om een schot te lossen. Ditmaal gaat de bal wel op het doel en heeft Kees Heemskerk aardig moeite met de bal en moet de bal dan ook lossen. Omdat Kevin Brands niet reageert kan Heemskerk de bal in tweede instantie wel oppakken.
82'
Jelle ten Rouwelaar moet in de 82ste minuut voor het eerst echt in actie komen. Invaller Jordy Thomassen schiet de bal recht op het doel af, maar Ten Rouwelaar staat goed opgesteld.
80'
Sjoerd Ars krijgt een publiekswissel. De aanvoerder verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Kevin Brands.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Sjoerd Ars
76'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:0 door Sjoerd Ars
Ars maakt zijn fout goed en scoort de 3-0. Uroš Matić wipt de bal langs zijn tegenstander heen naar de geheel vrijstaande Ars. De spits draait en schiet de bal simpel onder doelman Heemskerk door.
71'
Malcolm Esajas is aan de aandacht ontsnapt van zijn tegenstander en schiet de bal in de korte hoek. Jammer genoeg voor de aanvaller doet hij dat wel in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt niet doorgaat.
69'
Inmiddels heeft NAC Breda het initiatief weer naar zich toegetrokken en moet FC Den Bosch noodgedwongen weer inzakken om zo de aanvallen van NAC ongedaan te maken.
64'
Terwijl FC Den Bosch eigenlijk de betere is in de tweede helft, krijgt NAC Breda plots drie kansen om op voorsprong te komen, maar geen van de drie gaan erin.
62'
Danny Verbeek heeft een schitterende lob in gedachten, maar Kees Heemskerk ziet het van ver aankomen. De goalie loopt achteruit en tikt de bal over het eigen doel. Mooie poging van de linksbuiten van NAC.
61'
Penalty gemist door Sjoerd Ars, NAC Breda
Sjoerd Ars mag aanleggen voor zijn tiende doelpunt van dit seizoen, maar hij mist. De aanvoerder wil de bal met een panenka over Heemskerk heen tikken, maar zijn bal gaat veel te hoog. Ars mist de strafschop.
61'
Gele kaart voor Jeremy Fernandes (FC Den Bosch)
Invaller Fernandes trekt Donny Gorter naar beneden in de zestien. Blom ziet het en is resoluut. Fernandes krijgt geel.
61'
STRAFSCHOP NAC BREDA
60'
ARS MIST OP DE DOELLIJN!
Via een verdediger komt een voorzet bij de tweede paal en daar MOET Sjoerd Ars de goal maken. Hij staat als het ware op de doellijn, maar hij mist!
60'
NAC zakt terug en laat FC Den Bosch nu komen. Waar het in de eerste helft eenrichtingsverkeer was, is daar nu niks meer van te werken. De ploeg van Marinus Dijkhuizen is in de tweede helft nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van Den Bosch.
58'
Nou vooruit. FC Den Bosch kan gevaarlijk worden. Ayrton Statie is mee opgekomen en levert vanaf links een voorzet af. Pozder staat op de penaltystip en plukt de bal uit de lucht en schiet. Het schot gaan ruim naast.
56'
De aanvoerder van FC Den Bosch, Maarten Boddaert, is na een duel met Joey Suk naar de grond gegaan. Hij krijgt een voet van Joey Suk op zijn been en moet worden verzorgd.
53'
Nee, met Mats Seuntjens gaat het ook niet langer. De aanvaller laat zich al vroeg in de tweede helft vervangen door Vlatko Lazić. De linkermiddenvelder speelde in de vorige wedstrijd in de basis. Toen was Danny Verbeek niet van de partij.
53'
Wissel in bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
53'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
52'
De wisselingen van FC Den Bosch zorgen er in de eerste minuten van de tweede helft er in ieder geval voor dat NAC Breda wat wordt teruggedrongen.
48'
Mats Seuntjens, die in de eerste helft flink werd geraakt door zijn inmiddels gewisselde tegenstander Disveld, staat nog binnen de lijnen en lijkt de wedstrijd gewoon voort te kunnen zetten.
46'
FC Den Bosch heeft afgetrapt voor het tweede bedrijf van deze aantrekkelijke wedstrijd. René van Eck heeft ingegrepen in zijn elftal en Orlando Smeekens en Daan Disveld zijn in de kleedkamer achtergebleven. Voor hen zijn Jeremy Fernandes en Jordy Thomassen in het veld gekomen.
46'
46'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Jordy Thomassen
46'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Orlando Smeekes
46'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Jeremy Fernandes
46'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Daan Disveld
45'
NAC Breda domineert in de Brabantse derby. De thuisploeg heeft geen kind aan de tegenstander. De ploeg van Marinus Dijkhuizen was vanaf minuut één heer en meester en kwam dan ook na een kwartier spelen op een voorsprong door een doelpunt van Sjoerd Ars, op aangeven van Joey Suk. Weer een kwartier later was het andersom: Sjoerd Ars bediende Joey Suk en die kopte de 2-0 tegen de touwen. Den Bosch deelt af en toe wat speldenprikjes uit in de omschakeling, maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest.
45'
45'
Terwijl Seuntjens hinkelent naar de kant gaat, steekt de vierde official een bord in de lucht met één extra minuut aan extra speeltijd.
44'
Gele kaart voor Daan Disveld (FC Den Bosch)
Heerlijke aanname van Seuntjens. De aanvaller controleert een hoge bal prachtig op de borst. Tikt de bal dan langs tegenstander Disveld heen en die komt hard in op het bovenbeen van Seuntjens. Disveld krijgt geel en hij weet het.
42'
Weer een speldenprikje van Den Bosch. Esajas mag voor de tweede keer van afstand aanleggen. Waar zijn eerste schot over ging, gaat deze poging net naast het doel van Ten Rouwelaar.
40'
Gele kaart voor Ayrton Statie (FC Den Bosch)
Statie is degene die als eerste een gele kaart op zijn naam krijgt. De middenvelder van Den Bosch houdt Danny Verbeek vast, wanneer die er met de bal vandoor wil gaan. Blom straft het meteen af.
38'
Waar Joey Suk in de eerste helft de vrijstaande Sjoerd Ars over het hoofd zag, is het nu anders. Ars wordt aangespeeld in de zestien. Naast hem staat Suk helemaal vrij, maar Ars gaat voor eigen succes en dat loopt op niets uit.
34'
Zo uit het niets is daar de Duitser Denis Pozder. De aanvaller wordt vrijgespeeld door zijn teamgenoot Malcolm Esajas aan de linkerkant van het veld. Hij legt de bal goed voor zijn linker en schiet dan op doel. Jelle ten Rouwelaar ziet de bal in het zijnet belanden.
33'
NAC Breda zet flink druk op de verdediging van FC Den Bosch. Sjoerd Ars en Dustley Mulder maken het Dalian Maatsen lastig. De verdediger van Den Bosch verliest de bal aan Mulder en die schiet gelijk met links op goal. Een afzwaaier. Dat dan weer wel.
31'
Het lijkt geen hele lastige avond te worden voor NAC. Het gemak waarmee de ploeg van Marinus Dijkhuizen kans op kans creëert is bewonderenswaardig. En als je dan ook nog drie goede aanvallers in je ploeg hebt lopen, dan is het ook geen verwondering dat het alweer 2-0 staat in het voordeel van de thuisploeg.
29'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:0 door Joey Suk
Nu is het andersom. Sjoerd Ars benut de aangever van zojuist; Joey Suk. Ars krijgt de bal van Dustley Mulder op de achterlijn aangespeeld. Ars kijkt even en wipt de bal dan voor, over Heemskerk heen, op de kruin van Joey Suk. NAC Breda leidt met 2-0.
27'
In dezelfde minuut krijgt Danny Verbeek ook een goede kans. Daan Disveld verwacht dat Verbeek buitenom gaat, maar Verbeek benut de opengelaten ruimte en kan zo door richting de goal. Hij puntert de bal richting de korte hoek, maar Heemskerk is attent en redt.
27'
SJOERD ARS!
Ja hoor, daar is hij weer bijna en hoe! De spits staat op zo'n veertig meter van de goal. Ziet de bal opstuiteren en probeert het dan met een volley van grote afstand. De bal gaat net over en belandt op het dak van het doel.
26'
Mats Seuntjens komt nu weer van rechts, passeert wederom een man en dribbelt de zestienmeter binnen. Hij wordt van de bal gezet door zijn tegenstander en gaat naar de grond. Kevin Blom ziet er niks in en dat is terecht.
25'
De centrale verdedigers van FC Den Bosch, Dalian Maatsen en Tim Hofstede, hebben het lastig met Sjoerd Ars. Alle lange ballen zijn voor de aanvoerder van NAC Breda, die elk duel wint.
22'
Mats Seuntjens is even van flank gewisseld met Danny Verbeek en het leidt bijna gelijk tot een doelpunt, ware het niet dat Verbeek voor eigen succes gaat. Seuntjens passeert zijn tegenstander, dribbelt de zestien binnen, maar wil Heemskerk dan passeren terwijl hij beter de bal kon afleggen.
20'
Het eerste doelpunt van Sjoerd Ars dit seizoen maakte hij tegen Jong Ajax. Vanavond maakt hij alweer zijn negende treffer van het seizoen en komt daarmee op gelijke hoogte met Ralf Seuntjens. Niet te verwarren overigens met Mats Seuntjens zijn teamgenoot.
18'
Weer een goede kans voor NAC. Na een goede één-twee tussen Ars en Seuntjens krijgt laatstgenoemde de bal terug en geeft vanaf de achterlijn hard voor. Danny Verbeek kan de bal niet in het doel schieten, omdat hij goed wordt bewaakt door zijn tegenstander.
16'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Sjoerd Ars
Het kon niet uitblijven, de 1-0 voor Sjoerd Ars is een feit. Uroš Matić mag opkomen dribbelen en besluit te schieten. Zijn schot komt via FC Den Bosch-verdediger Joey Belterman bij Joey Suk terecht. Suk bedient Sjoerd Ars met een korte pas en de aanvoerder van NAC tikt de bal met zijn rechter langs doelman Heemskerk.
15'
Het eerste kwartier is alweer voorbij gevlogen. Een aantrekkelijke pot tot nu toe. NAC heeft het balbezit en zoekt de aanval. Den Bosch loert op de snelle counters.
11'
Het is dat Joey Suk niet ziet dat Sjoerd Ars helemaal vrij staat, anders kan de aanvoerder van NAC helemaal alleen op doelman Kees Heemskerk af. Suk kiest voor Verbeek, die met zijn voorzet wél Ars bereikt. Doordat zijn directe tegenstander er goed bij zit, kan Ars zijn kopbal niet op doel krijgen.
9'
Vrije schietkans voor Malcolm Esajas. De FC Den Bosch aanvaller, die Furhgill Zeldenrust vervangt vanavond, krijgt de bal voor zijn linker net vijf meter buiten de zestien. De bal gaat hoog, maar zakt dan ook nog snel. Helaas voor Den Bosch zakt de bal niet ver genoeg, waardoor het schoot een metertje overgaat.
8'
FC Den Bosch kijkt een beetje de kat uit de boom en zakt in. In de omschakeling probeert het er dan snel uit te komen, zoals nu twee keer is voorgekomen. Veel gevaar kwam er tot dusver niet uit de counters.
6'
Er is maar één ploeg die veel in balbezit is en dat is NAC Breda. Mats Seuntjens krijgt de bal net iets buiten de zestien, draait dan buitenom langs zijn verdediger heen en probeert de bal in de korte hoek te schieten. Dat lukt, maar de bal gaan langs de verkeerde kant van de paal. Het scheelt een halve meter.
2'
NAC Breda trekt meteen de aanval in. Sjoerd Ars krijgt de bal in de voeten van Joey Suk. De oud-speler van Go Ahead Eagles wil de bal met zijn rechter in de verre hoek krullen, maar een been van een Den Bosch-verdediger doet de bal van richting veranderen.
1'
Het is iets over 20.00 uur en we zijn begonnen aan speelronde 14 van de Jupiler League. De thuisploeg heeft afgetrapt. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
1'
De spelers van NAC Breda en FC Den Bosch hebben zich rondom de middencirkel geposteerd om zo een minuut stil te zijn ter nagedachtenis aan de omgekomen mensen in Parijs.
Het plenst flink in Breda, maar dat weerhield de vele supporters er niet van om naar het Rat Verlegh Stadion te komen. Het zit lekker vol al op de vrijdagavond. Niet vreemd, het is een Avondje NAC en dat is toch wel een vaste prik voor de supporters.
Marinus Dijkhuizen heeft weinig redenen om zijn elftal op de schop te gooien voor de wedstrijd van vanavond tegen FC Den Bosch. Dijkhuizen kan in de Brabantse derby beschikken over Danny Verbeek en die keert daarom ook weer terug in de basis bij de thuisploeg. Dat gaat ten koste van Vlatko Lazić. Hij begint op de bank.

Bij FC Den Bosch twee wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Doelpuntenmaker in de vorige wedstrijd; Furhgill Zeldenrust is er vanavond niet bij en wordt vervangen door Orlando Smeekes. Daarnaast is er ook een basisplaats voor Malcolm Esajas, die op zijn beurt Juventus-huurling Vykintas Slivka vervangt.
In speelronde veertien van de Jupiler League staat er een Noord-Brabants onderonsje op het programma. NAC Breda neemt het namelijk in eigen huis op ten FC Den Bosch. Hoewel het niet de meest spraakmakende derby uit Brabant is, zal het toch een prestigestrijd worden tussen deze twee ploegen. Het is de nummer zes (NAC) tegen de nummer negen (Den Bosch). Het verschil? Slechts drie punten. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng verslag uit van deze ontmoeting.

Wisselvallig seizoen
NAC Breda wilde na de degradatie uit de Eredivisie, zo snel mogelijk rechtsomkeert maken en had daarom maar één doel en dat was promoveren. Na twaalf wedstrijden staat de ploeg, waar Robert Maaskant al werd ontslagen, op een zesde plaats met 21 punten uit twaalf wedstrijden. De achterstand op de Go Ahead Eagles, de nummer één van de ranglijst, bedraagt zes punten. Drie punten pakken tegen FC Den Bosch is dus noodzakelijk om de aansluiting bij de top vijf te houden. Ook gezien de minieme achterstand van de achtervolgers FC Emmen (één punt), MVV (drie punten) en de tegenstander van vanavond; FC Den Bosch (drie punten).

FC Den Bosch begon het seizoen matig. In de eerste vijf duels werd er maar liefst drie keer verloren. Een slechte start voor de ploeg van René van Eck. In het thuisduel met Helmond Sport (2-1 winst) werd een inhaalslag ingezet, waardoor Den Bosch voor aanvang van de wedstrijd op een negende positie bivakkeert met achttien punten uit twaalf wedstrijden. Opvallend feitje: Den Bosch mag dan tot dusver twintig keer het doel van de tegenstander hebben getroffen, ook moest de Brabantse ploeg al twintig keer vissen. De ploeg incasseert dus gemakkelijk doelpunten.

Avondje NAC
Voor Marinus Dijkhuizen wordt het vanavond het eerste ‘avondje NAC’. De trainer die na zijn ontslag bij Brentford de functie van de ontslagen Robert Maaskant overnam, zit voor de tweede keer op de bank als hoofdtrainer. De vorige wedstrijd, waarin hij zijn debuut maakte als hoofdcoach, ging met 1-6 gewonnen in en tegen Oss. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Kevin Blom en zal om 20.00 uur van start gaan. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.